Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Δεν υπήρχαν βορειοηπειρώτες μεταξύ των 2.700 που τους κόπηκε η σύνταξη του ΟΓΑ

Συνταξιούχοι ελληνοδιδάσκαλοι στους Αγίους Σαράντα

Την ακόλουθη είδηση είδαμε στο προφίλ του Facebook του Τομέα Βορειοηπειρωτών της Ν.Δ. Μετά το ρεπορτάζ του newsbeast.gr υπάρχει σχετικός σχολιασμός του «Βορειοηπειρώτη».
Τη διαβεβαίωση ότι, στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, με στόχο να μην υπάρξει ξανά παραβατικότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο, μετά τη συνάντησή του με τον αντιεισαγγελέα, Αθανάσιο Κατσιρόδη.


«Θα τελειώσουμε ουσιαστικά το ζήτημα των παράνομων συντάξεων, με μία απλή νομοθετική ρύθμιση. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει μεταρρυθμιστικά στον τομέα αυτό και να λύσει προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι, στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, θα ανακοινώσει αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο, από 01.01.2013, δεν θα υπάρξει ξανά παραβατικότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης.

Η δήλωση του κ. Βρούτση έχει, ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα, μετά από τις ηλεκτρονικές και άλλες διασταυρώσεις, που διενεργεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, εντοπίζουμε μεγάλα δείγματα παραβατικότητας.

Θέλω να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι τέλος του χρόνου, θα έχουν εντοπιστεί άπαντες. Αυτοί που συλλαμβάνονται, οποιαδήποτε συμμετοχή κι αν έχουν, είτε άμεσα είτε έμμεσα, θα υποστούν τον πέλεκυ της δικαιοσύνης. Γι’ αυτό, λοιπόν, σηκώνω το θέμα πάρα πολύ ψηλά και έρχομαι στον Άρειο Πάγο, για να δώσω στον αντιεισαγγελέα όλα τα ευρήματα και να γίνουν οι δέουσες δικαστικές και ποινικές ενέργειες, οι οποίες είναι απαραίτητες.

Τίποτε δεν θα σταματήσει από δω και πέρα το υπουργείο και την κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαλεύκανση όλων αυτών των υποθέσεων, οι οποίες συνιστούν μία από τις κύριες αιτίες, που τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας αιμορραγούν πάρα πολλά χρόνια.

Στο φάκελο, που παρέδωσα στον αντιεισαγγελέα, υπάρχουν οι περιπτώσεις, που, το τελευταίο διάστημα, έχουν δει το φως της δημοσιότητας και, βάσει των οποίων υπάρχουν πάρα πολλοί, που παράτυπα λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα και παράτυπες συντάξεις σε όλο το εύρος της ελληνικής επικράτειας. Αυτές τις περιπτώσεις ζήτησα από τον αντιεισαγγελέα και έγινε δεκτό να αξιολογηθούν κατά προτεραιότητα.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι, στο επόμενο σύντομο διάστημα, θα καταθέσω νομοθετική ρύθμιση, βάσει της οποίας θα υπάρξει μία ήπια μεταχείριση σε όλους όσους σήμερα λειτουργούν κάτω από αυτό το παραβατικό καθεστώς, εφόσον έρθουν μόνοι τους και σταματήσουν να παίρνουν προνοιακά επιδόματα ή συντάξεις και αρχίσουν και επιστρέφουν τα λεφτά πίσω.

Στην αντίθετη περίπτωση, αν δεν το κάνουν, μέχρι το τέλος του χρόνου, που θα τους γνωρίζουμε όλους με όνομα, επίθετο και διεύθυνση, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα πέσει πάνω τους και θα είναι βαρύς. Το πάρτι, που γινόταν, μέχρι σήμερα, θα τελειώσει οριστικά. Και αυτό θα επιδιώξει η δικαιοσύνη, η οικονομική αστυνομία και όλες οι αρχές της πολιτείας, ώστε να επιστραφούν στην πολιτεία τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

Δεν είναι δυνατόν, παραδείγματος χάριν και ξεπερνάει κάθε όριο λογικής να ενημερώνουμε σήμερα τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι στη Ζάκυνθο από αυτήν την παραβατικότητα στα επιδόματα τυφλών, 61 από αυτά τα άτομα να έχουν δίπλωμα οδήγησης. Επίσης, 2731 άτομα, προερχόμενα από χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., Τουρκία και Αίγυπτο, που έπαιρναν σύνταξη από τον ΟΓΑ, δεν πήγαν να απογραφούν και η εντολή μου προς το διοικητή του ΟΓΑ είναι να κοπεί η σύνταξή τους, από 01.09.2012.

Αυτό είναι ένα ηχηρό μήνυμα έννομης τάξης και λειτουργίας του κράτους. Αυτές οι συντάξεις, που χορηγούνται από τον ΟΓΑ, έχουν ένα κόστος περίπου 14 εκατ. ευρώ. Είναι ένα μέγεθος, που πρέπει να έχουμε όλοι υπόψη μας και να αξιολογήσουμε ανάλογα. Δεν είναι δυνατόν, ενόψει της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας και των δύσκολων μέτρων, που αναγκαστικά είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε σε επίπεδο συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων, να ανέχεται ο έντιμος Έλληνας φορολογούμενος και συνταξιούχος να αιμορραγούν τα ασφαλιστικά ταμεία με τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές.

Επίσης, η ευθύνη διαχέεται και σε αυτούς, που είχαν έμμεση ή άμεση εμπλοκή στις υποθέσεις αυτές. Δεν θα περιοριστεί η απόδοση της δικαιοσύνης σε αυτούς που έπαιρναν τις παράνομες συντάξεις ή τα παράνομα επιδόματα, θα επεκταθεί και στους υπαλλήλους και στους γιατρούς, που συμμετείχαν σε αυτές τις διαδικασίες. Αυτό θα το βρει η δικαιοσύνη. Κάθε ευρώ, που εξοικονομούμε, από πλευράς παραβατικότητας, είναι υπέρ του συνταξιούχου και του Έλληνα φορολογούμενου. Δυστυχώς, μέχρι τώρα, είχαμε μειωμένα επίπεδα αξιοπιστίας. Δηλαδή, λέγαμε πολλά λόγια και στην πράξη δεν είχαμε απόδειξη γι΄ αυτά που λέγαμε. Σηκώναμε τον πήχη ψηλά και περνάγαμε από κάτω».

Σχόλιο
Μπορεί να μην είναι κανείς βορειοηπειρώτης στους 2.731  «κομμένους» του ΟΓΑ, γιατί φρόντισαν όλοι να απογραφούν, είναι όμως εκατοντάδες οι περιπτώσεις που τους κόβονται οι συντάξεις. Οι συνταξιούχοι ζουν καθημερινά με το φόβο, σήμερα έκοψαν τον τάδε ή την τάδε. Είναι απαράδεκτο να κόβεται η σύνταξη και από τα δύο μέλη μιας οικογένειας. Γνωρίζουμε περίπτωση βορειοηπειρώτη από τους Αγίους Σαράντα όπου αφαιρέθηκε η σύνταξη από κάποιον που φυλακίστηκε και εξορίστηκε επί κομουνισμού ως συνεργάτης  του ελληνικού κράτους ενώ οι κατήγοροι του απολαμβάνουν τη σύνταξη της Ελλάδος!!!
Ας μπει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία, είναι απαράδεκτο οι γέροντες να θέλουν να επισκεφτούν το χωριό τους και να περνούν από τα βουνά για να μη σφραγίσουν το διαβατήριο και να  ζουν με το φόβο μην τους κοπεί η σύνταξη. Εάν αυτά τα χρήματα μπορούν να συμβάλουν στο να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, ας αποφασιστεί να μειωθεί η σύνταξη του ΟΓΑ των βορειοηπειρωτών ή ας αποφασιστεί να παίρνει το ένα από τα δύο μέλη της οικογένειας ή οποιαδήποτε άλλη λύση αλλά ας είναι οριστική και συνολική.
Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να παρεμβαίνουν οι «Τομείς των Βορειοηπειρωτών» και όχι να θριαμβολογούν  γιατί δεν υπήρχαν βορειοηπειρώτες μεταξύ των 2.700 «θυμάτων»

4 comments:

Ξεριάς είπε...

Τέλειο το σχόλιό σου Βορειοηπειρώτη, δεν έχω τι να προσθέσω

Τομέας Βορειοηπειρωτών είπε...

Ευχαριστούμε τον Βορειοηπειρώτη για την καλοπροαίρετη κρητική!
Πράγματι εστί είναι τα πράγματα.
Τομέας Βορειοηπειρωτών

Βορειοηπειρώτης είπε...

Είναι προς τιμή του Τομέα Βορειοηπειρωτών που δέχεται και απαντά στην κρητική

Ανώνυμος είπε...

Κρητική κουζίνα

Δημοσίευση σχολίου