Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η Ε. Ένωση κλείνει τις πόρτες για την ένταξη της Αλβανίας στους κόλπους της

Ναι στις διαπραγματεύσεις με το Μαυροβούνιο, όχι με την Αλβανία, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων REUTERS
Ενώ οι Αλβανοί περιμένουν με ανυπομονησία την απόφαση των Υπουργών Εξωτερικών της Ενωμένης Ευρώπης, στις 8 Νοεμβρίου, για την ελεύθερη μετακίνηση των Αλβανών πολιτών στις χώρες sengen, μια άλλη είδηση ήρθε να μειώσει την αισιοδοξία τους. Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων REUTERS,  το οποίο έχει αναφερθεί  στις εξελίξεις των Βαλκανίων, αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την έναρξη των συνομιλιών με το Μαυροβούνιο για την ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια και όχι με την Αλβανία.

Η αιτία της απόρηψης της Αλβανίας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο REUTERS είναι ότι η Αλβανία ακόμα διακατέχετε από την διαφθορά και  την εγκληματικότητα, δύο βαρυσήμαντα στοιχεία τα οποία  τροχοπεδούν την έναρξη του διαλόγου για την ένταξη της στην Ε. Ένωση.
Η Αλβανία παρουσίασε την προσαρμογή στην  Ε Ένωση τον Απρίλιο του 2009. Η κυριότερη αιτία τονίζει το REUTERS,  είναι η εγκληματικότητα και η διαφθορά που μαστίζουν τη χώρα, αλλά δεν αποκλείεται να συντελούν στην απόφαση αυτή και οι εδώ και ένα χρόνο διενέξεις που υπάρχουν μεταξύ πολίτευσης και αντιπολίτευσης και η κρίση στο αλβανικό Κοινοβούλιο. «Η πολιτική κρίση, δείχνει σε μας καθετί, για την πολιτική ετοιμότητα  της Αλβανίας  για διάλογο, ώστε να γίνει μέλος της Ε. Ένωσης», σχολίασε  μέλος της Επιτροπής  

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

ωχ θα φάνε εμάς τώρα,να τους δώσουν βίζες να φύγουν να εξαφανιστούν να ησυχάσουμε
να γεμίσουν τις φυλακές της Ευρώπης, γιατι μόνο για αυτό είναι άξιοι οι πλειοψηφία των αλβανών

Δημοσίευση σχολίου