Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση του Διοικητή της Αστυνομίας Αγ. Σαράντα Ilir Gjoci με τους εκπροσώπους της Επαρχίας Αλύκου.

Ζητήθηκαν πρόσθετα μέτρα για την περιφρούρηση των πολιτών και των περιουσιών τους.
Κατόπιν αιτήσεως - επιστολής του κ. Ηλία Θανάση για την έξαρση της εγκληματικότητας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο χώριά μας, σήμερα 13/10/2010, ο Διοικητής της Αστυνομίας Νόμου  Αγ. Σαράντα Ilir  Gjoci ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Επάρχου.
Το περιεχόμενο της επιστολής:
« κ. Διοικητά, οι εγκληματικές και κακουργηματικές πράξεις στην Επαρχία Αλύκου το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί επικίνδυνα με αποκορύφωμα την άγρια δολοφονία ενός 86 χρόνου, στις 23/09/2010, στο χωριό Τσούκα. Τον τελευταίο χρόνο στην Επαρχία μας καταγράψαμε 32 διαρρήξεις, μερικές εκ των οποίων μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν και όπλα για εκφοβισμό όπως στη περίπτωση του Τσαούση. Ενώ έχομε καταγγείλει όλα τα περιστατικά στην αστυνομία, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για την έκβαση των υποθέσεων, εκτός από τη σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του 86 χρόνου Βασίλη Ρόση, για την οποία ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης.
Η κάτοικοι είναι ανήσυχοι από τα αυξανόμενα κρούσματα. Ζητούμε την παρουσία σας στην Επαρχία μας ώστε να μας ενημερώσετε και να συζητήσουμε  για πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών και την περιφρούρηση των περιουσιών τους.        
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την κατανόησή σας.»
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Επαρχίας παρουσία του Έπαρχου, των Επαρχιακών Συμβούλων και των Προέδρων των 11 χωριών της Επαρχίας,
Ο Έπαρχος αφού επανέλαβε το περιεχόμενο της επιστολής, ανέδειξε τα ελλιπή μέτρα αστυνόμευσης που υπάρχουν αναφέροντας συγκεκριμένα πως «δεν μπορεί να έχουμε μόνο έναν αστυνομικό για τέσσερεις επαρχίες. Αυτός που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και είναι σα να μην υπάρχει. Όλο το βάρος πέφτει στην Δημοτική Αστυνομία, όπου αναλαμβάνει ευθύνες που δεν είναι της αρμοδιότητας της αλλά της αστυνομίας του κράτους. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον έναν αστυνομικό σε κάθε επαρχία και να είναι σε συνεργασία με την τοπική». Ένα άλλο θέμα συζήτησης ήταν η περίφημη υπηρεσία 129 (αντίστοιχο 100 της Ελλάδος)  που δεν ανταποκρίθηκε τις περισσότερες φορές στις κλήσεις των κατοίκων. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν όλες οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων.
Ο Διοικητής από την πλευρά του αναγνώρισε λάθη και αδυναμίες και αναφέρθηκε αναλυτικά στο περιστατικό της Τσούκας για τη δολοφονία του υπερήλικα για την οποία είπε πως «στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση στην οποία ηγήθηκα ο ίδιος και συλλάβαμε τους δράστες στο βορρά της Αλβανίας». Για το περιστατικό του Τσαούση αναγνώρισε την αδράνεια κάποιων αστυνομικών και τόνισε πως έχουν επιβληθεί τιμωρίες στους υπεύθυνους. Είπε πως έχουν εξιχνιαστεί κάποιες υπόθεσης, οι δράστες διαφεύγουν της σύλληψης και ότι είναι στα ίχνη τους. Ολοκληρώνοντας ζήτησε από τους κατοίκους να μη φοβούνται και να είναι συνεργάσιμοι με την αστυνομία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου