Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Συντονιστικές επιτροπές της Ομόνοιας στους Αγίου Σαράντα, Αλύκο και Δίβρη

Γιατί δεν έγιναν οι εκλογές στη Λιβαδειά
Με την απαρτία όλων των νεοεκλεγμένων προεδρείων των τοπικών οργανώσεων των επαρχιών  Αλύκου,  Δίβρης, και της πόλης των Αγ. Σαράντα,  εκλέχτηκαν οι νέες συντονιστικές επιτροπές της Ομόνοιας των περιοχών αυτών.
Οι απεσταλμένοι του Γενικού Συμβούλιου Ομόνοιας, για τη διεξαγωγή των εκλογών, ο  Πρόεδρος του Παραρτήματος  Λεωνίδας Παπάς και ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος, προσπάθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη των συντονιστικών επιτροπών, να γίνουν ομαλά, βασιζόμενοι στο άρθρο 14 του καταστατικού, ένα άρθρο που δίνει μεγάλες αρμοδιότητες στο σχήμα αυτό, ως ένας κρίκος συντονισμού των τοπικών  οργανώσεων με το Παράρτημα και που αναλαμβάνουν το ρόλο του συντονιστή στην περιοχή, έως και να προτείνουν τους υποψήφιους σύμβουλους στην περιοχή, ακόμα και τις υποψηφιότητες  για το αξίωμα του επάρχου ή του δημάρχου.

Να μην ξεχνάμε και να βάζουμε ως πρωταρχικό τις επιτεύξεις της Ομόνοιας και όχι κάποιες αδυναμίες της, τόνισε ο Γ. Πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος, κατά την περιοδεία του σε Διβρη, Αλύκο και Αγ. Σαράντα. Βάσει ενός προγράμματος, εφέτος πρέπει να γίνει η Γενική Συνδιάσκεψη γι’ αυτό, αφού ολοκληρώσαμε τις εκλογές στη βάση, συνεχίζουμε με τις συντονιστικές επιτροπές και τις Συνδιασκέψεις των Παραρτημάτων, έτσι ώστε οι τοπικές εκλογές του 2011 να μας βρουν με μια ανανεωμένη ηγεσία και φωνή και να έχομε στις εκλογές αυτές καλύτερα αποτελέσματα, χάρη και στα νέα πρόσωπα που θα αναδειχτούν, τα  οποία θα εκπροσωπήσουν επάξια τα συμφέροντα της ΕΕΜ. Μέσα σε αυτές τις προσπάθειες που κάνει η Ομόνοια για να βρει τον καλό της εαυτό και να στεφθούν τα πάντα με επιτυχία, υπάρχουν και ομάδες, που θέλουν τη διάσπαση, αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι όποιος φεύγει από την μοναδική οργάνωση, που τους έχει βοηθήσει και αναδείξει, δεν πρόκοψε. Εδώ μπορώ να αραδιάσω, συνέχισε ο κ. Μπολάνος, τους ανεξάρτητους υποψήφιους τόσο για το χρίσμα του βουλευτή, όσο και γι’ αυτό του επάρχου, που έδειξε ότι δεν επρόκοψε κανείς. Τώρα έχουμε την ομάδα του MEGA. Δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι μια συνηθισμένη, όπως και οι άλλες προσπάθειες και αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί. Όλα αυτά, έχουν ένα καλό: Μας μαθαίνουν και μας βοηθούν να ενωθούμε και να συσπειρωθούμε πιο πολύ για το καλό της Ομόνοιας , για το καλό της Ε.Ε. Μειονότητας, Μέχρι σήμερα, εκτός από τους βουλευτές που βγήκαν από τον κόλπο της Μειονότητας, κανένας άλλος δεν είχε και έχει το κουράγιο ν’ ανδρειωθεί και να φωνάξει για τα συμφέροντα του Ελληνισμού, τα δικά μας προβλήματα, όπως κάνει συχνά ο κ. Ντούλες. Τόσο η ΝΔ, άλλο τόσο και το ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν και υποστηρίζουν μόνον την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ και κανέναν άλλον Όλα τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν σαν με μαγικό ραβδί, αλλά ο Βορειοηπειρώτης αισθάνεται άνετα όταν βλέπει τις προσπάθειες που κάνει η Ομόνοια, για να λύσει τα προβλήματα του  κατέληξε ο κ. Μπολάνος.

Η ρόλος της Ομόνοια δεν είναι ή δεν πρέπει να είναι να δίνει θέσεις διευθυντών και επάρχων, αλλά να αγωνίζεται για τα δίκαια του Ελληνισμού, τόνισε ο Πρόεδρος του Παρατήματος Λεωνίδας Παπάς, στις συναντήσεις αυτές. Να αγωνίζεται για καλύτερη παιδεία και για όλα δικαιώματα της μειονότητας, να πετυχαίνει να λύσει το θέμα των συντάξεων, που το τελευταίο διάστημα μαστίζει τους δικούς μας που μένουν εδώ, πράγμα που έθεσαν ο Ντούλες και ο Μπολάνος στις συναντήσεις στην Αθήνα.
Κάποιοι θέλουν την μειονότητα διχασμένοι. Γνωρίζουμε πως τα αλβανικά κόμματα θέλουν μια Ομόνοια, αν όχι διαλυμένη, αδύναμη. Είναι στο χέρι μας ν’ αποφασίσουμε αν θα την κρατήσουμε ή θα την διαλύσουμε την Ομόνοια. Όλοι έχουμε χρέος εθνικό απέναντι στον ελληνισμό και ο δρόμος αυτός -για να διεκδικήσουμε -είναι η συσπείρωση μας στην Ομόνοια, κατέληξε ο Λεωνίδας Παπάς.
 
Ανάμεσα στις υποψηφιότητες που παρουσιάστηκαν, αναδείχτηκαν πρόεδροι των συντονιστικών επιτροπών οι: Βαγγέλης Μπατζιάκης για τη Δίβρη, ο Δημήτρης Φράγκος για το Αλύκο και ο Βασίλης Γκούτζος για την πόλη των Αγ. Σαράντα.

Για λόγους που δεν γνωρίζουμε, στη Λιβαδειά δεν έγινε συντονιστική  με τις κακές γλώσσες να κάνουν λόγο για ομιχλώδες κατάσταση με τους δύο παράγοντες της Ομόνοιας στη Επαρχία Παντέκη και Νταλιάνη να παίζουν την κολοκυθιά αφού και οι δύο πρόκειται να διεκδικήσουν το χρίσμα του Έπαρχου από την Ομόνοια. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου