Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΡΒΙΤΣΙΑΝΗ

Δελτίο Τύπου
Ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα βρίσκονταν στο Αργυρόκαστρο, μετά τις επισκέψεις του σε περιοχές της Ελληνικής Μειονότητας και τις δηλώσεις για την προτεραιότητα που έχει η κυβέρνηση του για την προστασία και ανάπτυξη της Ελληνικής Μειονότητας, λίγα χιλιόμετρα ποιο πέρα, ομάδα νεαρών από το Λαζαράτι κυκλοφορούσαν οπλισμένοι στους δρόμους της κωμόπολης Δερβιτσιάνη και πυροβολούσαν αδιάκριτα προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.
Το φαινόμενο όπου γνωστοί ή άγνωστοι, έχουν στραμμένες τις κάνες των όπλων κατά της Ελληνικής Μειονότητας, τον τελευταίο καιρό έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Τους προηγούμενους μήνες ήταν δεκάδες τα περιστατικά όπου οπλισμένοι επιτέθηκαν με στόχο να τρομοκρατήσουν ή να κλέψουν. Η παράνομη οπλοκατοχή, είναι γενικό φαινόμενο σε όλη την Αλβανία αλλά, η διαφορά με την κοινότητα μας έχει να κάνει με την εγκληματική ανοχή και αδιαφορία της αστυνομίας και των αρχών της δικαιοσύνης.

Τέτοιου είδους περιστατικά δεν συνάδουν με μία χώρα που επιδιώκει σε λίγους μήνες την ελεύθερη επικοινωνία με την Ευρώπη και την ένταξη της στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Η Ελληνική Μειονότητα είναι το ποιο παραγωγικό και νομοταγές τμήμα της χώρας, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, ανάπτυξης και ένταξης. Δεν πρόκειται όμως να ανεχθεί  να γίνει έρμαιο εγκληματικών και σκοτεινών δυνάμεων με την ανοχή μάλιστα κρατικών φορέων.  

Η Δ.Ε.Ε.ΕΜ. «ΟΜΟΝΟΙΑ», πιστή στο όραμα για ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων μας, αγωνίζεται για την εδραίωση των δημοκρατικών θεσμών και την κατοχύρωση και διασφάλιση όλων των εθνικών, μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς και διμερείς συνθήκες και συμβάσεις.
Άγιοι Σαράντα 11/10/2010                   Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

"Η Δ.Ε.Ε.ΕΜ. «ΟΜΟΝΟΙΑ», πιστή στο όραμα για ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων μας, αγωνίζεται για την εδραίωση των δημοκρατικών θεσμών και την κατοχύρωση και διασφάλιση όλων των εθνικών, μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς και διμερείς συνθήκες και συμβάσεις"

μουχαχαχαχα πολύ καλό,το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;;

Ανώνυμος είπε...

Akoma den mathate oti den jinete politiki me tis anakoinoseis tipou. Afto to eidhos politikis, moiazei me ta flet rrufe htes epi Hotza, alla pou i ijesia tis OMONIAS ta hrisimopoiei kai simera jia na pei stous opadous , na eimai entaksei, ekana to hreos mou. opos o Pillatos me ta plimena heria tou !!!!

Δημοσίευση σχολίου