Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχτηκαν οι Αλβανοί το Μισέλ Πλατινή στα Τίρανα.

Η UEFA θα βοηθήσει για την ανακαίνιση του “Qemal Stafa
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Sali Berisha συναντήθηκε στα Τίρανα με τον πρόεδρο τη UEFA Μισέλ Πλατινί, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα που γιορτάζει την 80η επέτειο από την ίδρυση της Αλβανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.
Ο κ. Berisha δήλωσε ότι η Αλβανία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να κατασκευαστεί στα Τίρανα το «ωραιότερο στάδιο της Ευρώπης» μέχρι το 2012 - 100η επέτειο από την ανεξαρτησία της χώρας. Με την ανακαίνιση, το “Qemal Stafa”, θα έχει χωρητικότητα 30.000 θέσεις από τις 19.000 που έχει σήμερα, ενώ το 75% θα είναι σκεπασμένες. Οι αρχιτέκτονες φρόντισαν στο νέο σχέδιο να δώσουν και αλβανικά σύμβολα όπως είναι τα δύο χρώματα μαύρο και κόκκινο ενώ το σκέπαστρο θα έχει το σχήμα του χάρτη της Αλβανίας.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός (master εγκαινίων) ανέφερε ότι συζήτησε με τον κ. Πλατινί στα εγκαίνια του σταδίου να γίνει ένας αγώνας παράλληλα με την τελετή εγκαινίων.
Ο κ. Πλατινί είπε ότι η Αλβανία πρέπει το συντομότερο να κατασκευάσει ένα νέο στάδιο ποδοσφαίρου και πρόσθεσε ότι θα βοηθήσει την Αλβανική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου για την υλοποίηση του έργου.
Τον πρόεδρο της UEFA υποδέχτηκε και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και Δήμαρχος Τιράνων Edi Rama, ο οποίος τον ξενάγησε στα Τίρανα.
Ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Bamir Topi, την Τετάρτη (20.10.2010), παρέθεσε δείπνο στον Πλατινή, παρουσία όλων των μελλών της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Στο δείπνο παραβρέθηκε και ο Βασίλης Μπολάνος με την ιδιότητα του Προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας της Χειμάρρας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου