Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Συνταξιούχοι στο επάγγελμα, συνεχίζουν το Λειτούργημα

Προτάσεις και εκτιμήσεις στη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συνταξιούχων Ελληνοδιδασκάλων Νομών Αγίων Σαράντα και Δελβίνου.
Το θέμα της παιδείας ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης του Διοικητικού Συμβούλιου του Συλλόγου Συνταξιούχων Δασκάλων νομών Αγ. Σαράντα και Δελβίνου, στην Αγία Σοφία (Ντερμίσι), όπου βρίσκεται  η Έδρα του Συλλόγου. Τόσο στην έκθεση που παρουσίασε ο δραστήριος Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Ζαφειράτης, όσο και στις συζητήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, πρόβαλε η ανησυχία τους για την μοίρα στην οποία βρίσκεται σήμερα η παιδεία στο χώρο μας. Το κλείσιμο πολλών σχολείων, λόγω του μικρού αριθμό μαθητών και η μετακίνηση τους σε σχολικά κέντρα, πράγμα που ταλαιπωρεί πάρα πολύ  τους μαθητές, η έλλειψη των σχολικών βιβλίων, γεγονός που μας θυμίζει άλλες εποχές, η διαθεσιμότητα σε πολλούς δασκάλους, λόγω των σχολικών κέντρων που δημιουργήθηκαν, ήταν μερικά από τα σημεία που έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση.
Για τη μετακίνηση των μαθητών του Ντερμισιού, μέρος των εξόδων καλύπτονται από το Προξενείο, κι ένα μέρος από τη Διεύθυνση Παιδείας, παρόλο αυτά, δεν καλύπτονται όλα τα έξοδα της μετακίνησης και αναγκάζονται να πληρώνουν και η μαθητές από 700λεκ. Αγανακτισμένοι οι γονείς δεν έχουν που να κάνουν παράπονα, ειπώθηκε στη σύσκεψη. Το Διοικητικό Συμβούλιο θ’ απευθύνει επιστολή στη Διεύθυνση Παιδείας του νομού για την κατάσταση της παιδείας, στο Προξενείο  και σε άλλους φορείς.
Έγιναν προτάσεις  προς το Επαρχιακό Συμβούλιο Λιβαδειάς για συνταξιούχους δασκάλους, οι οποίοι πρόσφεραν στο χώρο της παιδείας και των γραμμάτων για να τους απονεμηθούν τιμητικούς τίτλους και στο Πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας για παρασημοφόρηση του Γιώργου Ζαρμπαλά, μετά το θάνατο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου