Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Εν αναμονή των κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης στην Αλβανία, πολλά «απρόοπτα» αλλάζουν τα σχέδια των σοσιαλιστών.

Έρωτας είναι η αιτία!
Ενώ οι «αριστεροί» της Αλβανίας περιμένανε το σήμα του αρχηγού τους για να κατέβουν στους δρόμους (μαζί τους και το ΚΕΑΔ, για την  Κατέρω από την Τρέμουλη δεν έχω πληροφορίες αν θα πάει), κάποιες εξελίξεις τους πρόλαβαν και άλλαξε τα σχέδια. Η απελευθέρωση της βίζας και οι αλλαγές συσχετισμών στην Αλβανική Βουλή φαίνεται να μην ευνοούν επικοινωνιακά τις κινητοποιήσεις.

Η απελευθέρωση της βίζας στις χώρες shengen για τους Αλβανούς ήταν η βασική δέσμευση του Μπερίσα προεκλογικά ενώ χωρίς αμφιβολία για την αλβανική κοινωνία είναι το σπουδαιότερο γεγονός των τελευταίων 20 χρόνων.
Για εμάς που έχουμε χρόνια αυτό το προνόμιο δε φαίνεται τόσο σημαντικό αλλά, για έναν αλβανό που ακόμα και όταν επρόκειτο για την υγεία του ή για άλλο λόγο έπρεπε να αγοράσει μία βίζα με 2000 ευρώ στην ουσία βγαίνει από την απομόνωση. Η θετική ψήφος στην Αλβανία από το Ευρωκοινοβούλιο άλλαξε το κλίμα στην Αλβανία και δεν ευνοούσαν επικοινωνιακά τις διαδηλώσεις του Rama.

Αλλαγές συσχετισμών στο κοινοβούλιο
Οι εκατέρωθεν μετακινήσεις βουλευτών τον τελευταίο μήνα, μαρτυρούν ένα έντονο παρασκήνιο με φήμες που κάνουν λόγο ακόμα και για αγοραπωλησίες βουλευτών για να αλλάξουν στρατόπεδο. Η κυβερνητική συμμαχία έχει οριακή πλειοψηφία (72 από τους 140) αφού έχασε δύο βουλευτές, έναν του Δημοκρατικού που εντάχθηκε στην ομάδα του Σοσιαλιστικού  και έναν του LSI. Ωστόσο η Πρόεδρος της Βουλής και δεύτερη στην ιεραρχία του Δημοκρατικού Topalli, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο KLAN, δήλωσε ότι έχουν μαζί τους 76 βουλευτές. Η παραίτηση του Τάβου από το Σοσιαλιστικό ερμηνεύτηκε ως στήριξη του Μπερίσα και παρόλο που ο ίδιος το διέψευσε, η κίνηση του δημιουργεί ερωτηματικά για τη συνοχή της αντιπολίτευσης.
Ο Rama σε συνέντευξη τύπου δεν απέκλισε την ένταξη στο Σοσιαλιστικό ούτε του Dritan Prifti που σε άλλες συνθήκες και με τα όσα του έσυρε ο πρώην βουλευτής του LSI, ο αυταρχικός Rama δεν θα πρόφερε ούτε το όνομα του. Ως αναφορά τη θέση του για την επιστροφή του άλλου δικού του βουλευτή, του Βαγγέλη Τάβου, που ως γνωστό απομακρύνθηκε κι αυτός από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΚ, ο Rama δεν έδωσε καμία απάντηση, τονίζοντας πως η υπόθεση Τάβου, είναι εσωτερικό πρόβλημα του κόμματος και πως ανεξαρτήτως από τα συμβάντα, δεν θα ψηφίσει κανέναν νόμο Berisha στη Βουλή.
Ερωτηματικό αποτελεί επίσης και η στάση των δύο Τσάμηδων βουλευτών του PDU.  Η σχέση τους με το Μπερίσα δε φαίνετε να είναι στα καλύτερα αφού δεν τους έδωσε κάποια εξουσία και τους κρατάει ως εφεδρείες. Οι ίδιοι δεν έχουν ούτε πολιτική ούτε ηθική δέσμευση στα δύο μεγάλα κόμματα και θα κοιτάξουν να ωφεληθούν από αυτή τη διαμάχη διαλέγοντας αυτόν που προσφέρει ποιο πολλά πολιτικά και όχι μόνο.
Ο Γάμος του Rama
Σα να μην εφταναν όλα αυτά, ο Rama έχει να σηκωσει και τα οικογενειακά βάρη. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Panorama», ο Rama συζεί εδώ και πολύ καιρό με τη Linda Basha και αναμενεται συντομα να νυμφευτεί. Την επομένη ο Rama επιβεβαίωσε την είδηση και με μία λυτή δήλωση ενημέρωσε ότι ο γάμος θα γίνει  την επόμενη εβδομάδα. Η νύφη μας είναι οικονομολόγος, εργάζεται στο ίδρυμα Σόρος και έχει ένα παιδί από τον πρώτο της γάμο. Από τον πρώτο του γάμο με την Ελληνίδα Ματίλντα Μακότση από τους Δρυμμάδες Χειμάρρας ο Rama έχει ένα παιδί το Gregori. Με το γάμο του ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού θα αποκαταστήσει και το image της αμφιλεγόμενης προσωπικότητας όσο αφορά τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Το γεγονός δεν άφησε ασχολίαστο (αυτό έλειπε) και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας. Αφού ευχήθηκε με το γνωστό ειρωνικό τρόπο στους νεόνυμφους εξέφρασε την απορία ποιος θα του βάλει τα στέφανα και προσφέρθηκε και ο ίδιος να βοηθήσει.   

13 comments:

Ανώνυμος είπε...

αλβανομπελάδες
προτείνω κουμπάρο το Ντούλε

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια ρε παιδιά, ασχετο τώρα, αλλά αυτές οι εκλογές στα παραρτήματα της Ομόνοιας στους ΑγΣαράντα γίνανε ποτέ; Ένας μήνας έχει περάσει και ανακοίνωση καμία. Τώρα το θυμήθηκα που κοίταζα κάτι παλια άρθρα.

Ανώνυμος είπε...

egw thimithika ginane alla den thimame oi ekloges tou ellinikou kommatos ginane????????????

Ανώνυμος είπε...

re vorioipiroti tsaba den ginese politikos analitis stin allvania gia ta dyo megala kommata

Ανώνυμος είπε...

Ta les sta xontrika borioipiroti ta gegonota kai ta numera stin allvaniki vouli.Η κυβερνητική συμμαχία έχει 73 edres(PD 67+1PR+3LSI+2PDU=73.an eixi 72 ton eixi xasi to peknidhi o Berishas apo touti tin evdhomadha.Pou tha to xasi poli sintoma ayto eine sigouro.

Ανώνυμος 2 είπε...

Ρε ανώνυμε εχεις χάλι αν έγιναν εκλογές της Ομόνοιας..? έχεις σκοπό να πας να γραφτείς μέλος και να ψηφίσεις..? Άντε παλικάρι μου, μάζεψε τον κόσμο σου και πήγαινε, βάλε και υποψηφιότητα και πήγαινε να πάρεις την προεδρία. Με το παράρτημα θα χεις και λόγο στην Ομόνοια. Αλλά είστε όλοι κότες. Μόνο λόγια και κατηγορίες, κανένας ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία να λάβει μέρος σε καμια αναμέτρηση. Μόνον ο Ντούλες σας φταίει. Και όσον αφορά τα αλβανικά κομματα που χαίρεστε για το αν θα πέσει το ένα και θα ανέβει το άλλο, έχω να πω στάχτη και μπούρμπερη. Νομίζετε θα τολμούσε κανένας Κοσοβάρος να πάει κόντρα στο κόμμα τους και να μην υπακούει στις επιλογές του? Θα τον είχε φάει η μαρμάγκα και θα χε πάει άκλαφτος στους ομαδικούς τάφους. Αλλά εμάς μας έχει φάει η δημοκρατία. Τσεκούρι και φωτιά σε όλους τους ρουφιάνους.

Ανώνυμος είπε...

Τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά!

Ανώνυμος είπε...

Να που η γυναίκα δεν είναι μόνο αιτία πολέμου, αλλά και αφορμή ειρήνης. Του βγήκε η γυναίκα μπροστά του Ράμα κι άφησε στην άκρη τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις. Τον μαλάκωσε η "ρουφιάνα".

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς 4:56 κόκκινο σκυλί θα εννοείς τον 1:19.
Σίγουρα! γιατί με τα γραφόμενα του αποδεικνύει πόσο οι (ελάχιστοι) οπαδοί αυτού του κόμματος είναι πιστοί στις αρχές του "θείου".
Ε μα είπα κι εγώ δεν θα μας πούνε ρουφιάνους; Ανησύχησα για μια στιγμή.
Ασφαλώς σε όλα τα κόμματα ανα τον κόσμο ο πρόεδρος αποφασίζει, με τη διαφορά όμως πως όταν αποτυγχάνει, μετά στο κόμμα του παίρνει τον Πουλόπουλο (όχι τον Γιάννη)και μάλιστα εθελοντικά.
Εγώ διαβάζω συνεχώς ανακοινώσεις για τις συγκεντρώσεις και τα αποτελέσματα στα παραρτήματα του κόμματος των Ελλήνων στο Βούρκο. Από την παράνομη Ομόνοια όμως τίποτα ακομα. Μα καλά μυστικό μας το κρατάνε;
Παρά την απογοήτευση που υπάρχει για τους πολιτικούς κι αυτό γιατί έτσι τα κατάφερε η κλίκα, το MEGA καταφέρνει να συγκεντρώνει στο ένα χωριό 35 άτομα, στο άλλο 40, στο παράλλο 50 και πάει λέγοντας. Πραγματικά τεράστια επιτυχία όταν έχει δεχτεί τόνους λάσπης και συκοφαντίας. Αλλά θα μου πείτε ότι κι αυτοί όλοι που πάνε ρουφιάνοι είναι, χαφιέδες του Μπερίσια, εχθροί του λαού εεε... συγνώμη του Ελληνισμού ήθελα να πω, μοναρχοφασίστες, ουπς! παλι παρασύρθηκα, τέλος πάντων. Φανταστείτε λοιπόν να πάρει το Ελληνικό Κόμμα μπρος για τα καλά τι έχει να γίνει.

Ανώνυμος είπε...

file 12:54 oloi xwriates pane kai oloi oi apotyximenoi. gia na se igetis prepei na xeis ikanotites kai oxi kourafeksala.loipwn nai sto lew egw i omonia den ekane ekloges. esi omws gia pes mou to mega ekane?????????????an nai pote giati den to mathame?????na rthoume na psifisoume (alla den kseroume kai tous ipopsifious) poioi einai?mou tous les ligo giati tous ksexasa?

Ανώνυμος είπε...

Χωριάτες;;;;;
Αποτυχημένοι;;;;;
Συγχαρητήρια 2:19 που δείχνεις την πολιτική σου ποιότητα. Επιβεβαιώνεις το ποιοι είσαστε.
Όλα στα χέρια μιας κλίκας λοιπόν. Όλοι οι άλλοι είναι παρακατιανοί. Ο μόνος λόγος πολιτικής υπαρξης των "χωριατών Βορειοηπειρωτών" είναι να σας χειροκροτούν και να σας ψηφίζουν.
Σαν δεν ντρεπόσαστε παράσιτα της πατρίδας μας.
Μούλικα του Ενβέρη!!!! Τι ΚΕΑ (Κόμμα Εργασίας Αλβανίας) τι ΚΕΑΔ. Ένα "Δ" δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Όσο για τα μέλη των παραρτημάτων μπες στο σαιτ του μεγκα και δες τους. Έτσι για να πάρετε μια υποψία λαϊκής συμμετοχής.
Σαν δεν ντρέπεστε ξεφτίλες του τόπου μας!

Ανώνυμος είπε...

opoios mas paei kondra einai kseftilas. esi ti eisai ???????? kanas ageladaris giati oloi tetioi eisate eki.
alla min anxonese to katheti tha paei ston topo tou. monon min erthete kai ksanaglifete ton p@@@@@ tou DULE meta

Ανώνυμος είπε...

Εμείς και αγελαδάρηδες είμαστε και μαραγκοί και ηλεκτρολόγοι και αλουμινάδες είμαστε κι ανθρωποι που ιδρώνουμε για το ψωμί μας και είμαστε περηφανοι γιαυτό. Εσείς της νομενκλατούρας καθίστε στα αυγά σας.
Όσο για τον p@@@@@ tou DULE μην ανησυχείτε δεν πρόκειται να σας τον πάρει κανείς. Κρατήστε τον για πάρτι σας. Είναι όλος δικός σας. Σας ανήκει δικαιωματικά τόσο πολύ που τον λατρεύετε.

Δημοσίευση σχολίου