Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Στη Γεωγραφία Γ’ Λυκείου των Αλβανικών σχολείων διδάσκονται ότι οκτώ νομοί της Ελλάδος είναι Αλβανικοί!!!

Στο εξώφυλλο του βιβλίου ο Χάρτης περιλαμβάνει όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα.
Στη «Γεωγραφία της Αλβανίας»  που διδάσκεται στην  Γ’ Λυκείου των σχολείων της χώρας, οι μαθητές δε μαθαίνουν μόνο για τα σημερινά όρια του Αλβανικού κράτους αλλά, και για τις περιοχές  που «αδίκως» - όπως λέει αρκετές φορές στο βιβλίο – το Συμβούλιο των Πρεσβευτών  του 1913 άφησε εκτός των ορίων του κράτους Αλβανικές περιοχές (Treva Shqiptare).  Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται 3 νομοί του Μαυροβουνίου, όλο το Κόσσοβο και άλλες τρεις περιοχές της Σερβίας, το μεγαλύτερο μέρος του κράτους των Σκοπίων και 8 νομοί της Ελλάδος. Το βιβλίο αυτό που διδάσκονται και τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου, έχει εξώφυλλο το χάρτη της Αλβανίας να πλαισιώνεται από τις «Αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) εκτός συνόρων.
Στο ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο «Οι Αλβανικές Περιοχές στην Ελλάδα», σελ. 198 στην εισαγωγή με τίτλο «Σύνθεση και θέση των Αλβανικών περιοχών» αναφέρει: Είναι Αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο Ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο  των Πρεσβευτών.  Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών  και η έλλειψη επίσημων στοιχείων, δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των προσδιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων αυτών των περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη βορειοδυτική Ελλάδα, νότια των περιοχών της ΦΥΡΟΜ και νοτιοανατολικά του Αλβανικού κράτους μέχρι τον κόλπο της Άρτας (εννοεί τον Αμβρακικό)και αποτελείτε από τις περιοχές, Τσαμουριά, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Κόνιτσα κλπ.
Η προπαγάνδα των αλβανών για να γίνει ποιο πειστική, στο υποκεφάλαιο «Πληθυσμός και οικονομία» , χρησιμοποιεί τις αρχαιολογικές «ανακαλύψεις» και διαφορά ιστορικά έγγραφα -  χωρίς να αναφέρει κανένα  - σύμφωνα με τα οποία αυτές οι περιοχές κατοικούνταν από την αρχαιότητα από Αλβανο-ιλλυρικά φύλα, ενώ υπήρχαν και λίγοι Έλληνες!!! Ενώ όταν αναλύει τους νομούς  εντός της Αλβανίας όπως του Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Δελβίνου δεν αναφέρει πουθενά την ύπαρξη των Ελλήνων σε αυτές τις περιοχές που είναι πλειοψηφία.  Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι αυτό είναι το τελευταίο μάθημα της Γεωγραφίας, το μάθημα με το οποίο οι μαθητές αποχαιρετούν το Λύκειο.
Δε χρειάζεται κανείς να έχει ιδιαίτερες ιστορικές γνώσεις για να αποκρούσει αυτές τις γελοιότητες. Όσοι γνωρίζουν λίγη ιστορία ξέρουν ότι πολλές πόλεις της Αρχαίας Ηπείρου υπέφεραν από τις επιδρομές των Ιλλυριών, ενώ η πόλη της Χαονίας Φοινίκης ,που ήταν κάποτε πρωτεύουσα της Ηπείρου, καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ιλλυριούς. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι τι κάνει η Διακρατική Επιτροπή των Υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών που είχε συσταθεί επί υπουργίας Αρσένη ακόμα, για την εξάλειψη εθνικιστικών αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια.  Εκτός και αν τα συγκεκριμένα κείμενα απαλλάσσονται λόγο βλακείας  γιατί τα όρια του εθνικισμού τα ξεπερνούν!!!

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

κάποιοι ανακάλυψαν ξαφνικά την Αμερική!!!
τι σπουδαίο νέο,να μας πείτε και άλλα τέτοια,όχι τίποτα άλλο να μαθαίνουμε.
Βορειοηπειρώτη δεν τα έχω με εσένα,καταλαβαίνεις με ποιους τα έχω,αυτή η ιστορία συμβαίνει χρόνια,
δεν χρειάζονται τετοιες επισημάνσεις τώρα που η φιλία των δυο λαών είναι σε καλό δρόμο.
στο βιβλίο της 5 δημοτικού τα βορειοηπειρωτόπουλα μαθαίνουν για το Σκεντερμπέου( Γεώργιο Καστριώτη) πως ήταν ήρωας των αλβανών και μάλιστα στα σχολεία του ΟΜΉΡΟΥ με φιλολογική επιμελεια της Ηλεκτρας Κικη και του ευγενική υποστήριξη του πατρός της,και η κοπέλα δεν είναι καν φιλολογος η ετσι δηλώνει.
οι σιχαμένοι στα κοινα μας.
μαθαίνουν επίσης για τη μάχη στο μασκουλορι και άλλες αλβανοαηδίες με υπογραφη των ανωτερω

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά τί πράγματα είναι αυτά?Τί πάθανε όλοι τους γύρω μας?Γιατί δεν αρκούνται στα δικά τους και ολοένα διεκδικούν και δημιουργούν προβλήματα με τους γείτονες τους?

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ μου, η γιαγιά μου έλεγε ότι "όλα τα κάστρα από μέσα πέφτουνε" και συμπλήρωνε "αν δεν σκύψεις δεν σε καβαλάνε!". Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε τί ήθελε να πεί!
Η δύσκολή θέση που βρίσκεται το έθνος ίσως και νάναι μία ευκαιρία αφύπνισης συνειδήσεων και συσπείρωσης όλων μας σε έναν στόχο τουλάχιστον.
Συνεχίζουμε...

Ανώνυμος είπε...

συνεχίζουμε για που όμως;; με αυτά τα χάλια και ο γκρεμός είναι λιιιιγο

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά χεστήκαμε. Αν δηλαδή έβγαζαν οι Κογκολέζοι ότι είναι Σουηδοί θα έπρεπε οι δεύτεροι να ανησυχούνε;

Άστους να γράφουν ό,τι θέλουν.

Ανώνυμος είπε...

TO KONGKO DEN GEITNIAZEI ME TH SOUIDIA...

Δημοσίευση σχολίου