Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Συνεχίζει το φλερτ Μπερίσα – Μπολάνου

Μπερίσα: Τα έργα που έγιναν από αυτή την κυβέρνηση στη Μειονότητα δεν έγιναν από όλες τις κυβερνήσεις μαζί των προηγούμενων 20 χρόνων.
Είναι πολύ καλά για να πιστέψεις τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας στο Αργυρόκαστρο! Ήταν όμως και αναμενόμενα, αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο είναι ότι δεν ακούσαμε κανένα παράπονο από τους εκπροσώπους της μειονότητας. Ο κ. Μαλιούκης εκτός από Έπαρχος της κ. Δρόπολης είναι και Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ομόνοιας Αργυροκάστρου, τα παράπονα που θα τα απευθύνει αν όχι στον πρωθυπουργό; Στο Πολιτιστικό Μέγαρο Δερβιτσιάνης;!  Εκτός και αν ειπώθηκαν και δεν τα μάθαμε γιατί κάποιοι έβγαλαν την πρίζα!
Στα Αλβανικά μέσα δημοσιεύτηκε η συνέντευξη που έδωσε ο Μπερίσα σήμερα στο Αργυρόκαστρο και μεταφράσαμε κάποιο αποσπάσματα που αναφέρετε στην Ελληνική Μειονότητα.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, πως σχολιάζει τη δήλωση του Δήμαρχου Χειμάρρας σε τηλεοπτικό κανάλι, ότι δεν αποκλείει καμία συνεργασία  στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, ο Μπερίσα απάντησε πως «ο κ. Μπολάνος πρέπει να δει από ποιον εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της κοινότητας που εκπροσωπεί. Δείτε πόσα έργα έγιναν στη Χειμάρρα και σε όλα τα παράλια. Χθες ήμασταν στη Δρόπολη όπου εγκαινιάσαμε ένα δρόμο και το σχολείο της Δερβιτσιάνης. Εγκαινιάσαμε επίσης την αρχή των εργασιών για την κατασκευή μεγάλου υδραγωγείου που θα εφοδιάσει με πόσιμο νερό 7 χωριά της Δρόπολης. Τα έργα που έγιναν από αυτή την κυβέρνηση στη Μειονότητα δεν έγιναν από όλες τις κυβερνήσεις μαζί των προηγούμενων 20 χρόνων. Εισέπραξα την ευγνωμοσύνη όλων τον πολιτών και δεν έχει σημασία αν ήταν δημοκράτες, σοσιαλιστές, με την Ομόνοια ή το ΚΕΑΔ, ήταν πολίτες όλων των πολιτικών πεποιθήσεων που ήρθαν να με ευχαριστήσουν.  Θέλουμε να δημιουργήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τη Μειονότητα και όλους του πολίτες της χώρας. Δεν θέλουμε η μειονότητα να μεταναστεύσει, αντιθέτως με την βελτίωση των υποδομών εδώ, θεωρούμε ότι θα επιστρέψουν και αυτοί που έφυγαν»
Σε ερώτηση για τις φήμες που θέλουν την απομάκρυνση του Βαγγέλη Τάβου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Σοσιαλιστικού   Κόμματος   να την σχετίζουν με το Κόμμα του, αλλά για τις παρεμβάσεις του στις πολιτικές δομές της Μειονότητας, ο κ. Μπερίσα  είπε πως «οι μόνες παρεμβάσεις μου είναι να φτιάχνω δρόμους, σχολεία, υδραγωγεία, επενδύσεις, μισθούς και συντάξεις.  Ο κ. Ξέρας είναι χρόνια συνεργάτης μου και δεν έγινε υπουργός - όπως λένε μερικοί – για γινάτι του ενός ή του άλλου»
«Αν οι πράξεις των πολιτικών συμβάδιζαν με τα λόγια, η ζωή μας θα ήταν παράδεισος» - Βορειοηπειρώτης

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο Μπερίσα κατακρίνει ουσιαστικά και εκφράζει πικρία λέγοντας πως "ο κ. Μπολάνος ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ από ποιον εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της κοινότητας που εκπροσωπεί. Δείτε πόσα έργα έγιναν στη Χειμάρρα και σε όλα τα παράλια..." εσείς βλέπετε φλερτ; αυτό λέγεται αλβανική δημοσιογραφία. πέρνουμε μια φράση, την ερμηνεύουμε κατά το δωκούν και την κάνουμε τίτλο..
συγχαρητήρια για άλλη μια φορά

Δημοσίευση σχολίου