Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Αμαρτίες Ιατρού παιδεύουσι «Λαϊκό»

2 χρόνια φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο στους Θ. Γιάννη, Β. Ιατρού και Β. Παπαχρήστο, μετά από μήνυση του πρώην Πρόξενου Αργυροκάστρου Ι. Τζιόβα.
Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, στις 25/1/2012, για τον ιδιοκτήτη του «Λαϊκού Βήματος» Θωμά Γιάννη, τον αρχισυντάκτη Βαγγέλη Παπαχρήστο και τον δημοσιογράφο Βασίλη Ιατρού, μετά απο την προσφυγή του πρώην Γενικού Πρόξενου Αργυροκάστρου κ. Ιωάννης Τζίοβα, για τα εις βάρος του προσβλητικά άρθρα.
Για να γλιτώσουν τα χειρότερα, κυριολεκτικά στο πάρα πέντε της δίκης, βγήκε νέο φύλο της εφημερίδας που είχε να κυκλοφορήσει από τις τοπικές εκλογές (8 Μαΐου 2011) εκτός από το ένα φύλο του καλοκαιριού για την ενίσχυση στις επαναληπτικές εκλογές της Φοινίκης του υποψήφιο του ΚΕΑΔ Σωκράτη Σπύρου. Στο φύλλο που υποτίθεται ότι είναι του δίμηνου  Νοέμβρη – Δεκέμβρη, φιλοξενούνται  και ειδήσεις μετά την 20η Ιανουαρίου όπως είναι η χειροτονία των δύο νέων επισκόπων.

Ο λόγος της έκδοσης αυτού του φύλου βρίσκεται στην τελευταία σελίδα , στη δημοφιλή στήλη  «Χαιρετίσματα από το Αργυρόκαστρο και τους Αγίους Σαράντα» όπου σε περίοπτη θέση υπάρχει η δημόσια συγνώμη προς τον κ. Τζιόβα, με ένα σύντομα κείμενο (εικ.) με τον τίτλο «Παραπλανηθήκαμε και ζητάμε συγνώμη».  
 Όσοι γνωρίζουν πως λειτουργεί το «Λαϊκό», ξέρουν ότι τέτοιου είδους «δημοσιογραφικών  κατορθωμάτων» ανήκουν μόνο στον πρώην ιδιοκτήτη και νυν απλό δημοσιογράφο στην εφημερίδα Βασίλη Ιατρού, αλλά το δικαστήριο δεν τσιγκουνεύτηκε ούτε με τον κ. Θωμά Γιάννη ούτε με τον κ. Βαγγέλη Παπαχρήστο, καταδικάζοντας και τους τρεις σε 2 χρόνια φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 5.000 Ευρώ στον καθένα.
Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων κ. Αντώνης Νέτσος (υποψήφιος βουλευτής του ΚΕΑΔ στην Περιφέρεια Αυλώνας), ζήτησε από το δικαστήριο η 2χρονη φυλάκιση να γίνει με αναστολή, λόγω του πρότερου έντιμου βίου, κάτι που αναμένεται να γίνει δεκτό, εφόσον το ποινικό τους μητρώο είναι λευκό.
Τον κ. Τζίοβα εκπροσώπησε η σύζυγος του κ. Άννα Νίκου, επίσης γνωστή από την ενασχόληση της με τα βορειοηπειρωτικά κοινά.
Μαρτυράς κατηγορίας ήταν και ένα άλλο δικαιωμένο θύμα της εφημερίδας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών κ. Χαράλαμπος Καραθάνος.
Δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε την απόφαση και το μερίδιο νομικής ευθύνης των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση, γνωρίζοντας όμως αρκετά καλά και τους τρεις, και βλέποντας το από την ανθρώπινη πλευρά, θεωρούμε άδικο να πληρώσει τη «νύφη» ο κ. Γιάννης και ο κ. Παπαχρήστος. Η τυφλή δικαιοσύνη όμως δεν μπορεί να δει ούτε τα αγνά κίνητρα, ούτε την αφέλεια του ιδιοκτήτη και του αρχισυντάκτη. Από την άλλη έπρεπε το «ιστορικό» να πάρει το μάθημα του γιατί πέρα από τις αξίες που έχει για τον τόπο, έχει θίξει την τιμή και την υπόληψη ουκ ολίγων.
Ελπίζουμε πως το εφετείο θα καταμερίσει διαφορετικά τις ευθύνες τόσο για τους τρεις κατηγορούμενους όσο και για τη δικαίωση του κ. Τζιόβα.

Σχετικό άρθρο για τις περιπέτειες του Λαϊκού και τη διαμάχη με το Τζιόβα  εδώ
Δείτε επίσης το δικός μας "διάλογο"  με το Λαικό   εδώ

17 comments:

Ανώνυμος είπε...

Re to .... ton Iatrou, pali alloi tha plirosoyn gia ayton!
Einai ntropi pantos, mia tetoia istoriki efimerida na ginetai oplo kai aspida enos ....., o opoios thisiazei iera kai osia mprosta sto vomo toy xrimatos!

Ανώνυμος είπε...

epitelous! tosa xronia sykofantousan olo ton kosmo eytase i ora na plirosoun.

Ανώνυμος είπε...

δεν φταίει ο Ιατρού
τους υποσχέθηκαν από την προηγούμενη ημέρα
ότι με βεβαιότητα θα αποσύρουν την μήνυση.
Για αυτό το λόγο έβαλαν και το δημοσίευμα συγνώμης στο τελευταίο λαικό βήμα, αλλά οι άλλοι με την Νίκου τους την έφεραν.
Ο Τζόβας είπε στο ακροατήριο ότι έχω κάνει επανάσταση και έχω πάρει βορειοηπειρώτισα!!!

Ανώνυμος είπε...

Ντουλε να χερεσε τους σινεργατες σου, λαμόγια ε λαμόγια

Ανώνυμος είπε...

@12:02 μ.μ.
Ποιά επανάσταση έκανε!?

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΟΥΛΕ πιστεύω να μην ξέχασες ότι αυτή η κολοφυλαδα ήταν το βαρύ πυροβολικό σου,με αυτή την κολοφυλαδα σπίλωνες και λάσπωνες όποιον έβγαινε στο διάβα σου.Και με χτυπήματα κάτω από την μέση πάντα,πολιτική κότα.Τώρα να πας μάρτυρας υπεράσπισης αντράκλα.

Ανώνυμος είπε...

Gia poio Laiko milate kai poion Iatrou???
To Laiko stamatise na yparxei kai na leitoyrgei os meso enimerosis ton Vorioipiroton, apo tote poy o "Royf Rouf" Billy to poyloyse kai to ksana agoraze gia na ta oikonomaei...apo tote pou i kathe prosopiki toy diafonia kai i antipathia toy idioy ginontan protoselido se mia efimerida me tetoi parelthon!
Katafere na kitrinisei to Laiko kai na to katantisei xeiorotero kai ap tis ekpompes tis Lampiri kai tis Stefanidou me tin AROGI tis "Omonoias" kai ton ekastote Leftadon melon tis!
IATROU: To megalytero lamogio poy evgale pote o topos mas, ap tis magalyteres ntropes mas!
,,,,,,,,,,,,,,

Παναγιώτης Μπάρκας είπε...

Διπλή μήνυση κατά Ιατρού έχω έτοιμη και εγώ προσωπικά για συκοφαντικά δημοσίευματα στην φυλλάδα του Λαϊκού Βήματος εις βάρος μου. Τα δημοσιεύματα, έγιναν προς εξυπηρέτηση των στόχων του προηγούμενου Προξένου Ιωάννη Ριζόπουλου. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, ο Ριζ, είχε κινητοποιήσει πολλά ΜΜΕ για να δημιουργήσουν την εικόνα του προδότη στο πρόσωπό μου. Πρώτη "Η φωνή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ" την οποία ίδρυσα και η άδεια για τη λειτουργία της βρίσκεται ακόμα στα χέρια μου. Για κάποια άλλα έντυπα οι δικαστικές υποθέσεις με το ίδιο θέμα βρίσκονται σε εξέλιξη. Η υπόθεση του Ιατρού, τον οποίο επικαλείται για να με λασπολογήσει ο Κ. Κυριακού σε ένα δικό του λίβελο καλυμμένο από τα πυρρά της δικαιοσύνης, είναι σε αναμονή.
Μα, το θέμα δεν πρέπει να το εντοπίσουμε τόσο στενά. Ο Ιατρού αποτελεί έναν από τους παράγοντες με ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη διάσπαση και στη διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων. Εξυπηρετούσε άμεσα ότι ήταν κατά των συμφερόντων της εθνικής ελληνικής μειονότητας. Η υπόθεση Ιατρού αποτελεί επίσης το δείγμα του ήθους και του κύρους της δικής μας κοινότητας, το μέγα βάθος των σχέσεων ή του ελέγχου της κοινότητάς μας από το αλβανικό κράτος. Σε όλα τα σκ... , 91-92, 93-94, 97, 98 και μέχρι τη θητεία Τζόβα και Ριζ, ο Ιατρού είναι μέσα. Έπαιζε το δικό του βρώμικο παιχνίδι, που καμιά σχέση έχει με την ε.ε. μειονότητα και ελληνισμό.
Ο Ιατρού, φυγαδεύτηκε με ύποπτο τρόπο το 1974 στην Ελλάδα και από εκεί στις ΗΠΑ. Η ομογένεια στις ΗΠΑ γνώρισε το ρόλο του και τον απομόνωσε. Αυτός όμως θα συνεχίσει το έργο του. Το 1991 εμφανίστηκε στην πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα και απένταρος διεκδίκησε ρόλο στα ΜΜΕ της μειονότητας. Παρά την εισήγηση της Πρεσβείας μας για προσοχή στις σχέσεις μ΄αυτόν, ο Ιατρού με την άμεση στήριξη της Αλβανικής κυβέρνησης της περιόδου, έβαλε στα χέρια του το ιστορικό Λαϊκό Βήμα. (περίεργη η σιωπή των πραγματικών ιδιοκτητών του λαϊκού.) Στη συνέχεια συγκέντρωσε όλα τα άτομα με ύποπτο παρελθόν δίδοντάς τους αποφασιστικό ρόλο στην "εφημερίδα του". Το λαϊκό ανέλαβε τότε την μεγάλη ευθύνη της αποκατάστασης της ιδεολογικής διαμάχης μεταξύ των Ελλήνων, που έφερε και την εθνική διάσπαση μεταξύ μας.
Στην μακρόχρονη περίοδο εκπροσώπησης της ε.ε. μειονότητας, ο Ντούλες είχε το Ιατρού το τυφλό όργανο για την εξουδετέρωση των πάντων που του αντιστέκονταν και αποτελεί έτσι μια ακόμα επιβεβαίωση για την εθνική ποιότητα του Ντούλε.
Ο Τζόβας, ναι. Και σ΄αυτή την κατεύθυνση έκανε μια επανάσταση, έβαλε στη πρέπουσα γωνία ένα άτομο, το οποίο κατάφερε να παίξει έναν ουσιώδη αρνητικό ρόλο στη διάσπαση και στην δική μας κατάντια. Το γεγονός ότι δεν μπορούμε να σηκώσουμε και εμείς το κεφάλι, μαρτυρεί πόσο απέχουμε από το πραγματικό ήθος μιας πολιτισμένης και δημοκρατικής κοινωνίας, πόσο βαθύ είναι η ενοχή μέσα μας. Συνεπώς θα πρέπει να χαιρετίζουμε τον Τζόβα, ο οποίος ασφαλώς δεν κινήθηκε σε προσωπικό επίπεδο,. απλώς ξεκίνησε από μια προσωπική υπόθεση.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μπάρκα και εσείς δεν είστε καλύτερος από τον Ιατρού απλά κρύβεστε πίσω από έναν ξοφλημένο τίτλο. Ντροπή σας να υπερασπίζεστε το Τζόβα.
Φώναζε στο ακροατήριο ότι έκανε επανάσταση που πήρε βορειοηπειρώτισα. Αυτό εσένα δεν σε ντρόπιάζει;
Εδώ που τα λέμε ...( αφαιρέθηκε) ..., στα Τίρανα μεγάλωσε.
Ο πατέρας ήταν της μεγάλος του κόμματος, του PPSH, σαν εσένα Μπάρκα.
Για αυτό τους υποστηρίζεις, ο Τζόβας μίσει τους βορειοηπειρώτες!

Ανώνυμος είπε...

esy re anwnime 12.42 eides poso mavropsyxos eisai poso shkatzis eisai les gia olous alla mono sou krivese stin anwnimia sou. kyrie diaxirista mipws tha prepe tetoia asxolia apo foustanatous antres na min tous vazeis ta sxolia;o vourkaris

Ανώνυμος είπε...

12:42 Εσυ που ξερεις τέτοιες λεπτομέριες?
επειδη φαντάζομαι θα ηταν περιορισμένα τα α΄τομα στο δικαστήριο εκείνη τη μέρα, πρόσεχε τι λες, μη σπου ρθει και σενα καμια μήνυση κα δεν έχεις να πληρώσεις τα σπασμενα μετα! Γιατι με τις λαλακιες που λες θα φας χοντρο αγγουρι!
Οσο για τον Ιατρου μια λερα είναι απ την οποια πρέπει να καθαρίσουμε!

Ανώνυμος είπε...

po po file exoume fovithei anti na apantisete panw se auyta pou sas lene apeileite
milaei i katastasi apo moni gia to poios einai leras kai poios albanopsyxos pou den kserei kala kala ellhnika kai exei to nootropia tou tzatzi stin kardia tou/tis.
bre oust lamogia

Ανώνυμος είπε...

12-42..
eisai apla e l e i n o s !!!!

Ανώνυμος είπε...

12.42 EISAI APISTEYTA PRAKTORAS TOU SYSTIMATOS SKIK

Ανώνυμος είπε...

Iatros, if you read this,
The only think I got to tell you is :Go and f... your self man, you are nothing more than an asshole! You can't ........, so you want us to believe that you love North Epirus.The only thing you do better man, is to cheat on innocent people in order to steal their money!

Ανώνυμος είπε...

Iatru and his fellows are the sickest person ever. They are the shame of the northenepirots. Iatru, giannis, tzomakas and dule are the trators of northenepirots, but the time is coming ...

Ανώνυμος είπε...

paidia o iatroy moy efage 1000 eyro den tha toy to xarisw omws

Δημοσίευση σχολίου