Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Δηλώσεις του Ναούμ Ντίσο μετά την εις βάρος του δικαστική απόφαση


Τι προβλέπει η αλβανική νομοθεσία
Την Τετάρτη 11-1-2012, μία μέρα μετά την ανακοίνωση της εναντίον του καταδικαστικής απόφασης και δύο μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία που έχει μέχρι να παρουσιαστεί στη φυλακή ή να συλληφθεί από την αλβανική Αστυνομία, ο πρόεδρος της οργάνωσης Ομόνοια Περιφέρειας Κορυτσάς και μέλος του Προεδρείου του Κόμματος των Ελλήνων Ναούμ Ντίσιος έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ και τους παραγωγούς Αθηνά Κρεμμύδα και Αλέξανδρο Κορακίδη.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Κύριε Ντίσιο καλησπέρα σας. Ο χρόνος άρχισε πολύ άσχημα για εσάς. Η  απόφαση του Εφετείου για την υπόθεση της Μπομποστίτσας, περιμένατε να ήταν καταδικαστική;


Ναούμ Ντίσιος: Βεβαίως και το περιμέναμε, γιατί είναι εδώ και πάνω από ένα χρόνο που υπάρχει αυτό το αρνητικό κλίμα εναντίον όσων φωνάζουμε στην Κορυτσά και τη Βόρειο Ήπειρο ότι είμαστε Έλληνες. Αυτός είναι ο λόγος που με φυλακίζουν γιατί οι Αλβανοί δεν αναγνωρίζουν την ελληνική μας εθνικότητα. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Κάποια αντίδραση υπήρξε μετά την απόφαση τόσο από το βορειοηπειρωτικό χώρο όσο και από την Ελλάδα;

Ναούμ Ντίσιος: Περιμένω στήριξη από την Ελλάδα. Εδώ στην Κορυτσά είμαστε όλοι μαζί. Βγάλαμε ανακοίνωση από την Ομόνοια Περιφέρειας Κορυτσάς και όλοι οι Έλληνες ενωμένοι καταδικάζουμε αυτή την απόφαση του δικαστηρίου. Δεν περιμένουμε να κάνουν τίποτα καλύτερο από την άλλη πλευρά. Ξέρουμε ότι δεν δικάζουν με τους νόμους που υπάρχουν γιατί η δίκη είναι πολιτική. Συγγνώμη αν δεν μιλάω πολύ καλά τα ελληνικά...

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Είσαστε σε μία περιοχή μη αναγνωρισμένη όπου οι Έλληνες δεν είχαν το δικαίωμα να διδαχτούν την μητρική τους γλώσσα, όπως η Κορυτσά. Οι πράξεις σας και τα αισθήματα σας είναι που έχουν σημασία, μικρό ρόλο παίζει το πως μιλάτε.
Η απόφαση είναι οριστική; μέχρι πότε πρέπει να παρουσιαστείτε στις φυλακές;

Ναούμ Ντίσιος: Μου άφησαν προθεσμία 72 ώρες από τη στιγμή που βγήκε η απόφαση. Την Παρασκευή το πρωί δηλαδή θα με συλλάβουν. Αφού πρώτα μπω στη φυλακή τότε θα μπορέσω να πάω την υπόθεση μου στο Ανώτατο Δικαστήριο στα Τίρανα, όχι ότι περιμένω να γίνει κάτι εκεί.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κορυτσά σας συμπαραστάθηκε; είχε επαφή μαζί σας;

Ναούμ Ντίσιος: Από το Προξενείο ήταν παρόντες στη δίκη δύο εκπρόσωποι του, που ακούσανε την απόφαση και με υποστηρίζουν. Είναι πάντα στο πλευρό μου, κάτι που με κάνει χαρούμενο και μου δίνει δύναμη.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία μέχρι να πάτε στο Ανώτατο Δικαστήριο;

Ναούμ Ντίσιος: Θα αργήσει πολύ και σε όλο αυτό το διάστημα θα πρέπει να κάνω την ποινή μου.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Από την αλβανική πλευρά έχει ακουστεί κάποια αντίθετη άποψη προς την απόφαση;

Ναούμ Ντίσιος: Η αλβανική πλευρά περίμενε αυτήν την απόφαση πως και πως για να με κατηγορήσουν.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Από τη "μητέρα" Ομόνοια δεν υπάρχει ακόμα καμία αντίδραση;

Ναούμ Ντίσιος: Από την πλευρά της ηγεσίας, από τον κ. Μπολάνο δεν έχω ακούσει κάτι μέχρι τώρα. Πρέπει να ξέρουν όμως ότι εμείς εδώ στην Κορυτσά είμαστε δύο φορές Έλληνες.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR: Κύριε Ντίσιο, να σας ευχαριστήσουμε που ήσασταν μαζί μας και να σας ευχηθούμε καλό κουράγιο και να σας βεβαιώσουμε ότι είμαστε στο πλευρό σας.

Ναούμ Ντίσιος: Ευχαριστώ πολύ κι εγώ. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι απέναντι στην αλβανική πλευρά, γιατί χωρισμένοι δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα.
 Αναδημοσίευση από ΤΟ ΟΡΑΜΑ
Σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία, οι αποφάσεις του εφετείου εκτελούνται ακόμα και αν προσφύγεις στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ωστόσο υπάρχει μια περίπτωση  να αποφασίσει  ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου – εφόσον του ζητηθεί – να αναβάλει την εκτέλεση της απόφασης μέχρι να εκδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βορειοηπειρώτη» ο κ. Ντίσιος, έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος και αύριο αναμένεται η απάντηση.  

9 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ντισιο, καλη η βοήθεια αλλα να λες και την αλήθεια. Μην πας να πεις ψέμματα για την ΟΜΌΝΟΙΑ. Ντροπή. Πες με ποιον μιλησες στο τηλ την Τρίτη το μεσημέρι. Πες τι είπατε, έλα αγόρι μου, δεν είναι κακο πράγμα η εντιμότητα, καλο είναι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 1:56 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΗΣΕ;;; ΒΓΗΚΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΤΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΕ "ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ.ΤΟΣΟ Ο ΝΑΟΥΜ ΝΤΙΣΙΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΠΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΨΕΥΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΡΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΑΣΙ ΦΥΣΕΩΣ ΕΡΠΕΤΑ ΤΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΧΩΘΟΥΝΕ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΛΕΙΨΕΙ....ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΡΕ ΚΩΘΩΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ ΟΤΙ ΒΑΡΥΝΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΛΛΟ;;;Η ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ;;; "Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ"

Ανώνυμος είπε...

2.39 είσαι εκτός τόπου και χρόνου... Ρωτα το φίλο σου το Ντισο με ποιον μίλησε. Και σταματήστε τις αηδίες, να λέμε μπράβο που φαινομαστε όλοι ενωμένοι σε
Ια τέτοια ιστορία. Αμόρφωτοι και αξεστοι άνθρωποι..

Ανώνυμος είπε...

2:55 ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΝΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΤΕ ΟΛΑ TA ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΝΤΙΣΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΝΤΙΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ ΑΛΛΑ ΔΕΣΜΟΥΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ.ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΤΑΜΠΕΛΑ "Αμόρφωτοι και αξεστοι άνθρωποι.." ΤΗΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΝΤΙΣΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ...ΑΛΛΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΩΣ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΑΓΝΩ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΣΑΣ.....ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΜΑΝΔΥΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ......

Ανώνυμος είπε...

Ντισιε θεέ πάρε την ΠΑΕ !!!
Όρμα Ντουλε, να η ευκαιρία.. Κι αν τα καταφέρεις καν´τον κ βουλευτή.. Χαχαχα είσαι απεχτος ρε ΒΑΓΓΟ!!! Καραμελο το τέλος σου πλησιαζει...

Ανώνυμος είπε...

papapapa auti sto skaki legete MAT kinisi..
Meta ta teleytea katortomata k ta palamakia tis dervitsianis etouti to fora o dule ksanavaraei me dypli kanonia.. Na ARPAKSEI ton Ntisio ap´to EEMM eleftherontas ton k na ksekinisoun oi socialistikes pites antiproedrou Tzoumaka.. Na anakoinosoun k ta xarmosina nea.. 21 xronia Omonoias o rolos k I drasi tou t zoumaka, I sfaliara tou gyftorama sta Tirana k to ...... tis psorokostenas Apo to tzefry.. Ante lame gi´allA

Ανώνυμος είπε...

3.54 ο λόγος σου είναι σαν τα κομμουνια, "ότι πει το κόμμα, ότι πει το κόμμα" . Που ανδρωθηκες πολιτικά, στο PPSH....????? χαχαχαχαχαχαχα δεν καταλαβαίνεται παλικάρια της φακής πως εδω το θέμα δεν είναι ο Ντισιος ως πρόσωπο αλλα η πολιτική καταδίκη. Και το γομάρι της Γιάενας να χε καταδικαστεί έπρεπε να μάστε δίπλα. Τώρα εσείς τραγουδηστε, δεν περιμένω τίποτα καλύτερο απο ανθρώπους σαν εσάς.

Ανώνυμος είπε...

Dhen katalava kala ti dhilosi tou karamelaqi jati avtos Htan o protos pou exei dhilosi oti avto pou ejine sti bobostica ine oti xirotero qe i dhikeosini tha kanei to kathikon,tora pos qe leei oti ton ipostirizi?

Ανώνυμος είπε...

12:41 blepw megali adynamia exeis sto gomari tis Giaenas alla katse apo katw na pareis kai ta analoga eyxaristiria tis alileggyis.

Δημοσίευση σχολίου