Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Ράμα - Μπακογιάννη στην Αθήνα.


Πως παρουσίασαν το θέμα οι αλβανικές εφημερίδες 
Πληροφορίες του "Βορειοηπειρώτη" για τη συνάντηση
Το άρθρο της αλβανικής εφημερίδα «Gazeta Shqiptare», μεταφράστικε από το www.himara.gr ως εξής:  
Η επίσκεψη του ηγέτη του Αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα, εκτός από την παρουσίαση του βιβλίου " Kurbani" (Θυσία), είχε μια γεμάτη ατζέντα με δημόσιες συγκεντρώσεις, αλλά και με «μυστικές», αν μπορεί να ονομαστεί έτσι.
Τέτοια ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 29/1/2012 με την πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη. Τα γραφεία τύπου και των δύο πλευρών δεν έχουν δημοσιεύσει δελτίο τύπου σχετικά την συνάντηση και γι' αυτό δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Αντίθετα, η δεξιά εφημερίδα “Koha Jone”, φιλοξενεί δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη, στις οποίες 

κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΚ Αλβανίας ότι ενώθηκε με τους εξτρεμιστές αλβανούς για εφήμερα πολιτικά συμφέροντα, χωρίς να υπολογίζει το συμφέρον της χώρας του. Στις ίδιες δηλώσεις, κατηγορεί και το ΠΑΣΟΚ, που δεν προσπάθησε να πείσει την αλβανική πλευρά, για το αμοιβαίο συμφέρον αυτής της συμφωνίας.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του "Βορειοηπειρώτη" από το περιβάλλον της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δεν πρόκειται για καμία μυστική συνάντηση όπως παρουσιάζεται από την αλβανική εφημερίδα. Η κ. Μπακογιάννη είχε απαντήσει αρχικά αρνητικά στο αίτημα του Ράμα για συνάντηση  και μετά την επιμονή του δεύτερου, πραγματοποιήθηκε μία σύντομη εθιμοτυπική συνάντηση, στην οποία η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε  τη δυσφορία της για τη στάση του αρχηγού του ΣΚ στο θέμα της υφαλοκρηπίδας.  
Να θυμίζουμε ότι οι δύο πολιτικοί διατηρούσαν άριστες φιλικές σχέσεις όταν ήταν δήμαρχοι των δύο πρωτευουσών.  
      

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου