Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Berisha: Το ενδεχόμενο επαναπροσδιορισμού των συνόρων, εγκυμονεί τον κίνδυνο οι αλβανοί να χάσουν εδάφη.

Κατά της ένωσης Κοσσόβου – Αλβανίας ο αλβανός πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα απέρριψε κατηγορηματικά την άποψη περί ένωσης της χώρας του με το Κόσοβο.
«Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον των Αλβανών να σεβαστούν τα υφιστάμενα σύνορα» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Σαλί Μπερίσα.
«Σ' αυτή τη συγκεκριμένη φάση, το συμφέρον μας είναι να βλέπουμε το κοινό μέλλον μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

«Κάθε επαναπροσδιορισμός των συνόρων σήμερα εγκυμονεί τον κίνδυνο οι Αλβανοί να χάσουν εδάφη και επειδή εγώ είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι τα εδάφη είναι αιώνια, αρνούμαι ένα τέτοιο σενάριο» συμπλήρωσε.
www.kathimerini.gr

7 comments:

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ 1914 ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΝΤΑ .
ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ.

ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΣΟΥ ΤΟ 1920 ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ .... ΚΑΛΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ....

Alex85 είπε...

ερχεται η μερα.....!!!!!

Κεραύνιος είπε...

Η διεθνής συμφωνία του 1914 δεν ισχύει. Καμμία συνθήκη προ Β'ΠΠ δεν ισχύει αν δεν έχει επικυρωθεί από τον ΟΗΕ. Ξεκολλάτε, ξεσταβωθείτε και σοβαρευτείτε. Για αρχή διαβάστε το άρθρο του Περδίκη να μάθετε κάποια σημαντικά πράγματα για την ιστορία και την ταυτότητά σας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Μετά βλέπετε πως θα διεκδικήσετε, τι θα διεκδικήσετε.

Ανώνυμος είπε...

kitahte to berisa san karakaksa einai!!!

Ανώνυμος είπε...

Ισχύει η συμφωνία της Ένωσης Της Β/Ηπείρου με την Ελλάδα η οποία θα γίνει μετάτην Ένωση των δύο Γερμανιών. Μόλις ολοκληρωθεί η ένωση αυτή θα ασχοληθούνε με μας.
Δηλαδή και αύριο να τεθεί το ζήτημα δεν είναι αργά. Γιαυτό μήνε ήσυχος ανώνυμε 2:46

Ανώνυμος είπε...

3000 χρονια.....πόσο πιο αιώνια και σχεδόν 100 χρονια μεγάλης αδικίας

Ανώνυμος είπε...

Η βορειος ηπειρο ειναι μια απλη εφευρεση των τοτε ελληνων πολιτικων και σθνεχιζεται το παραμυθει και σημερα. τα συνορα της μεγαλης αλβανιας τα ξερουν ολοι, ασχετα το αν το αποδεχονται η οχι. μεχρι τωρα η αλβανια δεν εχει διεκδικισει τιποτα αλλα ειναι καιρος πλεον να κσηπνισει και να ζητησει οτι της ανηκει. και οσοι αλβανοι η 'βορειοηπειρωτες' νιωθουν πως ειναι ελληνες να ερθουν να ζησουν στην ελλαδα, να δουμε θα τους αρεσει τςρα πια γιατι στα δυσκολα φαινετται ο καλος φιλος.

Δημοσίευση σχολίου