Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Κοπή βασιλόπιτας της Επαρχίας Πωγωνίου στην Πολύτσιανη

Με την παρουσία του Μητροπολίτη και του νέου Πρόξενο Αργυροκάστρου.
Ήταν   ιδιαίτερη η χθεσινή Κυριακή για τους Πωγωνίσιους και Πολυτσανίτες. Επ΄ευκαιρία της κοπής της πίτας της επαρχίας, στην Πολύτσανη παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος καθώς και στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην ορεινή αυτή περιοχή ο νέος γενικός πρόξενος κ. Νίκος Κοτροκόης. Στην Πολύτσανη επίσης παραβρέθηκαν ..


.. όλοι οι δημογέροντες των χωριών καθώς και αρκετοί προσκεκλημένοι του επάρχου Θανάση Κύρου.

Το πρωί στην εκκλησία του χωριού παρόντος πολλού κόσμου καθώς και του προξένου κ. Κοτροκόη, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία  ενώ στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Δημήτριος ευλόγησε την πίτα της επαρχίας.
Εντωμεταξύ στα γραφεία της επαρχίας ο έπαρχος Θανάσης Κύρος, παρόντος του επαρχιακού συμβουλίου και των δημογερόντων της περιοχής, υποδέχθηκε το νέο γενικό πρόξενο στην πρώτη επίσημη επίσκεψη στην ορεινή περιοχή του Πωγωνίου. Ο έπαρχος εξέθεσε ενώπιον του γενικού προξένου την ολη κατάσταση στην περιοχή καθώς και τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει όπως κακό οδικό δίκτυο,  έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος ,  δυσκολίες επικοινωνίας με την Ελλάδα διαμέσου του τελωνείου των Δρυμάδων , το θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ κλπ.

Πολλοί από τους παρόντες  έθεσαν υπόψη του  γενικού προξένου το θέμα του γκρέιντερ που είχε δωρίσει πριν από δυο χρόνια  η ελληνική κυβέρνηση για τις ανάγκες του Πωγωνίου και της Άνω Δρόπολης,  μηχάνημα τόσο απαραίτητο για την περιοχή και που παράνομα κατακρατεί η Περιφέρεια Αργυροκάστρου με εντολή υπουργού της κυβέρνησης Μπερίσα. Ο κ. Κοτροκόης επ΄αυτού ενημέρωσε πως  το έχει θέσει στην περιφερειάρχη Αργυροκάστρου και ελπίζει σε διευθέτηση του θέματος.
Επίσης  οι κάτοικοι του Πωγωνίου ζήτησαν την επαναλειτουργία του τελωνείου Δρυμάδων έστω τα Σαββατοκύριακα ή τις γιορτές και αναφέρθηκαν  και στις καθυστερήσεις κατασκευής του δρόμου Πολύτσιανης-Δρυμάδων, μολονότι έχουν δοθεί γι αυτό το δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, λεφτά που πήγαν στις τσέπες επιτηδείων χωρίς να φτιαχτεί ούτε εκατό μέτρα δρόμου.
www.deropoli.com

10 comments:

Ανώνυμος είπε...

Why representatives from Himara take part, in celebration of 100 anniversary of Albanian independence?

www.smarkos.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Γενικός Πρόξενος, δε μοιάζει σαν το Δράπα;

Γιώργος Κώττης είπε...

Γιώργος Κώττης
Πωγώνι:
Δεν σε ξεχνώ Πωγώνι μου όσο κι αν ζω μακρυά σου
Στα πλάγια σου μεγάλωσα στα κρύα τα νερά σου
Στους πρόποδές σου συ κρατάς τα όμορφα χωριά μας .
Αυτού νέοι γέροι μας γονείς ,αυτού τα πατρικά μας

Αυτού έχω μάθει να μιλώ ,να γράφω να διαβάζω
Στον ύπνο και στο ξύπνιο μου ΠΩΓΩΝΙ ΜΟΥ φωνάζω.

ΠΩΓΩΝΙ ΜΟΥ:Με τα όμορφα χωριά του δίπλα στα χιόνια της ψηλής Νεμέρτσικας, με παλιά και πλούσια παράδοση ,ξακουσμένο σε όλο τον κόσμο, το μακρινό ορεινό Πωγώνι σήμερα αγωνίζεται να σταθεί όρθιο στην πρόκληση των ημερών , που κάνει τους ανθρώπους του να το εγκαταλείπουν για μια ζωή πιο εύκολη.
Πλούσιο σε αξίες , θα γινόταν και τόπος μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος με τη σπάνια φύση του και τα αρχαία του κειμήλια.
Όλοι εμείς που το αγαπούμε , που έχουμε εκεί στο άγιο του χώμα τα κόκαλα των προ - παππούδων μας , ας μην το αφήσουμε να μαραθεί

<< Όποιος στη γη που τον γεννά βαθιά τις ρίζες ρίχνει, όσο αν μουγκρίζουν θύελλες, δεν τονε ξεριζώνουν...>>

To Πωγώνι χρειάζεται Ηγεσία και Όραμα….

Γιατί τo Πωγώνι έχει μέλλον.

Τις καλύτερες ευχές μου. Χρόνια Πολλά! Καλή χρονιά.

Γιώργος Κώττης

vunisios είπε...

o kseras 8a to pai sto pogoni greinter ??......

vunisios είπε...

o kseras 8a to pai sto pogoni to greinter ??......

vunisios είπε...

giati den to dimosievis sosta ......fovase

Ανώνυμος είπε...

efagan pita,ki evgalan neous exthrous...
a, evrisan kai ton Ksera..
xa xa xa xa!!gamw tis pites sas !!

pogonisios είπε...

prin kero den prollaves na kanis ekina pu i8elies me ta dasi tora ekdikise me to greinter apo ta meri mas lieme.... 8a to vri i gavi to arni tis....emis i pogonisi mono fillus kanume alla sostus ke timius .... gia sena 11:42.....

Ανώνυμος είπε...

προς Πωγωνισιο: Δεν θα σχολιασω τα του παρελθοντος για τους Πωγωνισιους που οι μισοι περνουσαν απο εκτελεστικο αποσπασμα και σαπιζαν στις φυλακες του Ενβερη και οι υπολοιποι ηταν κουαντρα και σε θεσεις κλειδια στο Καστρο..Αλλα τωρα ρε τομαρια που στο Πωγωνι εχουν μεινει 5 παλιογεροντια τι σκατα σας τρωει ο κωλος και κανετε υψηλη πολιτικη Ντουλε-Ξερα που να σας ξεραθει το κατουρο και να σας γινει νταουλι και να βλεπετε το πουλι με κιαλια!!.. Αντι να εχετε καλες σχεσεις με ολους για το καλο της επαρχειας σας εχει φαει η μακακια που σας δερνει μια ζωη!!. Πριν τα κανετε σκατα με τον Ξερα γιατι δεν κανονισατε να σας φερει γκρεϊντερ ο Ντουλε;;; Αφου θελετε τοσο πολυ αυτο το κωλο γκρεϊντερ γιατι δεν το ζητατε απο τον Ντουλε και του κανετε .......... τσαμπα;;;;

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο Κωτη προχωρά σε στηρίζουμε για αρχηγό της νέας δημοκρατίας , ο Σαμαράς έιναι λίγος μπροστά σου!

Δημοσίευση σχολίου