Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Χώρα με περιορισμένη ελευθερία η Αλβανία


87 από τις 195 χώρες που παρατηρούνται από την οργάνωση "Freedom House" χαρακτηρίζονται ελεύθερες
Η διεθνής οργάνωση "Freedom House" με έδρα την Ουάσιγκτον, χαρακτηρίζει την Αλβανία "χώρα με περιορισμένη ελευθερία" στην ετήσια έκθεσή της, που δημοσιεύτηκε σήμερα στα αλβανικά ΜΜΕ.
Η έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα στη δολοφονία τεσσάρων διαδηλωτών στις 21 Ιανουαρίου 2011, στα προβλήματα με τις δημοτικές εκλογές και στην αθώωση από τις δικαστικές αρχές του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ίλιρ Μέτα, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για διαφθορά.

"Η Αλβανία έχει σημειώσει πτώση λόγω της δολοφονίας διαδηλωτών της αντιπολίτευσης τον Ιανουάριο, της πολιτικοποίησης των εκλογικών μηχανισμών που σχετίζονται με τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου και λόγω της αδυναμίας των δικαστηρίων να κρίνουν αμερόληπτα μία υπόθεση διαφθοράς εναντίον ανώτερου πολιτικού της κυβέρνησης" αναφέρει, μεταξύ άλλων, η έκθεση της "Freedom House".
Το 2011, όπως και το 2010, μόνο 87 χώρες χαρακτηρίζονται ελεύθερες ανάμεσα σε 195 κράτη και 14 περιοχές που αποτελούν αντικείμενο παρατήρησης από την οργάνωση αυτή, που συνεχίζει τη δράση της από το 1972.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου