Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης! (βίντεο)

Υπερπαραγωγή ετοιμάζουν οι Τούρκοι με θέμα την Άλωση της Πόλης

Η νέα ταινία με τίτλο "Άλωση 1453" (Fetih 1453) κόστισε περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια, ενώ οι Τούρκοι αφιέρωσαν περίπου τρία χρόνια για να την ολοκληρώσουν.
Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του σουλτάνου έως και τη στιγμή της εισβολής στις 29 Μαΐου του 1453. Εκτός όμως από το πολεμικό κομμάτι, κύριο θέμα της ταινίας είναι και ο έρωτας του Ουλούμπατλί Χασάν-Ιμπραήμ Τσελικιόλ, του θρυλικού Οθωμανού στρατιώτη που ανέβηκε πρώτος στα τείχη της Πόλης, με την Ερά, την κόρη του Ουρβανού την οποία ερωτεύεται και ο Ιουστινιάνης, αρχηγός των Γενουατών υπερασπιστών της Πόλης.


Fetih 1453 Film Official Trailer από TurkWebTv
 

 Ήδη η ταινία, της οποίας τη σκηνοθεσία έχει ο Φαρούκ Ακσόι, έχει αρχίσει να προβάλλεται στην Τουρκία  ενώ θα βγει στις αίθουσες, σε ΗΠΑ και Βρετανία, τον Φεβρουάριο του 2012.
Μάλιστα ο Φαρούκ Ακσόι, παραλείπει να μας δείξει σημαντικές πτυχές της ιστορίας όπως τις λεηλασίες και τις μαζικές σφαγές Ελλήνων.

 Σύμφωνα μάλιστα με τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι η ταινία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του τουρκικού σινεμά.
'Οπως αναφέρει και η "Χουριέτ", τόσο οι πολεμικές σκηνές του έργου όσο και οι ερωτικές σκηνές αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση.
Σημειώνεται ότι το τρέιλερ της ταινίας, το οποίο σύμφωνα με την Χουριέτ, μέσα σε μια μέρα το παρακολούθησαν 1.670.000 άτομα, κόστισε 600 χιλιάδες δολάρια και γυρίστηκε σε 1,5 μήνα.


πηγή: http://news247.gr

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Ή ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ?

Ανώνυμος είπε...

Σημαινει οτι ο κόσμος πρέπει να υποκύψει στους καταχτητές και τους αιμοσταγείς.
Σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι είναι από τότε υπόλογοι έναντι του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ.

Δημοσίευση σχολίου