Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τα αυξημένα διόδια και η καθυστέρηση της Ιόνιας Οδού, συνιστούν στον ιδιότυπο αποκλεισμό της Ηπείρου


Υπόμνημα της ΠΣΕ προς την πολιτική ηγεσία της χώρα
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15  105 52   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.:210-3243822 – Fax: 210 3243281

Αριθ. Πρωτ. 2124                                         Αθήνα 11-01-12

      Προς
Τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Ιωάννη Μαγκριώτη
Κοινοποίηση :

1.Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο  Βενιζέλο 
2.Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου.

      Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
       Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ως συνισταμένη τετρακοσίων πενήντα πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων Σωματείων, με εξακόσιες πενήντα χιλιάδες (650.000) και πλέον μέλη, εκφράζει με την παρούσα την ανησυχία, την αγωνία και την έντονη διαμαρτυρία όλης της Ηπειρωτικής Αποδημίας σχετικά με την τελμάτωση της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ.
      Παρά το ότι το έργο αυτό έχει εξαγγελθεί από το 2006 με χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσης το 2013 δυστυχώς τα τελευταία δύο χρόνια  διαπιστώνουμε μια κωλυσιεργία ως προς την αναγγελθείσα από την πλευρά Σας, τροποποίηση των συμβάσεων με τους παραχωρησιούχους με αποτέλεσμα η ιδιαίτερη Πατρίδα μας  να παραμένει συγκοινωνιακά αποκομμένη και να βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση ύφεσης.
     Νομίζουμε πως είναι περιττό να τονίσουμε ότι το έργο αυτό είναι έργο στρατηγικής σημασίας και υπερτοπικού χαρακτήρα, έργο που με την ολοκλήρωσή του, θα μειώσει τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες και θα τονώσει τόσο την τοπική όσο και την Εθνική Οικονομία.
      Γι΄ αυτό και αιτούμαστε την ταχύτατη απεμπλοκή του και κατά πάσα περίπτωση την εκτέλεσή του, έστω κατά προτεραιότητα μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, γιατί έτσι θα υλοποιήσει η πολιτεία την υποχρέωση και δέσμευσή της προς την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες.

     Επίσης εκ του σύνεγγυς η Συνομοσπονδία μας  παρακολουθεί τα τελευταία δύο χρόνια τις καθ΄ όλα σωστές δημόσιες δηλώσεις Σας για μείωση των διοδίων που είναι και θέση της Συνομοσπονδία μας. 
     Δυστυχώς όμως και προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει γίνει τίποτα. Και επ΄ αυτού του σοβαρού θέματος που με δεδομένη την οικονομική συγκυρία συνιστά ιδιότυπο οικονομικό αποκλεισμό της ιδιαίτερης πατρίδας μας, αναμένουμε θετική από την πλευρά Σας ανταπόκριση .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  Πρόεδρος                                                                                      Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Δ. Οικονόμου                                                           Ιπποκράτης Μ. Κατσένης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου