Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Η « Aleanca Kuqezi» γίνεται κόμμα


Τι δείχνει δημοσκόπηση στην Αλβανία για την εθνικιστική οργάνωση
Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο «Βορειοηπειρώτης» είχε δημοσιεύσει άρθρο για τις φήμες που ήθελαν την “Aleanca Kuqezi”, να μετατρέπεται σε κόμμα. Ο αρχηγός  της  εθνικιστικής οργάνωσης Kreshnik Spahiu, που είναι και αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, δήλωσε χθες για πρώτη φορά, ότι το κίνημα αυτό θα γίνει κόμμα.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του deropoli.com,
Στο αλβανικό πολιτικό-εκλογικό σκηνικό θα μπει κι ένα καινούργιο κόμμα.  Σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Σπαχίου, είπε πως τον Μάιο θα πραγματοποιήσει η  Ερυθρόμαυρη Συμμαχία την πρώτη τη συνέλευση. 

Παράλληλα ο Σπαχίου είπε πως αν γίνει κάτι τέτοιο, ασφαλώς και θα παραιτηθεί από το αξίωμα του αντιπροέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης.
Επιπλέον ο Σπαχίου «ξεκαθάρισε» κι ένα  άλλο θέμα: αυτό της σχέσης με τον αλβανό Πρόεδρο της δημοκρατίας και προϊστάμενό του Μπαμίρ Τόπι.  Ο Σπαχίου ανέφερε πως ανήκουν σε δυο διαφορετικά πολιτικά ρεύματα και κατά συνέπεια σε διαφορετικά κόμματα.  Αυτός όμως δεν προσδιόρισε σε ποιο πολιτικό ρεύμα ανήκει , αλλά έχοντας υπόψη πως το κόμμα του, καθώς ο ίδιος λέει, θα επεκταθεί εκτός των συνόρων, τότε στον ορίζοντα διαφαίνεται η ίδρυση ενός ακροδεξιού σχηματισμού με κυρίως ανθελληνικό προσανατολισμό.
Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας “Shekulli”, η εθνικιστική συμμαχία προηγείται των δύων παραδοσιακών συμμαχιών. Στη διαδικτυακή δημοσκόπηση, σε πάνω από πέντε χιλιάδες αναγνώστες που συμμετείχαν μέχρι τώρα, η «Ερυθρόμορφη Συμμαχία» προηγείται με 42%, ακολουθεί η «Αριστερή Συμμαχία» με 39% και στην τρίτη θέση με 19% η κυβερνητική συμμαχία του Δημοκρατικού Κόμματος. Βεβαίως αυτά τα ποσοστά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, πρώτον γιατί αυτές οι δημοσκοπήσεις έχουν μεγάλες αποκλήσεις και δεύτερον οι εφημερίδες στην Αλβανία λειτουργούν σχεδόν ως όργανα των κομμάτων και το κοινό τους είναι ανάλογο. Τα ποσοστά αυτά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, είναι όμως γεγονός ότι πλέον γίνεται λόγος για τρεις συμμαχίες και οι εθνικιστές της ερυθρόμορφης, φαίνεται να βρίσκουν ανταπόκριση στην  Αλβανία και όχι μόνο.
Πόλοι πιστεύουν πως η «ερυθρόμαυρη συμμαχία»  ή «συμμαχία του μίσους» όπως την χαρακτήρισε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Ιλίρ Πάτσο ή «συμμαχία της κοπριάς» όπως την χαρακτήρισε ο αλβανός πρωθυπουργός, είναι μία φούσκα που θα ξεφουσκώσει, όπως η Μ.Κ.Ο. Zgjohu/Ξύπνα με μεγάλη αποδοχή στην Αλβανία, όταν όμως μετατράπηκε σε κόμμα, δεν κατάφερε να βγάλει ούτε ένα βουλευτή.
Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τις βουλευτικές εκλογές, ο Spahiu θα μας δώσει πολλές ειδήσεις, αφού μία από τις σημαίες του είναι ο ανθελληνισμός.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο «Βορειοηπειρώτης» είχε δημοσιεύσει άρθρο για τις φήμες που ήθελαν την

13 comments:

G.t.P. είπε...

Με το να λέτε πως είναι κυρίως ανθέλληνες, δημιουργείτε κι άλλες πολλές κόντρες...Εθνικιστές είναι, και οι εθνικιστές τους βλέπουν όλους το ίδιο...Όποιον θεωρούν απειλή...
Ενδιαφέρον το άρθρο.Σαν Αλβανός κι αναρχικός που είμαι έχω να πω ''Σκατά στους φασισταλβανούς, σκατά στο έθνος τους''.

Ανώνυμος είπε...

O DEBILA. VORIO EPIRI DO BYTHE IKEN TRIMAT, ATJE NE KOSOVE NJE BYTH MITROVICE I KA VENE SHPATULLAT EVROPES VETEM SE JANE TE KRISHTERE, LUFTONI ORE SE KENI PROTOKOLLIN E KORFUZIT, VIHENI ATE GREQI QE NA GENJEN GJITHMONE DHE CDO DITE PERPARA PERGJEGJESIVE PER PROTOKOLLIN E KORFUZIT DHE KONFERENCCEN E PAQES....MOS FLINI ORE SE NUK JETOHET ME ALBANISTANET....OREEEEEEEE

Ανώνυμος είπε...

auta peri doule +topi + aleanca kuq e zi??
den isxioun?????
kala psemata mas les toso kairo den ntrepese?

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα η λεγόμενη κουκ-ε-ζι ποντάρει στον εθνικισμό και πιο πολύ στον αντί-ελληνισμό τον οποίο εδώ και καιρό ,μεθοδικά, προσπαθούν να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν κάποια σκοτεινά κέντρα υποκινούμενα και χρηματοδοτούμενα είτε από εσωτερικές υπηρεσίες είτε από την Τουρκία . Η οργάνωση αυτή επενδύει πιο πολύ στη νεολαία και κυρίως στους φοιτητικούς κύκλους .Και όχι τυχαίως .Το κομμάτι αυτό εφόσον έχει «θρεφτεί» τα τελευταία χρόνια μέσω των σχολικών κειμένων ,για την περίφημη Ιστορία της Αλβανίας και τις «αδικίες που έχει υποστεί το αλβανικό έθνος στους αιώνες από τους γείτονες» είναι τώρα η πιο εύκολη λεία της οργάνωσης αυτής. Αυτό φάνηκε και όταν η οργάνωση αυτή «όργωσε» κυριολεχτικά όλα τα πανεπιστήμια της Αλβανίας για να μαζέψει 20 000 υπογραφές εναντίων της απογραφής . Εάν ήταν τόσο δημοφιλής θα μπορούσε να το έκανε αυθημερόν και μόνο μέσα στην πόλη των Τιράνων του ενός εκατομμυρίου πληθυσμού. Μολαταύτα στηριζόμενη και από το κόμμα των τσάμιδων τους κοσοβάρους και πολύ λίγο από τους αλβανούς των Σκοπίων θα προσπαθήσει να δημιουργήσει κάποια προβλήματα αλά πιστεύω γρήγορα θα «ξεφουσκώσει» διότι θα γυρίσει μπούμερανγκ για τους ίδιους τους αλβανούς .
Όπως λέει και το ρητό «Το δυνατό ξύδι χαλνάει το αγγιό του».

Ανώνυμος είπε...

Β/ΗΠΕΙΡΩΤΗ,ειμαι ο Νίκος ο Παπαηλίας απ' τη Θεσσαλονίκη.Σου εύχομαι Καλή Χρονια και ότι άλλο ποθείς!Πολλές φορές έχω σχολιάσει στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.Το ερχόμενο Σαββατο,ο Σύλλογος του οποίου προεδρεύω διοργανώνει τον ετήσιο χορό του.Θα σε παρακαλούσα να αναρτήσεις στη δική σου ιστοσελίδα την εξής ανακοίνωση¨ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Σύλλογος Ελλήνων Αργυροκάστρου,Αγίων Σαραντα και Δελβίνου Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Σάββατο 14/01/2012 και ωρα 21.00 στο κέντρο διασκέδασης 'ΕΝΑΣΤΡΟΝ'(100 μ απ'τα φανάρια Ευκαρπίας της περιφερειακής οδού)τον ετήσιο χορό του.Καλούνται όλα τα μέλη του,αλλά και οσοι φίλοι του,το επιθυμούν.Κλαρίνο:Hλίας Σιδέρης,Τραγούδι:Μάνθος Λώλης Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ελπίζω αγαπητέ Β/Ηπειρώτη να συμβάλεις και εσύ στην επιτυχία της επικείμενης εκδήλωσης αναρτώντας την ανακοίνωση,αλλά και συμμετέχοντας σ'αυτήν ως προσκεκλημένος. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ανώνυμος είπε...

ok

Ανώνυμος είπε...

Προς 1-52....
Ειπαμε, η "aleanca kuq e zi" ειναι ο τροπος με τον οποιο ο συντροφος Ραμα εχει σκεφτει να εμβολισει τη συμαχια του Μπερισα,απο δεξια μερια,οπως εκανε εκεινος με το κομμα του Μετα απο αριστερα μερια...δλδ το 2013 θα ειναι ολοι μαζι, Ραμα - kuq e zi - DULE.
Ποιοι ειναι αυτοι οι τυποι τα ειπαν οι ποιο πανω μια χαρα κι δεν χρειαζονται επαναληψεις.
Αυτο που μενει να δουμε ειναι ποσες εδρες θα παρει ο DULE, και ποσες οι kuq e zi, σ αυτην την συμαχια.
Μεχρι τοτε κοιμηθειτε,δεν τρεχει τιποτα...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε 12.26 δηλαδή αν δεν δεις αυτη την τριάδα, αν δεν υπάρχει συνεργασία με το ΣΚ ακριβώς επειδή θα υπάρχουν οι Κουκεζι...;;;' Τι θα πεις τότε; Μήπως ν αρχίσεις απο τώρα να προετοιμαζεις τα επιχειηματα σου; Λεω εγω τώρα.. Μήπως βρε παιδάκι μου αποδειχθεί πως το επιχείρημα όχι με το μπερισα γιατί είναι η τσαμηδεα βγει αληθινό.

Ανώνυμος είπε...

G.t.P. είπε... Σαν Αλβανός κι αναρχικός που είμαι έχω να πω ''Σκατά στους φασισταλβανούς, σκατά στο έθνος τους''

Βρε αγράμματο ζώο, βρε βόδι.. ούτε μια δουλειά δε μπορείς να κάνεις σωστή; Ούτε να βρίσεις δεν είσαι άξιος.. χωρίς να γίνεις ρόμπα;

Η πιο βολική εκδοχή για σένα θα ήταν να θεωρήσω ότι δεν έχεις Αλβανική εθνικότητα.. διότι τότε σημαίνει ότι στέλνεις σκατά στον εαυτό σου και σε όλο σου το σόι.

Μένει λοιπόν, κατά την κοινή λογική, να έχεις Αλβανική υπηκοότητα. Πάλι όμως ρε καραγκιοζάκο.. δείχνεις πόσο γίδι είσαι.. διότι επικαλείσαι και φέρεις μια υπηκοότητα που κατά τα λεγόμενά σου της αξίζουν σκατά! Ρε πίθηκε! όταν βρίζεις.. βάλε λίγο το ακατοίκητο να δουλέψει!

Μετά λες ότι είσαι αναρχικός.. χα χα χα το άλλο με το Τοτό το ξέρεις.. βρε κατσίκι οι αναρχικοί δε συμπορεύονται με τους εθνικιστές όπως κάνεις εσύ.. διότι περί συμπόρευσης πρόκειται όταν λαμβάνεις καθαρή θέση εναντίον του απλού λαού μιας χώρας και μεροληπτείς υπέρ κάποιου άλλου! Ακριβώς αυτό δεν κάνεις και ένας φασίστας.. στέλνει σκατά στη μια πλευρά μόνο!

Οι αναρχικοί βλαχάκο.. δε στέλνουν κατευθυνόμενα σκατά, δε μεροληπτούν.. άντε μάθε καλύτερα το μάθημά σου.. εσύ και όλα τα φίδια σαν και σένα!

Χίλιες φορές να με λες "σκατά" και να έχω ταυτότητα.. παρά να είμαι φίδι σαν και σένα χωρίς ταυτότητα.. Έλληνας δε θα γίνεις ποτέ... μα ούτε και Αλβανός.. σαν το φίδι θα σέρνεσαι στη μέση και θα σε χρησιμοποιούν όλες οι πλευρές, διότι για κακή σου τύχη είσαι πληθυσμός στα σύνορα.

Ο Έλληνας δε λογαριάζει για τον Έλληνα ρε βλάκα (δες ελληνικά νησιά και χωριά μέσα στην Ελλάδα τα οποία στερούνται στρατηγικού ενδιαφέροντος.. δες πως τα έχουν γραμμένα).

Εσύ είσαι στα σύνορα και είναι τα συμφέροντα τέτοια και κάνει η Ελληνική κυβέρνηση ότι κόπτεται για σένα.. αλλιώς κανονικά θα σε είχε γραμμένο αν ήσουν μέσα στην Ελλάδα!

Άντε βρε βόδι, τσομπάνε.. μη χέσω.. που βγήκες και Αλβανός και αναρχικός.. ειδικά τον πρώτο τίτλο είναι ντροπή που τον πιάνεις στο στόμα σου, ουστ ρε φίδι!

Ανώνυμος είπε...

χα χα παίζει και έγκριση?? είδα πως έκρινες τις βρισιές κατά του Αλβανικού έθνους παραπάνω! καλό αστειάκι!

ledion korca είπε...

Mε αθτευες της μαλακιες που λες παπαρα G.t.P θελω παρα πολυ να σ σηναντισω απ΄κοντα.Γιατη κυριε ΠΑΠΑΡΑΑΑΑΑΑΑ αν θες να ξερης ΕΛΛΕΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΟΡΑ αιωνες τωρα αν'ανατρεξης την ΙΣΤΟΡΙΑ για τους ηρωες του 1821 [ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ που πολεμησαν εναντια στους τουρκους. Και κατι ακομα για ολους εσας του αναρχικους και φασιστες ΕΛΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ σταματηστε την λασπολογια και την προπαγανδα.

Big Brother Albania 6 Live είπε...

Mε αθτευες της μαλακιες που λες παπαρα G.t.P θελω παρα πολυ να σ σηναντισω απ΄κοντα.Γιατη κυριε ΠΑΠΑΡΑΑΑΑΑΑΑ αν θες να ξερης ΕΛΛΕΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΟΡΑ αιωνες τωρα αν'ανατρεξης την ΙΣΤΟΡΙΑ για τους ηρωες του 1821 [ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ που πολεμησαν εναντια στους τουρκους. Και κατι ακομα για ολους εσας του αναρχικους και φασιστες ΕΛΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ σταματηστε την λασπολογια και την προπαγανδα.

Ανώνυμος είπε...

tosi wra milate mono gia tous ethnikistes tis erithromauris sumaxias kai pws einai fasistes
alla min ksexnate kai tin xrusi augi pou pio malakes apo autous den uparxoun se olo ton kosmo

Δημοσίευση σχολίου