Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Λόγο κρίσης, ο επιχειρηματικός κόσμος της Ελλάδος ψάχνεται στην Αλβανία


Δυναμική ελληνική συμμετοχή στη 18η Διεθνή Έκθεση Τιράνων
Μετά από επτά χρόνια απουσίας, η ΔΕΘ ΑΕ επανέρχεται στην αλβανική αγορά με τη διοργάνωση δυναμικής ελληνικής συμμετοχής, που απαρτίζεται από 70 επιχειρήσεις, στην 18η Διεθνή Έκθεση Αλβανίας, από τις 25 έως τις 30 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο των Τιράνων.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος τα Επιμελητήρια της Χαλκιδικής, της Πιερίας, 

της Κοζάνης, της Καστοριάς, της Λάρισας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), καθώς και επιχειρήσεις από τη Χαλκίδα, τα Γιάννενα, τις Σέρρες, το Κιλκίς και την Αθήνα.

Η Διεθνής Έκθεση Αλβανίας καλύπτει διάφορες θεματικές, από την οικοδομή και την κατασκευή, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και τη μεταλλευτική βιομηχανία ως τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και τη βιομηχανία τροφίμων.

Πρόκειται για διοργάνωση πιστοποιημένη από τη Διεθνή Ένωση Εκθέσεων (UFI), που προσελκύει ετησίως 30.000 επισκέπτες από 20 χώρες και φιλοξενεί περισσότερους από 300 ξένους εκθέτες.

Με αφορμή την έκθεση και την ελληνική συμμετοχή, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, με τη συνεργασία της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας, διοργανώνουν, στις 24 Νοεμβρίου, το 5ο Ελληνο-Αλβανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, με τίτλο «Μία γέφυρα μέσα από νέες ιδέες».

Στο επίκεντρο του φόρουμ θα βρεθούν το ισχύον θεσμικό-επενδυτικό καθεστώς της Αλβανίας, η διμερής οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία, ο σχεδιασμός κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών στις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής τους, αλλά και η συνεισφορά των επενδυτών και των επιχειρήσεων της χώρας στην ανάπτυξη της αλβανικής οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνικής ευημερίας.

Κ.Γ.

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

tha eimaste oloi ekei agapite mou...afto katalava kai egw kai ap tis 23 ksekiname emfanishs me to ellhniko sygrotima OPA-LIVE....sta tirana....edw kotzam ekthesh kanoume i ellhnes na min exoume kai ena magazaki na akoume ligo mbouzoukia ellhnika....me sevasmo gia tin diafhmish...O GERMATIS

Δημοσίευση σχολίου