Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Τραγωδία με κωμική κατάληξη, ή κωμωδία με τραγική;


Του Στέλιου Παπαθεμελή
Όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην ταλαίπωρη χώρα μας συνθέτουν μιαν ιλαροτραγωδία. Τουτέστιν τραγωδία με κωμική κατάληξη, η αντιστρόφως κωμωδία με τραγική.
Στην ποδιά της Γερμανίδας “σφάζονται παλληκάρια”. Άλλα συνωστιζόμενα να προλάβουν και άλλα σερνάμενα που ψελλίζουν “τραβάτε με κι ας κλαίω”.
Κι όλος αυτός ο χαμός για το παυσίπονο της περιβόητης 6ης δόσης με αντίτιμο, δια της υποβολής μας σε μακροχρόνιο “γύψο”, την αποτομή της εθνικής μας κυριαρχίας και την υπεξαίρεση της δημόσιας περιουσίας μας.
Τελικά

“Τόσα κορμιά ριμαγμένα
στα σαγόνια της θάλασσας, στα σαγόνια της γης
τόσες ψυχές
δοσμένες στις μυλόπετρες σαν το σιτάρι.
[…]
για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη”.
(Σεφέρης, βέβαια).

Ο συρφετός των διεθνών ΜΜΕ που κατέκλυσε προχθές την Ηρώδου του Αττικού και η εμμονή τους να ασχολούνται 24ωρα ολόκληρα με το “πειραματόζωον-Ελλάς” σίγουρα δεν γίνεται από αγάπη για μας.
Έμαθαν ότι τρωγόμαστε και πουλιόμαστε και πλάκωσαν από τα πέρατα της γης…
Δεν βρίσκεται κανείς στα υψηλά πολιτικά κλιμάκια που να διδάχθηκε από τον Θουκυδίδη ότι όταν υποκύψουμε σ’ αυτό που μας εκβιάζουν θα μας ζητήσουν αμέσως μετά και άλλο μεγαλύτερο, γιατί με τη στάση μας τους δώσαμε το μήνυμα ότι φοβόμαστε;
Οι ξένοι έχουν εκπλαγεί με την δουλικότητα των ταγών μας. Γι’ αυτό δεν αρκούνται απλώς στην αποδοχή των ταπεινωτικών όρων που θέτουν, αλλά απαιτούν και τη “συμβολική” τους. Την υπογραφή των πολιτικών προσώπων της υποταγής. Τώρα, αν κάποιοι εγκρίνουν μεν το πακέτο, αλλά αισθάνονται άβολα να υπογράψουν, αυτό δεν κάνει τη διαφορά!
Εις επικουρίαν πάντως επιβολής της μέσω Βρυξελλών ερχόμενης “Βερολίνειας συνθήκης” έσπευσε και ο Λευκός Οίκος να αξιώσει άμεση συμμόρφωση της Ελλάδος και υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει για τον διακανονισμό του χρέους.
Όλα τα αφεντικά που κόπτονται δήθεν για τη σωτηρία μας, ηγετικά σπιθαμιαίοι και πολιτικά ασημαντότητες είναι προς καταισχύνη τους στο διηνεκές ότι δεν είχαν το μυαλό και τη θέληση να μοιράσουν σε δυο γαϊδουράκια άχυρο. Να αντιμετωπίσουν δηλαδή το δημοσιονομικό πρόβλημα του 2% της Ευρωζώνης.
Διερωτώμαι, εμείς είμαστε μια μπουκιά. Διαμιας μας καταβρόχθισαν και τελείωσαν. Δεν το κάνουν ωστόσο γι’ αυτό. Στήνουν υπόδειγμα-φόβητρο για τις άλλες χώρες.
Εξακολουθούν να μας μεταχειρίζονται ως πειραματόζωο. Άρα η αποστολή μας έχει συνέχεια…
Αλλά ως και η Morgan Stanley χλεύασε τους ευρωνάνους: “Οι εκβιασμοί εναντίον της Ελλάδος σκάβουν το λάκο της Ευρώπης”! Δηλαδή πριονίζουν το κλαδί στο οποίο κάθονται.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα πριν ακόμη ορκισθεί έχει εκ προοιμίου υιοθετήσει, ασμένως δε, τις διαταγές του Βερολίνου. Δηλαδή τις αποφάσεις του Οκτωβρίου.
Θα εφαρμόσει με ζήλο τη μοναδική και φονική συνταγή της Τρόικας. Το είπε ωμά και κυνικά ο κ. Σόϊμπλε: “Ό,τι και αν συμβεί η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει αυτό που συμφωνήθηκε”. Σε κατανοητά ελληνικά να αυτοεξοντωθεί!
Και σπάζοντας κάπως την βαναυσότητα του προσθέτει: “Βέβαια αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία είναι άδικο”. Για να το ανακαλέσει όμως πάραυτα επιλέγοντας: “Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά” (Εφημερίδες 8/11/11).
Μπορείτε, Κύριε και παραμπορείτε! Να συμψηφίσετε τις αμφιβόλου νομιμότητας κερδοσκοπικές απαιτήσεις, δικές σας και του διεθνούς τοκογλυφικού συστήματος, με τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλετε στους Έλληνες. Το υπόλοιπο των υποχρεώσεων να το καταβάλετε σε ρευστό στην Ελλάδα. Έτσι θα ξεκινήσει μια επιθετική αναπτυξιακή πολιτική. Θα κερδίσουμε το χαμένο χρόνο. Θα ενεργοποιήσουμε τον ορυκτό και τον υποθαλάσσιο πλούτο μας, τον ήλιο μας και τους ανέμους μας, τη σχολάζουσα δημόσια περιουσία μας και τα άφθονα αγαθά της ευλογημένης γης μας.
Αυτό όμως προϋποθέτει, πριν ή μετά εκλογές, Κυβέρνηση Ελλάδος, όχι Βερολίνου. Κυβέρνηση, του “φρονείν και πράττειν ελληνικά”. Ικανή και αποφασισμένη να πει ΟΧΙ σε κάθε εκβιασμό και να πάει τη χώρα μπροστά.


Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
www.papathemelis.gr

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

ah sintrofe stelio esy qi an isun qe o protos socialistis, esi ikseres apo socialistiqes ipothesis, simfona me mistiqes plirofories tou komatos ehis voithisei polla borioipirotopulla na spudhasoun me ipotrofia... kamia 70 aria ollo qe ollo qe 30 peripu alvanaqa me to azimioto omos sintrofe...kalla na ne qe eqinos o sintrofos ilias pu ekline tis dulies...
i kales sholes ekanan 4 me 5 ekatomiria drakmes i defteres giro sta 3 ,opu ekline tin timi o sintrofos ilias ...qe olla afta jia to komma, tin thrisqia qe tin ethniqi ipothesi.
me eidiko sevas gia afton ton aksio ethniko socialisti kasteros socialistis!
panta aksios stellara

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΣΤΕΡΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΜΕ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ..

Ανώνυμος είπε...

Θα θυμάστε,αν όχι όλοι,οι περισσότεροι, όταν ο σύντροφος Στέλιος ηταν Υπουργός Δημόσιας Ταξης επί Παπανδρέου με τα γεγονότα της Επισκοπής.Μερικούς μήνες μετά, ο μεγάλος αυτός άνδρας βγήκε με μεγαλοπρέπεια και φανφάρες και ενημέρωσε τον ελληνικό λαο οτι αυτός ο άνδρας εξάρθρωσε τη ΜΑΒΗ!!!Το έλεγε και έλαμπε το πρόσωπό του.Μπράβο σύντροφε!Κοντά στα 75 είσαι σύντροφε Στέλιο,αλλά στη μάχη της κουτάλας είσαι πάντα ενεργός και με αξιώσεις μάλιστα!!!

Δημοσίευση σχολίου