Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

11 από τους 16 δημάρχους του ΚΕΑΔ διεκδικούν το δήμο τους με άλλο κόμμα


40 εν ενεργεία δήμαρχοι στην Αλβανία, άλλαξαν στρατόπεδο
Παγκόσμιοι πρωταθλητές στην αλλαγή πολιτικού κόμματος πρέπει να είναι οι πολιτευόμενοι της Αλβανίας, με τη “Dream Team” να βρίσκεται στην περιοχή της Ελληνικής Μειονότητας.  Οι 40 από τους 387  τοπικούς άρχοντες στην Αλβανία θα διεκδικήσουν  τους δήμους τους με άλλο πολιτικό σχηματισμό.  
Οι μισοί από αυτούς είναι δήμαρχοι ή έπαρχοι που εκλέχτηκαν στις εκλογές του 2007 ως ανεξάρτητοι και τα μεγάλα κόμματα τους πείραν με το μέρος τους για να «βαφούν» οι δήμοι με το δικό τους χρώμα.
Δέκα δήμαρχοι και έπαρχοι πήγαν σε αντίθετα στρατόπεδα και από δημοκράτες έγιναν σοσιαλιστές ή το αντίθετο ενώ υπάρχουν και μετακινήσεις μεταξύ μικρών και μεγάλων κόμματων όπως ο δήμαρχος Λιούσνιας που διατήρησε τον αριστερό προσανατολισμό (αν υπάρχει αυτό) και από το Σοσιαλιστικό πήγε στο «μικρό» LSI του Ιλίρ Μέτα που συνεργάζεται με τη δεξιά.
Το άλλο τέταρτο είναι οι 10 δήμαρχοι και έπαρχοι του κόμματος Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα,  κόμμα που εκπροσωπεί τις μειονότητες στην Αλβανία αλλά στην ουσία ελέγχεται από Έλληνες, θα διεκδικήσουν το δήμο τους από άλλο πολιτικό σχήμα. Συγκεκριμένα οι έπαρχοι Φοινίκης Ζήσος Λούτσης, Α. Δερόπολης Κωνσταντίνος Κώστας και  Πωγωνίου Τάκης Μεντής κατεβαίνουν με το χρίσμα του νέου ελληνικού κόμματος ΕΕΜΜ – MEGA. Οι άλλοι 7  είναι δήμαρχοι και έπαρχοι που κατεβαίνουν αυτή τη φορά με το Δημοκρατικό Κόμμα και συγκεκριμένα ο δήμαρχος της βλάχικης κωμόπολης Σελενίτσας στην Αυλώνα, ο έπαρχος Νάρτας επίσης στην Αυλώνα, ο έπαρχος Αλύκου στους Αγίους Σαράντα, ο έπαρχος Μόλας στην Κορυτσά (είχε κερδίσει την επαρχία για δύο συνεχόμενες φορές με το χρίσμα του ΚΕΑΔ) και άλλοι πέντε δήμαρχοι Αλβανικών περιοχών που είχαν βγει το 2007 με το ΚΕΑΔ και στηριζόμενοι από το Δημοκρατικό Κόμμα.  
Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, από τις πρώτες απομακρύνσεις κάποιων στελεχών, κατηγόρησε για τη διάσπαση του κόμματος του τον πρόεδρο του ΔΚ Σαλί Μπερίσα. Χωρίς να σημαίνει ότι ο Μπερίσα δεν έβαλε το χεράκι του μετά το πάντρεμα ΚΕΑΔ-ΣΚΑ το 2009 που στο κάτω κάτω και αν το έκανε θεμιτό είναι γιατί οι Βορειοηπειρώτες είναι πολίτες αυτής της χώρας και κάθε πολιτική δύναμη δικαιούται να διεκδικήσει το μερίδιο της, άλλωστε κανένας δεν κληρονόμησε τους Έλληνες ψηφοφόρους της Αλβανίας στο ΚΕΑΔ. Αυτή η πολιτική συμπεριφορά του Ντούλε έχει στόχο την συσπείρωση της μειοψηφίας των Βορειοηπειρωτών που στηρίζουν το ΚΕΑΔ και την απόκρυψη της αποκλειστικής ευθύνης του ίδιου.  Η πραγματική αιτία της σημερινής τραγικής κατάστασης του ΚΕΑΔ δεν είναι το Δημοκρατικό Κόμμα και ο Σαλί Μπερίσας αλλα ο πρόεδρος του με τις κακές ή ανύπαρκτες επιλογές του. Στην πολιτική η λογική καταλύεται από τους αριθμούς. Η ιστορία μπορεί να σε δικαιώνει, η πολιτική όμως είναι ψυχρή και σου λέει απλά ότι «όποιος έχει τους πιο πολλούς κερδίζει».  Δε γίνεται να του φεύγουν του Ντούλε οι 11 από τους 16 δημάρχους που είχε και να φταίει μόνο ο Μπερίσα!
Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να πούμε πιο από τα αλβανικά κόμματα έχουν καλύτερη συμπεριφορά ως προς την Ελληνική Μειονότητα υπάρχει όμως μια εμφανής διαφορά στον τρόπο συνεργασίας τα τελευταία 15 χρόνια με το ΚΕΑΔ που αξίζει να σημειωθεί. Το ΔΚ μην έχοντας να περιμένει και πολλά από την Ελληνική Μειονότητα, αφού οι Έλληνες δεξιοί ψήφισαν την Ομόνοια – ΚΕΑΔ, τόσο στις τοπικές όσο και στις βουλευτικές εκλογές ήταν «γενναιόδωροι» προς τον ελληνικό κόμμα αφού με αυτό τον τρόπο πολεμούσαν έμμεσα τους αντιπάλους τους σοσιαλιστές.
Οι σοσιαλιστές από την άλλη που είχαν παγιώσει ένα ποσοστό στη μειονότητα που κυμαίνονταν  από 30 – 40 %,  ποτέ δεν εμπιστεύτηκαν ή δεν αντιμετώπισαν σαν πραγματικό εταίρο το ΚΕΑΔ. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009, παρόλο που οι ψήφοι του ΚΕΑΔ μετρούσαν αυτομάτως και για την «αριστερή συμμαχία», το ΣΚ όχι μόνο δεν βοήθησε το σύμμαχο ΚΕΑΔ αλλά πολέμησε να μειώσει τα ποσοστά του στις περιφέρεις Αργυροκάστρου και Αυλώνας ενώ όπως λένε του κατάκλεψε τις ψήφους στην Κορυτσά και τα Τίρανα που το Ελληνικό κόμμα ευελπιστούσε να βγάλει βουλευτή.
Οι συνέπειες όμως αυτής της κατάστασης δεν είναι μόνο πολιτικές για το ΚΕΑΔ αλλά έχουν εθνικές προεκτάσεις, τις οποίες θα αναλύσουμε σε μία από τις επόμενες αναρτήσεις μας.

37 comments:

Ανώνυμος είπε...

................. sto spiti tu kremasmenu den kanoun logo gia skini

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη είναι 11 απο τους 16 αυτοί που έφυγαν απο το ΚΕΑΔ

Βορειοηπειρώτης είπε...

Φίλε 11.34, δεν καταλαβαίνουμε το σχόλιο σου. Ποιος είναι ο κρεμασμένος, ποιο είναι το σπίτι και ποιο το σχοινί; Σε αυτό το σχόλιο περιγράφεται μία πραγματικότητα, ανοίξτε επιτέλους μια φορά τα μάτια και μην ψάχνετε αλλού για ευθύνες. Εάν κάποιος δεχτεί ότι είναι άρρωστος έχει ελπίδα να γιατρευτεί, το πρόβλημα είναι με αυτούς που δεν δέχονται ότι είναι άρρωστοι
Έχεις δίκιο 11.41 το αλλάξαμε ήδη.

Ανώνυμος είπε...

μονο ενα δεν αναλυσες φιλε μου λεο... ποιοι ηταν αυτοι που φυγαν τι παρελλθον ειχαν

Ανώνυμος είπε...

ρε καραγκιοζιδες κολημενα κομουνια που μονο οι αλλοι φταινε, ρε αθλιοι πόσους εξοντωσε ο Χοτζα γιατι πιστευε αυτος ηταν ο θεός και οι άλλοι οι προδότες ρε είστε ακριβώς ιδιοι ρε γ............ ρε είστε ακριβώς ίδιοι ............. Ρε απο αυτούς που γνωρίζω είναι χιλιες φορές καλύτεροι απο το καμάρι σας το ........ το Ντούλε. Ρε οταν μια ομαδα δεν πάει καλα όχι μόνο φταίει ο προπονητής αλλα ειναι ο πρώτος που τρώει πόρτα, ρε μαυρο όλοι σε αυτον ..... το Ντούλε μπας και βρούμε το δρόμο μας καμια μερα

Ανώνυμος είπε...

telika den aksizei na kaneis dialogo me anthrwpoys san toys 1:22. kanei kapoios dialogo gia na wfelhthei kai na wfelhsei apo mia shzhthsh. Aytos o 1:22 einai opws leme kalhmenos me th mpala, ftaine mono oi alloi, ayto einai adiapragmateyto.

Ανώνυμος είπε...

ma pws esena se ekleksane me to xrisma tou kead kai meta girnas thn plath sou sto kead.
oi anthropoi pan ap ola exoun tsipa pano tous alla den pirazei as vasileuoun mia zwh oi komounistes............

Ανώνυμος είπε...

Το στοιχείο επιβεβαιώνει ότι η πολιτική ισχύ του Ντούλε έγκειται στη δύναμη που του παρέχει η εξουσία των αλβανικών κομμάτων. Ζει με ελεημοσύνη. Οι οπαδοί του και στελέχη του ΚΕΑΔ, πρόκειται για κυρίως αλβανούς, είναι άνθρωποι της δεκάρας. Οι Έλληνες έχουν φύγει από καιρό από το μαντρί του Ντούλε. ΟΙ σχολιαστές υπέρ του Ντούλε μη ζητούν την ποιότητά τους τώρα. Όταν ήταν με τον Ντούλε ήταν άνθρωποι άλλης ποιότητας. Μη σκέφτεστε σαν αλβανοί ότι ο κόσμος όλος έρχεται γύρω από το Ντούλε. Αν είσαι μ΄αυτόν έχεις όλες τις αρετές, αν είσαι εναντίον του είσαι άχρηστος. Ούτε ο θεός δεν σκέφτονταν έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Από τον κομμουνισμό φύγαν 20 ολόκληρα χρόνια. Αν κάποιος είναι κολλημένος ακόμα εκεί αυτό σημαίνει ότι δεν έχει επιχειρήματα να πάει μπροστά και αναμασάει μασημένη τροφή. Μετά για να είσαι Έλληνας δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι αντικομμουνιστής. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι από σας δεν μπορείτε να αποσπαστείτε από την πάλη των τάξεων. Έτσι ούτε δημοκρατία κάνουμε , ούτε πατρίδα και ούτε ελληνισμό. Αν θέλετε να ταυτίσετε τους κομμουνιστές με τους ρουφιάνους και καρφιά, σας λέω ότι αν τολμήσετε να καθαρίσετε το μαντρι του Ντούλε από αυτούς, στο μαντρί θα μείνουν μόνο τα ντουβάρια.

Ανώνυμος είπε...

1945-1985 epoxi enver hoxha.....
- Anakyrixtikan arxika xiliades kouliakoi,"exthroi tou laou" kai tou PPSH,apomonothikan anthrwpoi me "kaki viografia" eksoristikan, fylakistikan....
- "Anakaliftikan" ypsila istamena proswpa tis nomenklatouras Hoxha,kai katigorithikan gia esxati prodosia,ektelesthikan,eksoristikan....
- Evrethisan "exthrika group" se tria ypourgeia :oikonomias,amynas politismou..ksana eksories ,fylakes,toufekismoi....
- Anakyrixtikan oloklira krati kai aytokratories ws exthrika pros to kathestos,kai ws prodotes tou komunismou, Yougosllavia, Rwsia kai meta Kina....gia na min poume pws eftege kai olos o Dytikos Politismos...
- .....Sto telos paithane o Hoxha kai glytwsame.
glytwsame omws???
1991-2011..20 xronia "dimokratias" sti B. Hpeiro.
- Kyrixthikan (1995-1996) prodotes,dourioi ippoi twn alvanwn,efialtes,pilio gousides,...oi sosialistes B.Hpeirwtes...apotelesma:pigan sto sosialistiko PS.
- Diwxthikan apo tin Omonoia osoi eixan logo kai krisi,kai diaforetiki apopsi...tous kyriksan prodotes tous eksorisan apo tin Omonoia,tous xalasan ti viografia..
- Anakalyfthikan exthroi stis anwteres takseis (proedhroi parartimatwn, eparxoi,vouleftes,stelexi..),tous vgalan sto perithorio, me tin tampela "prodotis".
- Anakyrixthikan exthroi tis B. Hpeirou osoi elladites kai Ellinika Kommata prospathisan na voithisoun gia tin enotita ...
Twra eseis gia 11 eparxous pws kanete etsi ??
O Enver paithane kai glytwsame, apo tin klika pws tha swthoume ??
O ASYMBIBASTOS
EFHHHHHHHH SBHSTA TA ERHMA NA MH TOYS BLEPOUME !!PONOUN TA MATIA MAS !!

Ανώνυμος είπε...

Ασυμβίβαστέ μου, θέλει προσοχή. Έχεις αρχίσει και παθαίνεις κάτι σαν... ψύχωση. take care..

Ανώνυμος είπε...

o asimvivastos trelathike
kolima pou exeis me thn efhh?????
mipws th fovase???????????
esy pou eisai deksios gia pes mas ligo kai to onoma sou?????????

Ανώνυμος είπε...

eyxaristw 1-22..
oxi ,den exw pathei psyxwsi vre filaraki.
H sygrisi pou ekana edw panw einai entelws antikeimeniki,den xwraei i psyxwsi edw file mou,i pragmatikotita einai,kai lypame,dystyxws...
Aytoi oi anthrwpoi tha mas vroun ton pato,kai den kserw an tha mporoume na anasyntaxthoume otan tha exoun kopsei to laimo tous..ayta.
filika panta...Dioti tha ton kopsoun to laimo tous opws o Hoxha kapoia stigmi,alla fovame pws tha mas afisoun klironomia to idio syndromo pou afise se keinous o enver...
egw prosexw ton eayto mou,THANK YOU,prosekste eseis oi poio neoi omws na eiste antikeimenikoi gia na exoume mellon..
O ASYMBIBASTOS

Ανώνυμος είπε...

οχι ρε ασυμβιβαστε εκει ειμασταν,ειμαστε και θα παραμεινουμε διπλα στην ομονοια-κεαδ.
τι να κανουμε δεν εχουμε να χασουμε τιποτα δεν εχουμε καποιο ποστο.
εαν εχετε εσεις και την χασετε ε τοτε.............
εγω παντος θα ερθω απο αθηνα και θα ψηφισω ομονοια.

Ανώνυμος είπε...

1-52...
Thewrw fili mou tin Efi, tous filous den tous fovate kaneis, ok ??
Kai den exw kolima, apla to kanw kai ligo gia kalampouri,dioti den pistevw pws moni tis mporei na kanei kati...oloi mazi-nai, mporoume !!
O ASYMBIBASTOS

Ανώνυμος είπε...

ε τοτε να πατε πισω και να μην συνεχισεται το εργο που σας εχουν αναθεσει.
και κατι αλλο να ξερετε οτι παροτι η ομονοια βρησκετε στην αντιπολητευση εχει τοσους υποστιριχτες!!!!!!!!!
κατι δεν εχετε μαθει:¨Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕς ΜΑΣ¨
Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΜΑΙ Ο 1.52 5.43

Ανώνυμος είπε...

5-43...
ekei na katsete, ean sas ekfrazei,no problem.
Egw sorry alla stin Omonoia eimai panta, sto KEAD den mporw etsi opws ta katantisan.
Sou thimizw omws oti m'ayta kai m'ayta meinate meiopsifia,to 2009 to KEAD pire gyrw sto 30% twn psifwn.
Par'ola ayta emas tipota den mas xwrizei stin ousia,otan fygei i klika tha synantithoume.
Mexri tote na'ste kala.
O ASYMBIBASTOS

Ανώνυμος είπε...

to idio kai seis

Ανώνυμος είπε...

dld asimvivaste to PD simenei omonoia
e tote kai to ps simenei omonoia
ara to kead na dialithei??????????

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=YsELCqxIGPM
afierwmeno ston asymbibasto

αριστερα είπε...

Όλοι οσοι εφυγαν απο το ΚΕΑΔ το επραξαν επειδή δε συμφωνουν με τη γραμμη του κομματος οπως αυτη εκφραζεται μεσω του προεδρου του.
Πριν απο 15 μηνες περιπου επανεκλεχτηκε προεδρος του ΚΕΑΔ ο Ντουλες, ο οποιος ηταν και ο μοναδικος υποψηφιος.
Για ποιο λογο δεν καταβασαν δικο τους υποψηφιο οι διαφωνουντες, αφου μαλιστα το ΚΕΑΔ ειχε ηδη συνεργαστει στις εκλογες με το PS?
Το 95% που πηρε ο Ντουλες απο ποιους το πηρε?

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.... Ανώνυμε 9.30 έγραψες.... χαχαχαχχαχαχαχαχαχαχ

Ανώνυμος είπε...

5:43 π.μ. alo ομονοια kai alo κεαδ.
to kead exei sto programa tou tin katargisi mionotitwn... mas symferei?

stirizw to proto eliniko komma MEGA............!

Ανώνυμος είπε...

Ασυμβίβαστε σου βγάζω το καπέλο. Μέσα σε 25 γραμμές έγραψες όλη την ιστορία της Αλβανίας και της Μειονότητας τις τελευταίες εφτα δεκαετίες.
Κανείς δεν βρέθηκε να σε αντικρούσει μέχρι τώρα ουσιαστικά παρα μόνο συναγωνιζονται στο ποιος θα γράψει περισσότερες μαλακίες. Ειδικά για την αφιέρωση παντελώς άσχετη.

Ανώνυμος είπε...

aristera 10-45.
leme akrivws to idio pragma,to vlepoume omws diaforetika...
- Symfwnw pws prin apo 15 mines,prin 35, prin 45 ,pri 155 mines, mazevetai i gnwsti klika kai "epaneklegei panigyrika" to Dule gia proedhro tis.
- Htan les o monos ypopsifios kai pire 95% !!
xa xa xa xa !!!Esy me epivevaiwneis !!!Kai o pateroulis sou enver monos tou katevene stis "ekloges".
- το ΚΕΑΔ ειχε ηδη συνεργαστει στις εκλογες με το PS....To PBDNJ panta synergazotan me to PS apo ti stigmi pou o dule egine proedhros file mou.Apo pou eperne tous psifous o dule to 2001 kai 2005 ??Apo to Nano fysika !!Twra perimene to aytonoito: THN SYGXWNEYSH tou PBDNJme to PS.
Esas tous aristerous sas ekfrazei o typos tou DULE pou katevainei xwris antipallo stis ekloges tou PBDNJ,giati etsi sas emathe o ENVER,na milaei o arxigos kai eseis na xeirokrotate !!
9-30...ASXETH KAI ASTOXH H "AFIERWSH"
O ASYMBIBASTOS

Ανώνυμος είπε...

Ένα αξιότιμο στέλεχος Ομόνοιας-ΚΕΑΔ, ο καθηγητής Σπύρος Δράπας άνοιξε πλυντήριο στη Βάνιστα. Καλή ευκαιρία να καθρίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

An mporei kapoios na mou apanthsei se mia erwthsh.Giati to 90% twn BH pou zoun sthn Ellada sthrizoun Omonoia enw to mega oi perisoteroi filoi tou menoun sta patrwa edafh,mhpws exoun kapoio symferon,mhpws an htan kybernhsh sosialistikou den eixan kanena problhma me th synergasia.Kai den milaw gia olous alla gia kapoio pososto "aganaktismenwn" pou exoun san rhto to kai ayto to exw akousei mono apo atoma pou twra sthrizoun to mega kai oi opoioi einai oso deksioi einai o papandreoy kai o tsipras.

Ανώνυμος είπε...

4-23....
O Drapas einai thyma stin klika. Ap'tin alli prospatheito paidi na vgalei to pswmi tou.
Gi ayto oloi ta aytokinita gia plysimo sti Banista!!
To sxolio omws omologw pws itan petyximeno !!
Na ksanagrapseis na kanoume kai ligi plaka edw..
O ASYMBIBASTOS

Ανώνυμος είπε...

Προς έκπληξη (επιδη δε σε διαβάζω) σήμερα ήρθε ενας πελάτης πλέον, και μου είπε ότι διαβασε στο μπλογκ ότι άνοιξα πλήντήριο. Δεν το πίστεψα και έτσι σε επισκέφτηκα και είδα τα σχόλια σας.
πρώτον , να ευχαριστήσω τον ανώνυμο για τα καλά του λόγια και το μπλογκ για την τσάμπα διαφήμιση που μου κανέτε,
δεύτερον, όπως λέει και ο Ευριπίδης:"Σύν μυρίοισι τά καλά γίγνεται πόνοις"
Τα καλά τα αποκτά ο άνθρωπος με χίλιους δυο κόπους" και όχι με χίλιους δύο τρόπους θα προσθέσω εγώ.........όποιος καταλαβε κατάλαβε......
και τρίτον, προς την/τον ασυμβήβαστη/ο ξέρεις πολυ καλα ότι δεν είμαι θύμα καμίας κλίκας, απλά είμαι περίφανος για τις σταθερές μου ιδεολογικές απόψεις, και ας δεν επωφελήθηκα πότε από αυτές όπως κάποιοι που αλλαζουν ιδεολογίες και κόμματα!!!!!!!!!
και τέλος
"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες, οι μεσαίοι για γεγονότα και οι μικροί για άλλους".

σας ευχαριστω!!!!!!!
Σπύρος

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Vre pedia ksexasame ton melontiko dimarxo ag.40.to ....... to vasanisti to saltana gramatea tou byrou,kateveni kai aytos,alla na mou pite pos tha anevei,vlepete pou katantise i omonoia i kakomira, na tin ekprosopoun kati zafiratides apo to 1978 gramateas tou birou.oute enan psifo aderfia se ayto to paloskilo kai ton ............ theli lene na gjinoun simvouli sto dimarxeio ti ntropi gia ton ellenismo tosous dianooumenous exoume eskos aderfia...

i maleko mitrena είπε...

i tyxh mas paidaki mou, i tyxh mas i mayrh. ase pou sterepsame k apo dianooumenous,vlepeis o tsielios mas paidaki mou mono me tetoia skoupidia ''ekame'' mpereketi.. aa min to ksexaso,to lazati me to xader aga einai kontina xoria i makroxoria? leo paidaki mou mipos o zafiratis exei kamia sigenia me kinon ton ilia talio.. ti ntropi thee mou tha ginoume pali rezili ekei sto skaloma..

aristera είπε...

ASYMBIBASTE,
μηπως ηρθε το πληρωμα του χρονου να συμβιβαστεις με την ιδεα πως στην Αλβανια, εστω και τυπικα, υπαρχει δημοκρατικο πολίτευμα;
Δεν ειναι ψεμματα αυτα που λες για το ΚΕΑΔ (ή PBDNJ αν προτιμας) αλλα είναι η μισή αλήθεια.
Πριν τις εκλογες του 2009 δε συμμετειχε το ΚΕΑΔ στην κυβερνηση Μπερισα και μαλιστα με δικο του υπουργειο; Σοσιαλιστης και ο Σαλι;
Και να σου θεσω και ενα ρητορικα ερωτημα. Πως να εμπιστευτεις τις τυχες του λαου σου σε ανθρωπους που παρεδωσαν αμαχητι τα ηνια του κομματος τους σε εναν ανθρωπο, που κατα δηλωση τους, εχουν εκ διαμετρου αντιθετες απόψεις. Δεν όφειλαν αυτοι οι πατριωτες να παλεψουν για να οδηγησουν το κομμα τους εκει που αυτοι επιθυμουν;
Επελεξαν ομως την ευκολη λυση, να δημιουργησουν το δικο τους κομμα.
Και τελος, σταματα να αναπολεις το παρελθον, δε γυριζουν πισω τα χρονια!

Ανώνυμος είπε...

Aristera !!
- To parelthon anoikei se sas, se mas anoikei to mellon !
- prin to 2009 to PBDNJ itan stin kyvernisi tou Sali, me daneikous psifous aristerous omws mpike sti vouli
- To pbdnj to opoio twra esy yperaspizese,(epidi sou moiazei gia symmaxos) exei vgalei kata 70% sto perithorio to komma sou (PS) stis perioxes tis EEM. siga siga o Dule tha sas kanei tsirakia tou,kai tote tha exete ena afentiko megalo(RAMA) kai ena mikro (DULE),poios ti xari sas !!!
A, to parelthon kserw oti sas ponaei esas ta kumunia, egw tha sas to thymizw pou kai pou,etsi,gia na mi lete mpourdes stous neoterous.
O ASYMBIBASTOS

Ο Ελ Ασυμβίβαστος είπε...

Αριστερά,
Σταμάτα στο κέντρο!
Σημασία έχει να σώσεις την Πατρίδα και όχι το Κόμμα, όποιο και αν είναι αυτό! Τόσο το χειρότερο ένα κόμμα σαν το ΚΕΑΔ.
Δεν ξέρω αν υπερασπίζεσαι ή όχι το ΚΕΑΔ, αλλά αν σκέφτεσαι λίγο ως Έλληνας καταλαβαίνεις ότι στα 19 του χρόνια λειτουργίας ταυτίστηκε στον ελληνισμό με τη διάσπαση, τη διχόνοια, την αντιπαράθεση, τους συμβιβασμούς με τα αλβανικά κόμματα εξουσίας για καμιά καρέκλα και πολλά λεφτά. Από ένα κόμμα που δίπλα στον σκληρό πυρήνα των Ελλήνων που εκπροσωπούσε η ΟΜΟΝΟΙΑ,θα συσπείρωνε την ελληνίζουσα συνείδηση, μετατράπηκε σε ένα παν αλβανικό κόμμα , που την εκπροσώπηση του ελληνισμού στην Αλβανία την μετέτρεψε σε μέσο για την υλοποίηση των προσωπικών συμφερόντων. Τώρα ασφαλώς και έγινε ένα ισχυρό κατεστημένο και όποιος τα βάζει μαζί του αποτυγχάνει, τόσο το περισσότερο που έχει και κάποιους υποστηρικτές σαν κι εσάς. Αλλά η ίδρυση ενός δεύτερου πολιτικού φορέα, μάλιστα με καθαρή ελληνική χροιά, θα αποτελέσει την ελπίδα να σωριαστεί το κατεστημένο και βρεθεί ο δρόμος για να σωθεί η πατρίδα.
Γι΄αυτό και πρέπει να συγχαρούμε αυτά τα παιδιά, που πρόσφατα έφυγαν από το Ντούλε και μαζί με παλιότερα και νεότερα στελέχη, που ασφαλώς αποτελούν την πλειοψηφία, ξεκίνησαν μια νέα εθνική πολιτική πορεία. Τώρα έχουμε την να επιλέξουμε πολιτικά, αλλά και αυτοί οι πολιτικοί θα αναγκαστούν να στηρίξουν στην πράξη τα εθνικά συμφέροντα, διαφορετικά θα χάσουν την εμπιστοσύνη στο λαό. Καλός θα ήταν βέβαια να μη υπήρχε αυτή η αγεφύρωτη κόντρα, αλλά εφόσον υπάρχει ας μη είμαστε θύμα της ψευτοενότητας που μας πουλάει ως γνήσιο πατριωτισμό ο Ντούλες.
ο Ελ. Ασυμβίβαστος

aristera είπε...

Το οτι φορεσατε αλλο κοστούμι δε σας απαλλασει απο το παρελθον σας. Οση ευθύνη εχουν αυτοι που παρεμειναν στο ΚΕΑΔ / ΟΜΟΝΟΙΑ για την καταντια του αλλη τοση ευθυνη εχετε και εσεις. Διοτι με δικες σας πραξεις ή δικες σας παραληψεις οδηγηθηκε η κατασταση εκει που οδηγηθηκε. (Και)Εσεις ψηφισατε το Ντουλε για προεδρο του ΚΕΑΔ (και) εσεις ψηφισατε το Μπολανο για προεδρο της Ομονοιας.
Και σταματηστε να τους αποκαλειτε παιδια, πενηντα χρονων αντρες.

Ο Ελ Ασυμβίβαστος είπε...

Αριστερά, σε ποιον απευθύνεσαι; Προσωπικά δεν έχω καμιά δουλειά και σχέση με την κλίκα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, (από τότε που έγινε κλίκα) και με το ΚΕΑΔ. Το ΜΕΓΑ το βλέπω ως μια εναλλακτική λύση στην κρίση μας.
Το ότι δεν μπορείς να πας μπροστά όντας κολυμένος στο παρελθόν αυτό το ξέρεις πολύ καλά. Όπως επίσης το να είσαι εκ μηδενιστής δεν μπορείς να προσφέρεις τίποτε για το παρόν και το μέλλον. Ευθύνες μπορεί να έχουν πολλοί. Φτάσαμε στο απροχώρητο. Το να μένεις στην αναζήτηση των ευθυνών έχεις χάσεις την πατρίδα και το μέλλον της. Οι Ντούλες και Μπολάνος έχασαν την χρυσή ευκαιρία ώστε με μεσολαβητή το ελληνικό ΥΠΕΞ να βάλουν γέφυρες επικοινωνίας και ενότητας με όλους τους Έλληνες και τους διαφωνούντες στο εσωτερικό τους. Επέλεξαν την εξαφάνιση των αντιπάλων Ελλήνων για να επιβιώσουν αυτοί. Στο τέλος-τέλος μπορεί και έχουν ευθύνες όλοι. Αλλά, σε μια τέτοια περίπτωση, αν θέλεις να πας μπροστά θα στηριχτείς στο λιγότερο κακό για να δεις μια άσπρη μέρα. Διαφορετικά θα μένεις στο σημείο μόνο να κρίνεις.
Όσο γι αυτό που τους λέμε παιδιά και όχι άνδρες μάθε ότι στην πολιτική λένε παιδιά αυτούς που τρέχουν για να καταξιωθούν πολιτικά και άνδρες τους καταξιωμένους πολιτικά... Και τα παιδιά του ΜΕΓΑ, αν εννοείς αυτούς τους "50-ρηδες" έχουν δρόμο μπροστά.
Ελ. Ασυμβίβαστο

Δημοσίευση σχολίου