Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η απάντηση της ΣΦΕΒΑ στα αλβανικά δημοσιεύματα που τους χαρακτηρίζουν εξτρεμιστές


Τα εθνικιστικά παραληρήματα των αλβανικών μέσων ενημέρωσης
Είναι φυσικό πως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι δεσμευμένα και εξυπηρετούν τους σκοπούς της μίας ή της άλλης παράταξης από την οποία καθορίζεται και η ίδια η επιβίωσή τους. Φυσικό να υπερασπίζονται και το εθνικό τους φρόνημα, το κράτος, το έθνος, την υπόληψή τους.

Να ξεπερνάς, όμως, την υπόληψη αυτή, τα όρια της δεοντολογίας, να διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα, να αμαυρώνεις την αλήθεια  και να προβάλεις το ψεύδος, αυτά μπορούν να συμβούν μόνον σε μια χώρα που έχει υποστεί μια άγρια πολυετή καταχνιά, βαρβαρότητα και δικτατορία, που επέζησε πάνω στο ψέμα και στην απάτη,  στα φανταστικά οράματα του λαμπρού άστρου που φωτίζει και παραδειγματίζει όλο τον κόσμο. Και η χώρα αυτή είναι η Αλβανία.
Ήταν τα μαζικά μέσα ενημέρωσης που κάθε μέρα και κάθε λεπτό  έχυναν δηλητήριο για την μοναρχοφασιστική Ελλάδα, την Ψωροκώσταινα, που την βοήθησε η χώρα των αετών με μπομπότα για χάρη του λαού της, να μην απέθνησκε της πείνας.
Ήταν αυτά τα μέσα που κάθε μέρα, κάθε λεπτό εκτόξευαν εκατομμύρια συκοφαντικά και φαρμακερά βέλη κατά του αείμνηστου, μακαριστού Σεβαστιανού, του  Ανθρώπου της Ειρήνης και της Αγάπης,  που είχε την τόλμη να βροντοφωνάξει για τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών, μαζί με αυτών και όλου του αλβανικού λαού,  που ποδοπατούνταν βάναυσα από ένα κομμουνιστικό, σατανικό, δικτατορικό κράτος.
Ήταν αυτά τα μέσα που «σταύρωσαν» την οργάνωση των Ελλήνων της Αλβανίας, την Ομόνοια, με το μοναδικό «αμάρτημα», που ήταν και είναι μια οργάνωση της Ελληνικής Κοινότητας, που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα, ποδοπατημένα για δεκαετίες.
Είναι αυτά τα μέσα που γέμισαν ολόκληρες σελίδες για τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας Μακαριώτατο Αναστάσιο, μηδενίζοντας το τιτάνιο έργο του για το καλό της Ορθοδοξίας -και πιο πέρα - στην Αλβανία.
Είναι αυτά τα μέσα που  βλέπουν καχύποπτα κάθε κίνηση καλής θελήσεως ένθεν και ένθεν των συνόρων, για την ανάκαμψη αυτού του τόπου, για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Με αυτό το μάτι βλέπουν την χείρα βοήθειας της Ελλάδος, των ελλαδικών τοπικών αρχών, των Οργανώσεων και Συλλόγων. Με αυτό το μάτι βλέπουν και τη ΣΦΕΒΑ και ΠΑΣΥΒΑ, δυο οργανώσεις που ουδέποτε δεν έχουν επέμβει στα εσωτερικά του αλβανικού κράτους, απεναντίας νοιάζονται για τις τύχες του, για την εδραίωση του Κράτους Δικαίου που σημαίνει πως πρέπει να υλοποιήσει όλα τα αιτήματα και δικαιώματα των μειονοτήτων, της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, δικαιώματα που είναι χαραγμένα στο Σύνταγμα της χώρας και  στην Σύμβαση Πλαίσιο, που έχει υπογράψει η ίδια η Αλβανία.
Και όλα αυτά γιατί τους φοβίζει η αλήθεια.  Τους φοβίζουν οι υπογραμμένες και αναγνωρισμένες εκκρεμότητες. Και πυροβολούν. Με ψεύδη και συκοφαντίες. Με ανακρίβειες και ολιγωρίες. Όλα τυλιγμένα με τον μανδύα του εθνικισμού και μεταμφιεσμένα με εθνικιστικά παραληρήματα.
Κανένα σχόλιο και καμία κριτική για την Κίνηση των «γκρίζων λύκων», των Ερυθρόμαυρων» που με την στάση, τις πράξεις, τις κινήσεις τους, έχουν φέρει τη χώρα δεκαετίες πίσω στα ανατολίτικα φερετζίστικα τερτίπια του ισλαμισμού και του σκοταδισμού.
Δεν πειράζει. Φτάνει που κατόρθωσαν να απαλείψουν την εθνικότητα από τα ληξιαρχεία. Φθάνει που αφαίρεσαν από τα ερωτηματολόγια της απογραφής την εθνικότητα και το θρήσκευμα. Φθάνει που κατορθώνουν να δηλητηριάζουν, διαμέσου των σχολικών κειμένων, τα παιδιά μας για τις «κτηνωδίες» των Ελλήνων και τη Μεγάλη Αλβανία. Φθάνει που η Ομόνοια έχασε το δήμο της Χιμάρας. Φθάνει που δεν αφήνουν ούτε μία πινακίδα στην ελληνική γλώσσα. Φθάνει που …
Μέχρι που θα φθάσει το παραλήρημα του εθνικισμού:…

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

i evroph to exi aporipsi thn upografi plithizmu me vazi thriskias k ethnikotitas i ellada giati epimeni tosa gia na ginune i upografes sthn alvania me vasi thriskias k ethnikotita? otan se mia xora ginete upografi plithizmou yia stixia ths oikonomias. mipos i elliniki eklisia prospathi na kani kathe alvano ftoxo orthodokso ellinas alazondas onomata k dinondas 300 evro syndaksei gia na apodixti oti elliniki oimionotita ths alvanias einai megaliteri ton 3% gia na kani thn alvania kratos multietnik? i ellada peizi me tin fotia sta ballkania d i parxi vorio ipero sthn historia alla elliniki meonotita sthn alvania o pos einai oi arvanites sthn ellada. i ellada d anagnorizi thn alvaniki meionotita sthn ellada o pote arketa dikeomata dosame stus psevdoellines tis epiru.d bori kathe fasistas ellinas proksenios o pos e kane stin koritsa legondas oti eiste ellines. otan stin koritsa i parxune 1% ellines.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μακρινέ μας ξάδελφε Αλβανε η Ελλάδα έχει προκαθορισμένη την μουσουλμανική μειονότητα σεβόμενη την συνθήκη της Λοζανης η Αλβανία ουδέποτε σεβάστηκε το πρωτόκολλο της Κέρκυρας που η ίδια υπέγραψε με σεβασμό στην δίγλωσση παιδεία στην διγλωσσία της δημοσιάς διοίκησης καθώς και στην ισότητα της εκπροσώπησης των διοικητικών οργάνων με μια μικρή υπεροχή της ελληνικής κοινότητας.Αυτά ο μεγάλος αυτός Αλβανός ιστορικός Πελουμπ Τζουφι τα γνωρίζει άλλα αρέσκεται να τρέφει το εθνικιστικό παραλήρημα του Σπαχιου και της συμμαχίας της κοπριάς.Αναφέρομαι σε αυτόν τον μεγάλο ιστορικό που κάνει τον Πλούταρχο να μοιάζει απόφοιτος νηπιαγωγείου γιατί βλέπω ότι από εκεί αντλείς την γνώση σου.Θα έπρεπε όμως να γνωρίζεις ότι πριν την οθωμανική κατοχή η Αλβανία ήταν μια ορθόδοξη επαρχεία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας οπότε ότι και να προσπαθεί ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και η αυτοκέφαλη εκκλησία της Αλβανίας και όχι η ελληνική εκκλησιά κατά την ρητορεία Σπαχιου θα ήταν για την Αλβανία επιστροφή στην πατρώα θρησκεία.Η Αλβανία από την σύσταση του αλβανικού κράτους ουδέποτε έκανε μια δίκαιη και ελεύθερη απογραφή φοβούμενη την πραγματική σύνθεση του πληθυσμού της Βορείου Ηπείρου η κατ η σας νοτίου Αλβανίας.Αυτό που έκανε όμως την υπαρξιακή της εκατονταετία είναι να διώκει και να αλβανοποιει βιαίως τους ελληνικούς πληθυσμούς με σκοπό την συρρίκνωση τους.Για να σε βοηθήσω με τις ποσοστώσεις θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι η Αλβανία αναγνωρίζει επίσημα περίπου 2.5% αλβανούς πολίτες ελληνικής καταγωγής που είναι μόλις το 30% του συνόλου των πολιτών ελληνικής καταγωγής.Θα ήθελα επίσης να σε ενημερώσω ότι το ελληνικό κράτος έχει να αναφερθεί επίσημα στον όρο Βόρειος Ήπειρος από την εποχή του Γεωργίου Παπανδρέου του γηραιότερου άλλα ο όρος έχει μείνει χαρακτήρος τόσο στην μνήμη των Βορειοηπειρωτών όσο και στην μνήμη του ελληνικού λάου.Θα σε παρότρυνα να κάνεις μια μικρή ερεύνα στην Αλβανία και δεν θα κόπιασεις πολύ ώστε να διαπιστώσεις και μόνος σου ότι ο νότος έχει τεράστιες πολιτισμικές διάφορες με τον βορρά θα διακρίνεις ότι ακόμα και η αλβανική γλώσσα ελληνίζει.Αυτά για την ώρα αγαπητέ μας ξάδελφε και χαιρετίσματα στον μακρινό μας θείο Πελουμπ....ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΑΧΙΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ti sxesi exi tora i vizantini aftokratoria me to kratos ths alvanias.itane eparxia tou vizantio oi alvania, to kseri olos o kozmos. k i vizantini aftokratoria itane mia aftokratoria me oles tis files mesa alvanus ligus slavus ligus rumanus bullgarus ellines sta ballkania. i vizantini teliose. k min mou pis oti i vizantini itane katharo elliniko. edo milame gia krati oxi gia thriskies.k oi alvaniki thriskia d exi kamoia sxesi ute me ton myslimanizmo ute me tin orthodoksia to lei kathara sthn kathimerinotita ,ston topo pou katikune o kozmos. kanenas alvanos d prosefkete ute sto alah ute sto xristo ala prosefkete ston zot=zefs k perandos =perendia k kathara einai alvanika 8ei apo ton olimbo k sthn alvaniki glosa exi tin enia afti. esy mou les tora oti oi ellines stin albania einai 30% pou sthn alvania einai monis 20% pseftorthodoksi alla me tin enia afti edw mesa vazis k tous alvanus orthodoksus ellines. eleos esys i ellines nwmizete oti i vizantini itane elleniko k onireveste mia alli vizantini me vasi thriskia. pou akoma i thriskia pou exete einai evraiko.i 8ei ton arxeon ellinon itane kathara alvanika. athina=ethena=afro-diti zefs evranos.ira exune tin apolita thn enia stin alvanik glosa prospathite na kanete kathe alvano pseftorthodokso eline o pos kanate to 1821 me tous arvanites. emis d dioksame kanenan ellina apo ta edafi tis alvanias esys dioksate tous camides xrisimopiondas tin thriskia o pos kanane i servi to 1921 dioxnondas tous alvanus apo tin gh tous kosovo legondas oti eiste myslimani k turxi.diavaste kanan vivlio oxi elleniko ute alvaniko dioti d tha to pistepsete alla diavaste kana vivlio apo kathigites tis nacional geografic hystori.

Ανώνυμος είπε...

d thelume na eimaste ellines i diafora thn vora ths alvania me tin notia einai sta matia ton ellinon. i vora toskiki k i notia gegiki k i dyo einai arxea alvanikes gloses einai s na mou les oti i kriti d einai elliniko dioti milane aliotika ta ellenika. pou thelis na katalikseis? oti i voria einai alvani k i noti einai ellines? piges k tous rotises tous alvanus stin notia alvania na sou pune ti einai? pigene k rota tous lipon ti eiste esys k tha sou apandisune eftheos. kanete lathos zite stin politiki tis meseonas. i ellines omogenis stin alvania exune dikeomata tous akoma k vuleftes exete stin alvania kati pou d ginete stin ellada. d boris na agorazis tin ftoxia tis alvania gia 300 evro tha einai enandion sas . k d bori na ginune upografes sthn alvania me vasi thriskias dioti exume armonia k d eimaste fanatiki thriskeftiki. einai to mono kratos ston kozmo pou i thriskia d peizi rolo.yati d eimasten pote ute mislimani ute orthodoksi

Δημοσίευση σχολίου