Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Αναπτύξαμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης με τους Βορειοηπειρώτες


Τις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης, που έχουν αναπτυχθεί, εδώ και πολλά χρόνια, υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με μέλη της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας και στελέχη φορέων της. Παράλληλα συζήτησε μαζί τους για ζητήματα που τους απασχολούν, τους ενημέρωσε για παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί καθώς και  για αυτές που σχεδιάζονται για την ανάπτυξη των παραμεθορίων περιοχών.
«Γνωριζόμαστε πολύ καλά. Ήμασταν δίπλα σας σε δύσκολες εποχές. Σε εποχές που κάποιοι ντρέπονταν ακόμα και να αναφέρουν τη λέξη Βορειοηπειρώτης. Σήμερα πολλοί από σας  αποτελείται  επίλεκτα μέλη της Ηπειρωτικής κοινωνίας. Να είστε βέβαιοι ότι η συνεργασία που έχουμε, θα συνεχιστεί πάντα χωρίς διακρίσεις και  μέσα από την Αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου» υπογράμμισε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.
Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης των διασυνοριακών συναλλαγών, σκοπό  τον οποίο εξυπηρετεί και η δημιουργία βιοτεχνικών πάρκων σε Κόνιτσα και Καλπάκι.
«Κατά τη διάρκεια της θητείας μας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, – συνέχισε -  κατασκευάσαμε τους σύγχρονους οδικούς άξονες Κόνιτσα – Mέρτζανη και Χάνι Δελβινάκι – Δρυμμάδες με τους οποίους αποκτούν  οι παραμεθόριες περιοχές καλύτερες οδικές προσβάσεις,  διευκολύνεται το εμπόριο και μελλοντικά ο τουρισμός. Συνδράμαμε επίσης στην εκπόνηση της μελέτης για το τμήμα από Δρυμάδες μέχρι Σωπική, με το οποίο σπάει η απομόνωση της, εντός του Ν. Αργυροκάστρου, επαρχίας Πωγωνίου. Σιγά – σιγά αλλάζει το τοπίο, ευνοείται η ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων, η επιστροφή των αποδήμων. Με την ολοκλήρωση των μεγάλων συγκοινωνιακών υποδομών της Ηπείρου, μια  καλύτερη περίοδος ανατέλλει και για τις παραμεθόριες περιοχές, ένθεν και εκείθεν των συνόρων».
Στον κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τέθηκαν, μεταξύ άλλων, και ζητήματα που αφορούν την Υγεία και την Συνταξιοδότηση των Ομογενών. «Είναι θέματα – τόνισε - με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι. Η Ελληνική, σε συνεργασία με την Αλβανική  Πολιτεία,  πρέπει να βρει λύσεις, ούτως ώστε τα απλά προβλήματα να λύνονται χωρίς να χρειάζονται οι πολίτες να ταλαιπωρούνται ερχόμενοι στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων ή της Θεσπρωτίας. Λύση πρέπει να βρεθεί και για τις συντάξεις ΟΓΑ, οι οποίες δεν  πρέπει να αποτελούν αιτία εγκατάλειψης των πατρογονικών εστιών  από τους ηλικιωμένους προκειμένου να εξασφαλίσουν ή για να μη χάσουν τη σύνταξή τους».

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

uuuuuuuuuuuuuuusshtttttttttttt apo dho rufjane

Ανώνυμος είπε...

einai toso konta stous vorioeipirotes pou esteile kai ekxionistiko katakalokairo.....
ma kai sy vre voreioipeiroti poly ksepeses

Ανώνυμος είπε...

pige sto xorio "Andon Potsi"periferia aryrokastrou o Kaxrimanis me ton kumbaro tou ton ypourgo tou Berisha na zitisi psifous,kai to "pirane"me tis petres.To "Andon Potsi" eine ena xorio pou katikite 100% apo vllaxous.Ton Ksera ton piripolise ollo to xorio ,giati oti vllaxous eixi sto ypourgiou tou tous eixi papsi apo ti n dhulia.Fige apo pou eixis erthi tou ipane kai na mi ksana patisou to podhi sou sto xorio mas.To idhio tha pathi o Kseras kai sta xoria mas st deropoli,kai malista tora pou to ypourgio tou tha to paroun i tsamidhes.Pjio xazo ypourgo dhen eixi gdhi i mionotita.

Δημοσίευση σχολίου