Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Ερώτηση στην Ελληνική Βουλή του ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΕΚΙΡΗ  βουλευτή Ν.Δ.  Αχαΐας
Μετά τις επιθέσεις που εξαπολύονται το τελευταίο διάστημα κατά του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου και κατά Ορθοδόξων Ιεραρχών της Εκκλησίας της Αλβανίας, την ανησυχία του εξέφρασε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης και φέρνει   το θέμα στη Βουλή,  με ερώτηση που κατέθεσε,  προς  τους Υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Ο Αχαιός πολιτικός τονίζει,  ότι πολλοί κληρικοί κάνουν λόγο για προσπάθεια σπίλωσης του κ. Αναστασίου επειδή στα τραγικά γεγονότα της Χειμάρρας, τον περασμένο Αύγουστο, με τη δολοφονία του 37χρονου Αριστοτέλη Γκούμα, έκανε το αυτονόητο, στάθηκε δίπλα στους ορθοδόξους της περιοχής.

Ζητά δε από την κυβέρνηση να γίνουν άμεσες ενέργειες για να πάψει κάθε προσπάθεια σπίλωσής του  Αρχιεπίσκοπου Αλβανίας Αναστάσιου, αλλά και να στήριξη αυτή της διεθνούς φήμης προσωπικότητα.
 Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
     «Θορυβημένοι είναι οι ορθόδοξοι Προκαθήμενοι και οι ηγέτες των διεθνών χριστιανικών οργανισμών από τις επιθέσεις που εξαπολύονται το τελευταίο διάστημα κατά του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου και κατά ιεραρχών της Εκκλησίας της Αλβανίας. Πολλοί κληρικοί κάνουν λόγο για προσπάθεια σπίλωσης του κ. Αναστασίου επειδή στα τραγικά γεγονότα της Χειμάρρας, τον περασμένο Αύγουστο, με τη δολοφονία του 37χρονου Αριστοτέλη Γκούμα, στάθηκε δίπλα στους ορθοδόξους της περιοχής.
Μάλιστα τονίζουν ότι τότε ήταν ο πρώτος που μίλησε για δολοφονία, όταν πολλοί προσπαθούσαν να αποδώσουν το γεγονός σε τροχαίο δυστύχημα.
Ένας Ακαδημαϊκός από  την εποχή του καθεστώτος Χότζα, ερευνητής του Ινστιτούτου Ιστορίας της Αλβανίας και γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, έχει τεθεί επικεφαλής της αμφισβήτησης του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας.
 «Σκοπός του κ. Αναστασίου ήταν η αποκατάσταση της επιρροής της ελληνικής Εκκλησίας επί της Αλβανικής υπονομεύοντας και εκμηδενίζοντας τις προσπάθειες που είχαν καταβάλει οι αλβανοί πατριώτες» αναφέρεται σε ένα από τα δημοσιεύματα εφημερίδων που ανακυκλώνουν τις απόψεις του Ακαδημαϊκού.
Ενδεικτικές του κλίματος είναι ακόμη και οι ερωτήσεις που θέτουν δημοσιογράφοι στους μητροπολίτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας. «Γιατί η Εκκλησία δεν έκανε μνημόσυνο για τους Τσάμηδες, γιατί το αποφεύγει, γιατί εσείς ως Αλβανός δεν δέχεστε ότι σε βάρος τους υπήρξε γενοκτονία; Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν ενδιαφέρεται για τους Αλβανούς που σκοτώνονται στην Ελλάδα;», ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Κρούγιας κ. Αντώνιος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης. Ο ίδιος ο Ακαδημαϊκός  ζήτησε να κηρυχθεί «persona non grata»  και ο  Μητροπολίτης Βερατίου κ. Ιγνάτιος.
«Είναι ένας φανατισμένος έλληνας επίσκοπος, ένας μισθοφόρος της σοβινιστικής πολιτικής της Ελλάδας, ο οποίος, όπως και όλοι οι μισθοφόροι που δρουν στην Αλβανία, όπως ο βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, ο δήμαρχος Βασίλης Μπολάνος και ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, έλαβαν εντολή από την Αθήνα να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον της Αλβανίας» υποστηρίζει  σε αλβανική εφημερίδα.
Ο  ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος πάντως, συστήνει στους συνεργάτες του νηφαλιότητα και τους καλεί να αποφεύγονται οι αντιδικίες.
        Κατόπιν αυτών και παρά το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος,  δέχεται  τηλεφωνήματα στήριξης από πολλές πλευρές, καθώς πρόκειται για προσωπικότητα διεθνούς κύρους και αποδοχής, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι αρμόδιοι  Υπουργοί τι προτίθενται να κάνουν  για να πάψει κάθε προσπάθεια σπίλωσής του  Αρχιεπίσκοπου Αλβανίας Αναστάσιου, αλλά και στήριξης αυτής της διεθνούς φήμης προσωπικότητας»;

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

emeis yparxoyme poythena;;
to ksexasa,mas exei valei o ntoyle sto arma toy sosialismoy kai den mas vriskei tipota.
tha parigoroumaste me ta arthra toy orfea betsi,toy ligeroy kai tis eikones tou site deropoli se morfi kouiz.
kai an thes na sikwseis kefali,estw kouventiazontas kai ekfraseis antitheti apopsi gia to arma toy sosialismoy ntoyle-rama tha se faei to mayro fidi me epitheta opws prodoth, synergati toy mperisa,ftou soy apo ta koutavia toy ntoyle sthn athina.
ti na kaneis;;foyskwneis ksefoyskwneis kai kathese spiti soy

Ανώνυμος είπε...

An dhen itan o Ntoules kai o bollanos eisi file tis 9.16 kai oli ellines tis borioipiro tha eimaste puthena me ta mjiala pou kouballane kapji sinpatriotes mas poulimenous stous allbanous,ksera,barka,th.mitsio,llutsi,kai megallo apatihimeno geronta kai kori bezani.An eisi vlepis mono ton synferon sou,o ntoules kai o bollanos eine kathimerina stoxos brisimou kai sikofanties apo tous allbanous.Eno i ali oute akougounte katholou kai meli-galla me ton berisha kai kosovarous.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟς Ανώνυμος 12:54 μ.μ.:
Σοβαρολογείς η απλά λες μαλακίες για να περάσει η ώρα????
ο Ντουλες δεν στήριζε τον Μπερισα μέχρι πέρσι????
Ο Ντουλες δεν διόρισε τον μαλάκα Κώτσο Μπάρκα, Σπύρο Ξέρα( περιφερειάρχη) κλπ κλπ????
Ο Μπερίσας τότες ήταν καλός και τώρα έγινε κακός???? Ανθέλληνας ήταν και τότες και τώρα!

Ανώνυμος είπε...

epeidi kapoioi apo emas theloume na asxolithoume me ta koina alla den ta katafernoume logou t'oti mas leipei i istoria twn pragmatwn..mporeitai na mou peite ti den exouna kanei Bollanos-Ntoules k ti exoun kanei? epigrammatika..1-2-3...

Γκορος Νικος είπε...

Αν μας πεις απο ποιο πλανητη κατεβηκες εσυ,θα σου πουμε ολη την ιστορια!Απο το 1912 κιολας!

Δημοσίευση σχολίου