Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας αποφάσισε να κάνει τη χώρα «σκουπιδότοπο» της Ιταλίας

Αντιδρούν αντιπολίτευση και οικολόγοι
Μπροστά στην οικονομική κρίση, που πλήττει τη χώρα των αετών, ανεβάζοντας το εξωτερικό χρέος στα 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ, η κυβέρνηση είναι  έτοιμη να διαπραγματευτεί με ορθόδοξους και ανορθόδοξους τρόπους για να απαλύνει την οικονομική αλλά και πολιτική κρίση, που εδώ και δύο χρόνια μαστίζει τη χώρα.
Πριν από λίγες μέρες η Αλβανία είπε ναι χωρίς κανένα όρο στους επενδυτες του Κατάρ αφού με την Ελλάδα δεν τα βρήκαν. Οι Καταρινοί βρήκαν στην Αλβανία και το χώρο και φθηνό εργατικό δυναμικό για την κολοσσιαία ενεργειακή επένδυση των 2,5 δις ευρώ.
 Ο Μπερίσα που δε θα μπορούσε να πει όχι και στο Μπερλουσκόνι, επέβαλε τη βούλησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο και  αποφάσισαν στις 13/10/2010, ώστε ένα ποσοστό των σκουπιδιών από την Ιταλία να συσσωρευτούν και να επεξεργαστούν στην Αλβανία.

Δεν είναι πρώτη φορά που η Αλβανία γίνεται δέκτης ακόμα και ραδιενεργών  αποβλήτων, που όχι μόνον δεν έχουν επεξεργαστεί κατάλληλα, αλλά έχουν μείνει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο έλεος των καιρικών φαινόμενων  κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι την απόφαση για την εισαγωγή σκουπιδιών από την Ιταλία η Κυβέρνηση Μπερίσα την στηρίζει σε άρθρο νόμου για την Προστασία του Περιβάλλοντος!!! Στην απόφαση αντέδρασαν η αντιπολίτευση, οι οικολόγοι  και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις ζητώντας από τον πρωθυπουργό ν’ αναβάλει την απόφασή του. Ο Μπερίσα, όχι μόνον επιμένει στην πρωταρχική του δέσμευση με τον Ιταλό ομόλογό του, αλλά κατηγορεί κι από πάνω τους οικολόγους, ως μαφιόζους και πως αυτοί εκπροσωπούν τον αναρχισμό και είναι οι σημερινοί μαρξιστές  –λενινιστές, απαντώντας παράλληλα ότι θα δεχτούν κυρίως ανακυκλώσιμα είδη σκουπιδιών
Οι οικολόγοι υποστηρίζουν ότι η Αλβανία σήμερα κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της περιβαλλοντικής μόλυνσης και με αυτή την απόφαση επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο η κατάσταση.

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Molis diabasa oti antidroun oi oikologoi @@@thika sto gelio.
ALbania kai oikologia xaxaxaxax..

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxxaa Wraia to etheses Albania kai oikologia xaxaxaxa

Δημοσίευση σχολίου