Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ο Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, μήνυσε παράγοντα της Μειονότητας στην Αλβανική Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμηση.


Χρησιμοποιεί για τεκμήριο εμπιστευτικό έγγραφο που έστειλε ο Βορειοηπειρώτης στο ΥΠΕΞ  Ελλάδος
του Παναγιώτη Μπάρκα
Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Ιωάννης Ριζόπουλος  εκδικείται, μέσω Αλβανού παράγοντα και της αλβανικής εισαγγελίας, Έλληνα Βορειοηπειρώτη, επικριτικό στέλεχος των θέσεων και συμπεριφοράς του επικεφαλής της διπλωματικής αρχής,
Ο διπλωμάτης του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας με επίσημη επιστολή (έμβλημα της ελληνικής δημοκρατίας και του προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο) με αριθμό πρωτοκόλλου ΑΣ 794, ημερ 26.08.2010, γραμμένη στην αλβανική γλώσσα, διέρρευσε στον αλβανό παράγοντα εμπιστευτική επιστολή, που ο βορειοηπειρώτης επικριτής του Γενικού Προξένου είχε στείλει  στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. 
Στο συνοδευτικό της επιστολής προς τον αλβανό παράγοντα στην μητρική του γλώσσα, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι «…. Σας διαβιβάζω επιστολή που  ο κ. ( ….)  είχε στείλει στο ΥΠΕΞ…. στην οποία, για κάποια πράγματα αναφέρει και το όνομά σας . Για θέματα ηθικής τάξης σας διαβιβάζω την επιστολή να γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται. (!!!)
Η εμπιστευτική επιστολή του Βορειοηπειρώτη, όπως φαίνεται σε φωτοαντίγραφο και όπως ισχυρίζεται ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, αναφέρεται στην κατάχρηση που ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας είχε διαπράξει τα δύο τελευταία χρόνια στην χορήγηση υποτροφιών του ΥΠΕΞ προς τους ομογενείς βορειοηπειρώτες στα ελληνικά πανεπιστήμια. Δόθηκαν συνολικά πάνω από 130 υποτροφίες με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων των ιστάμενων προσώπων στην κεφαλή του Γενικού Προξενείου.
Τις πληροφορίες αυτές μάθαμε από την εισαγγελία Αργυροκάστρου, όπου ο βορειοηπειρώτης κλίθηκε να καταθέσει με την ιδιότητα του ατόμου υπό ανάκριση με την κατηγορία για το ποινικό αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Την μήνυση έκανε ο αλβανός παράγοντας προνομιούχος στις σχέσεις με τον Γενικό Πρόξενο. Ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης κινδυνεύει τώρα να τιμωρηθεί από πρόστιμο μερικών δεκάδων χιλιάδων Ευρώ, μέχρι και τρία χρόνια φυλάκιση.
Επισύρει την προσοχή το γεγονός οι εισαγγελικές αρχές της υπόθεσης αφήνουν ανοιχτά να εννοηθεί ότι πρόκειται για βούληση του Γενικού Προξένου και ότι ο Έλληνας διπλωμάτης έχει υποσχεθεί την παροχή όλων των αποδειχτικών που θα θέσουν στο εδώλιο του κατηγορημένου του Έλληνα Βορειοηπειρώτη.
Την ίδια στιγμή ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης δέχεται πιέσεις και απειλές στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας  και αποδίδει την πηγή τους στο Γενικό Προξενείο.
Τα μέτρα αντίδρασης του Έλληνα Βορειοηπειρώτη,  προς το παρόν είναι να καλέσει προς στήριξη την κοινή γνώμη, μέσω των ΜΜΕ, εφόσον το Υπουργείο Εξωτερικών μετά και από ενημερωτική επιστολή του γι΄αυτή την ενέργεια του Έλληνα  Διπλωμάτη  στο Αργυρόκαστρο δεν αντέδρασε. Σε περίπτωση όμως που οι εξελίξεις επιδεινωθούν εις βάρος του, ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ιδιαίτερη πατρίδα του.
Ζητούμε συγνώμη που δεν αναφέρουμε ονόματα. Οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να αποτελέσει επιβαρυντικό στοιχείο για τον Βορειοηπειρώτη στην τωρινή περίοδο ανάκρισης.


46 comments:

Ανώνυμος είπε...

ο βοριοηπειρώτης που "διώκεται" είναι ο ίδιος ο αρθρογράφος ο κ.Παναγιότης Μπάρκας

Ανώνυμος είπε...

An dhen pathis dhen tha mathis pote.Otan to leme mia kouvenda ,kai pjio poli mia katagelia theli stixia.Gia na mathoume pos na milame.Me stixia kai alithies oxi logia ston aera.

Ανώνυμος είπε...

κατουρημένο το παλικάρι που γράφει τις επιστολές

Ανώνυμος είπε...

re ti paio fara poy eimaste, mono o Mparkas sas fteei ton allon to dilpomati poy ton pigene i moyshkra

ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι «τρελοί» σαν το Μπάρκα που τα χώνουν σε κάτι τύπους, οι περισσότεροι είναι γλύφτες του κάθε πρόξενου και κάθε διπλωμάτη

Ανώνυμος είπε...

βορειοηπιρώτη, πριν βάλεις στο μλογκ σου ότι τρελλό κατέβει από το μυαλό του Μπάρκα, πρπει να ρωτισεις τι συμβαινει. Ακουγετε στο >Αργυρο΄καστρο πως ο Μπάρκας, όπος κάνει όλα του τα χρόνια έστειλε μια επιστολή στο υπουργιο εξοτερικων που ζητούσε να μη δοθεί υποτροφία σε μια μαθητρια, κόρη κοσμήτορα του πανεπιστημίου Αργυροκάσδτρου. Με ποιο δικαίομα ο τύπος αυτός στελνει επιστολή να μην πάρει υποτροφία μια μαθητρια, τη στιγ,ή που πήρε ο γιος του και την έκαψε. Με ποιο δικαίωμα ο Μπάρκας κόβει το δρόμο σε ένα παιδάκι;
βορειηπιρώτη, αν αύριο κάνει κάτι τέτιο για τα παιδιά σου ένας αλλος Μπάρκας, εσύ πως θα συμεπριφερθείς. Σίγουρα δεν θα του πεις ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Γενικος Πρόξενος έστειλε επιστολή σε Αλβανό παράγοντα για να καρφώσει έναν Βορειοηπειρώτη τότε άμεσα πρέπει να διωχθεί από το Ελληνικό Διπλωματικό Σώμα και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος.
Και να μην το διώξουν, μπορεί να του γίνει μήνυση για ποινικό αδίκημα και να καθαιρεθεί.

Αν όμως αυτό είναι ψέμα, και άδικα βάλλεται ο κ. Ριζόπουλος, τότε ο συκοφάντης ΔΕΝ πρέπει να τιμωρηθεί λόγω της σχιζοφρένειας που μπορεί να πάσχει!

με εκτίμηση.
Α.

Ανώνυμος είπε...

Rizopoule, fuge mia wra nwritera apo ekei. Eisai anepithumitos gia tous ellines tis boreiou ipeirou. Arketa

Ανώνυμος είπε...

pousties foulidhes .. myrizomai oti o barkas mplekei ton alvano mystiko( etsi na dwsw ligo mistirio) paragonta se moirasma k alisverisi ipotrofiwn kai iponoei oti vrisketai se synergasia me ton prokseno..i mia pleyra kanei to aytonoito iperazpizei ton eayto tis nomima...i alli apla sikofantei afou einai gnvsto tous paseis oti o proksenos perysi den eixe kamia sxesi me tis ipotrofies tis xeiristike o kasimis kai o morfwtikos akolouthos swsta i lathosden kserw.e nw fetos den exoun vgei akoma...
o barkas kai to katestimeno yon kathigitwn tou argirokastrou pou eythinontai gia tin katantia tou idrimatos kai pou itan oi kirioi ipeythinoi gia to navagio tis synergasias kai tis pistopoiisis tou panepistimiou me ta sygxrona standars giati tha xannaen tis theseis tous apo allous me didaktorika kai master anti na einai sovaroi , kapoioi einai kai roufianoi ton alvanvn telospantwn , exoun to thrasos kai kataggelnoun pseydws e as na exoun kai tin eythini twn praksewn tous...
to teleytaio pou xreiazomaste enan polemo metaksy tou kakou alvanou pargaonta kai tou ''ksepoulimenou'' proksenou me ton elinanra barka ha ha ha tha gelaw mexri to prwi foulidhes kai foulitses...
twra gia ayta pou grafontai dwthe kitse..dio laloun kai treis xoreyoun...

Ανώνυμος είπε...

an einai pou o proksenos edhose ipotrofia sto paidhi tou albanou kosmitora, llathos ehei.Jiati dhen endhjaferthike gia ena ellinopoullo me kalous bathmous kai ton ekopse jia to paidaki tou albanou. i ipotofies einai jia ta ellinopoulla i jia ta albanopoulla.
An einai o sigkekrimenos kosmitoras o kapote dhjefthintis paideias sto Argjyrokastro, h OMONIA tha prepei na thimate oti ton katigoroyse me dhilloseis tis oti edhiohne touw ellinew dhaskalous kai dhjefthintes apo ta skoleia epeidhi dhen psifizan to albaniko komma tou Nanou. An o mparkas sikofantei mi nomizetai oti o Rizopoullos tha tou harisei kasnata.Ehoun palia vedeta metaksi tous.Alla tora jiati evallan tous albanous sti mesi.Re epipedho!
Boreioipeiroti zita ap afton ton Barka na bgalei ta stoixeia dhjoti tis proalles mas efaje oti milaei me stoixeia kai to kallo pou to thello dhjoti akouo pou lene edho sto ypoyrgeio oti dhen iparhei pio hontrokefalos dhipllomatis apo ton Rizopoullo

Ανώνυμος είπε...

Τι του χρειάζεται του Μπάρκα τι κάνει ο Γενικός Πρόξενος. Θέλει να μας το παίξει τώρα προστάτης των πάντων. Άιντε να δει την τσακισμάρα του. Να καταλάβει ότι δεν το θέλει κανένας. Αλώστε, αν αληθεύει ότι διώκεται ποινικά ο ίδιος, το έχει καταλάβει. Καλύτερα να υποστηρίξεις έναν αλβανό που συνεργάζεται και βοηθάει τον Γενικό Πρόξενο, παρά το Μπάρκα, που δε χάνει ευκαιρία να τον ρεζιλέψει. Όλα τα ξέρεις αυτός ο Μπάρκας και τη δουλειά του Πρόξενου. Άσε τον Πρόξενο βρε, να τον κρίνουν οι άλλοι. Μπράβο σου Ριζοπουλε ! Να κόψει το λαιμό της η φάρα Μπάρκα

Βορειοηπειρώτης είπε...

Επειδή αρκετά σχόλια απευθύνονται και στο «Βορειοηπειρώτη», διευκρινίζουμε τα εξής:
1. Ο κ. Μπάρκας είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου, πρώην βουλευτής της Ομόνοιας και δημοσιογράφος σε Ελληνικά μέσα. Όσο και να διαφωνεί κανείς μαζί του, με αυτές τις ιδιότητες και όταν μάλιστα υπογράφει ο ίδιος δε χρειάζεται να ψάξουμε περισσότερο. Είναι απόψεις που εκφράζουν τον ίδιο.
2. Συμφωνώ με τον ανώνυμο 5.14 και το «Διπλωμάτη» 6.00. Κάποιο κατηγορούν το Μπάρκα για εμπάθεια και μπορεί να μην έχουν άδικο, μαζί όμως με την εμπάθεια εμείς διακρίνουμε και μία τόλμη την οποία δεν την έχουν πολύ δικοί μας. Θα του ήταν ποιο εύκολο να «κάτσει στα αυγά του» και να μην είχε προβλήματα. Επέλεξε τη σύγκρουση και παρά τα λάθη του το εκτιμάμε πολύ.
3. Ανώνυμε 9.25. Αυτό που θέλω για τα παιδιά μου είναι να είναι ίσα και με ίδιες ευκαιρίες με όλα τα παιδιά του κόσμου. Όταν υποτροφίες παίρνουν κάποιοι προνομιούχου, μου θυμίζει τον καιρό του Χότζα, που για να πας σχολείο έπρεπε ο μπαμπάκας σου να ήταν κομουνιστής. Καλύτερα να μην πάρει κανένας παρά να γίνονται διαχωρισμοί στα παιδιά.
4. Μπορεί να αδικήσαμε τον πρόξενο αλλά, σας δώσαμε και μια ευκαιρία να τον γνωρίσετε, έστω από φωτογραφία γιατί στα χωριά μας ούτε τον είδατε, ούτε πρόκειται να τον δείτε. Το καμάρι μας θα φύγει σε κάνα χρόνο σε καμιά ευρωπαϊκή πόλη να κάνει τον τουρισμό του. Εμείς θα μείνουμε εδώ για να τρωγόμαστε μεταξύ μας και με τα ρούχα μας, για λίγο καλύτερη ζωή, για λίγο περισσότερο Ελληνισμό και λίγο περισσότερη αξιοπρέπεια.
5. Επειδή οι εθελοντές χαφιέδες σε αυτό τον τόπο είναι οι μόνοι που περισσεύουν, σας παρακαλούμε να μεταφέρετε στον κύριο Γενικό, αν πράγματι τα όσα λέει ο Μπάρκας είναι αλήθεια δεν είμαστε μαζί του!

Ανώνυμος είπε...

ke afti pu dhen ipostirizun barka, na iste siguri ine i gliftes tu prokseniu ke kathe dhiplomati pu patai ston topo mas.exun fai arketa sto onoma tis mionotitas ke na iste siguri , ine oli ekini i xafjedhes tu xotza ke trone akoma simera apo ta kathikia afta. ftani arketa, ti na ta kanis alla sxolia, ine perita. to exun sto ema tus na ine xafxedhes, ine ke ethellondes na kserete!!!

Ανώνυμος είπε...

Vre file borioipiroti:dhiabazo sinexos to blogs sou,kai ayto pou mou kani antiposi eine oti pernis ti merjia kai panta bgenis sto plevro tis deksias(Elladha-Sqiperi).GIA TI??????an kapjios se ena sxolio "pirovolai"ton Ntoule me ton Mbollano eisi tou rixnis 100 pirobolizmi piso tou(san thelis na tous thapsis mia ora kai noritera))!!!GIA TI????Kai kati allo,otan kapjios pirovolai to PASOK,eisi sta sxolia sou tou rixnis 1002(Antitheta me ayto pou sou ipa gia ton Ntoule kai Bollano,edho mboris na riksis ena ekatomirio pirovolizmi dhen mboris na skotosis tipota,gia ti eine idees kai oxi somata,kai o llaos kseri pou tha pigeni xoris na piraxti apo ta sxoliia sou)!!!!GIA TI???????MEGA-PAZAR!!!!GIA TI???????

Ιων Δραγουμης είπε...

Έχω την εντύπωση πως με αυτα τα ξεφτιλίκια το μονο που θα καταφέρουμε είναι να ξαναφτάσουν οι υποτροφίες σε νούμερα του παρελθόντος. Πέρυσι ο Κασίμης έδωσε 46 υποτροφίες και φέτος λέγεται πως το νούμερο αυτό θα φτάσει στις 15. Τα παιδιά μας είναι αυτα που χάνουν, ούτε ο πρόξενος ούτε κανείς.
Υποψιάζομαι πως το έγγραφο για το οποίο μιλάει ο Μπάρκας, λέει πως ο πρόξενος παίρνει λεφτά για τις υποτροφίες αλλα την πάτησε ο γλυκός μας . Γιατι δεν μπορείς να ρουφιανεύεις αγαπητέ από εμπάθεια χωρίς να έχεις στοιχεία και χωρίς να υποστείς τις συνέπειες. Και επίσης δεν φαντάζομαι πως ξερει καλυτερα ο Μπαρκας της διαβαθμίσεις σοβαρότητας του Προξενειου και του Υπουργειου εξωτερικών από τον ίδιο τον πρόξενο.
Αν κάποιος γνωρίζει κάποιον άλλον που να έδωσε λεφτα για υποτροφία , να βγει και να το πει. Να σταματησει καμια φορα το αλλησβερρίση. Αν όμως για ακομα μια φορά πρόκειται για Βορειοηπειρωτικη ξεφτίλα, να σκασουμε μια και καλή γιατι κανουμε κακο στο μελλον των παιδιών μας. Ελεος...
Αγαπητέ Βορειοηπειρώτη, τόσα χρόνια στο κουρμπέτι θα πρέπει να χες αντιληφθεί πότε κάποια συμπεριφορά παρεκλίνει του φυσιολογικού. Και του Πάνου παρεκλίνει. Στην Ελλάδα, ο δημοσιογράφος που θα κάνει πρωτοσέλιδο κάθε κουβέντα του Βασίλη Λεβέντη, Λεβέντης θα είναι. Μην παρασύρεσαι.....

Βορειοηπειρώτης είπε...

Ανώνυμε 1.52 μπορεί να διαβάζεις το «Βορειοηπειρώτη» αλλά δεν τον μελετάς! Η άποψη σου διαμορφώθηκε απο αυτά που σου είπαν κάποιοι φίλοι σου και όχι από τα κείμενα μας. Παρόλο που δικαιούμαι και εγώ να πάρω μεριά όπως λες, δεν το έκανα, άλλοι το κάνουν και βρίζουν οτιδήποτε δεξιό και εννοώ στην Ελλάδα γιατί η δεξιά της Αλβανίας δε με ενδιαφέρει καθόλου. Αυτό το μπλογκ «παρεξηγήθηκε» από κάποιους άλλους, γιατί αντίθετα με αυτά που λες εσύ προβάλει πολύ το Ντούλε και το Μπολάνο! Δεν έχουμε κανένα λόγο να πυροβολούμε κανέναν, το ότι γινόμαστε δυσάρεστοι για μερικούς το ξέρουμε και τους λόγους τους έχουμε στον υπότιτλο του "Βορειοηπειρώτη".

Ίων, γουστάρω πολύ Βασίλη Λεβέντη! Η αλήθεια δεν είναι πάντα αυτή που λένε οι πολλοί. Τα παιδιά που τελειώνουν Γ’ Λυκείου στην πατρίδα κάθε χρόνο δεν είναι ούτε 15, ούτε 46 αλλά 150 και τα κριτήρια της επιλογής είναι ο μπαμπάκας τους και όχι η αξία ή η ανάγκη του κάθε παιδιού! Αυτό δε σε ενοχλεί;

Ανώνυμος είπε...

Πότε έγιναν όλα αυτά πατριώτες? Δεν έχω γνώση του περιστατικού αλλά το μόνο που μπορώ είναι ενά γενικό σχόλιο για τα "καμάρια" της Ελληνικής διπλωματίας που διετέλεσαν πρόξενοι Αργυροκάστρου -Μπορόυμε να ζήσουμε και χωρίς την απαστράπτουσα παρουσία τους στις εθνικές εορτές, γιάτι αυτό ήταν το μόνο πράγμα που έκαναν να μας τιμούν με την παρουσία και την απουσία τους εννίοτε στα μεγάλα φαγοπότια με άλλα λόγια όπου γάμος και χαρά κι βασίλω πρώτη!! Δεν έκαναν ούτε την έλαχιστη προσπάθεια να ανοίξουν ένα αμιγώς ελληνικό γυμνάσιο τη στιγμή που χώρες με λιγότερους έλληνες και πιο υποανάπτηκτες όπως η Ουγκάντα, η ακτη ελεγαντοστου εχουν!!!΅ΕΛΕΟΣ!!

Ανώνυμος είπε...

na fygei o proxenos tis diafthoras,i istoria me tis ypotrofies exei katantisei aidia,palia pairnan mono ta paidia twn albanwn boyleftwn,twra pairnoyn kai glyftes boreioipirwtes,pou fwtografika kai monoeinai sthn omonoia kai basika ayto pou leei o idios o boreioipirotis:toneidate pote se kanena xwrio ths meionothtas; pote kai den prokeitai,
sygxairo to mparka gia to tharos toy

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ 1 είπε...

Αγαπητέ Βορειοηπειρώτη, θεωρώ απαραίτητο να παρέμβω στη «μάχη των απόψεων». Δεν θέλω να δείξω ότι είμαι ο εμπαθής συμπαραστάτης σου. Δεν το κρύβω όμως ότι σέβομαι την λογική σου, τις θέσεις και τις απόψεις σου. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Παραταύτα, νομίζω ότι άνοιξες ένα παράθυρο δημοκρατίας και ελεύθερου βήματος και χρειάζεσαι προστασία, όπως πάντα, από τις εσωτερικές επιθέσεις.

Διαβάζοντας τις αντιδράσεις στο κείμενό μου, διαπιστώνω με λύπη ότι όσοι συμμετέχουν, ή είναι αμπαθείς, ή είναι δεν έχουν καμιά αντικειμενική ιεράρχηση στην κρίση τους, ή δεν έχουν χρόνο να ενημερωθούν από πρώτο χέρι και, παρά την πιθανή μόρφωσή τους, γίνονται μερίδιο του όχλου.

1. Όσον αφορά την επιστολή που διέρρευσε επισήμως ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο. Σε περίπτωση που περιέχει συκοφαντίες για τον ίδιο γιατί δεν αποτάθηκε στην ελληνική δικαιοσύνη, αλλά διέρρευσε την επιστολή στον αλβανό παράγοντα, για να πάει εκείνος στον αλβανό εισαγγελέα (!!!).

2. Μπορεί να απαντήσει ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας για την υπόσχεσή του για υποτροφία προς το παιδί του αλβανού παράγοντα, (στον οποίο του στέλνει επίσημο διαβιβαστικό έγγραφο του ελληνικού κράτους στην αλβανική γλώσσα), σε σχέση με τη θέση εργασίας του Έλληνα βορειοηπειρώτη που διώκετε ποινικά;

3. Ποιο το κίνητρο που πρέπει να πάρει υποτροφία ένα αλβανόπουλο, και να περιφρονηθούν δεκάδες ελληνόπουλα, τη στιγμή που οι υποτροφίες δίδονται για μας.

4. Η εισαγγελία Αργυροκάστρου κατέγραψε την μήνυση και άρχισε τις ανακρίσεις στηριζόμενη μόνο σε ένα φωτοαντίγραφο, την στιγμή που για την αλβανική δικαιοσύνη το αντίγραφο δεν αποτελεί επίσημο τεκμήριο και στοιχείο για ποινική δίωξη.

5. Οι ανακριτές της υπόθεσης από την πρώτη στιγμή ανέφεραν το όνομα του Έλληνα Προξένου κυρίου Ριζόπουλου, υπό την έννοια ότι δεν ρωτούμε εμείς για τα άρθρα του νόμου μπροστά στη βούληση του Έλληνα διπλωμάτη !!! Γιατί αυτή η αφοσίωση; Ή επειδή πρόκειται για την αλβανική δικαιοσύνη η οποία λαδώνεται εύκολα. Άρα και ο Ριζόπουλος γνώριζε ότι σε περίπτωση, που κατέφευγε στην ελληνική δικαιοσύνη θα καθόταν ο ίδιος στο εδώλιο του κατηγορούμενου. (ας μη βιαζόμαστε) Διάλεξε αυτόν τον τρόπο, τον τρόπο του αλβανού μασιά, την ουρά του οποίου κρατάει ο ίδιος στα χέρια.

6. Υπό το σκεπτικό αυτό δεν έχει σημασία αν ο επιστολογράφος είναι ο Μπάρκας ή κάποιος Έλληνας βορειοηπειρώτης. Σημασία έχει ότι ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας μπροστά στη δική του εμπάθεια δεν τον σταματάει ούτε το αξίωμα, ούτε οι νόμοι του ελληνικού κράτους, ούτε ρωτάει για ηθικούς κανόνες, ούτε….

7. Όσον αφορά τις υποτροφίες. Ξεκινώντας από το πώς χορηγούνται και πώς εκμεταλλεύονται κάποιοι Ελλαδίτες παράγοντες την ανάγκη μας θα προτιμούσα την αξιοπρέπεια.

Αναφέρουν κάποιοι, που πήραν για λόγο τους από δύο και τρεις υποτροφίες από Ελλάδα, την υποτροφία του γιου μου. Όντως επωφελήθηκε αξιοπρεπώς δικαίωμα υποτροφίας γιατί του άνηκε. Δεν νομίζω ότι είχε κάποιος άλλος τα προσόντα του. Για «Χ» λόγους επέλεξε να αφήσει τις σπουδές και να ασχοληθεί στον τόπο του με μια επιχείρηση. Ωστόσο, έμεινε ένα έτος στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, ρωτήστε αν επωφελήθηκε μια δεκάρα από την υποτροφία. Είχα όλες τις δυνατότητες, να έπαιρνε τα λεφτά της υποτροφίας, τουλάχιστον για το πρώτο έτος. Μα δεν διεκδίκησε ούτε ένα ευρώ. Λοιπόν που έβλαψε το ελληνικό κράτος και τους βορειοηπειρώτες; Ή μήπως, με το που πήρε υποτροφία ο γιος μου, επωφελήθηκαν αμέσως και 5-6 άλλα βορειοηπειρωτόπουλα;!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ 2 είπε...

8. Λοιπόν, πέρυσι, δεν δόθηκαν ούτε 40, ούτε 50 υποτροφίες, αλλά 88. Ασφαλώς, ούτε εγώ διαφωνώ να πάρουν υποτροφίες τα βορειοηπεοτόπουλα. Είπα απλώς και επιμένω να δοθούν και κάποιες υποτροφίες ή κίνητρα για εκείνους τους Έλληνες φοιτητές που αποφασίζουν να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, διότι, προκύπτει ότι περίπου 60 τοις εκατό των τελειόφοιτων του Τμήματος μας μένουν στον τόπου τους, στη ΒΗ. Ενώ όσοι σπουδάζουν, με ή χωρίς υποτροφίες, στην Ελλάδα δεν γυρίζουν σχεδόν κανένας πίσω. ΄Η αν γυρίζουν θέλουν και καλά κάνουν, μισθό Ελλάδας.

Απεναντίας το προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κατάφερε να καταργήσει και τον επίδομα των χιλίων Ευρώ ετησίως που έπαιρναν οι Έλληνες φοιτητές στο Τμήμα Ελληνικών στο Παν. Αργυροκάστρου.(!!!)

Ωστόσο μήπως κάποιος από μας ζήτησε να δει ποιος τις πήρε αυτές τις υποτροφίες; Ας ζητήσουμε από το Υπουργείο Εξωτερικών να ανακοινώσει τη λίστα και τότε θα δείτε τη βρώμα. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για να καταλάβετε την ιστορία των υποτροφιών «των παιδιών μας», ρωτήστε και για το γραφείο του γιαννιώτη πολιτευτή στις εκλογές 2009 στην Ελλάδα, που τέλεσε «μορφωτικός ακόλουθος» στο Προξενείο της Ελλάδας. Εγώ πιστεύω ότι με αυτή και με άλλες υποθέσεις πιο σημαντικές και πιο ασήμαντες μπορεί άνετα να ασχοληθεί ο εισαγγελέας.

Εντούτοις, ξέρετε την ποιότητα «του μορφωτικού ακολούθου». Είναι καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΠΕ Διοίκησης επιχειρήσεων. Με την ιδιότητα αυτή τοποθετήθηκε στο Αργυρόκαστρο και όχι ως μορφωτικός ακόλουθος. Έτσι αυτοαποκαλέστηκε και λόγω των ειδικών σχέσεων με την πρώην Υπουργό Εξωτερικών ανέλαβε ντε φάκτο την διοίκηση όλου Προξενείου αναγκάζοντας κάθε βορειοηπειρώτη σε ανάγκη να τον έβλεπε ως σωτήρα.

Το μιστό του «καθορίζεται σε ποσοστό 75% τοις εκατό επί του επιδόματος Υπηρεσίας Αλλοδαπής του Προϊσταμένου /Πρέσβεως της Ελλάδας στην Αλβανία». Όποιος ξέρει λίγα ελληνικά και οικονομικά καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται, Συν αυτά, ενώ κάθε μέρα η ώρα δύο το απόγευμα έφευγε στα Γιάννενα έπαιρνε και τα έξτρα διαμονής στο εξωτερικό. Την απόφαση με αρ. Πρωτ.: Π13-10554/ΑΣ4629, ημερ 22.04.2008, υπόγραψαν μέσα σε μια νύχτα δυο υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης, γεγονός πρωτόφαντο και παράλληλα σε αντίθεση με την ελληνική νομοθεσία (!!) Γιατί;

Γιατί ακόμα και σήμερα με τη στήριξη και την επιμονή του συγκεκριμένου Γενικού Προξένου, θέλει να επιστρέψει στο Αργυρόκαστρο έστω και ως κλητήρας του Προξενείου.

Ε λοιπόν, αν θα εμείς οι βορειοηπειρώτες θα λειτουργούσαμε σε υγιές κλίμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, οι Έλληνες διπλωμάτες, ειδικά ο συγκεκριμένος, δεν θα συμπεριφέρονταν μαζί μας ως οι αγάδες κάποτε, αλλά θα ήταν οι πραγματικοί υποστηρικτές της υπόθεσης μας.

9. Στο πλαίσιο αυτό, ο ραγιαδισμός που εκδηλώνουμε ότι σε περίπτωση, που χαλάσουμε τη σούπα του Προξένου, θα μας κοπούν οι υποτροφίες, είναι απαράδεκτο.

Υπό το σκεπτικό αυτό, μη βάλετε κατά της ελευθερίας λόγου που επιδιώκει «ο Βορειοηπειρώτης» έστω και μέσα από κάποια λάθη. Μη βάλετε εναντίον του, ούτε με δείγματα ραγιαδισμού, ούτε με συμπεριφορές λαγωνικού, ούτε με αμορφωσιά και ξεφτίλας. Δείξτε λίγη περισσότερη σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, ανεξάρτητο πνεύμα, μαχητικότητα και επίπεδο. Τότε θα μας πάρουν στα σοβαρά!

Ανώνυμος είπε...

βορειηπιρώτη, τώρα τον βρήκερς τον προστάτη σου , να τον χαρείς, και εις ανώτερα

Ανώνυμος είπε...

giati vre vorioipiroti gia tis persines ipotrofies den anafereis tipota efoson eisai 100% timios????????????????

Βορειοηπειρώτης είπε...

Γιατί φίλε μου πριν από ένα χρόνο δεν υπήρχα!
Η τιμή είναι σχετική έννοια και ποτέ δεν είπα ότι είμαι 100% τίμιος. Αν εσύ ξέρεις τι έγινε πέρυσι και όπως φαντάζομαι θα εννοείς ότι έγιναν ατιμίες τότε να μας τις πεις.
Αυτό που με ενοχλεί πάντως σε μερικούς που μπαίνουν στον κόπο να σχολιάσουν είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει η ουσία του προβλήματος αλλά ποιος το λέει και ψάχνουν κίνητρα. Εάν έγιναν πέρυσι ατιμίες και δεν τις ανέφερα εγώ, τι σημαίνει αυτό ότι πρέπει να γίνουν και φέτος;

Ανώνυμος είπε...

re aderfia syntrofia , kseroume oi o rizopoulos einai pasokakias aderfos tou syntrofou venizelou.opos kai kseroume einai o proksenos pou exei dixasei ta xwria mas./////opou dei pasokaki tou gelaei i psixoula tou

Ανώνυμος είπε...

αθάνατοι Έλληνες!!! Μια ζωή τρώμε τις σάρκες μας την πιο ακατάλληλη στιγμη, Ακόμη κι αν δεν συμφωνείτε με την άποψη του διωκόμενου θυμηθέιτε ποιός μας άφησε άοπλους στο έλεος του Κυρίου πριν 96 χρόνια? Ποιός μας άφησε στο έλεος του χότζα? Ήταν τα αδέρφια μας οι Ελλαδίτες πολιτικοί... Υπήρξαμε ανέκαθεν θύματα της διπλωματίας μήπως ήρθε η ώρα να αντιστρέψουμε τους όρους του ύπουλου παιχνιδίου που παίζεται σε βάρος μας? Αλλά ακόμη κι αν έχετε την πατρίδα γραμμέννη στα παλειότερα τον υποδημάτων σας θυμηθείτε αυτό που έλεγε ο Μπαλζάκ "Δεν Συμφωνώ με αυτό που λές αλλά θα υπερασπιστώ ακόμα και με τη ζωή μου το δικαίωμά σου να το λές..."

Ανώνυμος είπε...

otan itan omos i thodhora Ipoyrgos glifontan ekei na parei tin proagogi. Tora trehei sta dhikastiria me tin borioipeirotissa proin idhjetera tou. Kseris edhiokse olous tous borioipirotes "ipallilous" apo to proksenio. Kaneis tous den diamartirithike kanis den ipe tipote gi aftous. Kapioi diatiroun sqeseis kai apokso

Ανώνυμος είπε...

Βολτέρος το είπε. Αλλά τι σημασία έχει. Εμείς λέμε ότι είμαστε πατριώτες αλλά στην ουσία στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας σκεφτόμαστε την εξουσία η οποία μπορεί να μας εξασφαλίσει την εφήμερο ζην και δεν είχαμε ποτέ προσέξει ότι αυτή η εξουσία στρέφετε κατά της πατρίδας. Στους Έλληνες διπλωμάτες εμείς θέλουμε να βλέπουμε τον εκπρόσωπο της Πατρίδας και αυτοί βλέπουν τα εύκολα θύματα. «Τομαρισμό βλέπω, έλεγε ο μακαρίτης ο Σεβαστιανός και όχι πατριωτισμό»Χαρακτήριζε τους φθηνιάρους βορειοηπειρώτες. Αλλά αρμόζει πλήρως και καλύτερα στους διπλωμάτες μας. Αν έστω και λίγο έχουμε αντιστρέψει τους όρους θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Από την μια οι αλβανοί, από την άλλοι οι έλληνες . Ζούμε σε στυλ ζωντανού σάντουιτς που αντί να γκρεμίσει τα τείχη που μας πιέζουν τρώμε ο ένας τον άλλον. Σαν σήμερα έπεσε το τείχος του Βερολίνου. Εμείς δεν λευτερωθήκαμε ακόμα. Ζούμε τη βαρύτερη σκλαβιά, - αυτή του εαυτού μας

Εξολοθρευτής είπε...

Όλοι οι προδότες στο απόσπασμα....
Είμαι σίγουρος ότι θα έρθει η μέρα που θα πληρώσουν ακριβά όλα αυτά που έχουν κάνει

Ανώνυμος είπε...

voreioipiroti oso afora tis persines ipotrofies sou eixa grapsei onomata kai sei esvises to sxolio
perisi esas sas arese na parou aftoi pou ipostirizan barka kai ksera kai mas tous allous mas aresei na parou fetos kai sti synexeia aftoi pou iperaspizwndai mono tin OMONIA-KEAD-ELLADA.

Ανώνυμος είπε...

Posi ftinja kai kseftilla ehei pesei. Eidate ti eipe o Balzak. Tha edhine kai ti zoi tou gia na iperaspistei tin apopsi tou allou. Emeis to mono pou mas niazei einai na voleyto;ume prosopika, glifontas ton pis..... kathenos pou ehei eksoysia kai kirios tvn dhiplomatvn pou to theloun poli opos o Rizoulos feripin kai mazi m afto, eimaste etimoi, os kinijiarika agrimia ton eksousiaston na kseskisoume kai thapsoume kathe dhiko mas pou mas dhihnoun me to dhaktillo oi eksousiastes mas....

Ανώνυμος είπε...

Koitakste pou exoume katantisei aderfia simera 2010;;;;; den imaste enomenoi, eimaste xwria se xilia kommatia. Trwme o enas twn allwn. Kai aytoi pou taxa exoume ws antiprswpoi stin politkioi kai pantou noizaontai mono gia ton eautouli tous: kante ena aplo logariasmo: poios exei epwfelithei tosa xronia apo ton psifo mas s'autous;;;; O Ntoules, o Kseras, o Mixalis Natsios, o Thoma Mitsos, O Anastas Ntouros, o Becis, o Gianni Giannis ktl..... kai telika tie xoun kanei gia emas;;;;; tipota, oti kai na ginei ksana oi idia koupola kerdisei sta panta, ta idia prwsopa pantou kai panta;;;; o mono stoxo tous einai na kerdisoun oi idioi kai i gyro tous kai episeis na thapsoun opoion tous paei kontra. KAI OLA AUTA GINONTAI ME TIN EYLOGIA TOU ELLHNIKOU PROKSENIOU PANTA;;;; e toutos o teleytaios proksenos einai to kapaki olwn twn proigoumenwn proksenwn, einai to xeirotero atomo pou exei perasei pote apo dw;;;; molis irthe tsakothike me olous kai kyrios me ola ta idrymata pou itan kai ellinika sto perioxemon tous....se ti kalo exei upiretisei o kyrios autos;;; se ti exei symballei se kalo;;;; se tipota alla apenantias. Agapitoi sympatriotes, den mas endiaferei poios milaei perissotera i pio kala i poios einai o kalos i kakos tis istorias ktl ktl. Mas endiaferei na imaste enomenoi, me mia apopsi ws koinotita gia to kalo mas kai to mellon mas. Exei erthei o kairos na milame me mia fwni mesa kai eksw. EIMASTE EMEIS KAI META ERXONTAI OI ALLOI EKSW APO MAS.

Ανώνυμος είπε...

Gia na stathi kanis ligo stin ousia: einai dhinato enas vorioipirotis na sikofantei esto kai me eponimi epistoli enan alvano (sinadhelfo malista, epidhi kseroume ti kanei njaou - njaou sta qeramidhia)kai o dhefteros na min ehi ti dhinatotita na apokatastisi tin aksioprepia tou? S' afti tin periptosi tha eihame na leme gia to akros aoton toy ratsismou: kathe "ellinas" vorioipirotis tha mborouse logo aftis kai mono tiw idhiotitas na asholite sikofantontas kathe alvano... Kai o kathe alvanos ua sterountan kai mono logo tiw ethikis toy katagogjis to dhikeoma prosfigis sti dhikeosini gia apokatastasi.

Ανώνυμος είπε...

....kai pou kserete eseis anwnyme 7.32 oti uparxei sikofantia kai oxi alitheies; kai malista afou einai kai eponumo kai oxi anwnymo ayto kati prepei na simainei, etsi;;;;

Ανώνυμος είπε...

Να σε συμπληρώσω 1.43. Η αλβανική εισαγγελία θεωρεί συκοφαντία το γεγονός ότι ο Αλβανός παράγοντας χαρακτηρίζεται εθνικά αλβανός και ως τέτοιος δεν δικαιούται να πάρει μια υποτροφία που προορίζεται για Έλληνα βορειοηπειρώτη. Τώρα γιατί ο Αλβανός δεν πρέπει να παρουσιάζεται ο, τι είναι, Αλβανός στην Ελλάδα, αυτό μόνο ο Έλληνας πρόξενος μπορεί να το ξέρει, διότι πιθανόν να τον είχε βαπτίσει Έλληνα, διαφορετικά πώς θα δικαιολογούσε την υποτροφία που του έταζε. Από την άλλη, από τη στιγμή που ο κύριος Ριζόπουλος διαρρέει εμπιστευτική επιστολή ΄Ελληνα Βορειοηπειρώτη προς Ελλληνικό ΥΠΕΞ, για να "αποκαταστήσει" στην αλβανική δικαιοσύνη την αξιοπρέπειά του ένας Αλβανός, τότε θα πρέπει να προτείνουμε να πάει πρόξενος στη θέση του Γιάννη Ντάκου στα Ιωάννινα και να φέρουμε το Ντάκο στο Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο. Το νιάου-νιάου στα κεραμίδια απ΄ότι φαίνεται έχει σχέση με το πόσο βαθιά έχει χώσει τα χέρια του στο κλείσιμο του Τμήματος Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο Αργυροκαστρου ο Ριζόπουλος.....

Roland Zisi είπε...

E VERTETA QE PANAJOT BARKA NUK GUXON TE BEJE PUBLIKE.

Shkruesi i ketij komenti eshte vete personi i pershire direkt ne problemin qe Z. Barka ka hedhur per diskutim. Per ndricimin e plote te ketij “gjoja” problemi, qe ne te vertete nuk egziston, me duhet paraprakisht te them se: quhem ROLAND ZISI, aktualisht Dekan i Faluktetit te Edukimit dhe Shkencave Shoqerore ne Universitetin e Gjirokastres. Nga ky pozicion Z. Barka eshte emeruar prej meje dy here rresht pergjegjes i Departamentit te Gjuhes, Letersise dhe Qyteterimit Grek. Para kesaj detyre kam drejtuar Drejtorine Arsimore Rajonale te Gjirokastres dhe kam qene dy here udheheqes shkencor i Panajot Barkes, ne Master dhe Doktorature.

E verteta e “ceshtjes” qe P. Barka mundohet te servire si “gjelle e ngrenshme” per opinionin dhe lexuesin e web-site tuaj eshte si me poshte:
1. Nuk eshte Konsulli i Greqise ne Gjirokaster paditesi i Z. Barka sikunder pretendon ai ne shkrimin e tij. Kallezimi penal eshte ngritur prej meje personalisht ne cilesine e Dekanit dhe ne cilesine e personit te prekur direkt nga akuzat e tij ne letren qe ai vete i ka derguar Ministrise se Jashtme Greke.
2. Kur u informova per egzistencen e kesaj letre iu drejtova Konsullates Greke ne Gjirokaster e cila me vuri ne dispozicion letren e shkruar dhe firmosur nga Z. Barka.
3. Fragmentet e kesaj letre te cilat permendin personin tim si Dekan dhe ish-Drejtor dhe te vajzes sime si aplikante per te drejte studimi ne Greqi, konsiderohen prej meje SHPIFJE dhe FYERJE per shkak te detyres te cilat parashikohen ne Kodin Penal shqiptar. Edhe une si shqiptar edhe P. Barka si vorioepiriot grek jemi te barabarte para drejtesise nese kryejme nje veper penale.
4. Vajza ime e cila ka perfunduar shkollen e Mesme te Gjuheve te Huaja ne Gjirokaster me note mesatare 10 ka te drejten te aplikoje si alogjene prane institucioneve arsimore europiane, ne kete rast greke, konform rregullave dhe ligjeve dhe kete te drejte legjitime nuk mund t’ia mohoje askush. Te drejen e studimit nuk e kam marre ne kembim te asnje favori apo sherbimi ndaj Konsullates Greke sikunder mundohet ta servire Z. Barka.
5. Jam krenar qe kam qene drejtues i arsimit ne Gjirokaster per pese vjet dhe kam punuar me mesuesit e nderuar te minoritetit grek, te cileve iu jam mirenjohes per bashkepunimin ne te mire te arsimit ne minoritet.
6. Mbetem indiferent ndaj te gjitha insinuatave dhe aludimeve qe P. Barka ben ndaj personave te tjere sepse nuk kam asnje lidhje me ato dhe se nuk eshte ne natyren time te fantazoj realitete qe nuk egzistojne.

Me respekt gjithe lexuesve te web-site tuaj!

Ανώνυμος είπε...

Όλο το κακό δεν είναι ο Πρόξενος και ο Ζήσης. Είναι η τετράδα της συμφοράς Μπάρκας, Γιάννης, Ντούλες, Μπέτσης. Οι τετράδα των συμφεροντολόγων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Οι τέσσερις μαζί και ο καθένας χώρια έχουν στο ενεργητικό τους δεκάδες ιστορίες μίσους κι αντεκδίκησης. Οι άνθρωποι είναι προβληματικοί και ο αντίζηλός τους ξεπερνάει τα όρια. Η αχαριστία και το μίσος είναι η βασική τους ιδιότητα. Η έλλειψη ειρήνης της τετράδας έχει μετατραπεί σε σύνδρομο για όλη τη Βόρειο Ήπειρο. Βλέπουν γύρω κι ανάμεσά τους προδότες κι υπονομευτές, ενώ οι ίδιοι είναι η ρίζα του κακού. Ας δοκιμάσουν να μην εμπλέκονται για μερικά χρόνια στα κοινά (έτσι για να ξεκουραστούν) και θα δουν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

ο καθένας με τα απωθημένα του. Μπήξτε τε τους... αυτοί φταίνε για τα πάντα... και όχι τα σκουλίκια του τύπου "ανώνυμος 6.28 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Υποχρεωτική απάντηση στον ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ

Αξιότιμε Βορειοηπειρώτη,
Αναγκάζουμε να παρέμβω ξανά. Η υπόθεση που συζητούμε στις δικές μου τοποθετήσεις είναι ξεκάθαρη ανεξαρτήτως που κάποιοι δε θέλουν να την καταλάβουν. Έχει ως εξής: Ο συγκεκριμένος Έλληνας διπλωμάτης στην Αλβανία, διαρρέει παραποιημένη οικειοθελώς μια εμπιστευτική σε αλβανό παράγοντα για να εκδικηθεί μέσω αυτού έναν έλληνα βορειοηπειρώτη. Δεν έχει σημασία αν αυτός είναι ο Μπάρκας ή οποιοσδήποτε Μπάρκας.
Η παρέμβαση του αλβανού παράγοντα, του κοσμήτορα στο Παν Αργυροκάστρου, σε μια προσπάθεια να αλαφρύνει τη θέση του Προξένου, παρουσιάζοντας ως θύμα την ίδια του την κόρη, μαρτυρεί ότι η υπόθεση άρχισε να καίει. Και αυτό οφείλεται κατά πολύ σε σένα Βορειοηπειρώτη και στους αναγνώστες της σελίδας σου. Στη συνέχεια ζητώ συγνώμη, που θα χρησιμοποιήσω την αλβανική γλώσσα, αλλά «για να σεβαστώ» τον κύριο κοσμήτορα.

Zoti dekan,
1. Personalisht do ta quaja per turp qe te perdorja si viktim femijen time per te fituar “kredibilitet” moral “per te sulmuar”, “diskretituar” apo “per t’u hakmarre” ndaj nje te treti . Nese akoma nuk je i qart meso se une personalisht mese nje here dhe me te gjitha mjetet legjitime kam denoncuar abuzimet e diplomatit kongret edhe per ceshtjen e bursave. Behet fjale per bursa studimi per ne universitete greke qe Ministria e Jashtme e Greqise jep per homogjenet e vet ne Shqiperi.
Ti nuk besoj se je homogjen grek, por je shqiptar dhe si i tille nuk mund te legjitimohesh per te perfituar burse per vajzen tende nga kontigjeni i bursave per homogjenet greke.
Askush dhe vecanerisht une, nuk u ankua qe te mos I jipet e drejta e studimit vajzes tuaj per ne universitetet greke si alogjene. Ti e di shume mire qe keto aplikime behen ne Ministrine e Arsimit, ashtu sic bere dhe vajza tende fitoi. Pra nuk behen aplikime per te drejta studimi ne Ministrine e Jashtme. Ti qellimisht ngatron te drejten e studimit me bursen e studimit.
Qe te kuptosh se nuk u bera aspak pengese per te drejten e studimit te vajzes tende te kujtoj publikisht nje detaj. Ti e di shume mire qe ne minstrine e Arsimit Greqi, kodi i vajzes tende (ashtu si edhe disa perfituesve te tjere alogjene) kishte humbur. Meso pra, qe po te doja te te beja keq, kodi mund „te mos gjendej“. Por nuk te ngjaj ti. Ti abuzove me sensibilitetin e prindit ndaj femijes, per te me denigruar. As me shume e as me pak e ktheve vajzen, qe i harrove dhe emrin duke i folur biri im, ne mjet per hakmarrjen tende te ulet. Me copa letre te manipuluara zije neper qoshe koleget dhe u tregoje per gjasem „poshtersite e nje kolegu“. Une nuk i perkas ketij morali .

Ανώνυμος είπε...

2. Brenda ketij morali, po vazhdon te perdoresh per vete shume keq. Une nuk thash asgjekundi se ngriti padi Konsulli, sic te mashtron qellimisht mjedisi yt perkthyes. Por thash se konsulli percolli nje leter qe nuk i adresohej atij tek nje faktor shqiptar, me qellim qe konsulli te hakmerrej ndaj homogjenit grek nepermjet faktorit shqiptar. Ti perdoresh edhe nga konsulli kur perpiqesh per te lehtesuar poziten e tij te veshtire per shperdorimin e detyres. Ti thua se letren ia kerkove ti konsullates dhe konsulli, per parimet e tij etike ta percolli me shkrese zyrtare te nje institucioni grek ne gjuhen shqipe dhe me material te perkthyer nga perkthyesi i konsullates. Me keto mund te genjesh veten, por jo te tjeret. Qe te bindesh te tjeret shjegoju atyre se nga burron gjithe ky interesim i konsullit grek per informimin dhe sherbimin e kryer ndaj teje (!!!)
3. Po ta them une. Ti e mbajte fjalen ndaj tij. „U hakmore“ per Llogari te tij Ndersa Konsulli nuk arriti te mbaje premtimin e dhene. Dhe kujtoi se gjeti nje koke turku per t u justifikuar. Hartuesin e nje ankese per abuzimet me bursat per homogjenet. Dhe perderisa konsulli grek cfare nuk beri per t’u hakmarre ndaj ketij homogjeni, (denoi gjithe departamentin e gjuhes greke), e la misionin e hakmarrjes ne duar e nje shqiptari (te tuat). Keshtu konsulli grek vret dy zogj me nje gur. Nga njera justifikohet perse nuk mbajti premtimin ndaj teje dhe nga ana tjeter hakmerret me duart e te tjereve ndaj nje homogjeni. (!!!)
4. Nese e gjithe kjo nuk eshte histori premtimesh te pista, atehere si shpjegohet qe ty e hoqe pergjegjesin e departamentit te gjuhes greke? Ti vertet e emerove por sipas ligjit pasi ishte me i kualifikuar ne departament. Ti e hoqe edhe pse ligji nuk shkelej edhe pse per punen e tij kishte lavderime nga ti deri tek ministri i Arsimit. Nese nuk kishte premtime te pista pse u bashkove ti me konsullin ne kercenime dhe shantazhe qe ai te mos zgjidhej me zgjedhjet jashte radhe per kete post. Ne rast se nuk eshte kjo, atehere eshte arsyeja tjeter. Qe pasardhesi e tij te kthente programin e masterit profesional per mesues ne gjuhen greke te departamentit te gjuhes, letersise dhe qyteterimit grek, ne nje program ne gjuhen shqipe ku edhe historia e Greqise do te zhvillohet ne gjuhen shqipe.
5. Nuk dua personalisht te flas per “udheheqjen” tende ne “master-in” dhe “doktoraturen” time. Eshte nje histori e dhimbshme qe zbulon karakterin tend. Une e lash ate te kaluares....por po te duash edhe e kujtojme.
6. Per ceshtjen e padise penale mos u nxito dhe mos harro se jeta eshte e shkurter ne vite dhe e gjate ne dite.

Αυτά αγαπητέ Βορειοηπειρώτη και επωφελούμαι για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω εσένα και τους επισκέπτες σου, ακόμα και εκείνους που πριν γράψουν έχουν μπήξει το κοντύλι στη χολή και ούτε ακούνε αυτά που λένε.
Παναγιώτης Μπάρκας

κ. Ζήση συγχαρητήρια είπε...

Παναγιώτη Μπάρκα, τα Μάστερ και τα ''Δοκτοράτα'' που πήρες από την ''αλβανό'' Ρολάνδο Ζήση ήταν καλά? Δηλαδή αξίζουν τα πτυχία σου? Όταν σε διόρισε 2 φορές Πρόεδρο Τμήματος Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου άξιζες? Δηλαδή ήταν καλός τόσα χρόνια και είναι κακός τώρα? Άντε φύγε απ'εδω ρε γιατί βρομάει πολύ η υπόθεση.
κ. Ζήση συγχαρητήρια στην κόρη σου που διάλεξε για σπουδές την Ελλάδα όπως κάνανε στους αιώνες όλοι οι κάτοικοι της Ζαγωριάς.

Ανώνυμος είπε...

Γνωστέ ανώνυμε που αυτοφωτογραφιζεσε ως γαλατοπώλης με πτυχίο ΑΠΘ ότι το Μαστερ του Μπάρκα δεν το έδωσε ο Ζισι, το πήρε μόνος του. Όταν ο Μπάρκας αρνήθηκε την εποπτεία του Ζισι γιατί ο Ζισι δεν ήθελε ώστε ο Μπάρκας να υπερασπιστεί το Μάστερ με την ιστορία της λογοτεχνίας στην εθνική ελληνική μειονότητα, τότε εκείνος ο Ζισι, μετά από μεσολάβηση άλλων είπε ότι το σύγγραμμα είναι τέλειο. Εσύ δεν πήρες το κουράγιο να το διαβάσεις. Απλώς άναψες φωτιά και θέλησες να το κάψεις, όπως το μεσαίωνα. Το δοκτοράτο του Μπάρκα, ο Ζισι δεν το διάβασε διόλου. Ούτε είπε κουβέντα στην επικριτική επιτροπή. Όταν η επιτροπή αποφάνθηκε ότι ήταν η καλύτερη μέχρι τότε διδακτορική διατριβή στο πανεπιστίμιο Τιράνων, τότε ο Ζισι εμφανίστηκε ως ο καθοδηγητης της διατριβής του Μπάρκα. Και ξανά η διατριβή του Μπάρκα ήταν για τον Πολιτισμό της εθνικής ελληνικής μειονότητας, η πιο αξιοπρεπή εθνική εργασία που έχει γίνει για τα αλβανικά δεδομένα και όχι μόνο. Ανώνυμε κάτσε και διάβασε καμιά σελίδα συναδέλφου και μη κοιμασε με τις κότες.
Ο Μπάρκας δεν λέει ότι ο Ζισι είναι κακός ή καλός. Λέει ότι για τα προσωπικά του συμφέροντα πατάει πάνω σε φιλίες , νόμους και αρχές. Ο Μπάρκας δεν πήγε πρόεδρος γιατί θέλησε ο Ζισι, αλλά είχε τα καλύτερα προσόντα σε σχέση με τους υπόλοιπους στο Τμήμα. Ο Ζίσι τον πέταξε από πρόεδρο για αλισβερίσι με τον Πρόξενο, αλλά του χρόνου ειναι αναγκασμένος να τονδιορίσει πάλι. Όσο για την ελληνικότητα των Ζαγοριτών και του Ζισι, μου θυμίζει την ιστορία με τον Τοντορ Βεζιάν, που έλεγε στο μακαρίτη το Σεβαστιανό, "Πάει και το Γκολέμι το φάγαμε, το κάναμε ελληνικό, πάει και το Λιμπόχοβο, πάει και..." και είχε μείνει μόνο το Λαζαράτι.... Ρεζιλέψου ανώνυμε ρεζιλέψου, αλλά ξέρεις καλά εσύ, με τέτοιες υπηρεσίες βολεύεσε. Το να γλύφεις είναι επάγγελμα, αλλά κάπου νιώθεις και ικανοποίηση, αλλά το να γλύφεις κάτι που βρωμάει είναι βρώμικη συνήθεια

Ανώνυμος είπε...

Σου βγαίνει το μάτι ανώνυμε. Δυο χρόνια ο Μπάρκας έκανε δέκα φορές περισσότερα από το φίλο σου το Γ.Γιάννη δέκα χρόνια στο τιμόνι του Τμήματος. Μπορεί να τον μισείς τον Μπάρκα, αλλά εκείνα που έχει έχει. Και εγώ δεν τον πάω με τίποτε. Τα βλέπει όλα των άλλων μαύρα. Δυστυχώς για μας προσπαθεί και έκανε πέντε πράγματα τα οποία όλοι μαζί εμείς δεν μπορούμε να τα κάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μπάρκα στο ξαναλέω. Έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με σένα. Θεωρώ πως όποιος και να είσαι,οσο ψηλά και να πας δεν με ενδιαφέρει.
Γιατί έχω καταλάβει πλέον πως όποιος αχολείται με σένα, ζημιά στον εαυτό του κάνει.. Τράβα το δρόμο σου...

Ανώνυμος είπε...

Ke i alepu otan dhe ftani ta stafila, ta k;anei kremastarisa, jafto astus na lene, na lene, ta klifunia. Ise apo tus ligus pu ipostirizis mono tis alithjes !BRAVOOOOO BARKA!!! I anikani oli tus ti zoi, monon tha glifonde. Kali sinexia, kali dhinami su efxome na exis me tus badaksidhes pu zume.ke kati alo!!! mono 5-6 na ine ke san esena, kati tha kaname ja ton topo mas! BRAVOO evje su!

Ανώνυμος είπε...

TI ASXOLISTE ME KARAGJOZIDHES SAN TO PROKSENO POU MONO GIA VIZES KAI GIA KAMIA POUTANA ALBANIDA ERXOUNDE, KANOUN KAI TIPOTA ALLO,DEN FTENE AYTOI EMOIS FTEME POU DEN TOUS PERNOME ME TIS PETRES, TORA OMOS FEVGOUN OI VIZES FA TOUS FTINOUN STO DROMO,NA KSEXASOUN KAI TIS MIKRES I OXI RIZOPOULE

Ανώνυμος είπε...

gia na katalavete to ti soi anthropos einai o rizopulos, dheite thn pinakidha poy kyklofori, me thn simea ths xoras poy ton filokseni svizmeni...sto ''tuareg'', etsi dhen einai? to CD to theloyme, giati dhen mas stamatai kanenas kai kanoyme oti theloyme; h simea omos mas xalaei thn dhoyleia...e an aytos o ''kyrios'' tha htan sto prokseneio ell. istanbul, etsi tha ferotan? egeina antiliptos??????

Δημοσίευση σχολίου