Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης «Ποιο πολιτικό κόμμα στη Αλβανία σας εκφράζει».

Ταυτότητα Δημοσκόπησης:
Τρόπος:           Διαδικτυακός
Περίοδος:        02.06.2010 – 02.08.2010
Αποτελέσματα
Κ.Ε.Α.Δ (P.B.D.NJ) 255(37,8%)
Ε.Ε.Μ.Μ (M.E.G.A) 274(40,7%)
ΔΚ (PD) 9(1,3%)
ΣΚ (PS) 9(1,3%)
ΑΛΛΟ 7(1,0%)
ΚΑΝΕΝΑ 120(17,8%)

Η δημοσκόπηση λένε οι ειδικοί είναι μια φωτογραφία της στιγμής. Μπορεί η φωτογραφία μας να είναι ευρυγώνια, παραμορφωμένη, μουντζουρωμένη κλπ. είναι όμως φωτογραφία και κάποιοι μπορούν να βγάλουν κάποια συμπεράσματα.

Εμείς θα επισημάνουμε κάποια στοιχεία που νομίζουμε ότι αξίζουν ερμηνείας:
1.Το δείγμα τον 674 ατόμων είναι πάρα πολύ καλό αν αναλογιστούμε ότι σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα γίνονται με περίπου 1000 άτομα. Βεβαίως δεν έχει την ίδια εγκυρότητα μία δημοσκόπηση του διαδικτύου καθώς το ίδιο άτομο μπορεί να ψηφίσει πολλές φορές από διαφορετικό pc.
2.Τα δύο κόμματα ΚΕΑΔ και ΕΕΜΜ, έλαβαν το 80% των ψήφων. Παρότι και τα δύο τα «φούσκωσαν»  κάποιοι ψηφοφόροι τους, φαίνεται ξεκάθαρα ότι τουλάχιστον οι χρήστες του διαδικτύου επιθυμούν ανεξάρτητη πολιτική εκπροσώπηση στην Αλβανία και όχι ένταξη στα αλβανικά κόμματα.
3.Κάναμε λάθος στο ερώτημα ποιο πολιτικό κόμμα σας εκφράζει, το ερώτημα θα έπρεπε να ήταν ποιο κόμμα θα ψηφίσετε; Γιατί κάποιους μπορεί να μην τους εκφράζει κάποιο κόμμα αλλά το ψηφίζουν γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή. Θεωρούμε ότι το «κανένα» είναι σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό γιατί α) οι επισκέπτες σε αυτό το διάστημα ήταν πολύ περισσότεροι και όσοι δεν μπήκαν στη διαδικασία να ψηφίσουν η πλειοψηφία τους είναι με το «κανένα» β) όσοι είναι με το «κανένα» δεν θα έμπαιναν στη διαδικασία να ψηφίσει δεύτερη φορά (απο άλλο pc γιατί απο το ίδιο δεν γινεται) ενώ οι άλλοι το έκαναν.
4.Σας ευχαριστούμε όλος όσους συμμετείχατε στη δημοσκόπηση και σας καλούμε να συμμετέχετε και στη νέα που είναι εξίσου ενδιαφέρουσα.

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

orai ta lete..mono pou apo idio pc..mporeis kai psifizeis oses fores thelis...ayto gia tous ponirous...

Ανώνυμος είπε...

nai an den exeis allh doyleia na kaneis kai kaneis kathe ligo kai ligaki ristard to royter... mporeis na psifizis oli tin imera....

alla panta kai stis dimoskopis poy ginonte yparxoi ena statiko lathos kai mia apoklisi tis taksis toys 1-2% alla den payei na einai ergalio gia na mporeis na kaneis meletes, monon ayto mporeis na kaneis kai me ta apotelesmata ayta yparxeioyn kai tithonte erotimata kai episimansis poy kapoia stigmi tha prepei na ta doyme kathara.

Ανώνυμος είπε...

Κούνα όσο θέλεις το ρούτερ, ο κόσμος είναι απογοητευμενος με το ΚΕΑΔ το ντουλε,την κικη και όλο το παραμάζωμα.

Ανώνυμος είπε...

Το αν ψηφίζει κάποιος πάνω από μία φορά προφανώς θα ισχύει και για τους οπαδούς του ΚΕΑΔ αλλά και για τους οπαδούς της ΕΕΜΜ. Να τα λέμε ολοκληρωμένα και όχι όπως μας συμφέρει αν δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα.
Αν το ΜΕΓΚΑ πήρε τόσες ψήφους χωρίς να έχει δείξει ακόμα τίποτε, φαντάζομαι τι έχει να γίνει όταν πάρει μπρος.

Ανώνυμος είπε...

O Kosmos akoma kan dhen to gnorizi kalla kalla oti yparhi kai allo komma,pos ginete kai na ton psifizi.Mallon kai o pateras mou sto xorio eixi psifisi yper mega.Eixi kero tora pou dhen mou vjeni kai sto chat,tha eixi problima me to n internet sat.

Ανώνυμος είπε...

Signomi re file alla oute emena oute kai tous alous anagnostes nomizo niazei to ti kanei o pateras sou sto xorio....... episeis to mega exei toulaxiston ena mina pou nomimopoiithike kai polous allous pou sizitiete, opote mallon esy eisai o anenimerotos

Κεραύνιος είπε...

Δυστυχώς η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθεί για ασφαλή συμπεράσματα. Οι λόγοι που αναφέρονται πιο πάνω και το γεγονός ότι τα ποσοστά πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι πολύ μικρά για την βορειοηπειρωτική κοινωνία δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως το "κανένα" είναι η πιο αδικημένη επιλογή. Σίγουρα σε μια πραγματική δημοσκόπηση με το ίδιο ερώτημα θα ήταν η πιο δημοφιλής απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Μια απορία έχω και εγώ διαβάζοντας τη δημοσκόπηση.......
πως είναι δυνατόν να μην είναι κανένας ευχαριστημένος από τα άλλα κόμματα της ΑΛΒΑΝΙΑΣ και στην περιοχή τη δικιά μου να βγαίνει βουλευτής από τα αλβανικά κόμματα?????
Η αυτοί που ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στη δημοσκόπηση δεν πατάει το ποδαράκι τούς ποτέ στις εκλογές να ψηφίσουν,,,, η πάνε και ψηφίζουν άλλο κόμμα...
Αλλιώς δεν εξηγείται ορέ πατριοτεςςςςςςςςςςς...............

Δημοσίευση σχολίου