Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Δελτίο τύπου της Ένωσης Χιμαριωτών


Δολοφονία Χιμαριώτη από Αλβανούς με ρατσιστικά κίνητρα. Οργή και αναβρασμός στη Χιμάρα.
Αποτροπιασμό προκαλεί ο ακραίος και βίαιος ανθελληνισμός που εκδηλώθηκε στη Χιμάρα από αλβανικές ομάδες παρακρατικών στοιχείων, εγκάθετους του αλβανικού κράτους και παρακράτους. Η Χιμάρα θρηνεί ήδη έναν νεκρό, τον 37χρονο Αριστοτέλη Γκούμα του Ηλία.
       Από την περασμένη Δευτέρα (9 Αυγούστου) ομάδες εγκάθετων έφθασαν στην Χιμάρα. Δημιούργησαν αλλεπάλληλα επεισόδια, αντιμετώπιζαν με άσχημο τρόπο τους ντόπιους, ήρθαν στα χέρια με αρκετούς και σε κάποιες περιπτώσεις απείλησαν με μαχαίρια. Αφορμή ήταν η ελληνική γλώσσα που άκουγαν να μιλούν οι Χιμαριώτες


      Οι Χιμαριώτες είχαν καταγγείλει στην αστυνομία τα γεγονότα και είχαν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να καταθέσουν μήνυση κατά των συγκεκριμένων ατόμων αλλά ο αστυνομικός διοικητής όχι μόνο δεν τους επέτρεψε να καταθέσουν μήνυση αλλά τους προπηλάκισε λεκτικά και τους απομάκρυνε με προσβλητικό και χυδαίο τρόπο συνεπικουρούμενος από ομάδα ανδρών του.
      Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (12 προς 13 Αυγούστου), στο Καμπί της παλαιάς Χιμάρας, και ενώ υπήρχε ακόμα αρκετός κόσμος έξω, έβρισαν τον άτυχο Αριστοτέλη Γκούμα, αυτός δεν άντεξε τις συνεχείς προκλήσεις και τον εξευτελισμό, αντέδρασε και προσπάθησε να τους απομακρύνει καλώντας τους να λύσουν το «ζήτημα» λίγο μακρύτερα. Η αποκοπή του Αριστοτέλη από τους συντοπίτες του, θεωρήθηκε ως ευκαιρία για τους δράστες. Αυτοί επιβιβάστηκαν σε ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο και όρμησαν εναντίον του και στην συνέχεια πέρασαν με το όχημα πάνω από το σώμα του.
      Μετά την αποτρόπαια αυτή δολοφονία αναβρασμός και οργή επεκράτησε στην Χιμάρα. Οι Χιμαριώτες απέκλεισαν τον οδικό άξονα που συνδέει την Χιμάρα με την Αυλώνα και τους Αγίους Σαράντα. Η οργή των Χιμαριωτών ξεχείλισε όταν τα αλβανικά ΜΜΕ προσπάθησαν να παρουσιάσουν τον φόνο σαν αυτοκινητιστικό δυστύχημα, προφανώς από πληροφόρηση που έχουν από τις αλβανικές αρχές.
       Οι Χιμαριώτες επιτακτικά απαιτούν από το αλβανικό κράτος την αναγνώριση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού εθνικού χαρακτήρα της περιοχής. Ακόμα προβάλλουν το αίτημα της άμεσης απομάκρυνσης του αστυνομικού διοικητή της Χιμάρας. Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε ήδη επτά νεαρούς Αλβανούς, όμως όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν δεν εγγυώνται με κανέναν  τρόπο την τιμωρία των δραστών. Το χθεσινοβραδυνό ρατσιστικό έγκλημα είναι ένας ακόμα κρίκος σε μια σειρά βίαιων ενεργειών  (δολοφονίες, εξαφανίσεις προσώπων, απαγωγές, βασανισμοί, μαχαιρώματα, ξυλοδαρμοί, προπηλακισμοί) που έχουν στόχο άτομα ελληνικής καταγωγής αλλά και βανδαλισμούς σε μνημεία της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Πηγή: nenanews.eu

2 comments:

Εξολοθρευτής είπε...

Θα έρθει η σειρά σας και προδότες και αλβανοειδή με ή χωρίς την βοήθεια της Ελληνικής κυβέρνησης θα σας ξεφορτωθούμε ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα για το παληκάρι που χάθηκε. Συλληπητήρια στην οικογένεια του.
Αυτοί οι απατεώνες όμως της Ένωσης Χιμαριωτών δεν έχουν το Θεό τους (παραμένουν άθεοι δηλαδή όπως επί κουμουνισμού).

Γράφουν τώρα στο δελτίο τύπου:
"Οι Χιμαριώτες επιτακτικά απαιτούν από το αλβανικό κράτος την αναγνώριση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού εθνικού χαρακτήρα της περιοχής."

Μα καλά θα μας τρελάνουν τελείως;
Ο πρόεδρος τους Φρέντη Μπελέρη στο "ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR" οταν τον ρωτήσανε γιατί τόσα χρόνια το σωματείο τους ή ο Δήμος Χιμάρας δεν έκανε τίποτα για να ζητήσουνε αναγνώριση από το αλβανικό κράτος απαντησε:
"Γιατί να ανατρέχουμε σε ένα παλαιότερο νομικό κείμενο όταν έχουμε σύγχρονα, όπως η Συνθήκη της Κοπεγχάγης όπου αναφέρεται ρητά στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού; Οπότε θα ήταν άσκοπη μία κίνηση προσφυγής από το Δήμαρχο Χειμάρρας ή την Ένωση Χειμαρριωτών στο να αναγνωριστεί από την Αλβανία η ελληνικότητα της περιοχής."

Τελικά εκεί μέσα ξέρουνε τι θέλουνε;
Και ζητάνε και μάλιστα "επιτακτικά" την αναγνώριση της ελληνικής γλώσσας.
Ποιοι;;;;;; αυτοί που ακούγανε τους ηγέτες τους Ντούλε - Μπολάνο να μιλάνε στα αλβανικά στο Δημαρχείο της Χιμάρας κατά τη συγκέντρωση για ένα εθνικό θέμα όπως το λένε οι ίδιοι, το ιδιοκτησιακό της περιοχής;

Μαθαμε και τα κατορθώματα του Δημάρχου που ήθελε να διακοψει ή να ματαιώσει διάφορες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς δρόμων.
Να τους χαιρόμαστε τέτοιους πατριδοκάπηλους-ψευτοαγωνιστές.

Δημοσίευση σχολίου