Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Τα λάθη της ελληνικής πολιτικής σε σχέση με τη Βόρεια Ήπειρο

Συνέντευξη του Αλέξανδρου Ζιούλη στην "Σημερινή" της Κύπρου

Το βράδυ τις 12ης Αυγούστου, ομάδα επτά Αλβανών δολοφόνησαν τον 36χρονο Έλληνα Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου, επειδή μιλούσε Ελληνικά στον τόπο όπου γεννήθηκε! Τον κυνήγησαν στους δρόμους της Χιμάρας και με πρόθεση τον χτύπησαν θανάσιμα με το αυτοκίνητό τους, με αποτέλεσμα τον φρικτό και τον ακαριαίο θάνατό του. Αυτόπτες μάρτυρες ήταν δεκάδες Βορειοηπειρώτες, που κατέθεσαν ότι η ομάδα των Αλβανών προσπάθησαν να του απαγορεύσουν να μιλάει Ελληνικά και όταν η επίθεση εκφοβισμού δεν απέδωσε, τότε τον δολοφόνησαν.
Η τραγωδία έγκειται στο γεγονός πως το σκηνικό αυτό δεν είναι πρωτοφανές. Όπως εξηγεί στη «Σ» ο Αλέξανδρος Ζιούλης, πολιτικός επιστήμονας και πρόεδρος της Ένωσης Βορειοηπειρωτών Κύπρου «Ο Πύρρος» και του Ιδρύματος Μελετών και Αρωγής Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εναντίον του Ελληνισμού της Βόρειας Ηπείρου.
Άλλωστε, ακόμη και προχθές το βράδυ έγινε επίθεση με πυροβολισμούς έξω από την πόρτα του σπιτιού των γονιών του δολοφονηθέντος, όπως επίσης χθες καταγράφηκαν εμπρησμοί σε πολλά σημεία της Χιμάρας. «Άρα, εύλογα μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι δεν είναι απλώς ένα τραγικό γεγονός, αλλά μια συντονισμένη επίθεση, με στόχο την εθνική κάθαρση από το αλβανικό κράτος και παρακράτος για να διωχτεί ο Ελληνισμός από τις πατρογονικές του εστίες», τονίζει ο κ. Ζιούλης.

Προσπαθούν να σβήσουν το ελληνικό στοιχείο

Είναι συχνά αυτού του είδους τα περιστατικά στη Χιμάρα και γενικότερα στην περιοχή;
Η Χιμάρα σήμερα είναι ο τόπος όπου ο Ελληνισμός αντιστέκεται δυναμικά στην υπεράσπιση της γης του και είναι το εμπόδιο στα σχέδια των Αλβανών για την αρπαγή των τελευταίων εκτάσεων γης που έχουν απομείνει στα χέρια των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Μέσα σε 20, μόλις, χρόνια, Αλβανοί που δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με περιοχές της Βορείου Ηπείρου, έχουν αρπάξει με πλαστογραφημένους τίτλους ιδιοκτησίας και βοηθούμενοι από το αλβανικό κράτος και παρακράτος, εκτάσεις δεκάδων χιλιάδων εκταρίων γης. Οι μεγαλύτερες και οι πιο σοβαρές αρπαγές γης έχουν γίνει στις περιοχές του Αργυροκάστρου, Δελβίνου, Αγίων Σαράντα, Εξαμίλια, Τσούκα, κ.λπ, όπου οι Αλβανοί παράλληλα έχουν πετύχει και την απογύμνωση αυτών των περιοχών από τους Έλληνες νόμιμους κατοίκους εδώ και 3.000 χρόνια.
Το μοναδικό εμπόδιο πλέον στα σχέδια του αλβανικού κράτους και παρακράτους είναι οι Έλληνες κάτοικοι της Χιμάρας, που δεν εγκαταλείπουν την γεννήτρα γη τους και δεν την παραδίδουν.
Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου άντεξε σε πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του. Ποτέ, όμως, δεν έγινε τέτοιος εποικισμός και ούτε σε τέτοιο μέγεθος αρπαγή της γης του από αλλοεθνείς και αλλόθρησκους όσο έγινε τα τελευταία 20 χρόνια. Ενώ οι κάτοικοι της Βορείου Ηπείρου ήταν σε ποσοστό 75-80% Έλληνες και στο ίδιο ποσοστό ήταν και οι περιουσίες τους, σήμερα είναι μόνο ένα 20% και το ίδιο ισχύει και για τις περιουσίες που μπόρεσαν να κρατήσουν από τη ληστρική επίθεση του κράτους και του παρακράτους της Αλβανίας.
Πρόκειται, δηλαδή, για έναν ενορχηστρωμένο μηχανισμό κατατρομοκράτησης των Ελλήνων της Ηπείρου;
Ναι. Η τρομοκρατία εις βάρος των Χιμαριωτών και ο ψυχολογικός πόλεμος που γίνεται εις βάρος τους τα τελευταία 80 χρόνια δεν έχει προηγούμενο. Μαζικές εκτελέσεις Ελλήνων Βορειοηπειρωτών το 1945, μαζικές φυλακίσεις και εξορίες μέχρι το 1990 και τα τελευταία 20 χρόνια, μέχρι και σήμερα, το 2010, υπάρχει σε εξέλιξη μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατία σε βάρος αυτών των Ελλήνων στην άκρη του Ελληνισμού.
Οι προσβολές και προπαγάνδα ότι δήθεν οι Έλληνες Χιμαραίοι είναι ερχόμενοι "μετανάστες" στη Χιμάρα, μόλις πριν από εκατό χρόνια, ως εργάτες στους Τούρκους και Αλβανούς τσιφλικάδες, είναι στην καθημερινή ημερήσια διάταξη των Αλβανών πολιτικών και μέσων ενημέρωσης, για να πείσουν την κοινή γνώμη άλλα και να τους μπολιάσουν με μίσος εναντίον των Ελλήνων, που είναι κάτοχοι της πανέμορφης και ευλογημένης γης της Χιμάρας.
Κανόνας, επίσης, είναι η τρομοκρατία σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στη Χιμάρα, όπου όλα τα αλβανικά κόμματα και τα Μέσα Ενημέρωσης καλλιεργούν ανθελληνικό κλίμα και συνασπίζονται εναντίον των Ελλήνων της Χιμάρας.
Θα ήθελα να τονίσω ότι εάν η Χιμάρα αντισταθεί, τότε θα συνεχίσει να υπάρχει και ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου.

Αδιαφορία της Ελλάδας
Γιατί θεωρείτε ότι τα πράγματα έχουν πάρει μια τέτοια τροπή;

Το θράσος των Αλβανών (κράτους και παρακράτους) φαίνεται ότι αυξάνεται όσο συνεχίζεται η εγκληματική αδιαφορία των ελληνικών Κυβερνήσεων για την τύχη του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. Παράδειγμα είναι η σύντομη και νερόβραστη δήλωση, γεμάτη με γενικολογίες, για τη δολοφονική επίθεση ενάντια στον Έλληνα νέο Αριστοτέλη Γκούμα από τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.
Πιστεύετε ότι η ελληνική Κυβέρνηση τηρεί αυτήν τη στάση γιατί θεωρεί το παιγνίδι «χαμένο» και δεν υπάρχει κόστος από τη μη ενεργοποίησή της;
Φαίνεται ότι το μήνυμα που έστειλαν οι Αλβανοί Κοσοβάροι στην πλατεία της Πρίστινας, ότι «χωρίς Κόσοβο και Θεσπρωτία δεν υπάρχει Αλβανία», που έκανε το γύρο του κόσμου από τα δίκτυα των τηλεοράσεων την ημέρα της απόσχισης του Κοσόβου από τη Σερβία, η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος δεν το είδε, όπως δεν βλέπει και την τρομοκρατία που συνεχίζεται στη Βόρεια Ήπειρο. Τουλάχιστον, όμως, ας προετοιμαστεί για την ημέρα που οι Αλβανοί θα «διεκδικήσουν» τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα κ.λπ, έτσι όπως μαθαίνουν στα σχολεία τη νέα γενιά τους, αλλά και όπως την ενημερώνουν η αλβανική πολιτική ηγεσία και τα μέσα ενημέρωσης με τον αρρωστημένο εθνικισμό τους, ότι περίπου όλη η Ήπειρος και μέχρι την Αμφιλοχία τούς ανήκουν.
Κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο απόλυτος υπερασπιστής των ομοεθνών της, όπως κάνει, παραδείγματος χάριν, το Ισραήλ για τους ομοεθνείς του. Ας σηκώσει, όμως, η πολιτική ηγεσία σε Ελλάδα και Βόρειο Ήπειρο το ανάστημά της και να μην επιτρέψει να σβηστεί τόσο άδικα και με τη δικιά τους αδιαφορία ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου. Αν πέσει το απόρθητο φρούριο του Ελληνισμού, που λέγεται Χιμάρα, τότε δεν θα υπάρχει Ελληνισμός την επομένη 10ετία στη Βόρεια Ήπειρο. Αυτή η συντονισμένη επίθεση ενάντια στο Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου πρέπει να ξυπνήσει από την εθνική νιρβάνα την πολιτική ηγεσία σε Ελλάδα και Βόρειο Ήπειρο.

Ο μηχανισμός προπαγάνδας
Γιατί θεωρείτε ότι μια τέτοια πολιτική δολοφονία δεν έλαβε διεθνείς διαστάσεις και το ζήτημα περιορίστηκε στα ΜΜΕ της Ελλάδας και της Κύπρου;

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Αλβανίας συντονισμένα προσπάθησαν να παρουσιάσουν στη διεθνή κοινή γνώμη τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα, που αληθινό κίνητρο είχε το εθνικό μίσος, ως αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Το ανθελληνικό μένος των ΜΜΕ της Αλβανίας συνεχίστηκε και με τον προσβλητικό τρόπο που κάλυψαν την κηδεία του δολοφονηθέντος Βορειοηπειρώτη την επόμενη μέρα. Ο στόχος των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων αλλά και των ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών της Αλβανίας είναι η καλλιέργεια του εθνικού μίσους, με σκοπό την προσβολή της μνήμης του δολοφονηθέντος νέου Βορειοηπειρώτη και τη δαιμονοποίηση των Ελλήνων κατοίκων της Χιμάρας και του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα είναι 20 χρονών. Θρεμμένοι όλοι τους με τον αρρωστημένο αλβανικό εθνικισμό, όπως αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου