Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ανέγερση νέας εκκλησίας στο Καινούργιο Αλύκου


Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος έβαλε το θεμέλιο λίθο
Το τεράστιο έργο του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Αναστασίου, για την αναστύλωση από το μηδέν της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας συνεχίζει να εκπλήσσει τους πάντες. Μέσα σ’ αυτά τα δεκαεννιά χρόνια, ο χαρισματικός ποιμενάρχης, έχει αφήσει στην περιοχή μας τη σφραγίδα του σε κάθε χωριό και πόλη. Σε κάθε περιοχή υπάρχει και ένα εργοτάξιο, τόσο με τις ανακαινίσεις των παλιών εκκλησιών και μοναστηριών, όσο και με την ανέγερση νέων ναών. Μεγάλη είναι η προσφορά του και στους τομείς της παιδείας, υγείας, κοινωνικής πρόνοιας, αλληλεγγύης, υποδομής κλπ.


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος μετά τον αγιασμό και την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου, αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο του Αναστασίου. Μετά από πολλούς αγώνες δόθηκε η άδεια για τη νέα Μητρόπολη Αργυροκάστρου και ο ίδιος έβαλε το θεμέλιο λίθο ενώ δεν παύει να ενδιαφέρεται και για το κάθε χωριό, μεγάλο ή μικρό. Η εκκλησιά των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Αλύκο είναι ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή.

Το χωριό Καινούριο είναι στην ίδια ενορία με το χωριό Πλάκα και έχουν για κοινή εκκλησία τον κοιμητηριακό ναό του Αγίου Δημητρίου. Οι εργασίες για νέα εκκλησία εκτός από το Καινούργιο, άρχισαν είδη και στην Πλάκα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου