Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Συνάντηση ΑΝ.ΥΠ.ΕΞ Δ. Δρούτσα και ΥΠ.ΕΞ Αλβανίας Ιλιρ Μέτα

Μόνο σε θέματα αλβανικού ενδιαφέροντος οι δηλώσεις τους.
Οι τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια και ιδίως η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Κόσοβο, ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό των Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα.

Ο κ. Μέτα στάθμευσε στην Αθήνα μερικές ώρες, καθ'οδόν προς την Κύπρο.


Ο κ. Δρούτσας τόνισε, σε δηλώσεις του, τη σημασία που αποδίδει η Αθήνα και τη σθεναρή στήριξή της στην ευρωπαϊκή προσέγγιση και την ευρωπαϊκή προοπτική ολόκληρης της περιοχής, περιλαμβανομένης της Αλβανίας και υπενθύμισε την ελληνική πρωτοβουλία "Ατζέντα 2014" για τη σύντομη ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Μέτα υπογράμμισε ότι οι σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας είναι άριστες και ότι βασίζονται ειδικότερα στην ευρωπαϊκή προοπτική ολόκληρης της περιοχής.

Ο κ. Μέτα εξέφρασε την ελπίδα σύντομης απελευθέρωσης του καθεστώτος των θεωρήσεων (visa),καθώς και, στο προσεχές μέλλον, απόδοσης καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Αλβανία.

Όπως δήλωσε, "υπολογίζουμε πάρα πολύ στην υποστήριξη της Ελλάδας, υπολογίζουμε πάρα πολύ στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της περιοχής. Και η "Ατζέντα 2014" ήταν και εξακολουθεί να είναι μια ισχυρή ενθάρρυνση για εμάς".
Πηγή: www.ana-mpa.gr

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Αληθεια;; είμαστε προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ,δεν είναι αλήθεια αυτό!!!!ο Δρουτσας μίλησε μόνο για εμάς,θα βγει δελτιο τύπου της νεολαίας ΚΕΑΔ και να δεις θα λάμψει η αλήθεια,θα ακολουθήσουν η Σελλοι,Τζομάκας μέχρι και ο δήμαρχος Αιγάλεω θα βγάλει ανακοίνωση, οι φορτιγατζίδες με τη σειρά τους,λίγο υπομονη και θα δείτε!!!!

Δημοσίευση σχολίου