Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Πρωτοβουλία Κωσταριτών για το περιουσιακό

Πρώτη δημόσια αντιπαράθεση ΚΕΑΔ – MEGA.

Κωσταρίτες που μένουν στα πάτρια εδάφη και άλλοι που ήρθαν από τον ελλαδικό χώρο, αφού κάλεσαν τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ και βουλέυτη Βαγγέλη Ντούλε και τον έπαρχο Μεσοποτάμου Θεμιστοκλή Καΐση, συγκεντρώθηκαν στο χοροστάσι, κάτω από την Παναγία την Κωσταρίτισσα για το καυτό, πλέον, πρόβλημά τους που δεν είναι άλλο από το ιδιοκτησιακό. Στη συνάντηση ήταν καλεσμένοι και άνθρωποι του MEGA που εκπροσωπήθηκε από τους κυρίους κ. Ζήσος Λούτση και Ρολάντ Βασίλη, οι οποίοι κάθισαν στο ακροατήριο και όχι στα «επίσημα έδρανα». Στη διάρκεια της συνάντησης προκλήθηκε μικρή ένταση στο διάλογο ΚΕΑΔ - MEGA, ωστόσο δεν είναι άξια αναφοράς σε σχέση με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Κωσταρίτες.


Εδώ και δέκα χρόνια οι Κωσταρίτες αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για τις δικές τους περιουσίες που τις κληρονόμησαν από τους παππούδες και προσπαπούδες.
Με την ανέγερση των κεραιών της VODAFONE απάνω στο βουνό του Κώσταρι, τους καταβρόχθισαν και όλο το βουνό, με ψεύτικα χαρτιά και σύμφωνα με τους Κωσταρίτες με την υπογραφή δικού μας βουλευτή, που τον αναδείξαμε και με την βοήθεια του Σοσιαλιστικού Κόμματος,.
Τώρα βγήκε κάποιος Τσινής από το Δέλβινο, που δεν χόρτασε με όλες τις ράχες που πήρε στο Μεσοπόταμο, του άνοιξε η όρεξη και με τις πλαγιές του Κώσταρι. Με την βλέψη αυτή, του Τσινή, οι Κωσταρίτες θα μείνουν μόνο με τα κηπάκια που έχουν μέσα στην κίτρινη γραμμή.
Είναι αυτό το γεγονός που έσπρωξε τους Κωσταρίτες να κράξουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον πλήρη αποκλεισμό και μαζί με αυτόν και τον αφανισμό και να καλέσουν την σύσκεψη αυτή.
Στο τέλος αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
•Να σταλεί μια επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας, Σαλί Μπερίσα, υπενθυμίζοντας του την υπόσχεση που έδωσε στο Δέλβινο για τις δικές τους περιουσίες.
•Να συγκροτηθεί μια επιτροπή, έχοντας έναν δικηγόρο, που θα καλύψει η επαρχία,. για να συγκεντρώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία και χάρτες τους χωριού ώστε να συνεχιστεί η υπόθεση δικαστικά.
•Να προβούν σε κοινωνικές και πολιτικές ενέργειες, μέχρι σε διαδηλώσεις και μπλοκάρισμα της εθνικής οδού, αν δεν φέρουν αποτελέσματα οι νομοταγής προσπάθειές τους.

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στο Κώσταρι που αντιστέκεται και διεκδικεί τα δίκαια του…

Μακάρι να είχαν και οι πολιτικοί μας την ίδια αποφασιστικότητα στις διεκδικήσεις του λαού μας. Δεν θα φτάναμε εδώ που είμαστε σήμερα…

Ανώνυμος είπε...

όλα τα χωριά τις επαρχειασ Μεσοποτάμου εχουν τετοια προβληματα και πρεπει να ενωθουν για να μπορεσουν να τα αντιμετωπισουν.

Ανώνυμος είπε...

Πολλα αντεξαμε απο αυτους καιρος να παρουμε οτι μας αξιζει γιατι το κωσταρι δεν θα λυγισει σε ατομα τα οποια ειναι κατωτερα και εχουν ως οπλο την εξουσια...Η θεληση να κρατησουμε τα εδαφη μας θα γινει και αγωνας και κοπος...μοχθησαν οι προγονοι μας για αυτα και εμεις δεν θα τα παρατησουμε ετσι ευκολα στα χερια εκεινων που μας κυριξαν πρωτη τον πολεμο.

Δημοσίευση σχολίου