Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Δύο Βορειοηπειρώτες στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου



Σωτήρης Νίκης και Παναγιώτης Κονές, στους εκλεκτούς  του Φ. Σάντο
O Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε τα ονόματα των διεθνών που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας ενόψει των αγώνων με Γεωργία-Κροατία για το Euro 2012, με τους Κονέ, Μήτρογλου και Πετρόπουλο να είναι τα νέα πρόσωπα στην "γαλανόλευκη". Από τις κλήσεις του Πορτογάλου τεχνικού ξεχωρίζει η απουσία του Άγγελου Χαριστέα, παρά το γεγονός ότι το όνομα του επιθετικού της Αρλ ήταν μέσα στις προεπιλογές του.
Αναλυτικά, η 22άδα των παικτών για τα δύο πρώτα ματς του Euro 2012:

Τερματοφύλακες: Τζόρβας, Σηφάκης
Αμυντικοί: Βύντρα, Σεϊταρίδης, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας
Μέσοι: Κατσουράνης, Τζιόλης, Τοροσίδης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Καφές, Κονέ
Επιθετικοί: Πετρόπουλος, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Γκέκας


"Θέλω να συγχαρώ τις ελληνικές ομάδες που προκρίθηκαν στα Κύπελλα Ευρώπης", τόνισε με δηλώσεις του ο 56άχρονος προπονητής, αφού πρώτα καλωσόρισε τον Ζήση Βρύζα στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας, για να προσθέσει:

"Ελπίζω να δώσουν χαρά σε κάθε Έλληνα. Εμείς, από την πλευρά μας, ξεκινάμε τις υποχρεώσεις μας για το
Euro2012. Πιστεύω στη δυνατότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, πιστεύω στις ικανότητες των ποδοσφαιριστών και στη δουλειά μου.

Έτσι, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Θέλω να πω πως αυτοί που πολλοί από τους παίκτες που δεν βρίσκονται στην επιλογή της Εθνικής, θα μπορούσαν να βρίσκονται.

Αυτοί που δεν βρίσκονται είναι είτε δική τους επιλογή, είτε λόγω τεχνικής απόφασης. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιλεχθούν στο μέλλον και δεν βρίσκονται στην γενική λίστα".
Βορειοηπειρώτες ποδοσφαιριστές που διέπρεψαν και διαπρέπουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Φώτης Στρακόσιας (Δρυμάδες Χειμάρρας), Άρης Τζούμπας (Βουλιαράτες Αργυροκάστρου), Γιάννης (Αριάνης)  Μπελάς (Χλωμό Πωγωνίου), Αντώνης (Αλτιν) Χατζής (Πολύτσανη Πωγωνίου), Μάριος Γκούρμας (Άγιοι Σαράντα), Παναγιώτης Κονές (Τίρανα από γονεις Ελληνικής καταγωγής), Αιμίλιος Μπάρκας (Βόδριστα Αργυροκάστρου), Λεωνίδας Πάνος (Ελευθεροχώρι Δέλβινο, γιος του θρύλο Παναγιώτη Πάνου), Σωτήρης Νίνης (Κούδεσι Χειμάρρας), Έλλην Δημούτσος (Κηπαρό Χειμάρρας), Βίκτωρ Δημογιάννης (Χειμάρρα).

17 comments:

Βορειοηπειρώτης είπε...

Εξολοθρευτή σοβαρέψου! Αν μπορείς να το τεκμηριώσεις αυτό που λες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το δημοσιεύσουμε!

Jose Holebas Rules(x-Agios Milos) είπε...

επισης θα ηταν καλυτερο να αφηνατε ολα τα σχολια ελευθερα...εξαλλου δημοκρατια εχουμε...ο καθενας μπορει να πει την αποψη του...το οτι δεν συμφωνειτε μ αυτη,δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να την δουν και οι υπολοιποι(που ισως συμφωνουν)...εχω την εντυπωση οτι ειναι ενα μπλογκ που καθενας μας μπορει να καταθεσει την αποψη του..

Εξολοθρευτής είπε...

Ναι εμένα προσωπικά μου έσβησαν 2 σχόλια...ωραία φίμωση Βορειοηπειρώτη να χαίρεσαι την δημοκρατία σου

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αγαπητέ εξολοθρευτή και μπουρμπουλήθρα καλημέρα! Τα σχόλια που κόπηκαν δεν ήταν απόψεις, ήταν προσβλητικά προς τον ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Κονέ. Απάντησα πάντως και είπα, αν αυτά που λες μπορείς να τα τεκμηριώσεις, δεν έχω πρόβλημα να τα δημοσιεύσω.

Εξολοθρευτής είπε...

Είναι προσβλητικό αν πεις ότι κάποιος είναι αλβανός;μας δουλεύεις;

Jose Holebas Rules(x-Agios Milos) είπε...

Τεκμηριωσε μου και συ απο που και ως που ειναι Βορειοηπειρωτης ο Κονε...Δηλαδη γραφεις κατι στον αερα και θες τεκμηριωση απο μας.??μας κοροιδευεις.??και αν θες να υπαρχει μονο η δικη σου αποψη στο μπλογκ,μπορεις να καταργησεις τα σχολια....

Jose Holebas Rules(x-Agios Milos) είπε...

kai sou tekmiriono tin apopsei m me ton kone.....to onoma tou den einai panagiotis alla GERGI KONE....KAI DEN THA KOVEIS TA SXOLIA MAS APO TIN STIGMI POU DEN EINAI YVRISTIKA....vlepeis oti stirizoume to blog....allios ftiaxe 5-6 account dika sou na apantas k na sxoliazeis mono sou......

Βορειοηπειρώτης είπε...

Ρε Μπουρμπουλήθρα, μη το παίρνεις τόσο βαριά! Να κάνεις τις μπουρμπουλήθρες σου, αλλά δεν μου αρέσει η θολούρα.
Εγώ ξέρω ότι γεννήθηκε στα Τίρανα το παιδί από έλληνες γονείς, αν ξέρεις κάτι παραπάνω εσύ να μας το πεις, αν τον έλεγαν Gergji δε λέει τίποτα. Πολλοί βορειοηπειρώτες και ειδικά αυτοί που έμεναν στις πόλεις είχαν τέτοια ονόματα.

Εξολοθρευτής είπε...

Εγώ προσωπικά γνωρίζω δύο παιδιά ...αδέρφια τα οποία έχουν γεννηθεί στα Τίρανα από αλβανούς γονείς οι οποίοι δήλωσαν Β.Η στην Ελλάδα για ευνόητους λόγους...και οι γονείς του Κονέ το ίδιο πράγμα έκαναν και να σου πω και κάτι ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΕΝΒΕΡ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ...ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΕΞΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Εξολοθρευτή, μην τα εξολοθρεύεις όλα. Επειδή δείχνεις ότι είσαι και καλό παιδί, αλλά νέος, σου λέω ότι στα Τίρανα υπάρχουν γύρω στις 20 χιλιάδες Έλληνες με κεφαλαίο. Τώρα, αν πήγαν μόνοι τους ή τους έστειλε το καθεστώς, προφανώς να έχουν συμβεί και τα δύο. Έπειτα, σύμφωνα με τη Διακήρυξη της Κοπεγχάγης, είσαι ότι δηλώνεις. Και ο Παναγιώτης ο Κονές δηλώνει Έλληνας. Αυτό εσένα δε σου φτάνει; Το ότι αρνήθηκε εδώ και δύο χρόνια τη συμμετοχή του στην Εθνική Αλβανίας, δε σου λέει τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, η φάτσα του Κονέ εμένα μου φαίνεται πιο ελληνική απ' αυτή του Νίνη ...

Εξολοθρευτής είπε...

Δεν λέω αυτό απλά ο Κονέ γεννήθηκε πριν από το 1991 άρα και μόνο ότι άλλαξε το όνομά του στην Ελλάδα τον προδίδει...

Jose Holebas Rules(x-Agios Milos) είπε...

επισης ο Δημουτσος λεγεται Ελίνι...οχι Έλλην...πληροφοριακα...
Ανωνυμος το οτι αρνηθηκε να παιξει στην Εθνικη Αλβανιας δεν μου λεει κατι...πολλοι εχουν κανει κατι παρομοιο...και ο Γιαννης Μασμανιδης αρνηθηκε να παιξει στην Εθνικη Ελλαδας για να αγωνιστει με τα χρωματα της Γερμανιας,αλλα αυτο δεν τον κανει Γερμανο...οπως και την μιση Εθνικη Γερμανιας...

Jose Holebas Rules(x-Agios Milos) είπε...

ο γκεργκι κονε η κατα κοσμον παναγιωτης κονε μπορει να δηλωνει κ ελεφαντας......δεν ειναι ομως....
και μην δω να τον γραφεται ΚΟΝΕΣ γιατι κι ο ιδιος στιν εμφανιση του γραφει ΚΟΝΕ.....ας ληξει αυτο το θεμα....γιατι κουρασε αρκετα ο καθενας ας πει κ ας κανει οτι θελει....VIVE LA COMMUNISM....

Ανώνυμος είπε...

re mages to oti o kone aperipse th ethnikh alvanias de simainei oti einai kai ellhnas!pisteuw pws skefthke th kariera tou dioti me thn ethnikh ellados tha exei perissoterh provolh ap oti tha eixe me thn athnikh alvanias!egw eimai alvanos kai exw gennithei sthn ellada kai an eimoun kai egw sth thesi tou isws ekana k egw to idio!

Ανώνυμος είπε...

THEN PANE OLOI STO DIAOLO DAN THS POUTANES KATANDISANE. AS PEKSOUN KAI ME TO THIVET!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ο Νινης πριν ερθει στην Ελλαδα λεγοταν Σατιρ νινι και ο κονε γεργκει κονε ειναι και οι δυο αλβανοι.

Δημοσίευση σχολίου