Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Γιατί καθυστερεί η κατασκευή του δρόμου Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι

Τι καταγγέλλει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης!
50 και πλέον εκ. ευρώ ζητάει η "Εγνατία Α.Ε.", για να πάει το δρόμο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και συγκεκριμένα έως το τελωνείο Μαυροματίου στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας. Το καταγγέλλει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Αναφέρει σχετικά: "αξίωση της Εταιρίας, να αναλάβει την ευθύνη η Περιφέρεια για τη διάθεση των 50 εκατομμύριων ευρώ που απαιτούνται- κατ΄ εκτίμηση – για την κατασκευή του οδικού άξονα. Η Διοίκηση της

Περιφέρειας έχει ενημερώσει την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», ότι σήμερα υπάρχει διαθέσιμο μόνο το ποσό των 3.000.000 για την εκπόνηση της μελέτης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Έργων, (που σε περίπτωση περαιτέρω καθυστέρησης είναι εξαιρετικό αμφίβολο αν θα εξακολουθήσει να υπάρχει), και ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτείται για το έργο, χρήματα που πρέπει να ζητήσει η ίδια από το Υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών, στο οποίο υπάγεται. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και θεωρούμε ότι σύντομα θα βρεθεί λύση, ώστε να προχωρήσει η εκπόνηση της μελέτης.Είναι απαραίτητο να διευκρινισθεί επίσης ότι το έργο δεν έχει περιληφθεί στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της Περιφέρειας, καθώς ανήκει στην κατηγορία των έργων «Ενίσχυσης προσπελασιμότητας» του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.Αυτά έχουν αναφερθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο".
ΚΑΤΟΨΗ

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

kseri kapios ti ginete me ton diko mas dromo mabromati konispoli ag.saranta?doyleboun ta mihanimata i ehi stamatisi to ergo ?

Ανώνυμος είπε...

prepi na douleboun. pai sinehia parapiso to ergo den iparhoun hrimata.

Δημοσίευση σχολίου