Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ


Του ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΡΚΑ
Έλληνα Βουλευτή στο Αλβανικό Κοινοβούλιο
(Δημοσιεύτηκε στην Αλβανική εφημερίδα ΠΑΝΟΡΑΜΑ , ημερ. 21.01.2012)
Το 2012 σημαδεύει το έτος ιδιαίτερη βαρύτητα στην ιστορική πορεία της Αλβανίας. Προσεγγίζοντας  από το σημείο αυτό το παρελθόν της συναντούμε την εκατοστή επέτειο ίδρυσης του αλβανικού κράτους. Παραμερίζομε τις περιπέτειες και αναποδιές που συνόδεψαν την πορεία του και αναδεικνύομε μόνο το γεγονός της επετείου με νόμιμη εορταστική περηφάνια. Το παρελθόν δέχεται μόνο στεφάνια και ανθοδέσμες.

Θωρώντας τώρα τον ορίζοντα του μέλλοντος δεν μπορεί να μη προσέξουμε ότι υπάρχει μια ουσιώδη διαφορά μεταξύ τους. Το μέλλον ούτε είναι στρωμένο, ούτε περιμένει εξ’ουρανού ροδοπέταλα. Απαιτεί μόχθο, αφοσίωση, θυσίες και επιμονή για να ξεπεράσουμε τον χαμένο χρόνο και να φθάσουμε στον ίδιο βηματισμό με τους άλλους λαούς της Ευρώπης.
Η πορεία αυτή ακολουθεί δύο ράγες. Η μία βραχυπρόθεσμη, ή μεσοπρόθεσμη και η άλλη μακροπρόθεσμη. Που σημαίνει. Η πρώτη σχετίζεται με τη λήξη της μεταβατικής περιόδου, ιδιαίτερα όσον αφορά την πολιτική, την οικονομική σταθερότητα με άμεσο στόχο την αποφυγή των επιπτώσεων της παγκόσμιας κρίσης και την άψογη λειτουργία του κράτους δικαίου. Η δεύτερη σχετίζεται με την 20-χρονη τουλάχιστον προσδοκία του αλβανικού λαού, την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το συγκεκριμένο σχεδιάγραμμα στόχων, νομίζω, αποτελεί σε γενικές γραμμές την πραγματικότητα του παρελθόντος και την στρατηγική του μέλλοντος, ή την ρεαλ πολιτική για όλους τους πολίτες της Αλβανίας, αλλά ιδιαίτερα για την πολιτική τάξη και τη διανόηση της χώρας.
Φαίνεται ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι από καιρό προσανατολισμένος προς την συγκεκριμένη στρατηγική. Αξιοποιεί την εξουσία, ανεξαρτήτως από τις αντικειμενικές δυσκολίες, υπέρ του προαναφερόμενου στόχου και δείχνει πεποίθηση και βούληση για την επίτευξή του. Επί το πλείστον πιστεύει ότι η συγκεκριμένη στρατηγική χαίρει όλων των δυνατοτήτων για την επίλυση και των προβλημάτων εθνικού περιεχομένου.
Διαφορετικά από την συμπολίτευση, η αντιπολίτευση αποδεικνύει ότι γι΄ αυτή πρώτιστης σημασίας είναι να πάρει την εξουσία με κάθε μέσο. Διαπιστώνοντας ότι δεν μπορεί να συναγωνιστεί το προφίλ της κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς στόχους για τη χώρα, που αποτελούν στην ουσία την ρεαλ-πολιτική της κυβερνούσας πλειοψηφίας, ζητάει να την ανταγωνιστεί με έναν εθνικιστικό λαϊκισμό, που σε οδηγεί στον ΧΙΧ αιώνα. Το σχήμα της αντιπολίτευσης καταχρά μια γνωστή ιστορική προσδοκία του αλβανικού λαού.  Χωρίς να σκεφτεί διόλου για τις συνέπειες που επιφέρει στον ιστορικό μελλοντικό ορίζοντα  των αλβανών, η αντιπολίτευση προσφέρει μια παμπάλαια εθνικιστική στέγη με μόνο στόχο να συγκεντρώσει ψήφους για  να πάρει την εξουσία.

Η συγκεκριμένη αντιστρατηγική, διότι περί αυτού πρόκειται, εκδηλώνεται μέσω τριών πόλων.  Ο πρώτος σχετίζεται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η εθνικιστική στέγη που προσφέρει το Σοσιαλιστικό Κόμμα, εκδηλώνεται ως προσπάθεια βελτίωσης της εθνικό-πατριωτικής του εικόνας.
Ο δεύτερος πόλος στηρίζεται στην λεγόμενη Ερυθρόμαυρη Συμμαχία με ηγετική κεφαλή τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Κρεσνικ Σπαχίου. Γεγονός είναι ότι ο εθνικισμός του δεν έχει κάποιον συγκεκριμένο άξονα η στρατηγική. Καταναλώνει ατελώς εθνικιστικά συνθήματα και σλόγκαν ανασυρμένα από τα σκουριασμένα συρτάρια της ιστορίας, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τον γνωστό μπαγιάτικο λαϊκισμό και είναι σε πλήρη και ανοιχτή αντίθεση με το ευρωπαϊκό πνεύμα της εποχής. Η δήλωση του Σπαχίου ότι σύντομα το «κίνημά του» θα μετατραπεί σε κόμμα, επιβεβαιώνει ότι στην Αλβανία κάθε κίνημα που εμφανίζεται ως οργανωμένη εκδήλωση της κοινής γνώμης ( μάλιστα και όταν πρόκειται για κινήματα εθνικού χαρακτήρα) , στοχεύει απώτερα την πολιτική ως μέσο συμμετοχής στα δρώμενα της εξουσίας και του κράτους. Τόσο το περισσότερο στην προκείμενη περίπτωση όταν ένα κίνημα με δηλωμένη την εθνική του χροιά, μετατρέπεται σε πολιτικό κόμμα με στόχο  την πολιτική εξουσία στη χώρα.
Ο τρίτος πόλος του εθνικιστικού φάσματος για την εξουσία στηρίζεται στο αναμενόμενο κόμμα του νυν προέδρου της Δημοκρατίας Μπαμίρ Τόπι. Η εθνικιστική στέγη που βγάζει προς τα έξω ο πόλος αυτός μένει καλυμμένη κάτω από τον μανδύα  της «Συμμαχίας» του υφιστάμενου του Τόπι, στην κεφαλή του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης Κρεσνικ Σπαχίου. Ο Τόπι ποτέ δεν επέσυρε την προσοχή στον Σπαχίου σε σχέση με τις συνταγματικές του αναποδιές, της κατάχρησης του υψηλού αυτού κρατικού πόστου με μόνο στόχο να φορέσει τον μανδύα του υπερασπιστή του έθνους. Επίσης, μερικά ταξίδια στο εξωτερικό του νυν προέδρου της Δημοκρατίας, Τόπι, φαίνονταν ξεκάθαρα ότι ήταν συνδυασμένα  με τις κινήσεις του «Ηγέτη» της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας. 
Πρόκειται για ένα ιδεολογικό μίγμα, λοιπόν, από το ένα άκρο στο άλλο, το οποίο, με διαφορετικούς τρόπους, έχει ρίξει πάνω του την σημαία των Αλβανών με στόχο την πολιτική εξουσία στη χώρα.
Η εθνική αυτή συμμαχία με στόχο να πάρει την εξουσία με κάθε μέσο, πιστεύει πολύ και επενδύει πολλά στην γνωστή πραχτική ότι οι οικονομικές δυσκολίες καλλιεργούν εύπορο έδαφος για ακραίο εθνικισμό.
Άλλο χαρακτηριστικό αυτής της «εθνικής συμμαχίας» για την εξουσία αποτελεί η δράση της με προτεραιότητα εκτός των κρατικών συνόρων, στην αλβανική διασπορά και ιδιαίτερα στο Κόσσοβο, Σκόπια, Μαυροβούνιο. Είναι γεγονός ότι στην περιοχή αυτή βρίσκει έδαφος «δράσης» και «επιτυχίας». Αλλά δεν βλέπει τον κίνδυνο, όχι απλώς στο γεγονός ότι ζητάει να εισαγάγει τον εθνικισμό στην Αλβανία από το εξωτερικό του αλβανικού κράτους, αλλά στην επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής με ανοιχτές τις πληγές από τις πρόσφατες διεθνικές αντιπαραθέσεις, για εθνικιστική παναλβανική δράση. Δεν βλέπει ότι αυτό αποτελεί πρόκληση στο επικυρωμένο καθεστώς από τη δύση στην περιοχή  και κατά συνέπεια βλάπτει κατά απόλυτο τρόπο την εικόνα της Αλβανίας, ως χώρα που παράγει σταθερότητα στην περιοχή αυτή. 

Τους ηγέτες των τριών αυτών πόλων, Σπαχίου, Ράμα Τόπι, τους είδαμε τελευταία αλλεπάλληλα στο Κόσσοβο και Σκόπια με ανοιχτή την τάση να αντιμετωπίσουν τις συγκεκριμένες περιοχές ως τη Μέκκα του Αλβανισμού, όπου δίδονται οι περγαμηνές και τα βραβεία εθνικισμού για κάθε αλβανό πολιτικό.
Ήταν ακριβώς οι κινήσεις τους αυτές, που ανάγκασαν τον Σαλί Μπερίσια να ταξιδέψει με το κατ’ επείγων αμέσως μετά απ΄ αυτούς στα ίδια μέρη και όχι με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού, αλλά με αποστολή προέδρου όλων των αλβανών για να μηνύσει ξεκάθαρα προς του πάντες, ότι μονόδρομος για την επίτευξη των εθνικών στόχων αποτελεί  η πορεία ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο παλαιός εθνικισμός, είπε ο Μπερίσια, εγκυμονεί κινδύνους εξίσου παλιούς για την Αλβανία.
Άλλο χαρακτηριστικό του εθνικισμού της προαναφερόμενης συμμαχίας για την εξουσία είναι η επανακύκλωση, ή επαναφορά του οπλοστασίου εθνικισμού του ΧΙΧ αιώνα, ή της φόρμουλας κατά των γειτόνων, ειδικά κατά της Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας τους ως μόνιμους εχτρούς της ακεραιότητας του αλβανικού κράτους. Ευτυχώς, που στην Ευρώπη δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις θέσεις αυτές. Διαφορετικά θα ήταν πολύ δύσκολα η Ευρώπη να πίστευε ότι η Αλβανία και οι Αλβανοί θέλουν πραγματικά να ενταχτούν στην Ευρώπη όταν στην πράξη βιώνουν πραγματικότητες περίπου δύο αιώνων πριν. Ακόμα και οι γείτονες, ειδικά η Ελλάδα, κάνουν καλά, που δεν λαμβάνουν υπόψη την εκδήλωση εθνικισμού τόσο της παιδικής ηλικίας των εθνών, όσο και παμπάλαιου, διότι τότε η χώρα μας θα δεχότανε την δοκιμασμένη απομόνωση.
Στην ουσία, η πίεση του εθνικιστικού αυτού κλίματος έδωσε τα αποτελέσματά του σε μερικές σημαντικές στιγμές συνεργασίας με την Ελλάδα, αλλά που στο κάτωκάτω της γραφής βλάπτουν μονομερώς την Αλβανία. Λόγου χάρη. Η σύναψη της συμφωνίας των μεθοριακών υδάτων στο Ιόνιο, δημιουργούσε διμερείς δυνατότητες αξιοποίησης των συγκεκριμένων στενών, τόσο του υπογείου θησαυρού, όσο και των δυνατοτήτων εκμετάλλευσης της επιφάνειας.  Η Ελλάδα, αναγκασμένη ίσως και από την κρίση στην οποία διέρχεται, θα αξιοποιήσει των υπόγειο πλούτο-της στο Ιόνιο. Εντοπίζει και ισχυρούς συμμάχους για τα σχέδια της αυτά. Η Αλβανία μπορεί να ικανοποιηθεί με τον εθνικισμό.     
Επίσης, για δύο περίπου δεκαετίες στην Αλβανία έπαιρνε κατά καιρούς φόρα η εκστρατεία στα μίντια και πολιτική, ότι η Ελλάδα για τους δικούς της σκοπούς, -να συνδέσει οδικώς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με Θεσσαλονίκη και έβγα στη Μαύρη Θάλασσα (Εγνατία Οδός),- έβλαπτε το σχέδιο για τον διάδρομο αρ. 8 με αφετηρία το Δυρράχιο. Ο θόρυβος που γινόταν προς ικανοποίηση του αρρωστημένου εθνικισμού, ήταν εντελώς αβάσιμος.  Η Ελλάδα, όταν η Αλβανία γκρέμιζε το κομμουνισμό, είχε φτάσει προς το τέλος στις εργασίες για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού. Επίσης το σχέδιο της Εγνατίας Οδού είχε ξεκινήσει πριν η Ελλάδα ενταχτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πριν ακόμα η Αλβανία ανοίξει τα σύνορά της, η Ελλάδα είχε εξασφαλίσει όλη την χρηματοδότηση του έργου.    
Οι συνέπειες που υπέστη η Αλβανία σχετίζονται με το γεγονός ότι καθυστερούσε στην αξιοποίηση των πιστώσεων για την κατασκευή του οδικού άξονα Βορά –Νότου της χώρας, που συνδέει την Αλβανία με την Κεντρική Ευρώπη, ή εξασφαλίζει γρήγορη πρόσβαση στην Ευρώπη προς τα λιμάνια της Αδριατικής, Ιονίου, Αιγαίου και Μαύρης Θάλασσας. Τον άξονα αυτό έχει αναλάβει και κατασκευάζει τώρα αυτή η κυβέρνηση.  
Καταλήγοντας, θέλω να σημειώσω ότι υπό την πίεση του εθνικισμού που περιγράψαμε τα στελέχη και η διανόηση της χώρας, ή αισθάνονται σαστισμένοι, ή αισθάνονται καλά και μη τη σιωπή ή την μη σιωπή τους τον βοηθούν να επιβιώσει. Λησμονούν ότι ανήκει σ΄ αυτούς η καθοδήγηση τόσο των πολιτικών, όσο και των απλών πολιτών,  στην πραγματική στρατηγική του μέλλοντος της χώρας. Δεν επιτρέπεται ωστόσο να στηρίζουν εκείνους που δήθεν θέλουν να πάνε μπρος με το κεφάλι στραμμένο προς τα πίσω, στο παρελθόν.    

34 comments:

Ανώνυμος είπε...

"..τότε η χώρα μας θα δεχότανε την δοκιμασμένη απομόνωση."

poia xwra milaei o poiitis?

Ανώνυμος είπε...

Se ligo se vlepoume Ypourgo,to aksizis.

aristera είπε...

Μπορεσα να διαβασω μεχρι την πεμπτη παραγραφο, μετα με επιασε πονοκεφαλος.
Τη μεταφραση την κανατε μονοι σας ή ετσι σας το στειλαν;

Τι σημαινει "Το 2012 σημαδεύει το έτος ιδιαίτερη βαρύτητα στην ιστορική πορεία της Αλβανίας";

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αριστερά, διάβασε και το υπόλοιπο, πιο κάτω είναι το ενδιαφέρον

Ανώνυμος είπε...

Αχ αυτή η αριστερά ψάχνει τρίχες στο άχυρο. Δεν καταλαβαίνει ότι είναι ένα δημοσίευμα σε αλβανική εφημερίδα και ότι ένας Έλληνας βουλευτής χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις συνέπειες (της Αλβανικής πλευράς) κάθεται και τα βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Ξέρει να δείχνει ότι είναι υπήκοος αυτής της χώρας, (Γιατί Πατρίδα του είναι η ΕΛΛΑΔΑ). Να λέει στους Αλβανούς ότι με τον εθνικισμό του ΧΙΧ αιώνα δεν θα πάτε στην Ευρώπη και ότι νιώθεται πως είστε Αλβανοί μόνο σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα, από μια αντιπαράθεση όμως που οι Αλβανοί βγαίνουν χαμένοι.
Εγώ θα έλεγα ότι τέτοια άρθρα μα τιμούν ιδιαίτερα και αντί να τον χαιρετίσουμε τον κύριο Μπάρκα καθόμαστε και ψάχνουμε τα λάθη στη μετάφραση.
Πιστεύω ότι την Αριστερά την έπιασε πονοκέφαλο διότι καταλαβαίνει πως η Αριστερα στην Αλβανία, ομοϊδεάτης ασφαλώς βρίσκει καταφύγιο στον αλβανικό εθνικισμό , στην ουσία στον ανθελληνισμό. ... Μ΄αυτούς είναι τώρα ο Ντούλες και η προοδευτική αριστερά στη Δρόπολη και το Βούρκο....

Ανώνυμος είπε...

Re megale edw apokalei tin albania " ...η χωρα μας" τι μου λες τωρα.

Ανώνυμος είπε...

3.54 Μα μήπως η Αλβανία δεν είναι η χώρα μας. Ο άνθρωπος ξέρει να διακρίνει την Πατρίδα από την χώρα. Ξεχνάς ότι είναι βουλευτής στο κοινοβούλιο αυτής της χώρας;
Διάβασε μέχρι το τέλος να καταλάβεις τι θέλει να πει και τι λέει στους αλβανούς. Άλλο αν εσύ δεν θέλεις να καταλάβεις τίποτε και είσαι κακοπροαίρετος

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ γενικά από τους εκπρόσωπους μας στο αλβανικό κοινοβούλιο είναι ότι είναι υποταγμένοι πλήρως στις προσταγές των Αλβανών πολιτικών ηγετών εκτός φυσικά από τον κυρ. Ντουλε γιατί αυτός πράττει ότι τον προστάζει το προσωπικό του συμφέρον.
Άμα από το άρθρο που εκφράζει τις απόψεις του κυρ. Μπάρκα αφαιρούσαμε από τον τίτλο τον όρο "Ελληνας βουλευτής" ουδείς εξ ημών θα ητο σε θέση να αντιληφθεί ότι επρόκειτο για απόψεις ενός Ελληνα, άλλα σαφώς για απόψεις ενός Αλβανου φιλέλληνα.
Αυτό που είναι σίγουρα ξεκάθαρο και μπορούν να το αντιληφθούν οι πάντες είναι ότι οι ελληνόφωνοι βουλευτές της συμπολίτευσης υπερασπίζονται τις ελληνικές θέσεις (γενικά και αόριστα) μόνο όταν αυτές οι θέσεις εξυπηρετούν έναν απώτερο πολιτικό η όχι σκοπό του κυρ. Μπερισα.

Αναφέρομαι σε ελληνικές θέσεις γενικά και αόριστα γιατί ως γνωστόν οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι ουδέποτε αντιλήφθηκαν τον ρόλο τους στην ίδια την ελληνική κοινότητα πόσο μάλλον να υπερασπιστούν τα ίδια της τα συμφέροντα.
Ένας πολιτικός εφόσον αυτοαποκαλείται εκπρόσωπος μιας κοινότητας το πρώτο που οφείλει είναι να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινότητας όπου και όπως αυτά βάλλονται.
Ποια όμως είναι τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα της δικιάς μας κοινότητας;;;;
Που και πως αυτά βάλλονται;;;;
Φυσικά σε τέτοια ερωτήματα δεν περιμένω να μου απαντήσει ο εν λόγο βουλευτής!.
Αναρωτηθήκαμε πότε όλοι μας αν τα συμφέροντα της Αθηνάς έρχονται σε πάντοτε σε ταύτιση με τα συμφέροντα του Αργυρόκαστρου, Αγ. Σαράντα, Κορυτσάς;;;;
Για αυτό ο κυρ. Μπαρκας πριν μας κάνει υψηλή πολιτική και να υπερασπιστεί την ακυρωθείσα συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων που ήταν και το μοναδικό αντάλλαγμα που ζήτησε η ελληνική πλευρά για την εισχώρηση της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, αγνοώντας παντελώς τα πάγια αιτήματα της Ε.Ε.Μειονότητας, ας μιλήσει για τις διεκδικήσεις του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού σε δικαιώματα και ελευθερίες τις οποίες το κράτος το οποίο υπηρετεί πεισματικά μας στερεί.

Ορθός αναφέρεται στον άστοχο εθνικισμό που εκφράζεται στα πλαίσια του λαϊκισμού του κυρ. ΣΠΑΧΙΟΥ και της συμμαχίας κοκκινο-μαυρο που προσπαθεί να ενισχύσει την εθνικο-πατριωτικη εικόνα της αριστεράς,όμως θα ήταν αστείο να κατηγορεί την αριστερά μέσο του ΣΠΑΧΙΟΥ ενώ συμπολιτεύεται με τον εθνικιστή ΙΝΤΡΙΖΙ και το κόμμα των τσάμηδων
που ο εθνικισμός που εκφράζει μόνο άστοχος δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί.

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Ανώνυμε 2.07. Σε λυπάμαι όχι απλώς προσωπικά και ανώνυμα, αλλά ως νοοτροπία, βορειοηπειρώτικη μάλλον νοοτροπία. Καημένε μου, μου λες ότι δεν λέει τίποτε το γεγονός ότι είναι βουλευτής ο Μπάρκας, ο Τάβος, ο Ξέρρας, ακόμα και ο Ντούλες. καλό θα ήταν να ήσουν εσύ ή κάποιος σαν και εσένα. Τότε όλα θα ήταν ρόδινα.
Ο κύριος Μπάρκας από τότε που έγινε βουλευτής πήρε θέσεις και αντιτάχτηκε σε αποφάσεις της κυβέρνησής του, όπως ήταν το θέμα της αφαίρεσης από τα πιστοποιητικά της εθνικότητας. Πήρε δημοσίως θέσεις για το θέμα της απογραφής και αντιτάχτηκε στα εσωτερικά του Κόμματός του όταν ο Σπαχίου θέλησε να συνδέσει την ύπαρξη της εθνικότητας, γλώσσας και θρησκεύματος στο ερωτηματολόγιο απογραφής με τις τροποποιήσεις που ο Ιντρίζι πρότεινε και το πέτυχε. Πήρε θέση στο θέμα της κατάργησης των λεωφορείων για τους Έλληνες μαθητές στη Βόρειο Ήπειρο. Είναι ο μόνος που τρέχει στα Τίρανα για να βρει άκρη στο θέμα προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όσον αφορά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανία για την άρση του στοιχείου της εθνικότητας από τα ληξιαρχικά ατομικά στοιχεία.
Πόσα άλλα συγκεκριμένα πράγματα υπέρ του ελληνισμού θα ζητούσες να κάνει ένας λιγόμηνος βουλευτής;
Τι μπορεί να κάνει περισσότερο ένας βουλευτής που έχει μόλις μόνο μερικούς μήνες στο Αλβανικό κοινοβούλιο; Για πες μου τι θα έκανες εσύ ανώνυμε βορειοηπειρώτη; Είδες λοιπόν δεν συνεργάζεται ούτε με τον Σπαχίου, ούτε με τον Ιντρίζι, ούτε με τον Μπερίσια, ούτε με το Ράμα. Δείχνει εμπράκτως ότι αξιοποιεί τη θέση του Έλληνα βουλευτή σε όφελος της εθνικής ελληνικής μειονότητας και του ελληνισμού.
Μετά η δράση και η κρίση ενός βουλευτή δεν φαίνεται μέσα σε ένα άρθρο, αλλά γενικά και σταθερά. Σε ένα άρθρο μπορεί να κρίνεις αυτά που συγκεκριμένα λέει εκεί και νομίζω ότι λέει πάρα πολλά. Θα ήταν λάθος αν ζητούσαμε από έναν βουλευτή στο αλβανικό κοινοβούλιο να αρπάξει τη σημαία της Ελλάδας και να την κυματίσει στο Αλβανικό κοινοβούλιο ή στη μέση της Αλβανικής Πρωτεύουσας. Τόσο το χειρότερο όταν γενικότερα οι άλλοι Έλληνες πολιτικοί εκπρόσωποι της μειονότητας σιωπούν, σιωπάει η ΟΜΟΝΟΙΑ το ΚΕΑΔ, το ΜΕΓΑ και ο κάθε άλλος κάτσε βρέτος.
Μη δείχνεται ότι δεν θέλουμε κανένα και για τίποτε, ότι δεν θέλουμε καμιά αξία που δεν ξεκινάει από το προσωπικό μας συμφέρον και από το συλλογικό μα μαντρί. Έλεος... Πρέπει περισσότερο εμείς να σοβαρευτούμε για να μας πάρει κάποιος στα σοβαρά . Ο ΑΘΩΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Dhen pai katholou kalla o Kotsios,ma ti mas lei oti i allbania einai i xora mas?Apo pou kai os pou vre Ana mas kanis ollous allbanous?

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι πραγματικά που το γραφείο τύπου της αλβανικής συμπολίτευσης είναι ανοιχτό και της Κυριακές αυτό θα το θεωρήσω ως προτέρημα σε σχέση μα αυτό της αντιπολίτευσης που ανοίγει μόνο προεκλογικά.
Φυσικά πιστεύω ότι θα έχεις διαπιστώσει ότι επ ουδενί ασπάζομαι την λογική του Ορφέα και λοιπών ελληνόφωνων αριστερών συμμάχων που προσπαθούν να παρουσιάσουν την συμπολίτευση η τους ΜΠΕΡΙΣΙΚΟΥΣ όπως οι ίδιοι σας αποκαλούν ως εχθρούς του ελληνισμού δίδοντας έτσι στους ΡΑΜΙΚΟΥΣ δηλαδή στους εαυτούς τους τον τίτλο του υπερασπιστή.
Πιστεύω ακράδαντα ότι τόσο εσείς οι υπερασπιστές της αλβανικής συμπολίτευσης όσο και οι υπερασπιστές της αλβανικής αντιπολίτευσης είστε οι δυο όψεις του ίδιου αλβανικού νομίσματος.
Εγώ το πολιτικό ανάστημα και των τεσσάρων το ξέρω και είναι συνυφασμένο με τις ίδιες τις ητες που υπέστη ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός τα τελευταία 15 χρονιά σε όλα τα επίπεδα.

Εσύ αθώε αν έχεις να μας υποδείξεις τίποτα επιτεύγματα του βολευτή τον οποίον υπερασπίζεις θα ήθελα πάρα πολύ να μου γίνουν γνωστά γιατί δεν μας προέκυψε από παρθενογένεση προ ολίγων μηνών όπως αναφέρεις..
Άμα θεωρείς όμως επιτεύγματα αυτά που ανέφερες προσδοκώντας στην αγιοποίηση του εν λόγο βολευτή στα μάτια της ελληνικής κοινότητας σε πληροφορώ ότι δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να προσβάλεις την νοημοσύνη μας.
Ας αναλύσουμε λοιπόν τους άθλους του βολευτή:

1)Πήρε θέση και αντιτάχθηκε στην κυβέρνηση για την αφαίρεση της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά άλλα απέδειξε τον ηρωισμό του αφού άντεξε το φαρμάκι της προσβολής και παρέμεινε στην συμπολίτευση στηρίζοντας έμπρακτος την κυβέρνηση.Ενώ το λιγότερο που θα έκανε κάποιος που τιμάει τα ελληνικά του παντελόνια και την ψήφο των Ελλήνων ήταν να αποσύρει την στήριξη του στην συμπολίτευση.

2)Αναφέρεσαι στην απογραφή και την στάση του σχετικά με το ερωτηματολόγιο,αλήθεια όταν το ερωτηματολόγιο πριν πάρει την τελική του μορφή και ήταν υπό σύνταξη ο βολευτής που υπερασπίζεις που ήταν;; η περίμενε και αυτός να το συντάξει ο ΙΝΤΡΙΖΙ με τον ΣΠΑΧΙΟΥ και μετά να πάρει θέση όπως έκανε και ο ελληνόφωνος εκπρόσωπος της αριστερής συμμαχίας κυρ. Ντουλες.Γιατί προτάσεις για την μορφή του ερωτηματολογίου πριν το τελικό έκτρωμα δεν έκανε κάνεις,γιατί;

3)Πήρε θέση λες για τα λεωφορεία και τη μετακίνηση των μαθητών.Πριν ο κυρ. Μπαρκας απευθυνθεί στην ελληνική πολιτεία δεν θα ήταν φρόνιμο να απευθυνθεί και να καταγγείλει την στάση της αλβανικής πολιτείας στα θέματα που άπτονται τις δίγλωσσης μειονοτικής παιδείας και να υπενθυμίσει της υποχρεώσεις του αλβανικού κράτους έναντι της Ε.Ε.Μ.

4)Συμβουλή για να μην τρέχει τσάμπα στα Τίρανα για την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:
Όταν έχεις μια υπόθεση πας σε έναν δικηγόρο όταν ανακαλύπτεις ότι και ο γείτονας έχει το ίδιο πρόβλημα τον καλείς στον ίδιο δικηγόρο αφενός γιατί μοιράζεις τα έξοδα αφετέρου γιατί ισχυροποιείς την θέση σου,όταν ένα θέμα είναι κάτι ευρύτερο όπως το συγκεκριμένο δεν ανοίγεις 100 υποθέσεις για το ίδιο θέμα άλλα 100 υπόγραφες για την ισχυροποίηση της υπόθεσης.

Για το τελευταίο άρθρο δεν διατίθεμαι να σχολιάσω άλλο γιατί είναι πασιφανές ότι μερος μιας σκηνοθετημένης κόντρας ΜΠΕΡΙΣΑ-ΣΠΑΧΙΟΥ και αναφέρομαι σε σκηνοθεσία γιατί άπλα δεν πείθει η όλη ιστορία μετά και την σιγή ιχθύος που κράτησαν τόσο ο Μπερισα τόσο και οι ελληνόφωνοι συνεργάτες του σε όλη την ανθελληνική πορεία Σπαχιου που ξεκίνησε με την ακύρωση της συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα και τελείωσε με την αφαίρεση του στοιχείου της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά.Πως να σοβαρευτουμε αγαπητε μου οταν οι ασοβαροι πολιτικοι μας εκπρωσοποι με την δικια τους παρουσια δινουν αλοθη στην αλβανικη αυθερισια και συμβαλουν στον ιδιο τον αφανισμο του βορειοηπειρωτικου ελληνισμου.Ο ΕΝΟΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ενοχε προσεχε γιατι οι τυψεις σκοτωνουν.

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Χαίρομαι πολύ Ένοχε. Εδώ συζητάμε ένα συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο αρνείσαι να το σχολιάσεις. Γιατί.
Εγώ υπερασπίζομαι συγκεκριμένες κινήσεις του συγκεκριμένου βουλευτή, οι οποίες είναι χειροπιαστές και τις χαιρετίζω αυτές. (Σου λέω επίσης, για τη δική σου γνώση ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής έβαλε βέτο στην κοινοβουλευτική του ομάδα ότι δεν θα ψήφιζε το νόμο για την απογραφή αν δεν έμπαιναν πρώτα στο ερωτηματολόγιο το λήμμα για την εθνικότητα, θρήσκευμα και γλώσσα και αφού πήρε τις εγγυήσεις προχώρησε) Αν θα συζητήσουμε το τι έπρεπε να κάνει καλύτερα και ο συγκεκριμένος βουλευτής, όπως οι άλλοι εκπρόσωποι, είναι μια άλλη ιστορία. Τότε θα συζητούσαμε να ήσουν εσύ βολευτής όπως λες, ανεξαρτήτως που δεν έχεις τα παντελόνια να βάλεις το όνομά σου σ΄αυτά που σχολιάζεις και πώς να σε εντοπίσουμε.
Σου πάει το ψευδώνυμο ΕΝΟΧΕ και για κάτι άλλο σημαντικό. Σνομπάρεις και εσύ με τον πατριωτισμό σου ενώ γνωρίζεις πολύ καλά ότι η σημερινή πολιτική δεν γίνεται με ανδραγαθήματα, τύπου αποσύρω την στήριξη στην κυβέρνηση γιατί δεν παίρνει μια απόφαση που θέλω εγώ!! Ενώ γνωρίζεις ότι το να έχουμε σήμερα εκπροσώπους στα κέντρα λήψεις αποφάσεων και να εκφέρουν την φωνή μας είναι σημαντικό, μάλλον πολύ σημαντικό. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε ένα κέντρο που να αποφασίζει και να συντονίζει τις εθνικές μας ενέργειες. Αρα λοιπόν όταν δεν διεκδικείς κάτι τέτοιο, πασχίζεις να καλύψεις την ΟΜΟΝΟΙΑ στα εθνικά της λάθη. Συνεπώς όμως στην έρημο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ -ΚΕΑΔ και λοιπών παραγόντων οι κινήσεις του Μπάρκα είναι οι μόνες που πρέπει να χαιρετίζουμε...
Μετά προσωπικά υποστηρίζω έναν Έλληνα βουλευτή σε ένα μεγάλο αλβανικό Κόμμα που κατ΄ επανάληψη και για κέρια εθνικά θέματα έχει τοποθετηθεί. Ας ακολουθήσουν και οι άλλοι Τα υπόλοιπα είναι για κάνα παγκάκι στο Κολονάκι της Αθήνας

Ανώνυμος είπε...

enoxe brabo sou aytoi einai h olh alhtheia.
mono sto 2 tha sou elega oti eisai ligo adikos giti pistevw pws den mporouse kanenas na drasei prin vgei sth fora to erwthmatologio.den mporei mia meionothta na prothnei to erwthmatologio alla prepei na thesei orous opws p.x. na mporoume na dhlwsoume th thriski thn katagogh k.l.p.

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΩΕ τα σχόλια μου να τα βάλεις σε συνάρτηση με τα σχόλια του ανωνύμου 2:07 γιατί πρόκειται για το ένα και το αυτό.
Ανώνυμε 5:06 μιλάω για προτάσεις της Ε.Ε.Μ. μέσω των εκπρόσωπων σε συγκεκριμένα θέματα όπως ορθός αναφέρεις αν και πιστεύω ακράδαντα ότι εμάς δεν μας έφταιγε σαν κοινότητα το ερωτηματολόγιο όσο η δικιά μας ανικανότητα να αντεπεξέλθουμε μιας απογραφής που θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε μελλοντικά σε πολλά επίπεδα, ακόμα και σε αυτό που καίει τους σημερινούς εκπρόσωπους στην αλβανική βουλή, "η εξασφάλιση της βουλευτικής καρεκλάς".
Γιατί άμα από μια απογραφή είχαμε σήμερα το προαπαιτούμενο δήγμα σήμερα δεν θα μιλούσαμε για την αποχή από την απογραφή όπως όρισε ο μικρός πιονιέρης της πολιτικής άλλα αποχή από την εκλογική διαδικασία μέχρι το αλβανικό κράτος να αναγνώριζε έναν αριθμό προκαθορισμένων εδρών για την Ε.Ε.Μειονότητα όπως γίνετε σε αρκετές χώρες που σέβονται τα δικαιώματα των μειονοτήτων.
Εδώ βεβαία δεν τίθεται θέμα αν η Αλβανία σέβεται τα δικαιώματα μας άλλα αν εμείς είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε δικαιώματα που απολαμβάνουν άλλες μειονότητες.
Η Αλβανία μέχρι στιγμής έχει το άλλοθι που της δίνουν οι ελληνόφωνοι εκπρόσωποι δεξιά και αριστερά γιατί δεχτήκαμε να συγκυβερνήσουμε όχι με τον όρο του μειονοτικού άλλα με τον όρο του Αλβανού πολίτη αμφίβολου καταγωγής.
Αθώε όταν ζητάτε την στήριξη των Ελλήνων με σκοπό να τους εκπροσωπήσετε στην αλβανική βουλή ανεφ πλαισίου διεκδίκησης και υπεράσπισης ενώ αρέσκεστε σε μεγαλοστομίες που δεν έχουν κανένα κόστος στις σχέσεις σας με την κεντρική εξουσία της Αλβανίας αυτό λέγετε "πολιτική εξαπάτηση".
Η παρουσία όλων των ελληνόφωνων στις κυβερνήσεις και στην αλβανική βουλή κατά την 20ετη πορεία αυτής της ψευδεπίγραφης δημοκρατίας στην Αλβανία όχι μόνο δεν ωφέλησε τον ελληνισμό άλλα τον τραυμάτισε σε τέτοιο βαθμό που τον έχει φέρει σε μια ημηκωματώδη κατάσταση.
Το δίλημμα η "εκπροσώπηση στην αλβανική βουλή" υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η "το χάος", αγγίζει τα όρια της κατασυκοφάντησης της συνείδησης των Ελλήνων.
Έβαλα αυτό το ψευδώνυμο εν γνώση μελλοντικής καταδικαστικής απόφασης και φυσικά για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα ακόμα . Ο ΕΝΟΧΟΣ

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Ένοχε, είσαι πολύ συγκεχυμένος. Θα ήθελα να υπήρχε το μπέρδεμα στην προσπάθεια να μεγαλουργήσεις μέσω τυμπανοκρουσιών της γλώσσας. Δυστυχώς δεν είναι έτσι.
Δεν έχω προσωπικά καμιά σχέση με την πολιτική, τόσο το περισσότερο με την στήριξη της κεντρικής ή της τοπικής εξουσίας στην Αλβανία. Κρίνω προσωπικά ένα άρθρο ενός Έλληνα βουλευτή στην Αλβανική βουλή δημοσιευμένο στον Αλβανικό τύπο. Το βρίσκω σωστότατο, μέχρι και πολύ σκληρό κατά των Αλβανών και σε υπεράσπιση γενικά των ελληνικών συμφερόντων. Σε τελική ανάλυση δείχνει ένα πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο που σπανίζει στην Αλβανική κοινή γνώμη με ένα Ευρωπαϊκό προφίλ που μας συμφέρει και τους συμφέρει.
Το γεγονός έρχεται μετά από σειρά θετικών θέσεων του ίδιου βουλευτή υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων. Τι πιο απλό και εποικοδομητικό. Όταν και κάποιος άλλος κάνει τέτοιες ενέργεια απλώς τον χειροκροτήσουμε και εκείνον.
Αυτή όμως η ισοπεδωτική μανία, ο φετιχισμός και η άρνηση αποτελούν όντως ενοχή απέναντι στα εθνικά μας δίκαια. Ο ΑΘΩΟΣ

Ανώνυμος είπε...

elate re paidia ligo megalopsoixia dne vlaptei re gamoto anti na poume oti eytixos enas ellhnas vouleyths vgenei kai ta leei ayta kai mbravo tou oti paei kontra sto diko tou politiko symferon kai ta leei eksw ap ta dontia emeis kathomaste kai vgazoume xoli.eleos.egw tha ithela na eixa polous san ton kwsta mbarka sto alvaniko koinovoulio kai na ta lene ta pragmata me to onoma tous kai eidika na milane gia ton ellhnismo kai na timaei ton kosmo ton diko mas tous psifoforous tous dikous mas .pite mou ektos ton kwsta mbarka pios allos exei vgei kai exei ypostiriksei tous dikous mas anthropous xoris na vlepei psifoforika symferonta;mbravo ston kyrio mbarka.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ Π@Π@ΡΑ ΑΘΩΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ;;
ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΤΙ Ο ΚΙΤΣΟ ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΤΑΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ;;

ΑΘΩΕ ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ;;;
ΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ;;;

ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΙΣΑ Η ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΡΑΜΑ!.....
ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΧΕΙ ΔΡΟΠΟΛΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΙΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΝΕΡΟ ΟΙ ΜΠΑΜΠΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΟΜΑΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Alex Panto afou agapas toso poly ton kyrio Mparka kai ton kyrio Mperisa giati piges sto MEGA??????

Ανώνυμος είπε...

5-19 μμ Έχεις καμια αμφιβολια οτι οι πιο πολλοι επαρχοι που εκλεχτηκαν με το κεαδ εχουν καλυτερες σχεσεις με τον Μπαρκα παρα με τον Ντουλε?Αυτο τι σημαινει συμφωνα με σενα?Οτι πρεπει να αλλαξουν κομμα?

Ανώνυμος είπε...

kyrie anwnime ...kaneis mia erwtish pros emena ton eponimo...mou les afou agapaw toso poli ton kyiro mbarka giati piga sto mega to komma ton ellhnon...proton nai ton agapaw ton kyrio epidei einai pano apo olla enas ekseretikos ma poli ekseretekos anthropws pou spanizoun sthn mikri mas koinonia.kai poli xrisimos apo opio posto kai an exei gia emas tous aplous ma tous poli aplous anthropous pou omws exoume polla kai kathimerina provlimata pou den mas shuraei kanenas.an vgeis kamia fora ap tin strougka kai vgaleis tis paropides pou foras kai rotiseis kai kanenan gyro mas kanena anthropako pou psaxnei na lisei kanena xali tha sou pei gia ton kyrio mbarka.. kai propanton ton agapaw epidh einai ellhnas.kai sto mega piga epidei einai komma ollwn twn ellhnwn.oso gia ton mberisa den mou kaigete karfi ...alla to idio kai gia ton syntrofo ramma.....me agapi kai sevasmo .o epwnimos alex-pandos.

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΩΕ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟΥΜ;;Η ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΕΤΑΙΡΟΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ;;;

Ανώνυμος είπε...

erotisi.an oodiseas estelne etima gia na pari adia gia na vali to durio ipo stin tria pote tha evgene an eisastan esis i epitropi?

Ανώνυμος είπε...

zoa e zoa mou priksate ta apo tetia mou opos elege kai sto l.e.p.d.o loukas

Ανώνυμος είπε...

Alex Panto erxete polemos agori mou kai ston polemo dialegeis stratopedo kai sto boyrko tha xreiastei na dialekseis an tha baleis ton Kitsio stin bouli i ton Mparka...tha prepei na dialekste eseis oi Bourkarides an tha balete Bourkari stin bouli i an tha ksanapesete thimata tis koutoponiria sas kai ksana bgalete ta matia monoi sas....alla den perimenw kai tipota apo sas giati eiste ikanoi na psifisete ton Ismail Vlora arkei na min bgei kapoios apo to Boyrko..are kaimenoi Bourkaroi poso piso eiste, telika ta synora me tin Ellada mporei na anoiksan alla ta synora toy miallou sas den anoiksan pote...

Ανώνυμος είπε...

Επειδη ανωνυμε 4:23 εισαι εκτος θεματος περιπου 3.500 (τρεισημισι χιλιαδες)χρονια γιατι η ερωτηση που ειναι ποιο κοντα στην πραγματικοτητα ειναι αυτη:ΑΝ Ο ΝΕΝΕΚΟΣ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΠΡΟΣΚΥΝΟΧΑΡΤΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΡΑΗΜ ΠΟΣΟ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

o alex pantos kserei kala apo polemous pseftopatriwti tou mbarnaziou kai tou fredo kai tou frape...o alex pandos htan panta parwn kai to 97..kai tin epoxhepoxh otan o alex pandos stirize giwrgo mano ton voyrkari otan esys ta pontikakia mas ferate ton vagjel dule sto vourko kai gia ton antrea mitsio etrwga konserves kai poswmi me krimidi sta xoria tis griazanis gia na vgalo ton vourkari kai tin epoxh zisou loutsi kai poles ales epoxes..esys ta pseftopatriwtakia kriveste panta kai prota vlepete tin tzepi sa kai meta ta alla...ade re pies ena fredo na staniaris... anonime....ma agapi alex-pandos

Ανώνυμος είπε...

oso gia ton mbarka min stenaxoriese mo fouli min stenaxoriese.tha paei aytos stin vouli min angxonese tha einai se eklogimi thesi kai na min ton psifiseis esy. gia to provlima sou exw tin na sou dosw.ena frisium kathe prwi gia tin katathlipsi , kai ena simbreksa kathe vrady gia na se krataei hremo ap ton efialti tou mbarka.kai ena lexotanil gia dyskoles stigmes otan diavazeis kamia intervista tou mbarka

Ανώνυμος είπε...

anonime.1203.para di gmatos mos xari. to pexnidi me tin kolokithia to kseris? auto mas eftase edo.ilithie.sti diethni diplomatia isxi o oros dourios ipos..alla me to kolokithi pou exete mes to kefali tin kolokithia tha pezete..............{apogone ellinon}

Ανώνυμος είπε...

tou nenekou to sixoroxarti tin ellas evgale apo ton xarti.irthe o kolokotronis tis ellas na pari to timoni.san vgazi to fidi apo tin tripa trexoun oli na fan apo tin pita..............[san ton 1203 pou ama tous paris tin protia pezoun tin kolokithia]

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δικιο ανωνυμε 6:59 δεν ειναι ουκ ολιγοι οι δουρειοι ιπποι σαν τον Μπαρκα εντος των τοιχων Ε.Ε.Μειονοτητας!.

Ανώνυμος είπε...

1230.i ise ilithios i ise kolokithas? eimai o 7.43. 6.59. 4.29. 4.23. borioipiroti ise kalos stis erevnes se parakalo kane mia erevna gia to iq. ton borioipiroton giati vlepoun ta aspra mavra.fenete i apotomi alagi sto fagito sas ekapse ta egefalika kitara . me ektimisi......auto opois to katalavi.....dixos dentra ta vouna oanemos ta derni.o anthropos xoris theo o diaolos ton perni.enas nostos........

Ανώνυμος είπε...

anwnyme 7:43 6:59 4:29 4:23 2:04 exoume katalabei oti thewreis ton Mparka dourio ipo kai ton Mperisa Odyssea!.
Apla kai esy bre aderfe ama den mporeis na ta grapseis sosta zografise ta na ta piasoume gligorotera emeis oi mpountalades oi boreioipeirwtes.
Sto teleytaio apo oti katalaba egw o boyrkaris ennoeis oti o Mparkas itan xwris theo kai ton peire aytos o diaolos o Mperisas.

erwtisi:Aytos o atimos o diaolos giati pernei athoes psixes san tou Mparka??????

Ανώνυμος είπε...

Μπάρκα οποιος σου γράφει τα κείμενα είναι πολύ μάγκας .
Χαμός γίνεται κάθε φορά στα σχόλια !!

Δημοσίευση σχολίου