Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Σκληρή ανακοίνωση του EEMM – MEGA κατά του Ελληνικού Προξενείου Αργυροκάστρου, για την διακοπή μίσθωσης μεταφοράς μαθητών των ελληνικών σχολείων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τη διακοπή μίσθωσης μεταφοράς  Ελλήνων μαθητών
Άλλο ένα ισχυρό πλήγμα δέχεται ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός που διαμένει μόνιμα στα πάτρια εδάφη από το εθνικό μας κέντρο. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, μετά τη διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ σε ένα μέλος κάθε ζεύγους υπερηλίκων, η μητέρα Ελλάδα αποφάσισε να διακόψει την μίσθωση των λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών των ελληνικών μειονοτικών σχολείων στη Βόρειο Ήπειρο.


Η δικαιολογία δεν είναι άλλη από την έλλειψη πόρων λόγω της  οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος.

Κατανοούμε τις δυσκολίες που προκάλεσε η οικονομική κρίση και καλούμε όλα τα μέλη του κόμματός μας και τον απανταχού Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό να σταθεί με την δέουσα πατριωτική στάση απέναντι στην πατρίδα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης όμως, δεν δικαιολογεί παράλογες και αντεθνικές  παρεμβάσεις. Σε ότι αφορά τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό,  θεωρούμε  πως θα μπορούσε να υπήρχε κάποιος διάλογος  ώστε να  επαναπροσδιοριστούν οι προτεραιότητες με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν.

Δυστυχώς το εθνικό κέντρο μέσω του διπλωματικού εκπροσώπου του στο  χώρο της αναγνωρισμένης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, το Γενικό  Προξενείο Αργυροκάστρου, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι   οι προτεραιότητες του(… αν υπάρχουν), εξαντλούνται σε  περιπτώσεις μικροπολιτικών συμφερόντων για τις οποίες… λεφτά υπάρχουν.)

Η Ελληνική Παιδεία για τους μαθητές των περιοχών με αυτόχθονα ελληνικό  πληθυσμό που διοικητικά δεν ανήκουν στο ελληνικό κράτος, είναι ένα  υψίστης αξίας αγαθό που θα έπρεπε να τους παρέχει η μητέρα πατρίδα με  κάθε τρόπο.

Ως γνωστόν, λόγω της ερήμωσης των χωριών μας από τη νεολαία, τα  περισσότερα ελληνικά μειονοτικά σχολεία στις Περιφέρειες Αυλώνα και  Αργυροκάστρου, κάθε χρόνο μειώνονται όλο και περισσότερο, με  αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται σε ένα και μόνο σχολείο, στην καλύτερη  περίπτωση, για κάθε Επαρχία. Η μετακίνηση των μαθητών από τα χωριά  τους στο μοναδικό σχολείο που λειτουργεί στην περιοχή τους ήταν μία  τεράστια εξυπηρέτηση τόσο για τους ίδιους όσο και για τους γονείς  τους.

Με την απόφαση όμως για διακοπή της μίσθωσης των δρομολογίων από τον  τόπο διαμονής των μαθητών προς τα σχολεία τους και αντίστροφα, βάζει  γονείς και κηδεμόνες σε μεγάλη δοκιμασία οικονομική αλλά και ηθική,  αφού υπό αυτές τις συνθήκες τίθενται εύλογα τα ερωτήματα:
Δεν ενδιαφέρεται η Ελλάδα για την εκπαίδευση των παιδιών της πέρα από  τα σύνορα της;


Δεν αναλογίζεται τις εθνικές συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει  μακροπρόθεσμα μία τέτοια κίνηση;
Η μήπως θέλει να σπρώξει τους μαθητές στην ιδιωτική εκπαίδευση,  καταργώντας έμμεσα το έστω και περιορισμένο σε οκτώ επαρχίες κεκτημένο  του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για δημόσια εκπαίδευση στην ελληνική  γλώσσα από το αλβανικό κράτος;



Το κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» καλεί τον κάθε  αρμόδιο φορέα και Υπουργείο από την Ελλάδα ώστε να ενδιαφερθεί άμεσα  και να δώσει την εθνικά συμφέρουσα λύση για αυτό το μείζονος σημασίας  θέμα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

13 comments:

Ανώνυμος είπε...

Τα παράπονα στον πατέρα σας Μπερίσια σπιούνοι της Ελληνικλης Μειονότητας.

Ανώνυμος είπε...

a bre hlithhe etsi les esy na pas na kaneis mpanio esy me ton mperisa

Ανώνυμος είπε...

To MEGA itan kai tha einai panta "skliri" me to proksenio Argyrokastrou.Dhen mou lei tipota i skliri stasi tou Mega

Ανώνυμος είπε...

11.36, ακόμα να λειώσει αυτή η καραμέλα;
Ρε τούβλο, είναι κάποιοι έλληνες που ζητούν κάποια πραγματα για τα παιδιά τους, για τα παιδιά σου, για τα παιδιά όλων των ελληνων που ζουν στη Βόρειο Ηπειρο. Τι σχέση έχει ο Μπερίσα;

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

ΜΕΓΑ μην κάνεις και εσύ δημαγωγία. Στείλε τη διαμαρτυρία σου στα αρμόδια όργανα, ΥΠΕΞ, Υπουργείο Παιδείας, κόμματα της αντιπολίτευσης, κλπ.
Το να τα στέλνεις στο "βορειοηπειρώτη" είναι σαν να θέλεις να νίπτεις τας χείρας σου....
Κανε και την έρευνα να δεις που κρύβεται ο λαγός δες ότι η απόφαση είναι του Ριζόπουλου και όχι του θεσμού ....

N.D είπε...

a re tsoutsoukia tou kead den pate na kremasteite kalytera pou exete to thrasos na katakrinete akoma k to thema tis paidias? eem vevea pos tha to kanoume,afou ta exoumai kanei pantou skata, mas ksinizei pou vgenoun kapioi na mas nikokirepsoun k na valoun mia taxi.

N.D είπε...

ayta einai.. sta @@@@@@@ tou o dule gia ta dika mas paidia an 8a pane me ta leoforia i me ta podia, pantos ta dika tou einai se asfales xeria kai sxoleia. exoume kai esas ta erotovaremena komatoskyla tou dule k kati koutavia tou katsarida pou eno politika den teriazete gia tous gnostous logous N.D k MPATSOK sas enonei o dule k to kead. mouaaaaxaxaxaxaxaxxa efi,tzomaki(as),katsaridas,rodi gkouliastras, koutouliaris, kitsio berdeneshis, ntutsi kosmas, k o sokrates o alouminas, kamaroste tous igetes tis v.ipirou autous nte pou deixnoun agnia akoma kai stin paidia.. mprabo leventes mas mprabo kamaria mas!! eno 9aeprepe na tous parete me tis petres gia ta miria sfalmata pou kanoun tous iperaspizeste.. ilikrina den ntrepeste? an einai dinaton re paidia eno milame gia ena toso sovaro thema katheste k malakizosaste me xazomares iperaspizontas tous apateones.

Ανώνυμος είπε...

siga... mi skisete kana kalson

Ανώνυμος είπε...

Ακούει κανείς στο μεγκα? Ιδού δόξης πεδίον λαμπρόν να σας ακολουθήσει ο κόσμος.
Πηγαίνετε έξω από το προξενείο στο Κάστρο και κάντε διαμαρτυρία, μαζευτείτε όσοι πιο πολλοί μπορείτε.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Όλα τα άλλα είναι λόγια...

Παπαδήμος

ο θρησκόληπτος είπε...

Η προσπάθεια αυτή είναι να μπει οριστικά λουκέτο στα δημόσια ελληνικά σχολεία της ελληνικής μειονότητας. ...για να πάνε οι γονείς να παρακαλέσουν του χρόνου την ιδιωτική παιδεία που είναι στα χέρια του Ντούλε και της εκλησίας. Είδαν ότι μόλις για τα δημόσια σχολεία στη μητρική γλώσσα βρέθηκαν έστω και με ελλείψεις τα βιβλία, σ΄αυτά τα σχολεία άρχισε η ζωή... Άρα, από τη στιγμή που προορισμός είναι τα προαναφερόμενα ιδιωτικά, βρήκαμε νέα αφορμή, (την οικονομική κρίση της Ελλάδας, και έκοψαν τα λεωφορία. Του χρόνου και τα βιβλία.... Ε, δεν θα γονατίσουν τα σχολεία μας στη μητρική γλώσσα στο αλβανικό δημόσιο....;! Σίγουρα. Μια ερώτηση μόνο. Γιατί δεν προσφέρεται η εκκλησία να αναλάβει τη μεταφορά και των παιδιών μας... Τόσα και τόσα οχήματα της εκκλησίας τριγυρνούν απ΄εδώ και απ΄εκεί μεταφέροντας ακόμα και τις γκόμενες των αλβανών οδηγών. Δεν θα ήταν σε όφελος του ελληνισμού μια τέτοια χειρονομία. Τα λεφτά της εκκλησίας έχουν βαθιά ρίζα στο ελληνικό δημόσιο, η όχι.... Για να αποσπάσει και καμιά δίκαιη ευγνωμοσύνη η εκκλησία. ... Αλλά με τον τρόπο της επιβεβαιώνει πως θέλει τα παιδιά αυτή για να δικαιολογηθεί το "μεγάλο" εκπαιδευτικό έργο της εκκλησίας

vunisios είπε...

rufiani tu mega sas ponese gia ta leoforia pulimena t........

Ανώνυμος είπε...

ND diafimizeis ti ND me to kalitero tropo. sineha kamari mou to exeis , pas gia ekprosopos tipu!!

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε βουνισιε 11:11 μας πόνεσε γιατί εμείς οι "πουλημένοι" έχουμε τα παιδιά μας στα δημόσια σχολεία στη Λιβαδειά, Αλύκο κι αλλού ενώ ο εθνάρχης σας Ντούλες τα έχει στα Γιάννενα και οι γλείφτες του ...... και σια στα ιδιωτικά σχολεία της Μητρόπολης Αργυροκάστρου. Αφού αυτοί οι εθνοπατέρες έχουν λυμένα τα προβλήματα τους και χεστήκανε για τη μετακίνηση των μαθητών που δεν είναι στις οικογένειες τους, ας φωνάξουμε εμείς οι "προδότες" για αυτό το θέμα

Δημοσίευση σχολίου