Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ο αλβανικός εθνικισμός φωλιάζει στον «σοσιαλισμό»


Ο Έντι Ράμα χαρακτήρισε το  «Κίνημα Αυτοδιάθεσης Κοσσυφοπεδίου» εθνικό θησαυρό!
«Η Αυτοδιάθεση είναι ένα εθνικό περιουσιακό στοιχείο το οποίο έχει δώσει πολλά στο Αλβανικό Έθνος και χωρίς  αυτό το πολιτικό κίνημα (του Κοσσυφοπεδίου) η αλβανική πολιτική και κοινωνική ζωή θα ήταν πολύ φτωχότερη».


Αυτές ήταν οι εκτιμήσεις του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, Έντι Ράμα,  κατά την επίσκεψή του στο κόμμα του Κοσσυφοπεδίου.

Στην συνάντησή του με τον Αλμπίν Κούρτι, ο Ράμα αντάλλαξε απόψεις σχετικά με την τρέχουσα πολιτική και την οικονομική κατάσταση των δύο χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στην γενικότερη οικονομική και πολιτική  του αλβανικού έθνους, τόσο σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, όσο και ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη διάρκεια της κοινής δήλωσης προς τον Τύπο, ο Έντι Ράμα εξέφρασε τη άποψή  ότι η γιορτή της Σημαίας – της Ημέρας της Αλβανικής Ανεξαρτησίας- πρέπει να γιορτάζεται από  όλους τους Αλβανούς και σχετικά με την Αυτοδιάθεση είπε ότι πρόκειται για  έναν «εθνικό πλούτο».

«Η Αυτοδιάθεση/ Vetëvendosje είναι ένα εθνικό περιουσιακό στοιχείο και νομίζω ότι παρά τις διαφωνίες μεταξύ αυτής του πολιτικού κινήματος και του υπόλοιπου πολιτικού φάσματος, η αλβανική πολιτική και κοινωνική ζωή θα ήταν σημαντικά φτωχότερη χωρίς την ‘Αυτοδιάθεση».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου της Kosovapress γιατί την ημέρα της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Αλβανίας, ο Έντι Ράμα βρίσκεται στο Κοσσυφοπέδιο, απάντησε ο Αλμπίν Κούρτι για λογαριασμό του ηγέτη του σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας:

«Ο εορτασμός της  28 Νοεμβρίου είναι αργία, όχι μόνον για την Αλβανία, αλλά είναι εθνική αργία για όλους τους Αλβανούς αφού την ημερομηνία αυτήν διαδραματίστηκαν εθνικά ιστορικά γεγονότα».

--
Πηγή: Gazeta Tema

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

"Ο αλβανικός εθνικισμός φωλιάζει στον «σοσιαλισμό"
καλά μιλαμε ουνα ρατσα ουνα φατσα.

Έτσι και στην ελλάδα ο εληνικός εθνικισμός φωλιάζει στον «σοσιαλισμό.

Ο μπουμπούκος, ο βοριδης και τα άλλα εθνικοπατριωτικά παιδιά έχουν ήδη φωλιάσει σε υπουργεία της σοσιαλιστικής κυνέρνησης, δωρεα του ΠΑΣΟΚ

Ρε τους αλβανους εθνικιστές ιδιοι πατριωτές με τους εδώ έλληνες εθνικιστες μόνο που οι δικοί μας εθνικιστές υπογράφουν και κάτι μνημόνια ΝΑ με το συμπάθιο!!!!

Δημοσίευση σχολίου