Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Τσιάλτισαν οι αριστεροί με την υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη

Τον εμπλέκουν και στην υπόθεση της «ΜΑΒΗ»
Σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ο Χρήστος Γιανναράς πριν από ένα χρόνο γράφει: «Ο συνασπισμός της «Αριστεράς» και της «προόδου» κυβέρνησε (κυριολεκτικά) τη χώρα μετά το 1974 και την κυβερνάει, με όποιο κόμμα κι αν φέρνει στη βιτρίνα της εξουσίας ο λαός. Η ιδεολογία του συνασπισμού Μαρξιστών και Κοραϊκών, η ηθική του, οι πολιτικές πρακτικές του είναι ένας συνεπέστατος μηδενισμός: επιδίωξη καταναλωτικής ευωχίας, έστω και με εξωφρενικό, εγκληματικό υπερδανεισμό, εγωκεντρική απληστία…»

Η υποργοποίηση τεσσάρων στελεχών του ΛΑΟΣ, χάλασε των «καθωσπρεπισμό» της εξουσίας και κάποια «αριστερά» blog, φαίνεται τους ενδιαφέρει πιο πολύ το παρελθόν τους, παρά το πόσο μπορεί να είναι χρήσιμοι στην κυβέρνηση διαχείρισης ή εξόδου από την οικονομική κρίση.  Στο επίκεντρο φυσικά είναι ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, με τον πρώτο να χαρακτηρίζεται ως γραφικό και το δεύτερο ως ακραίο.  
Το ενδιαφέρον για αυτό το μικρό πόνημα, μου το προκάλεσε ένα άρθρο στο EpirusGate που εμπλέκει το Μάκη Βορίδη στην υπόθεση της ΜΑΒΗ και την ένοπλη επίθεση στο φυλάκιο της Επισκοπής.
Στην Ελλάδα της μεταπολίτευση, όποιος μιλάει πατριωτικά αμέσως βαπτίζεται ακραίος, φασίστας και φυσικά νοσταλγός της Χούντας. Αριστεροί και αντιεξουσιαστές μπορούν να κάνουν καταλήψεις και να σπάνε μαγαζιά αλλά όταν κάποιοι άλλοι νέοι δεν αντέχουν να κάθονται με σταυρωμένα χέρια τότε απειλείτε βάναυσα η δημοκρατία μας!!!
Είναι αλήθεια ότι ο Βορίδης ήταν πρόεδρος της Νεολαίας ΕΠΕΝ (κόμμα το οποίο είχε ιδρύσει ο Παπαδόπουλος από τη φυλακή), και όπως είχε πει ο ίδιος αργότερα «ως άνθρωπος με πατριωτικές ευαισθησίες ήταν τότε η μοναδική διέξοδος». Στη συνέχεια είχε χαράξει τη δική του πορεία και αν μη τι άλλο δικαιούται να έχει τις απόψεις του. Η προθυμία του να παρευρίσκεται ως ομιλητής ή απλός επισκέπτης, σε εκδηλώσεις για το Βορειοηπειρωτικό, ήταν άλλο ένα από τα «αμαρτήματα» του.
========================

Η εμπλοκή του Βορίδη στην υπόθεση «ΜΑΒΗ», όπως την παρουσίασαν οι «σύντροφοι» του http://parallhlografos.wordpress.com:

O Αγών του υπουργού Μάκη Βορίδη

Επειδή η ακροδεξιά στην Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας, προκειμένου να αναδειχθεί σε υπολογίσιμη δύναμη οι εκπρόσωποι της ακολούθησαν 2 τακτικές με την αρωγή -φυσικά- των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης:
  1. Προσπάθησαν να αποποιηθούν την ταμπέλα του “ακροδεξιού” ώστε να συγκαλύψουν ή να εξωραϊσουν τη σκοτεινή πλευρά των πολιτικών θέσεων τους, λαϊκίζοντας συστηματικά, χρησιμοποιώντας την απλοϊκή ρητορική της “κοινής λογικής” και καπηλεύοντας τον Ελληνικό πατριωτισμό του “όταν-εμείς-χτίζαμε-Παρθενώνες-εσείς-τρώγατε-βελανίδια”.
  1. Αξιοποίησαν τεχνιέντως την κοινωνική ανασφάλεια που προκλήθηκε την περίοδο των “ισχνών αγελάδων”, ποντάροντας στην ξενοφοβία για να αποσπάσουν ψήφους.

Υπόθεση ΜΑΒΗ: χαρτογραφώντας τις διασυνδέσεις

10 Απριλίου 1994: ομάδα ένοπλων κουκουλοφόρων, προερχόμεων απο το ελληνικό έδαφος πραγματοποιούν επιδρομή σε αλβανικό στρατόπεδο νεοσυλλεκτων δίπλα στο βορειοηπειρωτικό χωριό Επισκοπή, σκοτώνοντας εν ψυχρώ έναν στρατιώτη κι έναν αξιωματικό, τραυματίζοντας βαριά άλλους 3, παίρνοντας έναν όμηρο ώς τα ελληνικά σύνορα κι “απαλλοτριώνοντας” μια δεκαπενταριά όπλα. Το ίδιο βράδυ, η εθνικιστική οργάνωση “Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου” (ΜΑΒΗ) διεκδίκησε το χτύπημα, στέλνοντας σχετική προκήρυξη στην “Ελευθεροτυπία“.
19 Μαρτίου 1995: Νυχτερινό μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί έρευνα σε δυο οχήματα, ένα ΙΧ κι ένα φορτηγό, που κινούνταν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, για να βρει -και να κατασχέσει- ένα πραγματικό οπλοστάσιο: 6 καλάσνικοφ με 878 σφαίρες, 2 πιστόλια “τοκάρεφ” με 42 σφαίρες, 1 φορητό ασύρματο, 1 ξιφολόγχη, δίκοπο μαχαίρι, κιάλια, στρατιωτικές στολές και μάλλινες κουκούλες. Οι 7 επιβάτες των δύο οχημάτων (ανάμεσά τους ο έφεδρος αξιωματικός Γ. Αναστασούλης κι ο πρώην αστυνομικός Απ. Καρβελάς) συλλαμβάνονται.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ιου, ο επικεφαλής των κατηγορουμένων, Γ. Αναστασούλης, επικαλείται ως άλλοθι για την απουσία του από τη δολοφονική επίθεση της ΜΑΒΗ το ’94 , τη συμμετοχή του στο ιδρυτικό συνέδριο του “Ελληνικού Μετώπου”.
Στη δικογραφία ο Μάκης Βορίδης και ο Ανδρέας Μαρτίνος βεβαιώνουν την παρουσία του κατηγορούμενου στο ξενοδοχείο Ντιβάνι-Ζαφόλια, όπου και το συνέδριο του Ελληνικού Μετώπου. “Πράγματι ο Γ. Αναστασούλης παρεβρίσκετο τότε στο συνέδριο του ‘Ελληνικού Μετώπου“, μας δήλωσε ο Μ. Βορίδης (18.10.97). Οσο για το αν ο Αναστασούλης υπήρξε μάχιμο στέλεχος της φιλόδοξης οργάνωσης του, ο πρόεδρος Βορίδης τα μάσησε: “Δεν ξέρω. Δεν ξέρω καν αν ποτέ γράφτηκε στο κόμμα. Διότι, ξέρετε, στο ιδρυτικό συνέδριο άλλοι συμπλήρωναν και άλλοι ξέχναγαν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις εγγραφής. Πάντως θέλω να δηλώσω ότι εμείς εκτιμούμε πολύ τον Γ. Αναστασούλη”.
===========================================


Ο άλλος  Μάκης Βορίδης
Ο Μαυρουδής Χρήστου Βορίδης (Μάκης Βορίδης) είναι βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ. από τις εθνικές εκλογές που έλαβαν χώρα στις 16 Σεπτεμβρίου 2007.
Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. από την άνοιξη του 2005, ενώ από τον Οκτώβριο του 2009 είναι Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδος του ΛΑ.Ο.Σ.. Μέχρι να γίνει βουλευτής ήταν νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, αξίωμα στο οποίο εξελέγη κατά τις νομαρχιακές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2006 με τον νομαρχιακό συνδυασμό Συναγερμός για την Ανατολική Αττική.
Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Δανάη Μιχελάκου, με την οποία έχει έναν γιο.
Αποφοίτησε από το τετρατάξιο Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών το 1983 και μπήκε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιο Αθηνών, από την οποία πήρε με «Άριστα» το πτυχίο του το 1990. Στην συνέχεια, έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Εμπορικό και το Ναυτικό Δίκαιο στο University College of London, όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό του τίτλο με διάκριση Merit.
Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1996 έως και τον Σεπτέμβριο του 2007, οπότε και ήρε την επαγγελματική του δραστηριότητα, λόγω ασυμβιβάστου με το βουλευτικό αξίωμα. Ως δικηγόρος έχει ειδικευθεί σε ποινικές και αγορανομικές υποθέσεις, καθώς και στα αδικήματα τύπου, ειδικότητα που τον έκανε ευρύτερα γνωστό και αναγνωρίσιμο, με επανειλημμένες τηλεοπτικές παρουσίες. Με την άρση του ασυμβιβάστου το 2008 άρχισε και πάλι να ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου, παράλληλα με την βουλευτική του ιδιότητα.



*Τσάλτισε – βορειοηπειρωτική έκφραση, συνώνυμο του δαιμονίστηκε 

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

θα φταίει και ο Αττίλας 1, που "χάθηκε" η Κυπρος απο κάτι πατριώτες της επταετίας, αλλά εσας τι σας νοιάζει,εσεις δεν είστε αριστεροί..

ΒΕΛΙΑΧΟΒΟ Β ΗΠΕΙΡΟΣ είπε...

12:20, Για τη Β.Ηπειρο ο λόγος. Μήπως οι κομμουνιστές δεν την πούλησαν με έγγραφα και υπογραφές του 43?
Τι φταίει ο Βορίδης? Επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του και ως δικηγόρος και ως σωστός πατρώτης?
Την πατρίδα την πουλάνε μόνον οι χέστηδες και οι προδότεςε χωρίς διάκριση και άσε τα κομματικά χαζά. Αν δεν είσαι απ΄αυτούς λούφα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ, ΧΑΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 2. ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 1 ΜΟΝΟ ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑΤΑ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΣΕ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΝΤΕΝΚΤΑΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΟΛΙΙΤΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ 4 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΛΑΒΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΕΓΝΑ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ. ΠΡΟΔΟΤΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ευτηχως,που στη σημερινη Ελλαδα υπαρχουν και ΕΛΛΗΝΕΣ σαν το Μακη Βοριδη.Εχω την τυχη να τον γνωριζω απο το 90 και να ειμουν και μελος του Ελληνικου Μετοπου.Ειναι ενας απο μας,γνησιος πατριωτης και μεγαλος αγωνιστης.Αρης

Δημοσίευση σχολίου