Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Δήλωση του Μιχάλη Παντούλα για τις τοπικές εκλογές στην Αλβανία


Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στη φίλη και γείτονα χώρα Αλβανία προσλαμβάνουν ιδιαίτερη σημασία για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος συνδέεται με την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών, ενόψει μάλιστα των προσπαθειών που καταβάλλει η χώρα αυτή για την ενσωμάτωσή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο δεύτερος, λόγω της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης εκλογικής αναμέτρησης σε σχέση με την εκεί διαβιούσα Εθνική Ελληνική Μειονότητα.
            Η Ελλάδα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη διαδικασία, καθώς η παρατεταμένη πολιτική όξυνση στην Αλβανία συνδέεται, δυστυχώς, από ένα αδικαιολόγητο κλίμα ανθελληνισμού, που καλλιεργείται από μέσα ενημέρωσης και συντηρείται από πολιτικές δυνάμεις στο πρόγραμμα των οποίων περισσεύει ο εθνικιστικός και αλυτρωτικός λόγος.

            Για τον Ελληνισμό της Αλβανίας και την οργάνωση που τον εκπροσωπεί, την “ΟΜΟΝΟΙΑ”, η ανάδειξη των νέων τοπικών αρχών έχει σπουδαία σημασία. Η υπερψήφιση των συνδυασμών της “ΟΜΟΝΟΙΑΣ”  θα καταστήσει ισχυρή την πολιτική παρουσία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, συμβάλλοντας πολλαπλώς στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των Ομογενών και την ενίσχυση της παρουσίας τους στις πατρογονικές εστίες.

26 comments:

Ανώνυμος είπε...

να ένας πολιτικός μ αρχίδια , παρότι ΠΑΣΟΚος. Σε μία εποχή που όλοι προτιμούν να καθήσουν καπου στη μέση μην τους παρασύρει το τσουνάμι και χάσουν κανα κουκί, ο Παντούλας παίρνει θέση. Μπράβο ρε μεγάλε.

Ανώνυμος είπε...

κ.Παντούλα... "ΟΜΟΝΟΙΑ"... 20 χρόνια, τη χωρτάσαμε...!!! αρκετά...!!! εκτός από το, να πλουτίσουνε τα στελέχη της, από τα κονδύλια της Ελλάδας..., δεν προσέφερε και τίποτα σπουδαίο στη Βόρειο Ήπειρο...
Καιρός να δοκιμάσουμε και το Ελληνικό Κόμμα ΕΕΜΜ-ΜΕGΑ, για το οποίο Κόμμα, κουβέντα δεν αναφέρεις... λίγο ατικειμενικότητα, δεν νομίζω ότι βλάπτει... αντιθέτως θα έλεγα εγώ... αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για τον Ελληνισμό στη Βόρειο Ήπειρο και όχι μόνο να εξυπηρετείς τα συμφέροντα του κ.Ντούλε...

Ανώνυμος είπε...

Re pantoula...otan tha erthei i seira sou kai theliseis psifous apo B.Hpeirwtes pigene sto Dule na tous pareis...
Kommatoskylo !!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4:09
Θα συμφωνήσω εν μέρη μαζί σας το ότι έφαγαν λεφτά «τα στελέχη της Ομόνοιας ». Ώμος αυτοί που σχημάτισαν το μόρφωμα Μega δεν ήταν μέχρι χτες πρωτοκλασάτα στελέχη της Ομόνοιας ; Ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβετε λέει ο λαός . Και το χρήμα το βλέπε και η κουτσή Μαρία ξεκινώντας από τον αρχι(δ)γο του μορφώματος Ξέρα.
Τι έγινε έντυσαν το παλτό ανάποδα τώρα για να μην τους γνωρίσουν και δεν είναι οι ίδιοι. Και θα πρέπει να δοκιμάσουμε τι;
Σαν δεν ντρέπεστε δεν έχετε τίποτα ιερό πάνο σας .

Ανώνυμος είπε...

De moy les re 8.08 de moy les ligo ta iera poy exei o Ntoyles;
Re gamoto mporei na to rwthsa kai 10 fores mexri twra kai de moy apanthse kaneis, to rwtaw kai mia akomh fora: O Ntoyles einai 15 xronia sthn arxh ths BH, as moy pei kapoios ta 5 shmantikotera pragmata poy wfeilei h koinothta mas se ayton giati egw den gnwrizw kanena.

Y.G. An kapoios poy sthrizei to Ntoyle kai gnwrizei ligotera apo pente as ta pei tha to ektimhsw.

Ανώνυμος είπε...

στις επομενες εθνικες εκλογες στην ελλαδα , ο ντουλε θα ανταποδωσει αυτη την υποστηριξη στον φιλο του Παντουλα.

κκ Παντουλα, σας παμε με χιλια αλλα ανηκετε σε λαθος κομμα. Σασ το λεμε ολοι.

Ανώνυμος είπε...

8:24Kanei mistiki diplomatia kai exei dosei orko na min to pei se kanenan.

aristera είπε...

"Θα συμφωνήσω εν μέρη μαζί σας το ότι έφαγαν λεφτά «τα στελέχη της Ομόνοιας ». Ώμος αυτοί που σχημάτισαν το μόρφωμα Μega δεν ήταν μέχρι χτες πρωτοκλασάτα στελέχη της Ομόνοιας ;"

Εδω βέβαια θα μπορουσε ο Ντουλες ως άλλος Πάγκαλος (μιας και ανήκουν και στην ίδια πολιτικη οικογενεια) να βγει και να πει: "Μαζι τα φάγαμε"
Ή λέτε να παρεξηγηθει ο Μπεζανης;

Ανώνυμος είπε...

OΠΟΥ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ Η ΒΑΣΙΛΩ ΠΡΩΤΗ !!!

Ανώνυμος είπε...

ax o kalos pantoulas , to patriwtiko pasok pou mas kanei mathimata patriwtismou, kai eipodeikseis kai mathimata patriwtismou. to xoirotero eidos xeiragwgiseis me patriwtikes tabeles apo tous ekprwswpous tou elladikou katestimenoy..oi kaloi boreihpeirvtes apo ti mia kai oi kakoi apo tin ali, kouventa gia to plesio enotitas kai tis diekdikiseis tpt, mono o ikanos kai aksios igetis o vagjelis pou ekfrazei tin ethniki kseftilismeni grammi pou glifei ta arxidia mia tou mperisa mia tou rama..ta simferonta mas..oi bisnes stin albania kai tpt allo...oute gia ta paketa pou lambanei o idios proeklogika apo ta afentika tou dule ...lamogia tou kerata!!apatewnes!!patriwtes tou kolou!!

Ανώνυμος είπε...

Eisai lebenths re Pantoula kai as stenaxwriseis kai merikous.......8a to katalaboun.

Ανώνυμος είπε...

Άλλαξε όνομα ο συντροφος,από δω και πέρα θα τον λένε Παντουλε και όχι Παντουλα.Θα είναι σαν τα σαμπουάν δυο σε ένα,δυο συντρόφια σε ένα όνομα.Και ο πατριωτισμός να υπερχειλίζει από το καπάκι φυσικά!Και να ξέρετε όσοι δεν ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και κεαδ να πάνε να παραδώσουν τις ταυτότητες από μόνοι τους στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα πριν γίνει κάνας υφυπουργός ο Παντουλες και μαζέψει και τις ροζ.Θα έρθουν καλύτερες μέρες αδέρφια, σε λίγο ξημερώνει και ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ θα ανατείλει στην άμοιρη πατρίδα μας.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ .ΙΚ MOR TUTJE LEGEN I DYLES DO MARESH OPINKAT NGA NEVE.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά 12.02.. Μας άγχωσες. Πήρες το σπαθί και θα μας κόψεις κανα κεφάλι. Αν έλεγε ζητω το mega θα τα καλός? Αν έλεγε διαλυθείτε και τρέξτε στα Αλβανικά κόμματα θα τα καλός επίσης? Πολιτική ωριμότητα έχει ο άνθρωπος, ενδιαφέρον ( εδώ και πολλά χρόνια, ακόμα και όταν το δικαίωμα ψήφου ηταν απλά ουτοπία)και άντερα να παίρνει θέση. Μάγκας είναι και στο λέω εγώ που το ΠΑΣΟΚ που δημιουργεί αλλεργικό σοκ.

Ο Ελ Ασυμβίβαστος είπε...

Πως γίνεται ρε παιδιά που ενώ θέλετε να έχετε άποψη για τα πολιτικά δρώμενα στο χώρο μας, σας παρασέρνει ο πρώτος θολός χείμαρρος;
Λοιπόν, στην προκειμένη περίπτωση τι έχει σημασία να δούμε την άτοπη και καταδικαστέα παρέμβαση του κυρίου Παντούλα, του βουλευτή ενός ελληνικού πολιτικού κόμματος, στα εσωτερικά μας, ή ποιος από τους δικούς μας πολιτικούς έφαγε περισσότερα λεφτά, όπως λέτε;!
Νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε στο πρώτο. Δεν έχει καμιά δουλειά ένας εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου να παρεμβαίνει ωμά στα δικά μας. Πρώτο διότι αυτή τη φορά τουλάχιστον στο χώρο μας κατεβαίνουν δύο πολιτικά σχήματα που δηλώνουν ότι εκπροωπούν τον ελληνισμό. (Ανεξαρτήτως που το ΚΕΑΔ, είναι ένα πανλαβανικό Κόμμα και έχει ειδική συμφωνία με το Σ.Κόμμα της Αλβανίας) Στηρίζοντας ο Παντούλας την μία πλευρά, τότε δεν κάνει τίποτε άλλο, παρά να ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά που μας καίει τα σωθικά από χρόνια.
Ο Παντούλας με "εξυπνάδα" μιλάει για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Υπάρχει ένα ερώτημα για τον κύριο Παντούλα. Υπάρχει μια ΟΜΟΝΟΙΑ που ιδρύθηκε το 1991 ο κύκλος της οποίας έκλεισε και ένα πολιτικό κόμμα των Ελλήνων που μόλις άνοιξε τον κύκλο του. Γιατί ο Παντούλας στηρίζει την ΟΜΟΝΟΙΑ που έχει φαλήρει; Αν ξεκινάει από το έργο της τότε θα πρέπει να γνωρίζει ο κύριος αυτός ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ, αυτή που στηρίζει, είναι υπεύθυνη για το ξεπούλημα του τόπου μας σε όλα τα επίπεδα και κατευθύνσεις. Τότε γιατί το κάνει; Μήπως για να καλύψει το κατεστημένο γι΄αυτή την ιστορική ευθύνη;
Αν στη συνέχεια έρθει και ένας βουλευτής της Ν.Δημοκρατίας και στηρίξει το ΜΕΓΑ, τότε τι θα γίνει; Στη μεταξύ μας διάσπαση που δεν μπορούμε να γεφυρώσουμε θα προσθέσουμε και την ελληνική ιδεολογική;
Αντί ο κύριος Παντούλας να μαζέψει τον Ντούλε και να του πει να πάρει καμιά υποτροφία ή καμιά σύνταξη και να φύγει από τον τόπος πριν του δώσει τουλάχιστον την χαριστική βολή, πηγαίνει με τη λογική του. Να τα καταστρέψει όλα. Να ισοπεδώσει τα πάντα, να μη υπάρχει μεταξύ μας έστω και εξ΄αποστάσεως διάλογο και δημοκρατικό παιχνίδι, έστω και αρνητικό.
Σίγουρα, θα δούμε τον Παντούλα να βαφτίζει κανά παιδί του Ντούλε, ή κανά αγγόνι του Γιάννη....

Ο Έλ. Ασυμβίβαστος

Ανώνυμος είπε...

Οταν ακουω αυτο το πατριωτικο πασοκ παθενω σοκ μπορει να ειναι και το πιο συντομο ανεκδοτο που ακουγετε στις μερες μας,ομως θα συμφωνησω με τους παραπανω για τον Παντουλα.Ο ανθρωπος ασχολειτε τοσα χρονια μαζι μας και φενετε απο το ενδιαφερον του πως δεν ειναι ψηφοθυρας,η τουλαχιστον δεν το κανει μονο γι'αυτο αφου νοιαζετε πολλα χρονια πριν παρουμε ταυτοτητες για να μη πω πολλα χρονια πριν ανοιξουν τα συνορα.
Αριστερα απο τη μερα που σε συνεχαρει ο βορειοηπειρωτης για τα σχολια σου εχεις ρεντα.Να ηταν μονο ο Μπεζιανης θα ηταν καλα,φανταζεσαι να τη βγαζαμε καθαρη με τα φαγωμενα του?Οποιος και αν βρεθει απεναντι στο Ντουλε μπορει να παρει την ιδια απαντηση αλλα οπως και στη μαμα πατριδα ετσι και σε μας,αυτοι τα τρωνε και εμεις πληρωνουμε.

Ανώνυμος είπε...

o pantoulas den miazei ligo me ton apostol liako sa brigadiereis miazei o pikas,ola ayta ta ionnena ayton ........ vazei gia bouleyti. to pasok einai edo enomeno dinato me ton Gramozi arxeigo kai to dule san voeitho,kai jani jani odigo.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τον Παντούλα !! Μου θυμίζει κάτι που μου έλεγε ένας φίλος μου από τα παλιά,δλδ 1990-91, ότι μόλις βλέπαμε κάποιον Έλληνα, έστω και νταλικέρι, να μας μιλούσε "εθνικά" εμείς νομίζαμε ότι μας μετέφερε την οδηγία της Ελλάδας, ότι μας μιλούσε ο επίσημος εκπρόσωπος της Αθήνας. Το ίδιο και ο Παντούλας τώρα. Μας λέει ότι η "Η Ελλάδα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη διαδικασία" των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία. Μας το παίζει ως ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας γιατί συνεχίζει να πιστεύει ότι εδώ τρώμε ακόμα κουτολάχανο.
Και μια απάντηση γιατί οι παντούλιδες θέλουν τους ντούλιδες. Διότι οι ντούλιδες έχουν αποδειχτεί οι καλύτεροι να υπηρέτες και των ελλαδιτών και των αλβανών στο τρώνε μεγάλα φιλέτα παίζοντας με το βάρος και τη σημασία του εθνικού μας θέματος. Το λέει ανοιχτά και απροκάλυπτα ο Παντούλας: "Η υπερψήφιση, λέει,- των συνδυασμών της “ΟΜΟΝΟΙΑΣ” θα καταστήσει ισχυρή την πολιτική παρουσία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, συμβάλλοντας πολλαπλώς στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των Ομογενών και την ενίσχυση της παρουσίας τους στις πατρογονικές εστίες. "Άρα σωστά, 20 χρόνια τώρα που την ενίσχυσε την ΟΜΟΝΟΙΑ ο Ελληνισμός και οι παντούλιδες, τα έκανε εδώ γυαλιά καρφιά. Και μας λέει ξανά να τη στείλουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ στα κέντρα αποφάσεων για να μας αποτελειώσει. Να μη αφήσει τίποτε όρθιο. Αν ο Παντούλας θα έλεγε τέτοιες κοτσάνες στο εκλογικό σώμα θα τον έπαθρναν με τα ξύλα, τα αυγά και τις σάπιες ντομάτες. Δεν τον χωράει εκεί για τέτοια και πουλάει μούρη εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παντούλας δεν είναι ένας και μόνο. Αυτές τις μέρες άρχισε να ξεδιπλώνει το κουβάρι του κατεστημένου της κλίκας.
Σήμερα, 13.04.2011 ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Γ. Ριζόπουλος, (είδες που λέει 45 γιάννιδες ενός κοκόρου γνώση) συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΟΜ. Παραρτήματος Αργυροκάστρου και υποψήφιο έπαρχο της Κάτω Δρόπολης. Πήγαν στο Πωγώνι για προεκλογική εκστρατεία υπέρ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τους έψησαν εκεί αρνιά και κατσίκια και θα μιλήσουν για τη νίκη. (Τι μου θυμίζουν ιστορίες με τους μπαλίστες στον καιρό του πολέμου οι σκηνές αυτές)
Λίγες μέρες πριν ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, μιλώντας στο σύλλογο Ροταριανών στα Ιωάννινα, τάχτηκε επίσης στο πλευρό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατηγορώντας την άλλη πλευρά ως Μπερισική.
Αναμένεται να κάνει την κίνηση υπέρ της ΟΜ. ο Μητροπολίτης. (Καλά τα σαΐνια της δουλεύουν μέρα νύχτα υπέρ της ΟΜ. Λένε μάλιστα ότι και την Ανάσταση την έχουν προβλέψει σε προεκλογικό μοντέλο φέτος.)
Τι γίνεται εκεί πάνω με μας... Για τόσο όρνια μας έχουν περάσει;! Τι κάνει αυτό το ΜΕΓΑ, περιμένει ταγή στην τάβλα;! Γιατί δεν αντιδράει;!
Πριν μερικά χρόνια ένας άλλος Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, ο Πάντος ο Καρ καμπάσης, τόλμησε και έκανε το ίδιο πράγμα. Έγιναν όμως κινητοποιήσεις, αντιδράσεις υπομνήματα και υπογραφές και η Αθήνα τον εσύμασε απ΄εκεί άρον, άρον.
Ποιος είπε ότι ο Ριζόπουλος είναι η Αθήνα. Απλώς ξέρει ότι οι Β.Ηπειρώτες εκεί είναι μπουμούκια του Χειμώνακαι δεν αντιδρούν. Συνεπώς οι διπλώματες μας αντιμετωπίζουν σαν ραγιάδες, κμεταλλεύονται το αξίωμα του εκπροσώπου της Ελλάδας για προσωπική πολιτική. Εμείς....!!!

Ανώνυμος είπε...

Stin "koperativa e tipit te lart" o theios Kostas tou syntrofou Dule ton ton PanDule ayton tha ton eixe apoklistika gia voitho potitzi sto kalampoki.
oust kopriti !!apagorevetai se sena kai tous alous prodotes tou Pasok na milate gia voreio Hpeiro !!

Ανώνυμος είπε...

OHI 3.12. o J. JAINNIS EINAI KAMOROTOS.... MEHRI POU TOU ERTHEI I ORA NA KOIMITHEI ME TIS KOTES. MI TOU POUME ODHIGO JATI EPESE FTOHIA. AFKSITHIKE I TIMI STI VENZNINI KAI PAEI DOZLEIA ME LEOFORIO.OSO NA BGALEI KANA FRANGO APO TIN OMONOIA PALI UA KSEHASEI NA ODHIGAEI. DHEN THA ARGISEI POLI NA BGALLEI HRIMATA, ALLA THA BGALLEI POLLA KAI THA NOIKIASEI ODHIGO...

Ανώνυμος είπε...

3.46 με το να λες πως ο γ.γ. δεν εχει λεφτα για βανζινη τον τιμας η τον υποτιμας,γιατι εχουμε φτασει στο σημειο να κοροιδευουμε αυτους που δεν εχουν βγαλει.δεν τον ξερω προσωπικα ουτε τα περουσιακα του αλλα με αυτα που γραφεις εγω καταλαβαινω πως ηταν μ@λ@κας που δεν εχει πλουτισει

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Αφου πιστευεται πως ο Παντουλας ειναι εκτος γραμμης του κομματος του γιατι οι πασοκοι του μεγκα δεν λενε τιποτα στο κομμα τους.πχ ο Στεργιος που ειναι και στελεχος του κομματος η ο Μπερετης που εχει τις ακρες του και τον γιο του στη νεολαια πασοκ.Επισης ο και καλα αρχηγος σας,η βιτρινα δηλ που 20 χρονια τρεχει πισω απ΄το πασοκ και τον κολητο του βουλευτη που δηλωνει αλβανος τον Οικονομου.Αλλα ξεχασα εσεις ειστε οι δεξιοι και εμεις σοσιαλιστες αυτο πρεπει να πουμε τωρα.Μηπως ειναι σοσιαλιστης και ο προξενος στην Κορυτσα,μηπως ειναι σοσιαλιστης και ο Γκιουλεκας,μηπως ειναι σοσιαλιστες και οι βουλευτες του ΛΑΟΣ και ιδιαιτερα ο Βοριδης και αλλοι πολλοι μη κουραζω.Αν ολοι αυτοι ειναι σοσιαλιστες τοτε ολοι εμεις οι ΒΗ ειμαστε αναρχοκομμουνια γιατι για το σοσια-ληστες δεν πιστευω να διαφωνει κανεις.

Ανώνυμος είπε...

Ο 2.55 ειμαι και επανερχομαι 2 μερες μετα μπας και παρω καμια απαντηση.Αν αμφιβαλει καποιος για τις πολιτικες τους προτιμισεις εχω και αποδειξεις να δωσω,φωτογραφιες,καρτες κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Esy 2-55 exeis mperdepsei ta vrakia me ti gravata.
Emas den mas peirazei an einai kapoios PASOK i ND,mas peirazei na to paizoun ntavatzides kapoioi elladites vouleytes opws o parapanw pou exei katantisei varetos.
Ase mas xristiane mou kai den theloume na mas dwseis apodeikseis,se pistevoume.
Aman pia.

Δημοσίευση σχολίου