Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Μίκης Θεοδωράκης: Με τους Γερμανούς στην κατοχή και με την Χούντα, ο εχθρός ήταν ορατός.

 Αν είχα ένα πολιτικό κόμμα αυτή τη στιγμή, θα το ονόμαζα Πατρίδα γιατί αυτό μας λείπει.
Δείτε το βίντεο

Μίκης Θεοδωράκης: Έζησα πόλεμο και Χούντα και αντιστάθηκα και στα δύο.
Τουλάχιστον κατά την διάρκεια της κατοχής, ήξερα και έβλεπα τους εχθρούς μου, τους Γερμανούς.
Το ίδιο και κατά την διάρκεια της Χούντας. Οι εχθροί του Έθνους ήταν ορατοί και είχαν καταλάβει την διακυβέρνηση της χώρας με τη βία.
Ήξερες τι είχες να αντιμετωπίσεις και να αντισταθείς σε αυτό, ακόμα και με κίνδυνο την ζωή σου ή με κίνδυνο την εξορία. Σήμερα?
Σήμερα ο εχθρός δυστυχώς είναι η εκλεγμένη Κυβέρνηση του περίπου 20% η οποία χρησιμοποιώντας εντελώς αντισυνταγματικούς τρόπους ξεπουλάει το Έθνος μας, το υποδουλώνει και δυστυχώς δεν υπάρχει ο ορατός εχθρός που το έκανε με τη βία. Γι’αυτό ο κόσμος ακόμα “κοιμάται”. Γι’αυτό πιάστηκε στον ύπνο.
Η επιλογή είναι μία.
Η Ειρηνική Επανάσταση. Θα πρέπει ειρηνικά να αναλάβουμε την μετάβαση σε ένα άλλο πολιτικό σύστημα με σκοπό την αλλαγή, την απελευθέρωση και την νομιμότητα. Μια Επαναστατική Κυβέρνηση.

Δυστυχώς σε 2-3 χρόνια μπορεί να μην ζω, όμως φοβάμαι ότι αυτό που ένας Τούρκος αξιωματούχος είπε πρόσφατα, ότι δηλαδή “σε 2-3 χρόνια η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει ούτε τους τόκους και θα γίνουν ζητιάνοι ζητώντας ελεημοσύνη”, θα επαληθευτεί.
Ας βγεί ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς και να δηλώσουν ότι ΝΑΙ δεν εκπροσωπώ το σύνολο των Ελλήνων και να ζητήσει Εθνική Κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να αντισταθεί.
Δυστυχώς η Αριστερά δεν βρήκε τον παλμό, για αυτό την κάλεσα να εγκαταλείψει τη Βουλή. Που είναι όλοι αυτοί που ήταν εναντίον του Μνημονίου. Γιατί δεν ενώνονται εναντίον των επιβουλεύσεων? Γιατί δεν εναντιόνωνται? Βλέπετε κάποιον από τα έντυπα και τα κανάλια να μιλούν για αυτά? Όταν μίλησα τον Δεκέμβριο επακολούθησαν 350.000 αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Είδατε κάποιο κανάλι ή κάποια εφημερίδα να το αναφέρει?
Αν είχα ένα πολιτικό κόμμα αυτή τη στιγμή, ξέρετε πως θα το ονόμαζα? Πατρίδα. Αυτό μας λείπει
η συνέχεια..2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ah agapite mou Miki, i Patridha ehei paramorfothei kai taytiste;i me ta prosvpika simferonta tou atomou. O extros einai kai simera oratos. Einai sto idhjio to DNA mas. O koinonikos ethnikos istos ;ehei spasei. I andistasi sto ethniko kako exei ksethoriasei. Eirhniki epanastasi jia tin Patridha dhen mporei na iparksei. An prokeitai gia kana kommati psomi ehei kalos!

Lazaros είπε...

μαυρε Μικη

Βλεπω να σε αυτοκτονουν συντομα

Δημοσίευση σχολίου