Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Σαλί Μπερίσα: Η αναβολή της απογραφής έγινε γιατί μας το ζήτησαν οι ξένοι και γιατί πρέπει να γίνουν κάποιες βελτιώσεις στο ερωτηματολόγιο

Οι θέσεις του Αλβανού προθυπουργού  για την αναβολή της απογραφής πληθυσμού, τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και την ακύρωση της συμφωνίας με τα Ελλάδα για τα θαλάσσια ύδατα 

«Υπήρξαν αιτήματα για την αναβολή της απογραφής του πληθυσμού, διότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη διαδικασία και αδυνατεί να ανταποκριθεί, εφόσον την ίδια περίοδο έχουμε τις δημοτικές εκλογές», υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για την αναβληθείσα διαδικασία απογραφής του αλβανικού πληθυσμού.
Η απογραφή, η οποία είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί τον Απρίλιο, αναβλήθηκε για το φθινόπωρο του 2011.
Και, όπως δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, η αναβολή αποφασίστηκε, επειδή υπήρξε σχετικό αίτημα από διεθνείς οργανισμούς, όπως επίσης και αιτήματα για βελτίωση του ερωτηματολογίου.
Ο κ. Μπερίσα εκτίμησε ότι «το σχέδιο της απογραφής θα είναι πετυχημένο και με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα», ενώ αναφερόμενος στο θέμα των αντιδράσεων που προκλήθηκαν στη χώρα για τον ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό σε θέματα εθνικότητας και θρησκείας, ο Σαλί Μπερίσα είπε: «Eίμαι πεπεισμένος ότι τα ευρωπαϊκά πρότυπα δεν βλάπτουν την ταυτότητα και τα δικαιώματα των πολιτών».
Μίλησε, εξάλλου, για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Μαΐου στην Αλβανία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου ηγείται, θα κερδίσει την εκλογική μάχη.
Πρόσθεσε ότι δεν θα διενεργηθούν πρόωρες εκλογές στη χώρα και καταδίκασε το τεταμένο κλίμα και τα επεισόδια που συνοδεύουν την προεκλογική εκστρατεία.
Ο κ. Μπερίσα μίλησε και για το θέμα της συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων υδάτων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας στο Ιόνιο.
Είπε ότι είναι σεβαστή η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας και παρά την επιμονή του δημοσιογράφου δεν άφησε κανένα περιθώριο σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας.
Η συμφωνία είχε υπογραφεί στα τέλη Απριλίου 2009, στα Τίρανα και ακυρώθηκε λίγους μήνες μετά την απόφαση που έλαβε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, έπειτα από προσφυγή του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Ωστόσο, ο Αλβανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Ελλάδα φίλη χώρα, η οποία, όπως είπε, από κοινού με την Ιταλία συνέβαλαν σημαντικά στην πορεία ένταξης της Αλβανίας στους διεθνείς οργανισμούς
Πηγή: ΑΠΕ

5 comments:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Δ ε ν επιτρέπεται 'στην τωρινή κατάσταση της Shqipëria να τρέφεται και να διατηρήται η ιδέα και η προσδοκία(ή,πιθανότατα,η ιδέα τ η ς προσδοκίας;)μιας π λ ή ρ ο υ ς ένταξης 'στην Ε.Ε.Οι φασιστικές διαδικασίες και διεργασίες και,κυρίως,η φ α σ ι σ τ ι κ ή(βλ.σωβινιστική-ουτσεκάδικη) νοοτροπία αποτελεί το ε ν α ρ κ τ ή ρ ι ο σημείο και την α κ ρ ο τ ε λ ε ύ τ ι α λέξη της υπόθεσης που ονομάζεται ''Αλβανία'' α λ λ ά κ α ι ''Κόσσοβο''.Ή δ η,η προσπάθειά των να αναβάλουν την απογραφή του εντοπίου ελληνικού στοιχείου,τόσο ζ ω τ ι κ ο ύ 'σε πολλές περιοχές,έχει καταδειχθή και καταγραφή 'στη σ υ ν ε ί δ η σ η πολλών σ υ μ π α τ ρ ι ω τ ώ ν από την Ελλάδα -ό χ ι μ ό ν ο ν ομογενών Ελλήνων- π ρ ό σ κ ο μ μ α και ε π ι σ τ ρ ο φ ή 'σε ένα αναπαλαιωμένο και δ ρ ι μ ύ τ ε ρ ο χοτζικό περιβάλλον.

Η ουσία για έναν ακραιφνή Έλληνα,εδώ,είναι ένα νέο πνεύμα Ζέρβα που θα αρνείται τη δ ε ι λ ί α και θα ενδίδη.

Οι λεγόμενοι ''Αλβανοί'' είναι ένας πληθυσμός εξ ολοκλήρου ά ν ε υ ε θ ν ι κ ή ς ταυτότητας και οι προσπάθειες του κ.Κανταρέ καθίστανται γραφικότητες εκ προοιμίου.Έ χ ω μία σχετική γνώση περί των γραφομένων των και σας ομιλώ.Αγωνιούν μέσα,α κ ό μ η,και από το βιοπορισμό να εύρουν κάποιες ρίζες ε θ ν ο λ ο γ ι κ έ ς 'σε διεθνές επίπεδο εδώ και σχεδόν έναν αιώνα και το μόνο πράγμα που επιτυγχάνουν είναι να ''οξύνονται'' υπό νεφελώδεις ιστοριούλες ''πανιλλυρισμού-παναλβανισμού''.Αν και γνωρίζουν πως είναι αναξιόπιστοι και αστοιχείωτοι με τα λεγόμενα και προωθούμενά των προκειμένου να καταλήξουν 'σε κάποιο κοινώς αποδεκτό ιδεολόγημα σχετιζόμενο με την καταγωγή των και παρότι η σχετική επιστημονική έρευνα προχωρεί και ανακαλύπτει,εκείνοι μένουν επί τα αυτά και επιμένουν να αναμηρυκάζουν παρωχημένα στοιχεία και αμφίβολες π ρ ω τ ο γ ε ν ε ί ς πηγές.Η Ελλάς δεν έχει από το να εκμεταλλευθή το συγκεκριμένο γεγονός της εθνοταυτοτικής των α φ α σ ί α ς και ά ρ ν η σ η ς αλλά και μ ι σ α λ λ ο δ ο ξ ί α ς και να ενισχύση παντί σθένει τους λεοντόκαρδους και ανυπότακτους α δ ε λ φ ο ύ ς Β ό ρ ε ι ο υ ς Η π ε ι ρ ώ τ ε ς.Η Χειμάρρα είναι το άφθαρτο πρότυπό μας για το σήμερα -κ α ι για ε μ ά ς τους Ελλαδίτες- και η ένδοξη Μοσχόπολη -για να μ η λησμονούμε τι είναι τι και ποιος είναι ποιος ι σ τ ο ρ ι κ ά και π ο λ ι τ ι σ μ ι κ ά- ο βασιλικός μ α ς κήπος.

Οι περιοχές σας,αδελφοί,είναι γ η ε λ λ η ν ι κ ή και δεν εγκαταλείπεται για το τίποτε,ούτε είναι εφικτό να κατέχεται παρανόμως και δολίως.Ό λ ε ς και είναι,δε,π ο λ λ έ ς,πέραν της προπαγάνδας που υφίστασθε από τους ''γείτονες''.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Για νιοστή περίπτωση οι ''Αλβανοί'' είναι κ α ι αναδεικνύονται σ κ ο τ α δ ι σ τ έ ς και γ ε ν ο κ τ ό ν ο ι.Μετά πολλής λύπης μου το αναφέρω α λ λ ά η α λ ή θ ε ι α να προβάλλεται π ά ν τ ο τ ε και 'σε ό λ ο υ ς τους τόνους,με ό λ α τα μέσα.Κατά τα άλλα,οι Σκοπιανοβούλγαροι κατηγορούνται σ χ ε δ ό ν αποκλειστικά 'στον Α ί μ ο!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ το πρω με ωμεγα============
ειναι απο το πρώτος και οχι προθεση
ελπιζω αυτή τη φορά να το δημοσιευσεις το σχόλιο μου

Ανώνυμος είπε...

Οι Αλβανοί και οι "δικοί" μας σύμβουλοί τους στις αντίστοιχες επιτροπές βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν διαπίστωσαν τι είχαν υπογράψει για να μπούνε στην Ευρώπη, οπότε δεν προλάβαιναν να οργανωθούν.

Η εκστρατεία συνεχίζετε πόρτα πόρτα σε όλη την Αλβανία για την αφύπνιση των ακραίων στοιχείων, καθώς και η οργάνωση των "δικών" μας παιδιών και συμβούλων να αντιμετωπίσουν τις παγίδες σε ένα μείζον ζήτημα.

Πάρα παρτιζάνοι του Μπερίσια!

Ανώνυμος είπε...

Ε παιδια ξεκωλατε,ο θειος Σαλις μας αγαπαει και θελει το καλο μας,για την πατριδα μας αγωνιζεται και για να μη χαθει ο ελληνισμος στην πατριδα του.Αχ καημενη ΒΗ τι τεκνα εχεις καμει!

Δημοσίευση σχολίου