Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ερώτηση του Κ. Γκιουλέκας για την ταλαιπωρία των Βορειοηπειρωτών συνταξιούχων του ΟΓΑ

ΠΡΟΣ
ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ερώτηση
προς την Υπουργό Εργασίας
και Κοινωνικής Ασφάλισης,
κα. Λούκα Κατσέλη

ΘΕΜΑ: Συντάξεις ΟΓΑ για Βορειοηπειρώτες
         Μόνο ως απαράδεκτη και παράλογη μπορεί να χαρακτηριστεί η νέα εγκύκλιος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, η οποία έρχεται να υποβάλει σε νέα ταλαιπωρία όλους τους ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες που λαμβάνουν σύνταξη από τον Οργανισμό.
        Σύμφωνα με την εγκύκλιο 1/18-2-2011 του ΟΓΑ απαιτείται η εκ νέου προσκόμιση μια σειράς εγγράφων από την Αλβανία προκειμένου να διαπιστωθεί αν όλοι οι δικαιούχοι είναι Έλληνες το γένος. Η εν λόγω ενέργεια χαρακτηρίζεται ως εντελώς περιττή, αφού πριν από 4 μήνες, με την απογραφή των συνταξιούχων που έγινε, ο Ο.Γ.Α. έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία. Η νέα αυτή ενέργεια του ΟΓΑ θέτει σε ταλαιπωρία και έξοδα τους δικαιούχους, οι οποίοι θα χρειαστεί να μεταβούν ενδεχομένως σε άλλους τόπους από την σημερινή κατοικία για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα έγγραφα που τους ζητήθηκαν.
        Οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι και δεν έχουν τις αντοχές, ούτε την υπομονή να ανταπεξέλθουν στη νέα αυτή ταλαιπωρία που τους υποβάλει ο ΟΓΑ.     Επιπλέον, εξετάζοντας την σχετική εγκύκλιο που εξεδόθη, διαπιστώνουμε ότι ζητείται, μεταξύ άλλων, η έκδοση νέας βιομετρικής αλβανικής ταυτότητας, ενώ απαιτείται και η έκδοση νέων διαβατηρίων που αντικαθιστούν τα ήδη ισχύοντα.
        Οι πρόσφατες αποφάσεις της διοίκησης του Ο.Γ.Α. έρχονται να προστεθούν σε μία πληθώρα δυσμενών και αναίτιων ενεργειών της κυβέρνησης απέναντι στους βορειοηπειρώτες, οι οποίοι υποβάλλονται σε άλλη μια δοκιμασία.


Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός
        Για ποιο λόγο υποβάλλονται οι Βορειοηπειρώτες, δικαιούχοι συντάξεως του Ο.Γ.Α., σε μία νέα διαδικασία προσκόμισης εγγράφων, όταν τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν έχουν κατατεθεί μόλις 4 μήνες πριν;
        Γιατί ζητείται να ακυρωθούν τα ισχύοντα αλβανικά διαβατήρια και εξαναγκάζονται οι Βορειοηπειρώτες να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την έκδοση νέων;
        Γιατί, αφού υπάρχει διαβατήριο, ως επίσημο ταξιδιωτικό έγγραφο, ζητείται και η έκδοση αλβανικής ταυτότητας;
                       
       
                                                                  Αθήνα 15.04.2011

                                                                  Ο Ερωτών Βουλευτής

    Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας
     Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου