Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Διάλογος με τους εκπροσώπους μας


«Οι πολιτικοί, ξοδεύουν το 90% της ενέργειας τους, για να αποδείξουν πόσο κακοί είναι οι άλλοι και τελικά το καταφέρνουν όλοι έχουν δίκιο…» 
Δεν ξέρουμε αν έχει δίκιο ο μεγάλος που είπε την παραπάνω φράση αλλά με την ιδιαιτερότητα του μειονοτικού και με  τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε θα περίμενε κανείς οι εκπρόσωποι μας τουλάχιστον να λειτουργούσαν διαφορετικά. Το αβέβαιο μέλλον θα έπρεπε να μας συνετίσει όλους και να λειτουργούσε τουλάχιστον το ένστικτο της αυτοσυντήρησης του Ελληνισμού στη Βόρειο Ήπειρο.

Τα τελευταία χρόνια οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και οι συνθήκες ποτέ ίδιες με τις προηγούμενες. Εκτός από τις διαχρονικές αξιώσεις που έχουμε ως Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός από το Αλβανικό και Ελληνικό κράτος, οι δυνατότητες και οι στόχοι δεν ήταν ποτέ ίδιοι.
Στα πλαίσια του διαλόγου που πρόκειται να ανοίξουμε, αποφασίσαμε σε πρώτη φάση να στείλουμε επιστολή-ερωτηματολόγιο σε κάποια δημόσια πρόσωπα που πολιτεύονται ή επηρεάζουν από τη θέση και τις επιλογές του τον Βορειοηπειρωτικό. Να απευθύνουμε κάποιες ερωτήσεις, που ενδεχομένως να μην είναι αντιπροσωπευτικές (δεν είμαστε επαγγελματίες ) αλλά πιστεύουμε θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τους στόχους, τις  προτεραιότητες και κυρίως τα ζητούμενα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού σήμερα.
Μαθαίνουμε για τους πολιτικούς εκπροσώπους μας κυρίως από αυτά που τους κατηγορούν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι. Η ανθρώπινη διάσταση κάποιων ερωτήσεων μας και κυρίως οι απαντήσεις τους πιστεύουμε ότι θα μας επαναφέρουν  στην απλή όσο και δύσκολη πραγματικότητα και όχι στη ζούγκλα του αλληλοσπαραγμού.
Επιστολή, μαζί με σχετικές ερωτήσεις στείλαμε σε πρώτη φάση στους κυρίους:
·         Βασίλη Μπολάνο – Γενικό Πρόεδρο Ομόνοιας
·         Σπύρο Κουβέλη – Υφυπουργό Εξωτερικό, Αρμόδιο για θέματα Ομογένειας
·         Θεόδωρο Κασσίμη – Πρώην Υφυπουργό Εξωτερικών
·         Βαγγέλη Ντούλε – Πρόεδρο & βουλευτή ΚΕΑΔ
·         Σπύρο Ξέρα – Υπουργό Εργασίας και Βουλευτή Δημοκρατικού Κόμματος
·         Βαγγέλη Τάβο- Βουλευτή Σοσιαλιστικού Κόμματος
·         Νικόλαο Παζιο – Πρέσβη της Ελλάδος στο Τίρανα
·         Ιωάννη Ριζόπουλο – Γενικό Πρόξενο Αργυροκάστρου
·         Ζήσο Λούτση – Πρώην Βουλευτή, Πρωταγωνιστής στην Πρωτοβουλία MEGA
Το ερωτηματολόγιο έχει 8 ίδιες ερωτήσεις προς όλους και κλίνει με 3-4 προσωπικές ερωτήσεις. Οι ερωτήσεις έχουν ως εξής:
Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ)
1)      Έχετε να κάνετε κάποια παρατήρηση ή κάποια υπόδειξη στο ιστολόγιο μας;
2)      Ποια νομίζετε ότι είναι ιεραρχικά τα τρία σημαντικότερα προβλήματα της Ελληνικής Μειονότητας;
3)      Οι Έλληνες της Αλβανίας πρέπει να ενταχθούν στα μεγάλα Αλβανικά Κόμματα ή να έχουν δική τους πολιτική εκπροσώπηση και γιατί;
4)      Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα σας στο Βορειοηπειρωτικό όσο ασχολείστε με το κοινά;
5)      Μετανιώσατε πολύ για κάποια απόφαση σας και ποια είναι αυτή;
6)      Ποιες θεωρείτε τις 3 σημαντικότερες ιστορικές προσωπικότητες του τόπου μας;
7)      Ποια θεωρείτε ότι είναι σήμερα  τα 5 ποιο αξιόλογα άτομα του δημόσιου βίου  της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.
8)      Πέστε μας κάτι που θεωρείτε πολύ σημαντικό και δεν σας το ρωτήσαμε.
Β. ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ (Προσωπικές ερωτήσεις που απευθύνει ο Βορειοηπειρώτης στον καθένα)
Έχουμε ήδη κάποιες απαντήσεις και περιμένουμε κάποιες άλλες. Δεν δημοσιεύσαμε καμία απάντηση γιατί δεν θέλουμε  αυτοί που θα απαντήσουν μετά, να απαντούν στις δημοσιεύσεις των προηγούμενων.
Σε λίγες μέρες θα δημοσιεύσουμε τις απαντήσεις.

10 comments:

Ανώνυμος είπε...

oi epwnymes apantiseis proypothetoun kai epwnymes erwtiseis... fantasmenoi elafromyaloi

Βορειοηπειρώτης είπε...

Το φαντασμένοι το δεχόμαστε και ευχαριστούμε, το ελαφρόμυαλε να το πάρεις πίσω ανώνυμε.

Ο Ντούλες είχε δώσει συνέντευξη στο Δερόπολη. Σε ποιον την έδωσε, ξέρεις εσύ; γιατί εγώ δεν ξέρω. Εσύ είσαι ένας από τους χιλιάδες που διαβάζουν το «Βορειοηπειρώτη» δεν θα ήθελες να μάθεις τι απαντάνε οι ανωτέρω, στις ερωτήσεις που τους θέσαμε;!

Κάποιος είπε, δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις αλλά ηλίθιες απαντήσεις. Σημασία έχουν οι επώνυμες απαντήσεις και όχι οι ερωτήσεις, ούτε ποιος τις κάνει.

Ανώνυμος είπε...

δεν το καταλαβαίνεις βορειοηπειρώτη μου,το ντουλοκατεστημένο το ενοχλουν αυτές οι ερωτησεις,τριζουν τα θεμέλια του. Ο Μπολάνος ειναι ψυχουλα,ειναι καλός και πατριώτης αλλά με το ντουλε και τα σοσια-λιστικα μαγειρέματα δεν βγάζεις καθαρή άκρη πουθένα.
Ο καυμένος ο Κασσίμης είχε όρεξη να κάνει πολλά πράγματα άλλα δεν έτυχε της αρεσκειας του ντουλε,δεν ήταν σοσια-λιστης,επισκέφθηκε τα χωριά μας,μίλησε με τον κόσμο,τι τα θες χωρις την ομπρέλα του σοσιαλίσμου δεν έχεις απλα βιζα,είσαι λαθραίος

Ανώνυμος είπε...

Anonime tis 10.28:O kassimis me tin Ntora thelisan na dhialisoun tin EEM,eitsi opos kai katantisane kai i dyo,ektos politikis kai kommatos.I dyo itan o ti xirotero mborouse na tis sinvi tis EEM.Opos eirthane ta pragmata me ton kenourjo ekllogiko nomo,se mia ombrella tha mbename,mipos eine kaliteri ayto tou DK????Tous kyrious pou simera eine piso apo ton Xristaki Kitso,---- Kseras,Barkas,Th,Mitsos,Natsos,Kallogeros klp,dhen mbikane stin ombrella tou DK,alla tous pirane mesa sto sako kai genikan kai meli tou DK,kai ipopsifi vouleytadhes kai kai....Ton eihoume vali oli me ton Ntoule san gia olla mas ftei aytos.Mi pos epidhi mono o Ntoules akougete sta MME na pi kamia kouventa gia tin EEM kai dhen mas aresi???Dhen ehoume akousi kanena, ma kanena, apo vouleyti mexri allo politiko i ypourgo na ta pi ekso apo ta dhontai opos ta lei o Ntoules me ton Bollano.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα παπαγαλάκια της κλίκας δεν έχουν κουραστεί ακόμα; Θαυμάζω ότι το έχουν μέσα τους, σαν τα κουμούνια ένα πράγμα, φανατισμός για κάτι που δεν υπάρχει.
Σε λίγο καιρό που η συμμορία που καπηλευόταν τη Βόρειο Ήπειρο για δυο δεκαετίες, θα σβήσει μια και καλή, θα πάνε και τούτοι σπίτια τους.

Ανώνυμος είπε...

Anonime tis 5.46:Mesa se ayti tin simmoria simetehoun kai o kseras,barkas,mitsos,lloutsis,bezani&compani????To Mega genithike kourasmeni file mou, apo kourasmena palikaria pou eihoun kapilosi kai ayti 20 xronia, kai tora theloun na vriskoun eksodo gia na epizisoun ,kanounta zimia sta ethnika themata tis EEM.To Mega genithike gia na sintaksiodhotisi ollous ta parapano palikaria,gia ayto dhen tha eixi makro zoi.

Keravnios είπε...

Πολύ βαρετά κατάντησαν δυστυχώς τα σχόλια στο ιστολόγιο. Ενώ στην αρχή φαινόταν ότι μπορεί να γίνει ένας έστω και "απολίτιστος" αλλά χωρίς προκαταλήψεις διάλογος, τώρα οι περισσότεροι αναλώνονται στο πως θα στηρίξουν με κάθε τρόπο τους πατρόνους (παρακαλώ επιτρέψτε μου την φράση) τους. Κάποιος μπορεί να μην άκουσε ποτέ τον Κασσίμη αλλά είναι σίγουρος πως προσπάθησε να διαλύσει την "μειονότητα" επειδή ξέρει πως δεν είναι αρεστός στον πατρόνο του. Κάποιος άλλος προσπαθεί να μας πείσει πως ο Κασσίμης τα έκανε όλα τέλεια και είχε τις πιο αγαθές προθέσεις αλλά ο παντοδύναμος Ντούλες έφαγε τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας.
Πότε θα σοβαρευτούμε;
Όσο για τις ερωτήσεις, ελπίζω να μην απαντήσει κανείς. Είναι εξευτελιστικό για υποτιθέμενους παράγοντές μας να δίνουν συνεντεύξεις σε αγνώστους του διαδικτύου. Αν θες Βορειοηπειρώτη να πάρεις συνέντευξη χωρίς να προδώσεις την ανωνυμία σου, βρες έναν συνεργάτη και στο τέλος θα έχεις την συνέντευξη του "Κεραύνιου" στον φίλο μας "Γιώργο Γεωργίου" για λογαριασμό του borioipitotis.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Κεραυνιε "πατριώτη",εγω βαρέθηκα εσένα και τις αρλούμπες σου.Εσύ αλλάζεις στρατόπεδο κάθε λίγο και λιγάκι,αλήθεια γιατί όσους Χειμαρρέους ρώτησα κανένας δεν παει ούτε εσένα,ούτε το πατρόνο σου;
Όσο για τον Κασσίμη προσπάθησε να κάνει πράγματα για την ΕΕΜ αλλά έπεσε πάνω στον τοίχο του σοσιαλισμού δια του αντιπροσώου αυτού κυρίου Ντούλε,αυτό ολοι το γνωρίζουν δεν ειναι αωρούμενο όπως θες εσύ να τα παρουσιάζεις.

Ανώνυμος είπε...

Eίχα απαντήσει αμέσως στον ανώνυμο 03 Αυγούστου 2010 1:12 μ.μ., αλλά το σχόλιο μου δεν ξέρω γιατί δεν ανέβηκε.
Ξανααπαντώ λοιπόν. Ναι και οι Ξέρρας, Μπάρκας, Μήτσιος ανήκουν σε αυτή τη συμμορία. όμως κανείς από αυτούς δεν τρέχει για να στηθεί το ΜΕΓΚΑ.
Όταν σχηματιστεί η τακτική ηγεσία και κάνει τις πρωτες της κινήσεις τότε θα έχετε δικαίωμα να κρίνετε. Μέχρι τότε...

Ανώνυμος είπε...

θα είχε ενδιαφέρον να δούμε αν έχει τελικά δημοσιευτούν όλα τα παραπάνω όπως υπόσχεστε.
Αν και ενόψει πολύ σημαντικών διεργασιών, όπως η καταγραφή του πληθυσμού που θα γίνει τελικά από ιταλικό ινστιτούτο δεν ρωτάτε τους πολιτευτές μας για το τί θα πράξουν και τι θα προτείνουν για όλες τις "μη αναγνωρισμένες κατηγορίες βορειοηπειρωτών",

Μετά Τιμής,
ΒΗ2020

bh2020.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου