Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Μικρό προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση που θα δημοσιευτεί το Σάββατο

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή!  

Δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που θα δημοσιευτεί το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» δείχνει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ στην τέταρτη θέση, ενώ στην τρίτη θέση αναδεικνύεται ...
η Χρυσή Αυγή.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 10,2%, το άκυρο - λευκό 3,4% και «άλλο» 3,1%.

Αναλυτικά  
  
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος συγκεντρώνει 41,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας 30,1%, ενώ η απάντηση «κανένας» εμφανίζει ποσοστό 27,7%.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,2% έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ με 8,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%. Η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει 5,2% και το ΚΚΕ 4,6%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 1,3% και η Δημιουργία Ξανά στο 1,1%

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (σε μέρες)
Ελλάς 219
Νορβηγία 61
Γαλλία 43 (Η υπερδύναμη της εποχής)
Πολωνία 30
Βέλγιο 18
Ολλανδία 4
Γιουγκοσλαβία 3
Τσεχοσλοβακία 0
Λουξεμβούργο 0




ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
• Ελλάς 10%
• Σοβιετική Ένωση 2,8%
• Ολλανδία 2,2%
• Γαλλία 2%
• Πολωνία 1,8%
• Γιουγκοσλαβία 1,7%
• Βέλγιο 1,5%

Τι είπαν για τους Έλληνες
«Η λέξη «ηρωισμός» φοβούμαι πως δεν ανταποκρίνεται στο ελάχιστο στις πράξεις αυτοθυσίας των Ελλήνων, που ήταν ο καταλυτικός παράγων για την νικηφόρο έκβαση του κοινού αγώνα των εθνών, κατά τον Β.Π.Π., για την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια. Άνευ του θάρρους και της γενναιότητας των Ελλήνων, το τέλος του Β.Π.Π. θα ήταν απροσδιόριστο.
« Winston Churchill Βρετανικό Κοινοβούλιο 24 Απριλίου, 1941.

« Ώς τώρα συνηθίζαμε να λέμε πως οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες.
Στο εξής θα λέμε:
Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.»
Winston Churchill
Από ομιλία στο BBC τις πρώτες μέρες του Ελληνοϊταλικού πολέμου.

» Λυπάμαι που το γήρας δεν θα μου επιτρέψει να ζήσω αρκετό διάστημα για να ευχαριστήσω τους Έλληνες, των οποίων η αντίσταση καθόρισε τη έκβαση του Β.Π.Π. »
Joseph Stalin

» Αν ο Ρωσικός λαός κατάφερε να αντιταθεί στις παρυφές της Μόσχας, να σταματήσει και να αντιστρέψει την Γερμανική προέλαση, το χρωστά στους Έλληνες, που καθυστέρησαν τις Γερμανικές μεραρχίες όταν αυτές μπορούσαν να μας γονατίσουν.»
Georgy Constantinovich Zhoukov
Field Marshal of the Soviet Army: Quote from his memoirs on WWII.

» Ανεξαρτήτως του τι θα πουν οι ιστορικοί του μέλλοντος, εμείς λέμε τώρα, πως οι έλληνες έδωσαν ένα αξέχαστο μάθημα στον Μουσολίνι, αποτέλεσαν το κίνητρο για την επανάσταση στη Γιουγκοσλαβία, κράτησαν τους Γερμανούς στην ενδοχώρα και στην Κρήτη για έξι εβδομάδες, ανέτρεψαν την χρονική σειρά όλων των σχεδίων της Γερμανικής Ανωτέρας διοικήσεως, και ως εκ τούτου, έφερε γενική ανατροπή ολοκλήρου της πορείας του πολέμου και νικήσαμε.»
Sir Robert Antony Eden,
Υπουργός πολέμου και εξωτερικών της Μ. Βρετανίας 1940-1945,
Πρωθυπουργός 1955-1957 –Βρετανικό κοινοβούλιο στις 24/09/1942

» Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάς ανέτρεψε πλήρως τα σχέδια της Γερμανίας, αναγκάζοντάς την να αναβάλλει την επίθεση κατά της Ρωσίας για έξι εβδομάδες. Αναρωτιόμαστε ποια θα ήταν η θέση της Σοβιετικής Ένωσης χωρίς την Ελλάδα.»
Sir Harold Leofric George Alexander
Βρετανός στρατηγός κατά τον Β.Π.Π. – από ομιλία του προς το Βρετανικό κοινοβούλιο στις 28 Οκτωβρίου 1941.

» Αδυνατώ να εκφράσω το μέγεθος της ευγνωμοσύνης που νοιώθω για την ηρωική αντίσταση του λαού και της ηγεσίας της Ελλάδος.»
Charles de Gaul Από ομιλία προς το Γαλλικό κοινοβούλιο, μετά το τέλος του πολέμου.

«Η Ελλάς είναι το σύμβολο μιας βασανισμένης, ματωμένης, αλλά ζωντανής Ευρώπης. Ποτέ μια ήττα δεν ήταν τόσο δοξασμένη για αυτούς που την υπέστησαν.»
Maurice Schumann Υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας 1969-1973, μέλος της Γαλλικής ακαδημίας 1974.
Από λόγο που εκφώνησε από το BBC προς τα Ευρωπαϊκά έθνη υπό κατοχή, στις 28 Απριλίου 1941, ημέρα κατάληψης της Αθήνας, μετά από 6μηνη αντίσταση κατά του Μουσολίνι 6 εβδομάδων έναντι του Χίτλερ.

» Πολεμήσατε άοπλοι και αδύνατοι έναντι ισχυρών και νικήσατε!. Σας χρωστούμε ευγνωμοσύνη, γιατί μας δώσατε χρόνο να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε.»
Ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας, όταν ο Χίτλερ επιτέθηκε κατά της Σοβιετικής Ένωσης.

» Ο πόλεμος κατά της Ελλάδος απέδειξε ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα στις πολεμικές επιχειρήσεις κι ότι μας περιμένουν πάντοτε εκπλήξεις!»
Benito Mussolini Από λόγο που εκφώνησε στις 10/5/1941.

«Στις 28 Οκτωβρίου 1940 εδόθη στην Ελλάδα τελεσίγραφο τριών ωρών για να επιλέξει πόλεμο ή ειρήνη, αλλά κι αν τις έδιναν 3 μέρες ή 3 εβδομάδες ή 3 χρόνια, η απάντηση θα ήταν ίδια. Οι Έλληνες δίδαξαν την αξιοπρέπεια στην διάρκεια των αιώνων. Όταν ολόκληρος ο κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, οι Έλληνες τόλμησαν να αμφισβητήσουν το αήττητο του Γερμανικού θηρίου, υψώνοντας εναντίον του το περήφανο πνεύμα της ελευθερίας.»
Franklin D Roosevelt, πρόεδρος Η.Π.Α. 1933 – 1945............................................................θα τρίζουν κόκαλα ε ?¨...OPENMIND

Δημοσίευση σχολίου