Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Εθνικό θέμα είναι η αρπαγή γης των Βορειοηπειρωτών

Nivitsa-1-NAI
Δεν μπορεί να εξακολουθεί να παραμένει αδιάφορη η ελληνική πολιτεία με την αρπαγή της γης των Βορειοηπειρωτών από τις Αλβανικές αρχές, με μαφιόζικες μεθοδεύσεις, δήθεν στα πλαίσια της επιστροφής των περιουσιών των κατοίκων της αλβανικής επικράτειας, που τις είχε κρατικοποιήσει το κομμουνιστικό καθεστώς του Χότζα.
Για τον σκοπό αυτόν, ιδρύθηκε η Επιτροπή για την Επιστροφή των Περιουσιών («Komisioni i kthimit te pronave»), από την κυβέρνηση Μπερίσα, αλλά ...
... ο απώτερος σκοπός της ήταν να έχει αμεσότερο έλεγχο στο περιουσιακό ζήτημα. Η σοβαρότερη αρπαγή, οι συνέπειες της οποίος 'βγαίνουν' σήμερα, είναι η αρπαγή των παραλίων περιοχών της Βορείου Ηπείρου και η δημιουργία της Αλβανικής Ριβ(ι)έρας', με τον πλήρη παραγκωνισμό των Βορειοηπειρωτών.
Όπως σημειώνεται στον stoxo, το χρονικό της αρπαγής αρχίζει από το 2004, όταν η αλβανική κυβέρνηση μίσθωσε για 99 έτη παραλιακή έκταση 700 στρεμμάτων στην κατασκευαστική εταιρεία «Riviera», χωρίς να ρωτήσει τους νόμιμους ιδιοκτήτες της γης, οι οποίοι είναι 120 και πλέον Βορειοηπειρώτες, καθώς και η Ορθόδοξη Εκκλησία. Επενδυτικό ενδιαφέρον και διάθεση συνεργασίας είχε δείξει τότε και η Παγκόσμια Τράπεζα (κρατείστε το αυτό!!!)
Στη Νίβιτσα, εξακολουθούν να παραμένουν στην παραλία της Κακομαίας Αλβανοί φρουροί, οπλισμένοι με καλάσνικοφ και να μην επιτρέπουν σε κανέναν να πλησιάσει, ούτε καν για να πάει να προσκυνήσει στο Βυζαντινό μοναστήρι που υπάρχει στην περιοχή.
 
liako.gr

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Τι στο καλό? Κανένα σχόλιο? Σιωπή ιχθύος?
Λες και το άρθρο απευθύνεται σε Κογκολέζους?

Ε, λοιπόν, τι να υποθέσουμε,
Βορειοηπειρώτες-κότες η ακόμα χειρότερα
Βορειοηπειρώτες =προδότες?
Για να δούμε, τι θα σχολιάσετε τώρα?

Δημοσίευση σχολίου