Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα απογραφή για τους συνταξιούχους του Ο.Γ.Α.!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και στην αγορά εργασίας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης αποφάσισε την καθολική απογραφή-με τη διαδικασία της φυσικής παρουσίας- όλων των συνταξιούχων και επιδοματούχων του ΟΓΑ (πολυτεκνικά επιδόματα, συντάξεις, συντάξεις ανασφαλίστων και υπερήλικων).


Η διαδικασία της απογραφής θα ξεκινήσει από 1η Οκτωβρίου και θα λήξει την 30η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους και οι τεχνικές λεπτομέρειες (όπως καταγραφή  ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κ.α) για τη διαδικασία θα γίνουν γνωστές με εγκύκλιο που θα εκδώσει ο διοικητής του ΟΓΑ κ. Παναγιώτης Πέτρουλας. Όσοι δεν πάρουν μέρος στη διαδικασία της απογραφής, θα γίνεται αυτόματα διακοπή της καταβολής σύνταξης ή οποιασδήποτε παροχής τους.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην εξής δήλωση:

Η αποκατάσταση της νομιμότητας στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αλλά και όλη την Κυβέρνηση. Μετά το ΙΚΑ, συνεχίζεται η απογραφή σε ένα από τα μεγαλύτερα ταμεία που αφορά τουλάχιστον 1.2 εκατομμύρια άτομα. Το υπουργείο έχει βάλει στόχο την εξυγίανση των ταμείων από «μαϊμού» συντάξεις και επιδοματούχους «φαντάσματα». Είναι θέμα πρώτα απ’ όλα κοινωνικής δικαιοσύνης προς όλους, κυρίως δε προς τους νόμιμους συνταξιούχους αλλά και τις επόμενες γενιές ασφαλισμένων”.

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

E oxi pali re gamoto????E re taleporia i kaimeni geri!!!!

Ανώνυμος είπε...

Apo edho & pera , apografi kathe mera !

Ανώνυμος είπε...


ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης.......
Giannis...
i giagia mou mou elege ena poiimataki otan imoun mikros..
Pare peyko ftiakse giwrgo
ki apo koutsoupia thanasi
ki an rwtas k gia to gianni
oti ksylo kopseis kanei....

Δημοσίευση σχολίου