Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδήλωση για τους 49 εκτελεσθέντες προκρίτους στην Παραμυθιά...

 Χωρίς κανέναν εκπρόσωπο του κράτους...
Τιμήθηκαν στην Παραμυθιά με δάκρυα συγκίνησης οι 49 εκτελεσθέντες πρόκριτοι της κωμόπολης στην Κατοχή από τους Γερμανούς και τους Τσάμηδες συνεργάτες τους, χωρίς κανείς από το κράτος να σκεφτεί να παραστεί ως ένδειξη σεβασμού της πολιτείας σ' αυτούς, που έχυσαν το αίμα τους για την Ελλάδα. Όχι ότι οι δοξασμένοι νεκροί έχουν ανάγκη τις φάτσες τους, αλλά μιλάμε για το χρέος της πολιτείας. Ψιλά γράμματα θα μας πείτε... Σωστά... Συγκινητική ήταν στο χαιρετισμό της η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, η οποία υπογράμμισε ότι

η Παραμυθιά δεν ξεχνά και καταδικάζει το φασισμό. Έκανε λόγο για την ηρωική θυσία των πολιτών, που πλήρωσαν με τη ζωή τους την αντίστασή τους στους αιμοσταγείς κατακτητές. 
Κύριος ομιλητής της ημέρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό των εκτελέσεων, ήταν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παραμυθιάς. Ιδιαίτερα φορτίστηκε η ατμόσφαιρα όταν κλήθηκαν να καταθέσουν στεφάνι τρεις συγγενείς των εκτελεσθέντων. Προηγήθηκε δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό και τρισάγιο στο χώρο του μνημείου από το Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτο. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, ο δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παππάς, η επίτιμη πρόξενος της Γερμανίας στην Ηγουμενίτσα  Kerstin Lohr, που κατέθεσαν στεφάνια, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Κάτσιος και Αντιγόνη Φίλη, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. Αλκιβιάδης Λάμπρου και πλήθος κόσμου. 
katoci.com

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρωτη, αρκετες μαλακιες εγραψες. Ηταν εκει ολοι οι τοπικοι αρχοντες. Αυτοι δεν εκπροσωπουν την πολιτεια?

Βορειοηπειρώτης είπε...

Το κείμενο δεν είναι δικό μας

Ανώνυμος είπε...

Ολοι ήταν εκεί εκτός από τα σαπιόκοιλα της κεντρικής εξουσίας.
Αν ήταν για τίποτε αριστεράτζες θα τρέχαν όλοι.
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

Πρώτε ανώνυμε σχολιαστή πριν γράψεις άσχημους χαρακτηρισμούς καλό θα ήταν να ξέρεις τι συμβαίνει στον κόσμο. Οι τοπικοί άρχοντες ασφαλώς και δεν εκπροσωπούν την πολιτεία, αλλά την τοπική κοινωνία και μόνο. Την πολιτεία εκπροσωπούν οι υπουργοί, πρωθυπουργοί, πρόεδροι δημοκρατίας και βουλευτές.

Δημοσίευση σχολίου