Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Αποθρασύνθηκαν οι αλβανοί: Κάνουν υποδείξεις και απειλούν την Ελλάδα…


Αλβανικό δημοσίευμα: Η εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία, απειλεί την αποσταθεροποίηση της Ελλάδος !
Ο πρόεδρος του κινήματος για τη «Φυσική Αλβανία» (Μεγάλη Αλβανία), Κότσο Ντανάι σε δήλωσή του τόνισε ότι « Η εμπόλεμη κατάσταση η οποία δεν έχει αρθεί από την Ελλάδα για την Αλβανία, δεν δημιουργεί ζημιές στην Αλβανία, αλλά, απειλεί να αποσταθεροποιήσει την ίδια την Ελλάδα».
 Δήλωσε ο Ντανάι:
«Διατηρώντας αυτόν τον παράλογο νόμο με την Αλβανία, σε μια εποχή που η Ελλάδα και η Αλβανία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, η ελληνική πολιτική και διπλωματία δίνει τη θέση της στην αποσταθεροποίηση. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η εμπόλεμη κατάσταση που διατηρείται μεταξύ των δύο χωρών, σημαίνει τη χρήση των μέσων του πολέμου».

Ο Κότσο Ντανάι, ο οποίος υποστηρίζει δια μέσου του κινήματός του την ένωση όλων των εδαφών που ζουν Αλβανοί, συνεχίζει με το επιχείρημα ότι σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει εδαφικά ζητήματα με την Αλβανία, λόγω της ‘αποικιοκρατικής προσάρτησης’ της Τσαμουριάς, συνεχίζει και επιδιώκει η περιφρονητική σοβινιστική πολιτική της. 
Σε μια περίοδο, μάλιστα,  που (η Ελλάδα)  βρίσκεται στο κατώφλι της καταστροφής, η ύπαρξη της εμπόλεμης κατάστασης, ενθαρρύνει και προωθεί τα πιο ριζοσπαστικά ρεύματα στο εσωτερικό και εξωτερικό της Ελλάδας, που μπορούν να αντιμετωπίσουν το δίκαιο του πολέμου μέσω του πολέμου, θεωρώντας αυτό ως αμοιβαιότητα. Αυτό θα αποσταθεροποιήσει την ίδια την Ελλάδα και την περιοχή.

Εκ τούτου, η κίνηση για τη ‘Φυσική Αλβανία’, κάνει έκκληση στην Αλβανία και στην ελληνική εξωτερική πολιτική να συζητήσουν  και να ακυρώσουν αυτήν την παράλογη νομοθεσία.

Η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί τη Τσαμουριά ως Ελεύθερη Ζώνη μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, ως πρώτο βήμα και ως δεύτερο βήμα να αποδεχθεί τη γενοκτονία των Αλβανοτσάμηδων και να τους αποζημιώσει με 5 δισεκατομμύρια ευρώ για τις ζημίες που τους προκάλεσε.

Η εφαρμογή της ‘Λίστας για τη Φυσική Αλβανία’ έχει ως στόχο να βοηθήσει την Ελλάδα σε αυτήν την σοβαρή κατάσταση που διέρχεται. Μια χώρα που βρίσκεται σε σοβαρή κρίση δεν υπάρχει λόγος να κρατήσει ενεργή την εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία, που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αν αύριο υπάρξει μια ριζική δράση σε ελληνικό έδαφος, ειδικά στην επαρχία της αλβανικής Τσαμουριάς.

Η ‘Φυσική Αλβανία’ όντας ένα ειρηνικό κίνημα, είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει αυτές τις πολιτικές και πρακτικές που θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για ριζική δράση.

--

 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος


Σχόλιο: Όταν δεν υπενθυμίζουμε στους αλβανούς τα όρια της Φυσικής Ελλάδος αλλά τα αφαιρούμε και από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (πλέον στα ελληνικά σχολικά συγγράμματα δεν υπάρχει καμία παράγραφος για τη Βόρειο Ήπειρο),  σε λίγο θα πιστέψουμε και εμείς τις αλβανικές μπούρδες…   

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

μπατσεςςςςςςςςςςς μονο μπατσεςςςςςςς.....απ'ταυτι,και στην αδριατικη!

Ανώνυμος είπε...

sthn arxh diabasa to ellhniko kimeno...ntaksi eipa!megali glwsa...apla
otan diabasa kai to albaniko popopopopopopopo
anapsa
paides sto ''που μπορούν να αντιμετωπίσουν το δίκαιο του πολέμου μέσω του πολέμου''
apo to albaniko kimeno pou bgenei kalhtera kai hxei akrybos ayto pou ei8ele na pei einai:
afou ellhnares kratate to empolemo,mhn sas tsouksei an deite kai apo thn pleyra mas kyniseis(edw enoei tromokratika xtipimata sthn tsamouria opou to ''albaniko'' ''tsamiko'' stoixio ''zei'' katapiezmeno)
KRIMA POU H ELLHNIKH METAYRASH DEN DINEI AKRYBOS AYTO POU EIPE
ax kotso mou den ksereis poso theloume na kanete kamia mlkia...ayto perimenoume giati alios mas ksexase entelos h Ellada,eseis kanete tous ellhnofonous pou mas kybernoun na gyrisoun ta matia tous sthn Boreia Hpeirw
SAS EYXARISTOUME(to lew pragmatika ayto)

Ανώνυμος είπε...

KSIPNA KAJMENE THIMJO LOLI ,TORA PU SE HRIAZETE I IDHJETERI PATRIDHA,JATI I PSEFTOPALIKARADHES MAS,KANUN TI LLUFA STON BASHTO SIMADHEMENO DANAJ.OSO JA GNOSI PROS AFTUS PU DHEN TON GNORIZUN KALLA,AFTOS O SIMADHJARIS,IHE AFTIN TIN KAKOPSIHIA JA TUS VORIOIPIROTES QE JENIKA JA TIN ELLADHA APO TO 1984 PU ITAN GRAMATEAS TU KOMATOS STIN EPARHIA AJO SARANDA ,QE I SIMBERIFORA TU PROS TA MIONOTIKA STELEHI TIS EPOHIS AFTIS,ITAN I KAQIA ,TO MISOS QE O RACISMOS.AS PARUN THESI I POLITIQI FORIS TU HORU MAS,ALLA QE TO IPURGJIO EEKSOTERIKON JA TIN EPIQINDHINOTITA AFTU TU PROSOPU PU TON EHI SIMADHEPSI QE O THEOS.

Ανώνυμος είπε...

Me tin ellada asxolloynte oi aftokratories, den perisebei gia alloys. AN DEN TOYS EFTASE O XRONOS (apo tote poy egrapsan thn gllosa, peripoy 100-120 xronia) AS TOYS BOITHISOYME NA TOYS TO POYME EMEIS POS KAMIA AFTOKRATORIA DEN TOLMISE NA AFISEI THN ELLADA APOKSO. TA IERA KHMENA BRISKONTE STHN AGIA GRAFH (anoikste kai kana biblio na deite pos etrekse kai pos trexei h istoria ton aftokratorion) GIA TO MEGALLO BASEILIO ME STAVRO TON 5.000 χμ. DEN PERISEYEI APO TOYS AFTOKRATORES NA KOYNISOYN THN OYRA TOYS OI "ANIPARKTOI". ASTOYS NA XAZEVOYN MPROSTA STO GIALI GIA NA AKOYME KAI KANA XEIROKROTHMA, , GIA NA ZHSOYN AFTOI KALLA KAI EMEIS KALLITERA.

Ανώνυμος είπε...

Εγω και πολλοί άλλοι ΕΛΛΗΝΕΣ απο την ΕΛΛΑΔΑ και το εξωτερικό θα θέλαμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να δούμε έστω και μια κίνηση απο την μεριά τους έστω το παραμικρό μια επίθεση σε αστυνομικό τμήμα κάτι βρε Αδερφέ ... Αλλα να ξέρουν καλα ότι αυτα που έκανε ο Μιλοσεβιτς είναι παιδική χαρά μπροστα σε αυτα που θα του κάνουμε εμείς και μιλάω για ολοκληρωτικό πολεμο Με την Αλβανία γιατί ΠΟΛΥ απλα δεν δεχόμαστε την ύπαρξη της τρομοκρατικής οργάνωσης τύπου UCC είναι όλα στημένα απο το ίδιο το αλβανικό κράτος και την Άγκυρα για αυτο και θα τους γαμησουμε ΟΛΟΥΣ μαζι ... Το λιοντάρι είναι πιο επικίνδυνο όταν αιμορραγεί ...

Ανώνυμος είπε...

Μόνο τις ληγμένες βόμβες να ρίξουμε ή τίποτε αυτοσχέδιες napalm και τελείωσε ο αλβανικός τσαμπουκάς και το τουρκαλβανικό κράτος.

Δημοσίευση σχολίου