Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σε νέες περιπέτειες το «Λαϊκό Βήμα»



Ο Μάκης Βορίδης υπερασπιστής του Θωμά Γιάννη  
Αναβλήθηκε η σημερινή δίκη με τον κωσταρίτη Ηλία Θάνο

Ο κ. Θωμάς Γιάννης στο βήμα
 σε συνέδριο του ΚΕΑΔ

Παρόλο που η εφημερίδα «Λαϊκό Βήμα» έχει πάνω από ένα χρόνο που δεν κυκλοφορεί, ο ιδιοκτήτης της και οι εργαζόμενοι σε αυτή, συνεχίζουν να πληρώνουν τα σπασμένα των άλλων.  Σήμερα (27/09/2012) είχε οριστεί η πρώτη συνεδρίαση για τη μήνυση που είχε καταθέσει ο κάτοικος από το χωριό Κώσταρι Ηλίας Θάνος κατά της εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η υπόθεση
Ο κ. Ηλίας Θάνος, από τα ενεργά μέλη της κοινότητας, της επαρχίας αλλά και γενικότερα του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου,  στις τελευταίες τοπικές εκλογές (2011) ήταν από τους πολέμιους του υποψηφίου του ΚΕΑΔ κ. Θέμιστοκλή Καίση για λόγους που δεν είναι του παρόντος.  Προεκλογικά το όνομα του πατέρα  του είχε εμπλακεί σε άρθρο της «ανεξάρτητης» εφημερίδας «Λαϊκό Βήμα»,  ως ένας από τους υπαίτιους για το μεγάλης έκτασης λιβάδι που πήραν αλλοεθνείς από το χωριό του.  

 Στο πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο  «Υποκρισία με τα λιβάδια του Κώσταρι» και υπότιτλο «Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»  το οποίο είχε αναδημοσιεύσει και η «Φωνή της Ομόνοιας» με τίτλο «Υποκριτές του MEGA, κάτω τα χέρια από τη γη μας», δημοσιεύτηκε δικαστική απόφαση των αλλοεθνών στην οποία ο κ. Αναστάσης Θάνος εμφανίζεται ως μάρτυρας υπεράσπισης των καταπατητών. 

Ο κ. Θάνος υποστηρίζει πως αυτό το έγγραφο είναι πλαστό και πως οι κάτοχοι του το εμφάνισαν προεκλογικά για να πλήξουν τον ίδιο και την οικογένεια του που δεν στήριζαν την υποψηφιότητα του ΚΕΑΔ. Μάλιστα έχει άλλο έγγραφο με το οποίο βεβαιώνει ότι αυτό είναι πλαστό και κινήθηκε δικαστικά εναντίον της εφημερίδας (Ο «Βορειοηπειρώτης» έχει και τα δύο έγγραφα όπως και τα αποκόμματα της εφημερίδας και θα τα δημοσιεύσει σύντομα). Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας είχαν επιφυλάξεις για την εγκυρότητα του εγγράφου και το δημοσίευσαν όπως λένε μετά από πολιτικές και …. άλλες πιέσεις.
Παράλληλα με τη δικαστική, στο χωρίο Κώσταρι εξελίσσονταν άλλη μία μάχη, αυτή του δημογέροντα και όπως αποκάλυψε ο «Βορειοηπειρώτης (εδώ) τουλάχιστον ο υπότιτλος του Λαϊκού όχι μόνο δεν ισχύει αλλά μάλλον το αντίθετο συμβαίνει καθώς οι καταπατητές προσπαθούσαν με νύχια και δόντια να κρατήσουν στην εξουσία την αντίπαλη πλευρά του κ. Θάνου.  

Σε δύσκολη θέση οι άνθρωποι του «Λαικού»
Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Θωμάς Γιάννης, ο διευθυντής Βαγγέλης Παπαχρήστος και οι δημοσιογράφοι Βασίλης Ιατρού και Παναγιώτης Μπόλης, σε περίπτωση που έχουν ακόμα και την ηπιότεροι καταδίκη, θα υποστούν και τα πέντε χρόνια φυλάκισης που είχαν καταδικαστεί με αναστολή στην υπόθεση του πρώην Πρόξενου Αργυροκάστρου Ιωάννη Τζιόβα (σχετικό άρθρο εδώ).
Ο κ. Θωμάς Γιάννης ήταν σήμερα στα δικαστήρια σε έξαλλη κατάσταση (και ίσως με το δίκιο του γιατί πληρώνει μόνο την αφέλεια του) ενώ ένα άλλο θύμα της υπόθεσης είναι και ο κ. Βαγγέλης Παπαχρήστος που τα αγνά - όπως πιστεύουμε εμείς - κίνητρα  του να υπηρετήσει το λειτούργημα της δημοσιογραφίες χωρίς κάποια ιδιαίτερα ωφέλη, μετατράπηκαν σε εφιάλτη.
Κάποια στιγμή στα δικαστήρια εμφανίστηκε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης για την υπεράσπιση του κ. Γιάννη, το δικαστήριο όμως δεν έγινε λόγο της απεργίας των δικαστικών και η νέα ημερομηνία ορίστηκε για την 21η  Δεκεμβρίου.  

18 comments:

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι καθαρός την έβγαλε το λαμόγιο ο Ιατρού.
Όσο για το Θωμά την πάτησε, τον γδάρανε για τα καλά οι Ομονοκεαδίτες!Δεν ήξερες Θωμά δεν ρώταγες κανέναν καμένο! Τώρα θα πληρώσεις διπλά αμαρτίες άλλων! Καιρος είναι να τους φτύσεις και να σηκωθείς απο κει μέσα...όσο συνεχίζεις θα σε αρμέγουνε και ιδίως κάτι υποτιθεμενοι φίλοι βλέπε Τζομάκα και ΣΙΑ!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

A RE FUKARA SIOMO GIANI, ITHELESTA K PATHESTA!!! FAE TORA ENA KALO BERDAXI APO TUS FILLUS SOU GIA NA KTL ME TI LLAMOGIA IZES BLEKSEI. KALLOS O KAISHIS ALLA ...............

Ανώνυμος είπε...

Όχι και αθώος ο Θωμάς. Δίπλα το Ντούλε και το Ιατρού είναι τόσο χρόνια. Χωριό το χωριό περνούσε με μια τσάντα και μοίραζε υποσχέσεις, υποτροφίες και λεφτά στα χωριά μας. Ο άνθρωπος του ΚΕΑΔ που τον έστειλε η αστυνομία της Ελλάδος να κυνηγήσει τους «προδότες» του ΜΕΓΚΑ. Για να κερδίσει ο Σωκράτης στη Φοινίκη έδωσε 20.000 Ευρώ στην εφορευτική επιτροπή. Λάσπη έριξε παντού. Τώρα πως και είναι κρίμα; Ο Ηλίας και η οικογένεια του που τράβηξαν τόσα τι είναι; Και βρήκαμε βαρύ βαρίδι για υπεράσπιση… το κύριο Βορίδη. Αυτό και αν είναι κρίμα.Να κάνουμε το μαύρο άσπρο!!! Βρυώνης

Ανώνυμος είπε...

Aftoi oi alloethneis pou theloun na paroun ta livadia tou Kostari den exoun onoma re Boreioipiroti? Giati kai esy, alla kai o ‘’gnostos patriotis’’ Ilias Thanos den lete ta onomata tous? Giati den tous kataggelete me ta onomata tos? Etsi einai oi ‘’patriotes’’? Fovountai tous kleftes?

Βορειοηπειρώτης είπε...

Δεν τίθεται θέμα πατριωτισμού ή ανδρείας αγαπητέ 1.07
Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε γράψει ότι πρόκειται για μία οικογένεια από το Τεπελένι που ήρθαν στο Δέλβινο (ως φτωχοί εσωτερικοί μετανάστες) τη δεκαετία του 60 ενώ η άλλη οικογένεια είναι τσάμικης καταγωγής. Και μόνο αυτά τα στοιχεία αρκούν για να καταλάβει κάποιος ότι δεν έχουν καμία σχέση με την περιουσία του Κώσταρι.
Τα κανονικά τους ονόματα δεν τα γνωρίζουμε αλλά στην πιάτσα είναι γνωστοί σαν Τσότης και Κολόσης. Επίσης στην πιάτσα είναι γνωστό ότι είχαν (δεν ξέρουμε αν τον έχουν ακόμα) για δικηγόρο τον «δικό» μας Σπύρο Πέτση
Εάν ο ανώνυμος «πατριωτισμός» σου ξέρει κάτι άλλο ας το πει να το δημοσιεύσουμε

Ανώνυμος είπε...

Ηλία προχορα μεχρι τελος για να δειξεισ ποσ ξεπουλάνε την πατριδα μας τα λαμογια που το πεζοθν και πατριοτες !

Ανώνυμος είπε...

ilia thano-stauro tseko proxoriste eimaste oli mazi sas gia tin prospathia pou kanete gia to xorio sixaritia,ke mi dinete simasia se kapia koproskila pou gabgisoun apo makria.stauro tseko sixaritiria ali mia fora se auto pou ekanes gia ta gerontia tou xoriou mas gia ti sintaksi pou tora tin mirazoun sto xorio ke oxi na tin pernoun sto mesopotamo.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ... ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ Κ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ? ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΡΘΡΟΥ? ΟΤΑΝ ΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΔΙΚΗ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΠΩΣ ΑΣΧΗΜΑ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ? ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΒΕΙ ΣΕ ΜΗΝΥΣΗ Γ ΑΦΟΡΜΗ ΟΧΙ Κ ΤΟΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ Ν ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΔΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΕΚΟΥΡΟΦΟΡΟ Κ.ΒΟΡΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ.. ΕΛΕΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη, περίμενε λίγο ακόμα γιατί όπου να'ναι θα σκάσουν οι πρώτες μπαλοθιές και στο Βορειοηπειρωτικό. Μανούλες που θα κλάψουν τραγούδια που θα πούνε. Εκεί να δεις ανδρισμούς κ μαχαιρώματα, εκεί να δεις τι χολή θα βγει... οι έρευνες όπως καλά το ξέρεις καλά κρατούν. Ορε ένα πόθεν έσχες που έχουν οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΑΣ

Ο ΚΟΚΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΟΜΒΗ;!

Ενώ το θέμα της συκοφαντικής δυσφήμισης από την εφημερίδα "Λ.Β." έλαβε τη νομική του έκβαση, τη διαλεύκανση της υπόθεσης στα δικαστήρια Ευελπίδων Αθηνών, μετά από αγωγή μας, της οικογένειας Θάνου, δεχόμαστε πλείστες απειλές, επιπλέον συκοφαντίες. Προφανώς, δεν επιλέξαμε τις υποχθόνιες διαδρομές, ούτε την αντιδικία κατά συμπατριωτών, ως υποκατάστατο της αλήθειας, αλλά την αποκάλυψή της με ένδικα μέσα.
Μας εξέπληξε η στάση των αυτουργών της λερής πλημμυρίδας χαρακτηρισμών στο έντυπό τους κατά της οικογένειάς μας, βιώνουμε μια φαρσοκωμωδία από ανθρώπους της ιδιοκτησίας της εν λόγω δημοσιογραφικής φυλλάδας, οι οποίοι εκτυλίσσουν συνήθειες μοιραίας σαβούρας, δίχως σεβασμό στην ψυχική οδύνη όπως προκάλεσαν στην οικογένειά μας. Μα τέτοια κατινιά από ανθρωπάκια, τα οποία τα ενδιαφέρει μόνο να αποποιηθούν τις ποινικές τους ευθύνες. Δηλαδή παρακαλούν να τους αποδώσουμε χάρη, να ξεφορτωθούν τις ευθύνες, εμπλέκοντας στην υπόθεση παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αρχών του χωριού, ως πηγές του συκοφαντικού σκεύους!
Θέμα μας δεν αποτελεί αυτό καθαυτό το γεγονός, αλλά το ιδιότυπο του τραγέλαφου, της στάσης από τα πολιτικά κέντρα λήψης αποφάσεων, των υπηρεσιών, για να απονευρώσουν, αυτούς που αντιπαρατίθενται σε ένα σχέδιο ξεπουλήματος του τόπου. Αυτό και μόνο αυτό ήταν το μότο του αγώνος, του ανθρώπου μας Ηλία Θάνου, για την υπόθεση των λιβαδιών και γαιών του χωριού που κάποια πρωΐα βρέθηκαν ως ιδιοκτησίες ετερογενών δίχως να το πληροφορηθούμε.
Γιατί πανικοβλήθηκαν ακαριαία για το πού πολιτεύτηκε ο Ηλίας όσο δεν ασχολήθηκαν με την ουσία του προβλήματος ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ, πολιτικοί παράγοντες στα πολιτικά σχήματα Ομόνοιας και ΚΕΑΔ; Ποια ιδεώδη εκφράζουν, αυτά όπως διατυπώνουν οι διακηρύξεις στους πολιτικούς προγραμματισμούς, το καταστατικό της Ομόνοιας ή τα συμφέροντα του φαύλου κύκλου, της πελατειακής σχέσης;! Διότι ο Ηλίας Θάνος δεν έχει τίποτε διαπροσωπικό με τον έπαρχο Καΐσι ή άλλα στελέχη της Ομόνοιας. Όπως δεν τον συνδέει τίποτε με αυτούς που μέλημα έχουν τον παράνομο πλουτισμό, τις βίλες, τα εξοχικά, σε Ελλάδα, Αλβανία, βγάζοντας στο σφυρί τις τύχες του τόπου!
Προφανώς, σε αυτόν τον αγώνα δεν μας πτοεί καμία επίπληξη από τη δικηγορική ονοματολογία των Αθηνών! Εμείς δεν επιλέξαμε να είμαστε τσεκουράδες. Έχουμε στις αποσκευές την καταδίωξη του παππού μας Σπύρου Θάνου, τη φυλάκισή του μαζί με άλλους 40 συγχωριανούς στην Ιταλία το 1940, αφού αρνήθηκε να ενταχθεί στο Ιταλικό στρατό ο οποίος προετοίμαζε την επίθεση στην Ελλάδα, το σπίτι του οποίου άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στον Ελληνικό Απελευθερωτικό Στρατό, με την οπισθοχώρησή του, τον Ιούνιο του 1941 οι συμμορίες των ετερογενών οργάνωσαν ένοπλη απόπειρα εναντίων της οικογένειας Θάνου στη Λιαξήρα όπου τραυματίστηκε και κατέληξε ο Μιχάλης Θάνος, απήγαγαν στη Λεπτοκαρυά τον πατέρα μας Αναστάσιο Θάνου και το θείο Κώστα Θάνου. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τη δίωξη του άλλου μας παππού, Παναγιώτη Αποστόλου, το 1979 από το απολυταρχικό καθεστώς με 26 χρόνια κάθειρξη για τα ελληνικά του ιδεώδη και φρονήματα.
Όλα αυτά δεν τα γνώριζαν οι εκπρόσωποι του νεποτισμού στα κομματικά φυλλάδια, οι του πολιτικού εκτροφείου; Ας μην ασχοληθούμε με τους Γιάννηδες κ’ ΣΙΑ ή τον πιονιέρι του αλήστου μνήμης κόκκινου κατηχητικού Μπόλη, αλλά ο κ. Βορίδης του ασυμβίβαστου, θα πρέπει να ανάγνωσε και όπως διαπίστωσε τι εμπέδωσαν στον τόπο τα παράγωγα της συκοφαντίας.
Παρά ταύτα εμείς δεν επιλέξαμε πολιτικά βαρίδια, βαρύ δικηγορικό πυροβολικό, παρά την εμπιστοσύνη μας στη δικαιοσύνη όπως διαλευκανθεί η αλήθεια και απαλλαχθεί ο τόπος μας από το βραχνά της επαναφοράς του φόβου της κατακόμβης, κάτι σαν τις δίκες στο κομμουνιστικό καθεστώς!
Η οικογένεια Θάνου

Ανώνυμος είπε...

Koraka prepi na to ekzijisis,oti jinete llogos ja to pothen eshes ton eparhon qe proin eparhon.Idhi psahnonde llogarjasmi se jitoniqes trapezes.Oso ja to Voridhi metanjosa pu ton psifisa,jati strizi tus alithinus kleftes qe rihnete enandion mias hrisis ikojenjas.Ean alithevun afta pu grafonde sto parapano sholjo jatin ikojenja THANO,o MAQIS prepi na paretithi apo tin iperaspisi ton neon agadhadhon tu mesopotamu.

Ανώνυμος είπε...

anthropina dikaiomata ston mellontiko politiko kratumeno tsome jiani!

Ανώνυμος είπε...

kleiste to KOMMUNISTIKO BHMA !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανοίξτε το πραγματικό ΛΑΙΚΟ ΒΗΜΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΙΩΤΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ
" ΚΑΤΩ ΤΕ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ LAIKO VIMA"

Ανώνυμος είπε...

UTE I DHIXNO DHE DHEN TO STIRIZI TO LAIKO BIMA TORA JIORJAKI AFSE PU TIS KOPIKE KE O DHROMOS PROS TA JRAFIA TU PASOK ME TO KULETI PARAMASKALA ALA VRE JIRJO NA SE ROTISO KATI .OTAN PAS KAMIA FORA STON AJIO XARALAMPO STUS AJ SARANDA POS TON ANDIKRIZIS TO KAIMENO TO SHANI . ALLA POS THA EPERNES KE TO PANEPISTIMIO PESMU.ALA MI STENOHORISE EHIS ARKETUS FILUS KE PIO KALITERUS APO SENA O ZMINICIOTIS

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΘΑΝΟΣ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΕ ΚΙΟΛΑΣ...ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΖΗΛΙΑΡΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟΝ...

Δημοσίευση σχολίου